Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Downgrade z 2.0 do 1.50
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
gwiazdka
Patrze ze to forum jest zacofane bo nie ma takiego tmatu confused.gif az wstyd sad.gif ale macie tu linka http://www.skizo.org/forum/index.php?showt...570&#entry28489
BigG
Powiem tyle - wszystko działa, więc wygląda na to, że sposób jest 100% pewny. (mam japończyka, w oryginale był 1.50, zaktualizowałem do 2.0, a teraz wróciłem do 1.50)
oral7771
A dziala to ze wszystkimi rodzajami konsoli? Z japonska na pewno ale co z US i europejska?
Boniek
To zostało PRZEDE WSZYTSKIM stworzone dla posiadaczy europejskich wersji konsol więc działa na 100% :-) co do wersji US - również!
puszczyk
niby tak, ale na stronie psphacks.net czytalem komentarze uzytkownikow ktorzy z tego korzystali i niektorym popsula sie konsola a innym nei chca sie gierki uruchamiac. nie wiem ilew tym prawdy ale poprostu informuje.
Verb
LOL juz sie napalilem ale post puszczyka mnie zastopowal.

Jest na tym forum ktos kto downgradowal europejska PSP 2.0 lub 1.52?
Enori
Ja na przykład, wszystko działa.
Verb
Bo mysle ze gdyby to o czym pisal puszczyk (nie wiadomo oczywiscie na ile wiarygodne sa te komentarze) mialo miejsce w niektorych przypadkach to bylby problem z reklamacja. Ja jednak poczekam na złamanie 2.0
puszczyk
tez bardzo sie ucieszylen na fakt downgradera i chcialem go juz uzyc w najblizszym czasie ale troche boje sie. byc moze tamci uzytkownicy popelnili jakies bledy badz ktos specjalnie to napisac (co tez moze sie przytrafic) lecz fakt ze moja konsolka za 1000zl moglaby padnac i stac sie bezuzyteczna wstrzymuje mnie.
roofoos
wejdzcie sobie na strone www.sonyxteam.com - oficjalna strone downgradera i tam macie jego ostateczna wersje. Ja swoje 2.0 zdowngradowalem do 1.5, a potem do 2.0 up i znow do 1.5 i dzial idealnie. Mam konsolke EUR
Boniek
Ludzie czego pękacie! Jeśli kupiliscie w Polsceto zapewne macie gwarancję. Jak Wam padnie (co jest niemal niemozliwe, chyba ze z Waszej winy!) walicie do sklepu i mowicie, ze zgodnie z zaleceniem chcieliscie walnąc ugrade'ado wersji 2.0. Dodajcie, iz oczywiscie robiliscie wszystko zgodnie z instrukcją a tutaj nie działa...Powinno poskutkować, bo niby jak Wam udowodnią, iż to Wasza wina? :-)
Mogę się mylić, jakby co to sprostujcie mnie! :-)
MichAelis
Na Swapy tez wszyscy byli pewni ze nie da sie udowodnic. Powiedza ze nie przyjmuja i mozesz im skoczyc co najwyzej.
Boniek
Ok Miachaelis jednakze zauważ, iż w przypadku Swap Magica wieszkosc spraw z tego co wiem rozbiegala się o pozostawianiu śladów na czujnikach. Innymi słowy widac bylo ktos się tym bawił... Poza tymserwis Sony przez kilka lat obecnosci Swap Magiców z pewnością nauczył sie diagnozować czy konsolka korzystała z tego rodzaju "udoskonalenia" czy tez nie.
W przypadku PSP gdzie wsjo dzieje się z karty pamięci i na kości flash z biosem nie ma tego problemu. No bo przeciez, jesli zaniesiesz PSP do serwisu to bez karty(!!!) a tylko na niej jest kod nieautoryzowany przez Sony.
Do kosci flash wgrywasz przeciez w 100% oryginalny firmware Sony. Chyba nie wgrywasz go po to zeby okradac Sony uzywając kopii gier, nieprawdaz?
Wydaje mi się, iż glowny problem lezy w tym czy Sony w POLSCE posiada narzędzia którymi moze wydobyc zawartosc kosci flash i w pełni przeglądac jej zawartosc, wowczas jesli zobaczą firmware 1.50 to tak, zapewne moze byc problem :-).

To tylko luzne przemyslenia!! Z samego rana... :-PP
Pablo_el
QUOTE(Boniek @ 30 09 2005, 09:04)
Wydaje mi się, iż glowny problem lezy w tym czy Sony w POLSCE posiada narzędzia którymi moze wydobyc zawartosc kosci flash i w pełni przeglądac jej zawartosc, wowczas jesli zobaczą firmware 1.50 to tak, zapewne moze byc problem :-).
*

mysle ze nie jest to zbyt wielki problem. A nawet jesli bedzie 1,50 to co z tego? Ot sie taki import trafil wink.gif A gwarancje masz od producenta a nie od importera jesli sie nie myle...
Trzcina
Gezys... ktos kto napisal ze cos mu sie popsulo zrobil to specjalnie. Tylko po to zeby przedluzyc swoej chwile triumfu nd neiktorymi posiadaczami 2.0...

Downgrader dziala tak jak dzialac powininen... Cofa wszystkie bonusy od 2.0 (browser) i daje to co mial w sobie 1.50.

JA rozumiem ze ktos moze sie bac to zrobic, ale szansa na to ze cos sie 'popsuje' jest duzo mniejsza niz przy lutowaniu chipa do ps2... a kazdy (lub prawie kazdy) go sobie lutowal...
buzra102
Na forum skizo, kilku użytkowników użyło downgrade i wszystko było ok, więc nie ma chyba, żadnej obawy, że coś może się popsuć. Gdyby ten soft był nieskuteczny, wadliwy, nikt by nie wspomniał nawet na jego tamat, a na skizo wciągu 3 dni ludzie rozpisali się na ponad 15 stron. biggrin.gif W ostateczności zawsze pozostaje gwarancja i wciśnięcie kitu, że robiło się update 2.0 i coś zepsuło... Ciekaw jestem, czy Sony jest w stanie spr. co było przyczyną uszkodzenia biosu konsolki....
..::XMANiAK::..
pewnie im sie konsola zepsula bo cos zle zrobili, ale skoro xxx osob przetestowalo i im sie nic nie stalo to mozna zaryzykowac smile.gif
kuras
Miala baba 2.0 teraz ma 1.5.
Wszystko dziala bez problemu.
puszczyk
prosba: jak sie uzywa tego downgradera? 2. jak juz mamy 1.5 to czym sie uruchamia gierki z karty (jaki program, katalog). z gory dizeki
buzra102
Za dużo by pisać. Kiedy masz już 1.5 możesz m.in. gry z karty pamięci zgrywać, homebrew uruchamiać i inne emulatory biggrin.gif Jak chcesz więcej informacji to zerknij http://www.skizo.org/forum/index.php?showforum=24
To dział fAQ i tam jest wszystko opisane, jaki program używać do odpalania iso i jakie katalogi.
NCdeIgnis
słyszalem gdzies ze downgrade do 1.50 zatrzymuje sie na 99% ale podobno to norma... tongue.gif więc moje pytanie co wtedy uzytkownik powinien zrobic?smile.gif
sorka za pytanie ale zanim zaczne sie tym bawic chcialbym wszytko wiedziec;) w koncu 1000zl piechotą nie chodzi...A przynajmniej ja nie spotkalem
T-Bone
"Progres instalacji zatrzyma sie na 99%, nie panikujcie, tylko przytrzymajcie znowu przycisk Power tak dlugo, aby konsola sie wylaczyla.
Wlaczamy konsole, powinien pojawic sie screen, na ktorym trzeba wcisnac O." wink.gif
NCdeIgnis
dziękuje smile.gif
Furbik
Ahhh jak ja dawno na tym forum nie bylem biggrin.gif Jako ponad 4-ro miesieczny posiadacz 1.51 w koncu moglem zrobic downgrade do jedynej slusznej wersjii softu cool.gif. Teraz moge juz pocinac w te wszystkie gry i homebrew. Ahhh dzieki ci MPH, a ty Yoshi targaj loda!!! biggrin.gif biggrin.gif
yanczi
http://www.psphacks.net/forums/viewforum.p...026cf874b1bab58 heh nie trzeba wcale czekac wink.gif
buraczany
robil ktos kiedys downgrade z 2.5 bo kupilem w irlandii i na razie nie wiem co z nim poczac. help
Merkury
QUOTE(roofoos @ 29 09 2005, 20:13) *

wejdzcie sobie na strone www.sonyxteam.com - oficjalna strone downgradera i tam macie jego ostateczna wersje. Ja swoje 2.0 zdowngradowalem do 1.5, a potem do 2.0 up i znow do 1.5 i dzial idealnie. Mam konsolke EUR

A co w sprawie wirusów pc-towych kóre broją w piecach. Przy doowngradzie podobno mogą się zadomowić w psp-ku i zaszaleć od razu lub przez jakiś czas być w stanie uśpienia. Jak z tym sobie poradzić?
Czy ktoś zna kogoś z koszalina lub okolic kto odpłatnie zrobi downgrade z gwarancją póżniejszego działania konsoli???
MaciejPŃ
QUOTE(buraczany @ 29 08 2006, 21:45) *

robil ktos kiedys downgrade z 2.5 bo kupilem w irlandii i na razie nie wiem co z nim poczac. help

ja robiłem, nie było najmniejszego problemu, wystarczy GTA z dziurą , oprogramowanie, i stalowe nerwy.

Merkury, LOL
Albert Wesker
a ja dzis zrobilem downgrade z 2.71 na 1.50 smile.gif homebrew to super sprawa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.