Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dywagacje / Kontrowersje
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Venom 333
QUOTE(wujaszek_JJ @ 27 09 2005, 19:41)
QUOTE(Venom 333 @ 27 09 2005, 19:06)
Polecam Final Fantasy 7 : Advent Children. Film po prostu genialny, jak do tej pory najlepszy film, jaki dane mi było oberzejeć. Po prostu fenomenalny film.  smile.gif
*

Przepraszam, wiem, ze o gustach sie nie dyskutuje ale brzmi to jak miena prowokacja i txt fanboja ... X/
*

Dziwne z reguły nie słyszałem żadnej negatywnej opini na temt tego filmu, znajomum się z reguły podobał, a na tym forum już drugi raz spotykam się z dziwną antypatią do tego filmu, nie wiem czemu ... dry.gif

Nie moja wina, że nie umiesz docenić arcydzieła...

PS: Arcadio - dobrze prawisz. tongue.gif
Venom 333
QUOTE(KLEJU @ 28 09 2005, 07:48)
Jeszcze ja się wtrącę wink.gif. "FF:AC" to rzeczywiście zajedwabisty film, ale... tylko dla ludzi, zaznajomionych z FF7. Dla innych będzie to tylko kolejna animacja z niezrozumiałą fabułą i fajnymi walkami. True?

Jak najbardziej True i to w 100%. Wszystko na to wskazuje, ze wujaszek sie zalicza do tych drugich.

lepsze juz bylo 'spirits within' ...

Spirits Within był moim zdaniem (zauważ frazę 'mom zdaniem', ja cie nie krytykuje za to, że dla ciebie był lepszy sprits within bo ja 'szanuje' gusta innych) totanym badziwiem i niewypałem... Modliłem się w duchu, aby ta historia się nie powtórzyła w przypadku FFAC, na szczęście ten film mnie nie dość, że nie zawiódł, to okazał się o wiele lepszy niż przypuszczałem.

Co do argumentacji - po co ci mam cokolwiek argumwentować, skoro ty i tak "wiesz swoje"...
mashter
uwielbiam jak wychodza filmy pokroju Matrixa, FF SW, Cassherna, Vanilla Sky,
takich filmow jest wiele, ale nie musze ich wszystkich wymieniac, natomiast daze do tego, ze te produkcje laczy jedna wspolna cecha, a mianowicie (praktycznie) nie ma ludzi, ktorzy sadza, ze scenariusz w nich jest taki sobie, opinie sa zazwyczaj dwie: totalna beznadzieja i rewelacja. To nie jest moze odpowiedni topic, ale ja naprawde chcialbym przeczytac dlaczego scenariusz w FF7AC podoba sie komus bardziej niz w FFSW? I nie chodzi mi o postacie, nie chodzi mi o nic poza czystym skryptem.

a z nowych filmow polecam "Nowość".
lukasz
QUOTE(mashter @ 29 09 2005, 01:20)
takich filmow jest wiele, ale nie musze ich wszystkich wymieniac, natomiast daze do tego, ze te produkcje laczy jedna wspolna cecha, a mianowicie (praktycznie) nie ma ludzi, ktorzy sadza, ze scenariusz w nich jest taki sobie, opinie sa zazwyczaj dwie: totalna beznadzieja i rewelacja. To nie jest moze odpowiedni topic, ale ja naprawde chcialbym przeczytac dlaczego scenariusz w FF7AC podoba sie komus bardziej niz w FFSW? I nie chodzi mi o postacie, nie chodzi mi o nic poza czystym skryptem.

a z nowych filmow polecam "Nowość".
*

i tu sie twoja teoria gubi bo dla mnie vanilla sky i trylogia matrixa to średniaczki.nic specjalnego.cosik dla zabicia nudy i tyle.
2razyjot
QUOTE(Venom 333 @ 28 09 2005, 21:20)
QUOTE(KLEJU @ 28 09 2005, 07:48)
Jeszcze ja się wtrącę wink.gif. "FF:AC" to rzeczywiście zajedwabisty film, ale... tylko dla ludzi, zaznajomionych z FF7. Dla innych będzie to tylko kolejna animacja z niezrozumiałą fabułą i fajnymi walkami. True?

Jak najbardziej True i to w 100%. Wszystko na to wskazuje, ze wujaszek sie zalicza do tych drugich.

1. To nie jest topic do dywagowania nt. 'ff: ac', kacik rpg jest odpowiedni. Przyjdzie diabel i pogrozi widlami ... blink.gif

2. W 'FF 7' probowalem grac juz po Japonsku, niestety bariera jezykowa byla nie do zlamania. Palowska wersje zlamalem kilkakrotnie, nie mowiac o tym, ze wlasnie przechodze na PC w spolszczonej wersji.

3. Mi film nie podchodzi od str. fabularnej i potrafie to uargumentowac - Ty zaslaniasz sie 'dobra, bo dobra' i innymi, ktorzy staja w Twojej obronie bo 'chlopak ma wlasne zdanie'. Czaisz roznice? Huh ...

EOT.

QUOTE(mashter)

'Matrix' pogubil zaskoczenie i dobre motywy fabularne gdzies pod koniec "2" czesci by w "3" udusic mnie banalem - nie wytrzymal oczekiwan i pojechal po prostej az do mety, aczkolwiek film cenie sobie i to bardzo. 'Vanilla Sky' dobrym kinem jest, niewatpliwie. Tutaj mozna i '6-ty zmysl' doliczyc, 'Podziemny Krag' czy nawet 'section 8' ...

EOT!
mashter
no widzisz, wlasnie o ta wiedze mi chodzi, mnie nic bardziej w zyciu nie zaskoczylo niz koncowka matrixa, a wiesz, ze 'statycznego' trybu zycia nie prowadze:).
Przeczytaj sobie 'Robota' (taka stara kultowa ksiazka, z ktorej Wachowscy zaje'bali polowe pomyslow i przegrali pozniej proces), zalicz cala filozofie Nietzchego i co najmniej podstawy programowania (glownie chodzi o zasady i mozliwosci), religie w sumie mozesz sobie odpuscic, jak lykniesz to co napisalem powyzej, powinienes wiedziec dlaczego matrix nie atakuje w 3 czesci banalem:D.

za to Fight Club, to chyba jedyny film, w ktorym ani jedno slowo nie jest wypowiedziane na marne. Najlepszy scenariusz w historii kinematografii.

a jak chcesz jeszcze wiekszy orzech do zgryzienia niz jest w Matrixie, to lyknij Berserka (25 odcinkow). Najlepsze jest to, ze kazdy kto obejrzal ten film biegal po forach i pytal sie czy nie maja ostatniego odcinka, bo mu brakuje - byl przekonany, ze film tak sie na 100% nie konczy. Poukladanie Berserka w calosc zajelo mi kilka dni, ale kiedy obczailem wszystko, urosl trzeci film, ktory wedlug mnie zasluguje na 10/10.

Wujek pamietaj, ze nie kazdy film da sie skumac jesli tylko jestes kumaty. Zreszta najlepszym tego dowodem sa produkcje Lyncha, ktore trzeba obejrzec kilka razy, zeby wszystko na spokojnie poukladac. Iloraz inteligencji znacznie pomaga, ale niekoniecznie starcza.
KLEJU
QUOTE(wujaszek_JJ @ 29 09 2005, 07:09)
'Vanilla Sky' dobrym kinem jest, niewatpliwie. Tutaj mozna i '6-ty zmysl' doliczyc, 'Podziemny Krag' czy nawet 'section 8' ...

Od siebie polecę też "Donnie Darko" i "Obłęd" z Adrienem Brody - jesli ktoś lubi niecodzienne podejście do tematu podróży w czasie, te obrazy na pewno go zainteresują.

Ja teraz czekam na premierę "Mirrormask" - będzie się działo!

P.S. Tak zachwalany tutaj "Ichi The Killer" jakoś mi nie zrobił... Bardziej zszokował mnie już "Irreversible" (scenka miażdżenia głowy gaśnicą roxx) - w "Ichim" sceny mordów czy tortur sa za bardzo sztuczne, pozbawione realizmu, a fabuła... poza dającym do myślenia zakonczeniem (qrva, o co chosta? wink.gif ) jakoś niczym mnie ten filmik nie zaskoczył. Ot, kilka czubków, krzyczace laski i lejąca się litrami czerwona farba. Ja czekam na "La Sheitan" od Francuzów - ci znów dadzą czadu...
mashter
no wlasnie Donnie Darko, to jest masakra, dobrze ze Kleju przypomnial mi o tym filmie. Ten film niszczy klimatem i koncowka. Rewelacja!!!

obled juz mniej robi, ale tez kawal konkretnie zamotanego, 'ciezkiego' kina.
Diabeu
nazwa tematu "NOWE FILMY - CO POLECACIE??"

zastosujcie się do tego, mkay?

...albo zaraz poleci całą ta strona...
2razyjot
QUOTE(_Diabeu_ @ 29 09 2005, 08:54)
nazwa tematu "NOWE FILMY - CO POLECACIE??"

zastosujcie się do tego, mkay?

...albo zaraz poleci całą ta strona...
*

Beziol, mozesz w wolnej chwili zalozyc topic o filmach ryjacych beret/kontrowersyjnych? I przeniesc przy okazji ta strone? smile.gif Proooooosze ...
Diabeu
mówisz i masz

zobaczymy co z tego wyjdzie
lukasz
dobra rzucam sie na pożarcie.
matrix 2 i 3 słabym filmem jest jeno jako kino rozrywkowe tzw.odmóżdżające sprawdza sie znakomicie.
fight club mistrz ale gdzie mu do la strady i graka zorby?piękno i prawdziwy artyzm zawsze jesr przy ograniczonyc środkach. [382]bow.gif
Diabeu
a co takiego fajnego jest w Greku Zorbie? taniec czy muza?
bo sam film to nuda
lukasz
taniec muza wogóle filozofia opytmistycznego życia reklamowane przez zorbe.ten film pokazuje jak żyć.nie jednego strzeliła by k.urwica po tym co sie stało na koniec.a oni jedynie tańczą w rytm theodorakisa.
mashter
jesli matrix 2 i 3 to odmozdzone kino, to z pewnoscia nie miales problemu ze zrozumieniem wszystkiego, a wiec:

1. Jakim sposobem Neo przywrocil Trinity do zycia, oczywiscie chodzi mi o slynna juz scene nazywana przez laikow "ozywieniem"?

2. Jakim sposobem Smith istnial w matrixie i w rzeczywistym swiecie jesli byl odloczony od systemu i skad pojawila sie nagla zdolnosc wnikania w ludzi z prawdziwego swiata?

3. Czy architekt mowi Neo prawde podzas ich spotkania, a jesli mowi, to w ktorym momencie Neo juz wie, ze wtedy Architekt mowil mu prawde?

4. Czym byla Wyrocznia i skad wiedziala te wszystkie rzeczy, ktore sie wydarza, bo przeciez wiadomo, ze nie mogla ich przewidziec, poniewaz nie ma czegos takiego jak wyrocznia ?

takich pytan moge ci wymyslic dziesiatki, to sa te najprostsze, na ktore z pewnoscia w mig odpowiesz, bo przeciez to odmozdzony film byl, wiec nawet nie ma sie nad czym zastanawiac. Najlepsze jest to, ze na niektore pytanie nie odpowiedzieli by nawet Wachowscy, bo nie zczaili jednego motywu w 'Robocie' i go bezczelnie skopiowali tracac jego caly sens. Czekam na szybka odpowiedz Lukaszu:).

a mozesz Wujaszek sprobuje swoich sil:P ?, z tym, ze daj najpierw sie wypowiedziec Lukaszowi.
2razyjot
QUOTE(mashter @ 29 09 2005, 11:34)
a mozesz Wujaszek sprobuje swoich sil:P ?, z tym, ze daj najpierw sie wypowiedziec Lukaszowi.
*

Przesylaj ta swoja interpretacje na maila. hyh.gif
mashter
dawaj gg, teraz:)

albo wal

2705319
Diabeu
QUOTE(lukasz @ 29 09 2005, 12:12)
taniec muza wogóle filozofia opytmistycznego życia reklamowane przez zorbe.ten film pokazuje jak żyć.nie jednego strzeliła by k.urwica po tym co sie stało na koniec.a oni jedynie tańczą w rytm theodorakisa.
*

heh no z takim podejściem nie dyskutuję, bo dobrze prawisz
co nie zmienia faktu że ja na tym zasypiam blink.gif
Guts
QUOTE(mashter @ 29 09 2005, 08:37)

a jak chcesz jeszcze wiekszy orzech do zgryzienia niz jest w Matrixie, to lyknij Berserka (25 odcinkow). Najlepsze jest to, ze kazdy kto obejrzal ten film biegal po forach i pytal sie czy nie maja ostatniego odcinka, bo mu brakuje - byl przekonany, ze film tak sie na 100% nie konczy. Poukladanie Berserka w calosc zajelo mi kilka dni, ale kiedy obczailem wszystko, urosl trzeci film, ktory wedlug mnie zasluguje na 10/10.

*

Berserk nie stanowi zadnego zaskoczenia jesli zna sie fabule mangi,a cala seria zostala stworzona tylko po to by wypromowac mange i nie powiem dla mnie jest to jedno z lepszych anime jakie widzialem. Jesli chcecie cos jeszcze zakreconego to powinniscie obejrzec kultwego Evanegliona wraz z kinowka The End (Tu rowniez wiele pytan zostalo bez odpowiedzi).
lukasz
QUOTE(_Diabeu_ @ 29 09 2005, 12:53)
QUOTE(lukasz @ 29 09 2005, 12:12)
*

heh no z takim podejściem nie dyskutuję, bo dobrze prawisz
co nie zmienia faktu że ja na tym zasypiam blink.gif
*

to jeszcze na doprawke dodam że quinn to moje top 5 ulubionych aktorów ever. smile.gif

mashter:przykro mi zawiode ciebie i innych oponentów.nie umiem odpowiedzieć na twoje pytanie ponieważ podszedłem do matrixa w sposób jednym okiem wpada drugim wypada(czy jakoś tak).przez to byćmoże nie dotarłem do drugiego sensu tego filmu ale myśle ,że szukając na siłe można go doszukać sie w wieeeeelu filmach o zacięciu pseudo filozoficznym.
mashter
sadze, ze zbyt ofensywnie odebrales mojego posta.
Kazdy komu mowie, ze jesli uwaza, ze scenariusz w Matrixie jest slaby tzn. ze nie zrozumial go OD RAZU UWAZA, ze mam go za glupca. Tak nie jest, bo wiem jaka trzeba miec wiedze, by pojac to wszystko co zostalo wrzucone do tego filmu, trylogii, czy jak tam chcecie - kto kuma ten wie, ze to jeden film rozdarty na trzy, zeby zarobic wiecej pieniedzy.
i ja wcale niczego w Matrixie sie nie doszukalem, czego nie mozna jednoznacznie stwierdzic, ze wystepuje.
I od tego momentu nie powinienes pisac, ze Matrix to plytki fajerwerk, tylko fajerwer z maksymalnie zawila fabula, na ktora nie zwracales uwagi, poniewaz przyjales za pewne, ze nic w niej ciekawego sie nie doszukasz - a ze nie mogles, bo nie posiadasz odpowiedniej wiedzy, to juz inna sprawa. smile.gif
Diabeu
LOL
lukasz
QUOTE(mashter @ 29 09 2005, 18:01)
tylko fajerwer z maksymalnie zawila fabula, na ktora nie zwracales uwagi, poniewaz przyjales za pewne, ze nic w niej ciekawego sie nie doszukasz - a ze nie mogles, bo nie posiadasz odpowiedniej wiedzy, to juz inna sprawa.  smile.gif
*

blink.gif mashter mam wrażenie ,że oglądałeś bardzo mało filmów jeśli dla ciebie matrixy mają maksymalnie zawiłą fabułe.takie coś można powiedzieć o lost highway a nie młócce quasi filozoficznej na którą zgodnym chórem poszły wszystkie gimnazja.szczerze mówiąc bierze mi sie na wymioty jak pomyśle czego oni tam nie napchali żeby było bardziej mrocznie młodzieżowo itd.wrażenie mam ,że przeglądali mitologie jak leci i wplatali imiona takowe dla postaci żeby później co więksi fani mogli doszukiwać sie właśnie tych ukrytych znaczeń.bardzo miło mi ,że oceniasz mnie przez pryzmat mojej wypowiedzi o matrixie smile.gif ogółem powiem tak jedynka matrixa była całkiem udana ale mile za łowcą androidów.dwójka i trójka to już jak powiedziałem młócka z fajnymi efektami plus właśnie te pseudo filozofie.a ogólnie to jedyne co mi sie ciśnie na usta to skasowac to co napisałem i napisać wzorem diabła LOL.
mishka
QUOTE(lukasz @ 29 09 2005, 19:39)
QUOTE(mashter @ 29 09 2005, 18:01)
tylko fajerwer z maksymalnie zawila fabula, na ktora nie zwracales uwagi, poniewaz przyjales za pewne, ze nic w niej ciekawego sie nie doszukasz - a ze nie mogles, bo nie posiadasz odpowiedniej wiedzy, to juz inna sprawa.  smile.gif
*

blink.gif mashter mam wrażenie ,że oglądałeś bardzo mało filmów jeśli dla ciebie matrixy mają maksymalnie zawiłą fabułe.takie coś można powiedzieć o lost highway a nie młócce quasi filozoficznej na którą zgodnym chórem poszły wszystkie gimnazja.szczerze mówiąc bierze mi sie na wymioty jak pomyśle czego oni tam nie napchali żeby było bardziej mrocznie młodzieżowo itd.wrażenie mam ,że przeglądali mitologie jak leci i wplatali imiona takowe dla postaci żeby później co więksi fani mogli doszukiwać sie właśnie tych ukrytych znaczeń.bardzo miło mi ,że oceniasz mnie przez pryzmat mojej wypowiedzi o matrixie smile.gif ogółem powiem tak jedynka matrixa była całkiem udana ale mile za łowcą androidów.dwójka i trójka to już jak powiedziałem młócka z fajnymi efektami plus właśnie te pseudo filozofie.a ogólnie to jedyne co mi sie ciśnie na usta to skasowac to co napisałem i napisać wzorem diabła LOL.
*

Popieram, popieram. Matrix reaktywacja, a tym bardziej rewolucja to szczerze mowiac big niewypaly.
PS: Na reaktywacji bylem jeszcze jako uczen gimnazjum-wcale sie nie napaliłem biggrin.gif
Venom 333
Naprawde to było konieczne, że rozdzielać inny topic i dawać moje posty odcięte z kontektu jako nowy tamat, tak jak ja bym nowy temat zrobił ...? dry.gif
2razyjot
QUOTE(Venom 333 @ 29 09 2005, 21:41)
Naprawde to było konieczne, że rozdzielać inny topic i dawać moje posty odcięte z kontektu jako nowy tamat, tak jak ja bym nowy temat zrobił ...?  dry.gif
*

Okres masz czy jak? Znowu Ci cos nie lezy? closedeyes.gif
Arox
@Mashter - mógłbyś z łaski swojej przesłać mi te twoje dywagacje na temat Matrixa? Ciekaw jestem co tam wymyśliłeś ;P
Dane znajdziesz w profilu. Thx
KLEJU
QUOTE(mishka @ 29 09 2005, 21:27)
Matrix reaktywacja, a tym bardziej rewolucja to szczerze mowiac big niewypaly.
PS: Na reaktywacji bylem jeszcze jako uczen gimnazjum-wcale sie nie napaliłem

I to mnie właśnie fqurvia - podejście do Matrixa, jako do trzech różnych filmów ("O tak, pierwszy Matrix był wporzo, ale dwa pozostałe to kapy..."). Geez... Czemu o "Władcy Pierścieni" nikt tak nie mówi? Ja, podobnie jak Mashter, porozkładałem sobie Matrixa na składowe i naprawdę zaskoczyła mnie masa odniesień religijnych, futurologicznych, z zakresu cybernetyki i robotyki et cetera. I nie chodzi tu wcale, że zachwalam Matrix, bo obejrzałem mało filmów - tak, widziałem też "Greka Zorbę" czy "Zagubioną Autostradę" i z czystym sercem mog napisac tutaj, że "Matrix" nie jest filmem gorszym, czy płytszym. Jest po prostu inny. I zmienił kinematografię, to musicie przyznać...
A że mishka oglądał "Matrix: Reaktywacja" w gimnazjum i się "nie napalił". Cóż, wypada pogratulować. Może trzeba było jednak iść na coś dla dzieci?
Diabeu
jakby Matrix był "lekturą dla dorosłych"
dawno nie widziałem bardziej naładowanego banałami i patosem filmu

jedyny jego wpływ na kinematografię to kwestia efektów zastosowanych
bo merytorycznie to płycizna

tak Venom, było konieczne, chcemy abyś żył wiecznie w naszych sercach
mishka
QUOTE(KLEJU @ 1 10 2005, 07:52)
QUOTE(mishka @ 29 09 2005, 21:27)
Matrix reaktywacja, a tym bardziej rewolucja to szczerze mowiac big niewypaly.
PS: Na reaktywacji bylem jeszcze jako uczen gimnazjum-wcale sie nie napaliłem

I to mnie właśnie fqurvia - podejście do Matrixa, jako do trzech różnych filmów ("O tak, pierwszy Matrix był wporzo, ale dwa pozostałe to kapy..."). Geez... Czemu o "Władcy Pierścieni" nikt tak nie mówi? Ja, podobnie jak Mashter, porozkładałem sobie Matrixa na składowe i naprawdę zaskoczyła mnie masa odniesień religijnych, futurologicznych, z zakresu cybernetyki i robotyki et cetera. I nie chodzi tu wcale, że zachwalam Matrix, bo obejrzałem mało filmów - tak, widziałem też "Greka Zorbę" czy "Zagubioną Autostradę" i z czystym sercem mog napisac tutaj, że "Matrix" nie jest filmem gorszym, czy płytszym. Jest po prostu inny. I zmienił kinematografię, to musicie przyznać...
A że mishka oglądał "Matrix: Reaktywacja" w gimnazjum i się "nie napalił". Cóż, wypada pogratulować. Może trzeba było jednak iść na coś dla dzieci?
*

Władca? Tez jako trylogia nie jest doskonala. Zwłaszcza w Powrocie Krola jak przeciągali zakonczenie. Podejscie do trylogii jako calosci a nie trzech roznych filmow? Rzadko spotykane... Prawda, Matrix zmienil kinematografie, tego nikt nie zaprzeczy, i wlasnie dlatego ludzie spodziewali sie kolejnych cudow w nastepnych czesciach. Stad tak wielu sie zawiodlo... Ale, np. moj kuzyn z USA (ok 12 lat) byl zauroczony Neo w reaktywacji i kazdy moj komentarz ripostowal tym, ze Neo jest wybrancem itp itd.
Roman Giertych
QUOTE(_Diabeu_ @ 1 10 2005, 09:49)
jakby Matrix był "lekturą dla dorosłych"
dawno nie widziałem bardziej naładowanego banałami i patosem filmu

jedyny jego wpływ na kinematografię to kwestia efektów zastosowanych
bo merytorycznie to płycizna

tak Venom, było konieczne, chcemy abyś żył wiecznie w naszych sercach
*

Calkowicie sie z Toba zgadzam jesli chodzi o trylogie Matrixa. Filmy te sa banalne i takie dziecinne (jak bajki s-f na cartoon network czy zig zag). Rzeczywiscie nic nowego nie wnosza do kinematografii , nawet efekty specjalne, ktore podobno byly rewolucyjne czyms takim nie byly. 2 lata przed powstaniem pierwszej czesci Matrixa identyczne efekty specjalne (bullet time, zwolnienia kamer przy skokach czy efekty pociskow) byly juz pokazywane w filmach azjatyckich. Wiec bracia Wachowscy narobili tylko szumu i zarobili full kasy na banalnych filmach. Ale przeciez ostatnio w Hollywood oto wlasnie chodzi - narobic szumu medialnego, zrobić chałe za 100-200 mln zielonych a potem zarobic pelno kasy. W sumie im sie nie dziwie ale czasami warto nakrecic tani ale coś wnoszacy do kina film.

Heil Roman excl.gif
SIKI
te profile Roman GIertych, Jacek Gmoch itp są naprawde żałosne....
Roman Giertych
QUOTE(SIKI @ 1 10 2005, 22:06)
te profile Roman GIertych, Jacek Gmoch itp są naprawde żałosne....
*

Za to SIKI jest czaderskie i mnie sie kojarzy z oddawanie ... moczu laugh.gif . Wiec moze napiszesz cos na temat co nas zainteresuje , a nie bedziesz pisał pierdoły pokroju tego co napisałes wyżej tongue.gif

Wiesz chetnie przeczytam twoja opinie o trylogii Matrixa blush.gif .

Heil Roman excl.gif
SIKI
przynajmniej oryginalna ksywa, nigdzie takiej nie znajdziesz :f
Matrix ma dobre efekty - i na tym się kończy jego fenomen.
Roman Giertych
QUOTE(SIKI @ 1 10 2005, 23:29)
przynajmniej oryginalna ksywa, nigdzie takiej nie znajdziesz :f
Matrix ma dobre efekty - i na tym się kończy jego fenomen.
*

Owszem moze i dobre ale nie jak podniecał sie cały zachodni swiat takie rewolucyjne laugh.gif . Jak juz pisalem pierwsi przedstawili takie same efekty jak Wachowscy w Matrixie japonczycy i to 2 lata wczesniej tongue.gif . Jak sobie przypomne tytul tego filmu to tu napisze.

Heil Roman excl.gif
mashter
nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywac, ale skoro matrix to taki banal i plycizna, to dlaczego nikt nie potrafi odpowiedziec na pytania, ktore zadalem, a to przeciez absolutna podstawa
?
2razyjot
QUOTE(mashter @ 4 10 2005, 05:48)
nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywac, ale skoro matrix to taki banal i plycizna, to dlaczego nikt nie potrafi odpowiedziec na pytania, ktore zadalem, a to przeciez absolutna podstawa
?
*

Ale przeciez nie ma jednej odpowiedzi na Twoje pytania - Twoj interpretacja nie jest jedyna wlasciwa. Nie wiem, albo nie zczajam do konca albo zwyczajnie do fabuly w 'Matrixie' ludzie dopisuja bardzo gleboki sens a jak ktos mowi, ze to film akcji z dobra fabula (do pewnego momentu) to zaczyna sie zwarcie ... Hm. dry.gif
mashter
to nie jest moja interpretacja, to jest wytlumaczenie tego co sie w tym filmie dzieje. Nie da sie nic innego dopasowac, sprobuj, a zaraz ci napisze dlaczego tak nie moze byc jak uwazasz:P.
2razyjot
QUOTE(mashter @ 4 10 2005, 12:19)
to nie jest moja interpretacja, to jest wytlumaczenie tego co sie w tym filmie dzieje. Nie da sie nic innego dopasowac, sprobuj, a zaraz ci napisze dlaczego tak nie moze byc jak uwazasz:P.
*

Ej no. Zwyczajnie wiekszosc nie zastanawia sie dlaczego Smith zaczal wchlaniac innych a to, ze wyciagnal z Trinity kule bylo naturalna koleja rzeczy bo bedac 'wybrancem' zaczal rozwijac swoje umiejetnosci. Na koncu filmu dobro zwycieza, bedzie kolejny wybraniec, blablabla ... Ot i tok rozumowania normalnego widza. Mi rowniez nie do konca chcialo sie w to wnikac, tlumaczac sobie "tak mialo byc" ...

Jakbys mogl wytlumacz kilka punktow programu:

1. Kim do kaduka byl ten kolo, co siedzial w pokoju z monitorami? Za co byl odpowiedzialny?
2. Czy to, ze neo stopniowo: unikal kul/zatrzymywal ma zwiazek z jego 'rozwojem' i zrozumieniem swojej roli w swiecie 'Matrixa'?
3. Dlaczego Smith w pewnym momencie zaczal sie dzielic itp ...

W ogole Mashter jak masz cos takiego gotowego to ... chce poznac interpretacje fabuly w 'Matrixie'. Da rady? :>
Diabeu
kup pierwszego LOLa bodajże, tam na 6 stron się naprodukował
golab
QUOTE(_Diabeu_ @ 4 10 2005, 13:28)
*

A gdzie to mogę nabyć teraz, bo bym sobie obczaił teorię: rozwiązanie rebusa pt. Matrix... U ruskich na Turzynie, a może na Manhattanie, tam gdzie typy swoje zbiory za bezcen opylają?
Diabeu
nie mam pojęcia, w budzie na Turzynie zobacz, ja swój odałem funflowi, poprosił

albo wal pokłony w kapliczce Tego Jedynego to może mashter rzuci na maila wam

btw był temat-rzeka o tym przecież, wywalono go?

o
http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=10830&st=280

tu coś jest icon_twisted.gif
2razyjot
QUOTE(_Diabeu_ @ 4 10 2005, 13:28)
*

Mam to w *.txt ale uwierz mi, ze to czubek gory lodowej bo jak czytniesz owy tekst to dopiero wtedy glowa zaczyna puchnac a pytania atakuja i to ostro. smile.gif

Chcialbym aby mashter przedstawil interpretacje fabuly i kluczowych wydarzen ... Sporo roboty ale nie wierze, ze sie nie skusi. Pewnie siedzi od wczoraj i klepie jak szalony.

Mashter - udostepnij to gdzies do pobrania co mi przyslales - 'LOL' i tak padl na ryj wiec
chillout.
Batman
QUOTE(wujaszek_JJ @ 5 10 2005, 07:57)
Mashter - udostepnij to gdzies do pobrania co mi przyslales - 'LOL' i tak padl na ryj wiec
chillout.
*

Dołączam się do prośby. Chętnie bym przeczytał coś Ty się tam Mashter naprodukował, tym bardziej, że ten artykuł to już legenda na forum smile.gif.
KeNdziK
Tu jest cos napisane o M-Reloaded i M-Revolutions cool.gif
Milego czytanka smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.