Na poczatku wrzesnia pojawil sie nowy serial w Stanach - Prison Break. Opowiesc o tym jak koles trafia do wiezienia i powoli wkreca sie w ten zamkniety swiat jednoczesnie kombinujac jak uciec. Bardzo ogolnie to opisalem, ale tylko tyle moge wspomniec jezeli chodzi o fabule, ktora wyglada banalnie na pierwszy rzut oka. Ale juz pierwszy odcinek daje mocno rade kiedy poznajemy prawdziwy powod wyladowania w wiezieniu i kiedy sprawy sie troszke komplikuja. Do tej pory ukazalo sie 6 odcinkow a kazdy jest lepszy od poprzedniego, serial po prostu jest genialny. Ciekawa fabula, dobra gra aktorska (bez wielkich nazwisk, jedynie kolesia co gral Dracule w Blade 3 rozpoznalem), calkiem fajna pani doktor ;p Serial poki co jest swietny i polecam do obczajenia.
babciahania
26 01 2006, 06:29
odświeżam temat.. wiem że była prowadzona rozmowa w "ulubione seriale..."
ale taki serial powinien mieć "włany" topic.
obejrzałem 13 odcinków i powiem że mnie roz. je.. bałY!!!
MISTRZOWSKI serial,
każdy kto lubi wciągające produkcje, nie może tego ominąć
jeżeli czekasz z niecierpliwością na kolejną część LOST, to tutaj tego nie stracisz,
czekam tylko do marca na jeszcze i jeszcze, tylko kiedy to będzie!
13 świetnych odcinków bardzo dobrego serialu a to co dzieje się pod koniec odcinków lost przy tym co stało sie w ostetnim odcinku Prison przed przerwą to pikus.
Polecam i sam czekam niecierpliwie do marca co będzie się działo dalej.
ps. z bardziej znanych aktorów to nadzorce więzienia gra Stacey Keach(czy jakos tak)
juggler
26 01 2006, 14:44
serial na pewno godny polecenia, IMO bije lost na głowę
1sezon ma mieć 22odcinki, twórcy serialu nie spodziewali się takiego sukcesu , ale teraz po zobaczeniu ratingów i tego że PB jest w czołówce najchetniej oglądanych seriali myślą o kolejnych sezonach (mówi się o 4)
oryginalnie sezon miał się zamknąć w 1sezonie (he he..) , faktem jest że FOX nie canceluje seriali tak szybko i pozwala im się rozkręcić (X-files np) , dla mnie to dobre wiadomości bo jestem prison break junkie od 1szego odcinka

BTW. fajna stronka dla fanów serialu www.prisonbreakfans.com , jest tam trailer 1x14 , czekitaut
Szacunek dla Fox'a za dwa z moich ulubionych seriali, obok 24 to ostatnio najlepsza produkcja tego typu. Wolałbym, żeby wszystko skończyło się na jednym sezonie, ale skoro dalsze odcinki zostały potwierdzone to wierze w scenarzystów... w sumie kto powiedział, że dalsza akcja musi toczyć się w więzieniu - może wyewoluować z tego świetny political thriller.
QUOTE(Dante @ 26 01 2006, 12:31)

13 świetnych odcinków bardzo dobrego serialu a to co dzieje się pod koniec odcinków lost przy tym co stało sie w ostetnim odcinku Prison przed przerwą to pikus.
Polecam i sam czekam niecierpliwie do marca co będzie się działo dalej.
U mnie to samo
Serial pożyczyłem ostatnio dwóm ziomkom i chłopaki zajarali się tak samo jak ja. Każdy czeka teraz na marzec aż pokażą nowe odcinki.
Mało kto o tym serialu słyszał a na pewno warto obejrzeć bo jest przemistrzowski

Wciąga już od pierwszego odcinka, więc jeśli komuś szkoda łącza to niech lepiej nie zaczyna oglądać
jestem po dwoch pierwszych ep i nawet ciekawie jest to zrobione. chociaz sam plan jest zbyt doskonaly. calosc jest zbyt ulozona dla mnie. ale pomijajac ten minusik i zapominajac o nim w czasie ogladania naprawde mozna sie wkrecic w klimat tego wiezienia i zasad w nim panujacych.
flik: mam wszystkie epsy co wyszły do tej pory jak coś
wortigern
9 02 2006, 21:08
a moglbys to udostepnic na jakims ftp ?
Z torrenta zaciągnij, ja przeczytałem wasze wypowiedzi i chyba też tak zrobie. Bije na głowe lost ? nie wierze
QUOTE(Burthess @ 9 02 2006, 21:21)

Z torrenta zaciągnij, ja przeczytałem wasze wypowiedzi i chyba też tak zrobie. Bije na głowe lost ? nie wierze

Lost'a w obecnej formie tzn jeden odcinek nuda drugi odcinek akcja, bije na pewno

Ale ze względu na to że serial zyskał ogromną popularność w stanach i postanowiono go przedłużyć z 12 odcinków do dwudziestu paru może się to zmienić. Jak dotąd tzn 13 pierwszych daje rade i miejmy nadzieję że od marca sytuacja się nie zmieni.
QUOTE(tekA @ 9 02 2006, 18:35)

flik: mam wszystkie epsy co wyszły do tej pory jak coś

A myslisz od kogo ma te pierwsze dwa ?

Prison rzadzi po maxie. Losta bije na pewno, ale Stargate'a raczej nie
tu bym polemizowal... w lost jest sporo tajemnic, mistycyzmu.
obetna w trzecim ep?
tak/nie? ;]
stargate ? przeciez to taki przykry brat star treka, chyba ze mowimy o czyms innym
ale jaki Stargate zwykły czy atlantis
flik jezeli to było pytanie to nie chce ci psuć zabawy ale ttttttt..
wortigern
10 02 2006, 19:33
nawet 2 ;]
QUOTE(Burthess @ 10 02 2006, 16:17)

stargate ? przeciez to taki przykry brat star treka, chyba ze mowimy o czyms innym
Stargate SG-1 i Stargate Atlantis.
Nie bede sie tutaj rozpisywal na ten temat, ale serial naprawde jest kozacki.
gwiezdne wrota ? z makgajwerem ?
QUOTE(Burthess @ 11 02 2006, 22:49)

z tego co mi jedrek mowil to tak ;]
ale to juz ma iles tam serii...
QUOTE(Burthess @ 11 02 2006, 20:49)

Taa. Ale on gra bo jest producentem. Na poczatku tez polewalem, ale imo gra dobrze. Pozatym pozniej juz go nie ma bo za stary byl ;P
lyknalem wczoraj 6 epow pod rzad (od 3-8). siedzialem do 3 w nocy bo nie moglem sie oderwać. jesli jestes burakiem to nie czytaj dalej bo pozwole sobie troszke pospoilerowac (ale nie za mocno:). z ciekawszych motywow: zebranie sie ekipy w jednym miejscu, pedalek z kieszenia/smycza (ten motyw po prostu miazdzy). calosc w pewnych momentach jest troche naiwna ale spokojnie mozna to przelknac. praktycznie caly czas cos sie dzieje. goraca polecam. aktualnie dostepnych jest chyba z 13 epow, a na marzec zapowiedziane juz sa kolejne.
g_w_b_b_a
23 02 2006, 08:55
obejrzalem te wszystkie 13 odc w 1 dzien (tzn wczorajszy

) szkoda ze glupio sie konczy ten 13 odc a chcialem dalej ogladac
ps. te odcinki co beda w marcu to bedzie kontynacja s1 czy juz s2?? bo z tego co pamietam serial mial miec tylko 1 sezon ale wiadomo KASA i bedzie nastepny
podobna sytuacja byla chyba z lost. cala seria miala sie zamknac w mniejszej ilosci sezonow, ale rozciagneli co by troche kasy wyrwac. osobiscie nie narzekam na takie zabiegi poki calosc mam rece i nogi.
QUOTE(Flik @ 23 02 2006, 15:54)

podobna sytuacja byla chyba z lost. cala seria miala sie zamknac w mniejszej ilosci sezonow, ale rozciagneli co by troche kasy wyrwac. osobiscie nie narzekam na takie zabiegi poki calosc mam rece i nogi.
a ile ma byc sezonów lost ?
Bo jak na razie to ja nie rozumiem narzekania na na ten serial. Wiadomo że nie można zrobić serialu który bedzie miażdzył przez pare lat. Pierwszy sezon był taką rewolucją, bo był nowoscią, nowy świetny klimat itp. Jak już sie człowiek z tym zapozna, pozna pare zagadek to cięzej się tak wkręcić. Jak dla mnie drugi sezon jest bardzo dobry.
QUOTE(Burthess @ 23 02 2006, 12:19)

QUOTE(Flik @ 23 02 2006, 15:54)

a ile ma byc sezonów lost ?
Bo jak na razie to ja nie rozumiem narzekania na na ten serial. Wiadomo że nie można zrobić serialu który bedzie miażdzył przez pare lat.
Mozna - Stargate SG-1 (no moze najnowszy sezon juz nie jest taki dobry, ale Atlantis rzadzi).
Stargate leci na platnym kanale w USA - SciFi, a kanal ten posiada niecale 50% Amerykanow. Nie jest maxymalnie popularny w Polsce, ale napisy z gwrota.com do nowych odcinkow sciaga srednio okolo 9.000 osob, a wiadomo, ze wiekszosc ma juz odcinek z napisami od kumpli etc. Nie chce zbyt zbaczac z tematu, ale Stargate 'rzadzi' od 1994 roku. Polecam obczaic:
http://www.scifi.com/stargate/
johny07
23 02 2006, 21:32
Ogladnalem w ostatni weekend wszystkie odcinki, a ogladnal bym moze w sama sobote gdyby nie to ze sciagalem na bierzaco i ogladalem

Serial jest swietny, nie mozna sie od niego oderwac. Moze sie wydawac ze przesadzony i zbyt doskonaly, ale to tylko film, wiadomo ze cos takiego w zyciu sie zdarzyc nie moze. W usa lecial jakos pazdziernik-listopad i nastepny odcinek ma zostac wyemitowany 20 marca czyli pol roku przerwy. A ten 13 odcinek nie skonczyl jakiegos etapu, zakonczenie normalne jakie mogloby byc miedzy kazdym innym odcinkiem, wiec dobrze ze dopiero teraz obejrzalem bo gdybym mial czekac tyle czasu to cootasówa by byla
No ja troche czekac musialem, ale ogolnie jest dobrze.
Gdyby Prison wygral 'Zlotego Globa' to na bank byloby jeszcze lepiej
wortigern
24 02 2006, 09:18
Moze sie wydawac ze przesadzony i zbyt doskonaly, ale to tylko film
SPOJLERY
heh tez tak myslalem z poczatku ale wez pod uwagę ze
- scofield jest geniuszem
- projektowal to wiezienie i jest inzynierem
- pracowal od (pipi) czasu nad planem ucieczki
- ma kilka planow awaryjnych
i najważniejsze
- nie wszystko mu wychodzi i nie wszystko przewidzial, szegolnie widac to w 13 odc ;], wiec sam plan nie jest wcale tak doskonaly.
IMO serial nie jest przesadzony, pamietsz taki film w ktorym kolo mloteczkiem wydrążył w sciannie tunel i uciekl kanalem z wiezienia? Tez nie mozliwe a oparte na prawdziwej historii.
g_w_b_b_a
24 02 2006, 09:29
pierwszy wyjscie Mike'a na zewnatrz przez cele przypominala mi uciekce tych 3 gosci z Alcatraz czyli przez "dziure" potem miedzy rurami az na sam dach
johny07
24 02 2006, 10:18
IMO serial nie jest przesadzony, pamietsz taki film w ktorym kolo mloteczkiem wydrążył w sciannie tunel i uciekl kanalem z wiezienia? Tez nie mozliwe a oparte na prawdziwej historii.
Skazani na shawshank chyba

To rzeczywiscie bylo przegiecie.
Moze rzeczywiscie najprostszym wytlumaczeniem jest to ze Scofield jest gejniuszem, i to nieprzecietnym. Znalazl wyjscie z kazdej sytuacji, nawet jak brata zamkneli na dzien przed egzekucja w izolatce. Ale mi to nie przeszkadza wcale, wrecz przeciwnie oglada sie fajnie i caly czas cos sie dzieje. A w 13 odcinku to wlasciwie pierwsza powazna wpadka majkela, ale nie jest nam dane jeszcze zobaczec co z tego wyjdzie
wortigern
24 02 2006, 15:26
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
w sumie to nie mam pomyslu jak oni to zrobia, moze t-bag odwali brutal force i nozykiem zalatwi kilku straznikow, albo w ostatniej chwili uniewinnia Linca ale reszta dostanie +15 za probe ucieczki i dalej beda kombinowac... nie wiem ale czuje maximum napiecia.
IMO znacznie bardziej wciaga mnie ten serial niz LOST.
PS. I jescze walek z tym ze Steadman zyje 0_o, to juz afera kosmiczna
g_w_b_b_a
24 02 2006, 18:56
ej tam Lost (sezon1 bo 2 to taki sredniak malo sie wyjasnia a dochodza kolejne tajemnice )jest lepszy od PB, wg. mnie PB jest na drugim miejscu pod Lostem bo najbardziej podobaly mi sie pierwsze odcinki PB gdzie na koncu odcinka zawsze cos sie zmienialo (np.
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
niezasypiajacy koles gdy Mike odreca srobe lub jak rozpoznaje jego tatu ze to jakas droga ps. zawsze wariaci sa madrzejsi od normalnych ludzi

grrr koncowka 13ep'a to poprostu masakra. ja nie wiem jak mozna w taki chamski sposob konczyc odcinek. szkoda mi troche ludkow, ktorzy odpadli z druzyny. "nawrocony" niestety nie dal rady, a szkoda. mozna by pociagnac watek.
zduniacz
4 03 2006, 23:38
QUOTE("flik)
"nawrocony" niestety nie dal rady, a szkoda. mozna by pociagnac watek.
Mi akurat ten motyw nie podszedł. Wolałem Abruzziego jako twardego gangsta zioma. Naciągana ta nagła przemiana, Biblia, Chrystus, bez przesady. Abruzzi zabij pedałka, zabij! Trzeba przyznac ze ten znienawidzony T-Bag to mimo wszystko świetnie grana postać.
kiedy ep14??
Serial świetny, o wiele lepszy od LOST-a, który ostatnio jest słaaaaaaby i jest b. rzadko puszczany.
20 marca odcinek czternasty
To kiedy to bedzie leciec bo podobno zdjeli z powodu emisji 5 sezonu 24 a to bedzie gdzies 13,14 odc dopiero, nie ma byc w maju ?
a T-Bag to bez wątpienia jedna z ciekawszych postaci.
to co znalazłem na stronie fox'a
ALL-NEW EPISODES RETURN!
New episodes of Prison Break MONDAY, MARCH 20, 8/7c!
to godzina emisji 24 jest, mam nadzieje ze bedą emitowac oba a nie po pół sezonu jednego i drugiego bo to by przegiecie było.
no właśnie, ciekawe jak to rozwiążą, mam nadzieje, że 24 nie zniknie z anteny z powodu Prison Break
Z cylku odliczanie:
Prison za tydzien
wortigern
14 03 2006, 12:53
w poniedzialek ?
Tak, a we wtorek rano mozna juz szukac w internecie
w koncu sie skusilem do obejrzenia serialu i jak to mowia lepiej pozno niz w cale.
w tym wypadku "lepiej pozno" jest naprawde dobrym rozwiazaniem bo nie musze czekac dlugo na nowe odcinki
serial trzeba powiedziec ze wciagnal mnie na maxa. chodze i mysle co dalej zrobi michael
PS. jak myslicie zobaczymy jeszcze w kolejnych epizodach johna abruzzi? ja mam nadzieje ze tak bo to jedna z trzech moich ulubionych postaci
kurde, żeby tylko nie przekombinowali jak z Lost'em i tymi flashbackami.
No jest mozliwosc, ze skopia troche, ale trzeba zobaczyc
czy napisy do PB są tak szybko jak do 24 czy Lost (w ten sam dzień?)?
wortigern
15 03 2006, 18:14
john abruzzi pod koniec tez troche odwalal, jakies zacieki widzial i odrazu objawienie
QUOTE(SIKI @ 15 03 2006, 18:05)

czy napisy do PB są tak szybko jak do 24 czy Lost (w ten sam dzień?)?
W ten sam nie.
Na nastepny dopiero, ale ja zwykle ogladam bez napisow, a pozniej jak mi sie chce to powstarzam sobie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.