Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: o servie L2
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
kocur69
nie bede pisal duzo... wiec tak
Ostatnio gdzies mi sie na forum obilo o tym ze na priv servach Lineage 2 mozna grac tylko walac moby, zero questow bo po co... A wiec.... Jest jeden serv na ktorym gralem i chyba wroce na niego, na ktorym robienie Questow sie bardzo oplaca happy.gif
Moze podam rate: 3/3/5/7/7 i 10x questy.... Ogolnie serv niskich statow... ale przez to ze questy sa 10x bardzo oplacalne jest robienie ich... jako prosty przyklad dam 1 questa jakis tam sie trafia... [dark elf] u tradera w wiosce trzeba pozbierac tam jakies rzeczy czy to fungusa, czy cos tam z zombie(nie istotne) i jak pewnie wie ktos kto to robil dostaje sie 2k za questa... Przez to ze rate serva jest niski to kasa z mobow nie jest duza, a to ze questy sa 10x to wiadomo czemu sie oplaca. Za takiego questa dostajemy 20k... happy.gif
Dlatego mysle ze ten serv jest wlasnie takim bardziej questowym servem niz tylko chodzenie na moby i caly czas to samo...
Ehh.... to tyle closedeyes.gif

zapraszam happy.gif

zapomnialem.... http://www.battlefordawn.net/?id=4eb11&select=bfd
Cerb
ok niskie rate jest niby po to zeby od razu nie miec wszystkiego zeby zapracowac na swoje przedmioty itp. Tylko co z tego ze ty bedziesz przez pol roku tlukl moby a "wielki GM" wylaczy server bo juz za malo ludzi wplaca mu kase na konto. A ty stracisz pol roku grania (zycia bo to twoj stracony czas). Dlatego granie na rate nizszym niz 30 to pomylka i nie przekonaja mnie teksty "prawdziwych" graczy co to graja na rate x1-3. To zwykle cioly ktorych nie spotkalo jeszcze zamkniecie servera, co wiecej graja kiedys na jednym z serverow ktory zostal zamkniety (oczywiscie stracilem wszystkie postacie), przesiadlem sie na drugi (ISO) i zobaczylem ze zarzadza nim ten sam gosciu (Karnage) i coz historia sie powtorzyla nabilem 68 lvl, top B itemki (caly czas na SS lagu ktory UNIEMOZLIWIA rozsadna gre archerom) i server zaliczyl zgona naszczescie postacie zostaly ale zostala tez wprowadzona "oplata" za itemki "A" grade marne 20 dolcow blink.gif .

No i najwazniejsze brak kilku questow juz nie pamietam zbyt dokladnie ich nazw ale sproboje strzelac - Soul Stone - quest w ktorym lapiesz dusze potowrow w specjalne krysztaly ktorymi mozesz pozniej upgreadowac bron.

Najwazniejszy quest - Seven Signs - ktory napedza cala fabule gry, mozesz opowiedziec sie po stronie zla lub dobra, dostep do podziemnych necropoli (charakterystyczne studnie na mapie swiata zalane woda). Byl na jednej polskiej stronie opis calego tego "questu" i poprostu zryl mi beret bo to jest naprawde doskonaly pomysl ale niestety nie uswiadczysz tego na priv servie.

No i brak dostepu do lokacji na poludniu mapy, lub jezeli nawet mozna tam wejsc to sa pusciutkie.

A reszta questow (nawet te zwiazane ze zmiana profesji) to sa o kant du.py potluc, nuda gdzie wali sie tylko moby. Owszem trafi sie kilka pomniejszych nawet niezlych ale...

Nigdy wiecej priv servera ! Jedyny wyjatek zrobie tylko po to zeby przetestowac mechanike gry i grafe.

Ale ogolnie Lineage to swietna gra.
LegionPolski
Yyy, nic ciekawego niestety nie odkryłeś. Jest już od groma priv servów z 7 Signem [priest of dawn itp wink.gif ] i innymi takimi, oraz bez żadnych lagów - wejdź se np na ph0enix (x150) czy Bartz(x75) - na tym drugim prócz 0 lagów masz od groma zmian w stosunku co do normalnej gry + textury z c4 [niezłee!] + kilka nowych przedmiotów + GM shop. A jak jesteś taki 'twardy' i nie boisz się skasowania konta które pakowałeś przez 5 miechy i miałeś dopiero B grady, to znajdziesz grubo servów x1/x2. wink.gif
Cerb
No w L2 nie gram juz 4 miesiece wiec wiele sie zmienilo, ale mimo ze juz sa questy itp. to do tej gry nie wroce chyba ze wyjdzie juz Lineage III (na engine Unreala 3) znudzilo mi sie juz tluczenie mobow i pogon za levelem tongue.gif .

I tak jak powiedzialem nic nie zastapi oficjalnych serverow gdzie tworcy cos dodaja do gry, wszystko smiga bez problemow itp..

ps. a co do moich B grade itemkow to na ISO byly maksymalnie tylko takie, a nie usmiechalo mi sie placic 20 dolcow za jakis mieczyk ktory jak by zobaczyli inni gracze to nie mialbym zycia.
_Blaze_
Poda mi ktos jakis adres do priv serwera L2?? Pogral bym sobie w ta gierke a nie usmiecha mi sie placic abonamentu... dry.gif
LegionPolski
www.google.pl ;/

ale ze jestes z Trojmiasta to Ci pomoge (joke joke) - ja gram juz bardzo dlugo (od c1, mialem 50 lv, na x1 servach) wiec wybieram raczej serwery ~x20 - jezeli jestes nowy - wbijaj na jakis x3-4-5 -zalezy jak Ci sie podoba.

O tutaj, na Hopzonie (http://l2.hopzone.net/index.php?lnk=view) masz (pipi) wszysystko opisane - jakie raty:

exp[experience]
sp[skill points]
drop[ile wypada z moba/jaki % tego ze wypadnie]
adena[ile pieniedzy wyplywa z potworka]

i tutaj znajdziesz se porzadny, stabilny serv w 10 minut ;p
LegionPolski
QUOTE(Cerb @ 17 10 2005, 16:08) *

No w L2 nie gram juz 4 miesiece wiec wiele sie zmienilo, ale mimo ze juz sa questy itp. to do tej gry nie wroce chyba ze wyjdzie juz Lineage III (na engine Unreala 3) znudzilo mi sie juz tluczenie mobow i pogon za levelem tongue.gif .

I tak jak powiedzialem nic nie zastapi oficjalnych serverow gdzie tworcy cos dodaja do gry, wszystko smiga bez problemow itp..

ps. a co do moich B grade itemkow to na ISO byly maksymalnie tylko takie, a nie usmiechalo mi sie placic 20 dolcow za jakis mieczyk ktory jak by zobaczyli inni gracze to nie mialbym zycia.

sorry ze bedzie d-post, ale sie spiesze i to na calkiem inny temat odpowiedz i w ogóle tongue.gif

1)fakt, ze w L2 glowna rzecza jest tluczenie mobow ;/ co prawda jest kilkadziesiat fajnych questow... ale to nie to co GW. (ale Seven Signs ryje czapke - MIAZGA! [jestem w dusk... damy rade wink.gif ]
2)teraz jest w choolere priv servow gdzie:
a)nie ma lagow - a jest ponad 2000 ludzi, czasem 2,5k - a gram na 128
b)oooj, GM'i z privkow dorzucaja naprawde MASE od siebie - począwszy od maaaasy ciekawych NPC, jadąc przez nowe bronie C4 (od pol roku gram na serwerach z armorami, lokacjami, broniami z c4 - a official zaczeli dopiero wczoraj [dla niewtajemniczonych - no po prostu na priv servach duuzo wczesniej, bo pol roku mozna bylo pykac w public server test]) koncząc na prawie CODZIENNYCH eventach [zdarza sie ze o 16.00 jest pvp w koloseum, od razu po tym GM'i dawaja tam jakiegos raida - najczesciej Baiuma, czasem teleportuje wszystkich co chcą obok Antka - to jest dopiero rzez,a wieczorkiem, koło 23 Admin ogłasza siege (o ktorym jednak walczace klany i alliance wiedzialy tydzien wczesniej).
3)z b,a,s grade - teraz na kazdym serwerze na luzie (no jak odpowiednio dlugo grasz) dostaniesz A lub S grade itemy [wszystkie oprocz hero weapons - takowe tylko na l2j] (i nie chodzi mi tu o servy l2j z gmshopami, ktore wszystko psują).
ide expic mojego lucznika wink.gif cya!
Varg
Cerb ja gram na ISO i latam w top A grade a i s grade to juz nie taki problem poniewaz wszystko z C4 (prawie) juz zostalo wprowadzone i s grade z ridebossuw leca!!!! Sa i seven sign i inne wszystko czego dusza zapragnei tongue.gif A tak btw oiszecie ze wam sie tluczenie mobow nodzi - czy wy byliscie kiedys w jakims klanie?????? Ride Bossy, Siege, klanowe pvp to jest esencja gry w L2!!!!!!
Cerb
Popatrz na daty postow i dopiero pisz icon_wink.gif . Podaj namiary na server ISO wskocze tam i zobacze co sie zmienilo.
Varg
Lol racja nie zwrocilem uwagi na to tongue.gif
Oto namiary: http://www.isogames.com/isogames.htm
Na stronce serva wszystko jest.
A jak juz wpadniesz na ISO i spodoba ci sie to zapraszam do najlepszego klanu na servie - Chamber: www.chamber.ovh.org
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.