Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z LCD
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
red2000
mam Lcd samsunga 17 cal syncmaster 710N jest to bardzo dobry monitor mam juz go jakies niecale 2 miesiace i zaczynam sie o niego bac bo cos sie dziwnego robi ;/
a dokladnie chodzi o to ze mi zaczal obraz migotac nie mocno zalezy tez od kolorow na monitorze np jak jest strona psx extreme taki braz to widac te migotanie ale nie takie paski przechodzace tylko jakby jakis namagnesowany byl czy co ;/ czasami to bardzo drazni i nigdy wczesniej tego nie mialem.najdziwniejsze ze jest to czasem bardziej widoczne a czasami mniej a czasami w ogole tego nie ma ;/
btw: czy to moze byc wina tego ze gdy raz siedzialem na pc i w tymczasie elektryk wylaczyc mi glowny korek i wszysko (pipi)ut i od tamtego czasu zauwazam takie cyrki ;/
co mam zrobic? da sie go jeszcze uleczyc? help!
C1REX
Kolega ma to z CRT, jak ktoś używa piekarnika w kuchni (elektryczny).

Nie znam się za bardzo, ale zobacz, czy jakieś urządzenie w domu nie zakłuca pracy monitora.

Nie wiem też jak jest z LCD, ale na prace CRT wpływ miały blisko postawione kolumny, a dokładnie magnesy w nich użyte.
koniol21
Wiem że każdy o tym wie, ale takie migotanie może być spowodowane niską częstotliwością odświeżania ekranu. Sprawdzałeś?
red2000
sprawdzalem. mam ustawiona na max. 75 hz i to wystepuje dalej ;/ oczywiscie gdy mialem mniej hz bylo to jeszcze bardziej widocczne
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.