Witam!
Chciałbym przedstawić Wam wortal o
konsoli Playstation 3, tworzony przeze mnie oraz mojego znajomego. Otwarcie planuję na
marzec 2007. Na razie, pod adresem
sixaxis.pl znajdziecie krótki opis, możliwość zapisania się na listę mailingową (o otwarciu serwisu i nie tylko) czy pomocy w reklamie strony oraz inne drogi kontaktu ze mną. Wszystko w formie ładnego i czytelnego splasha.
Mówiąc jednak 'wortal o PS3'
nie mam na myśli tylko informacji o samej konsoli. Strona, oprócz opisu sprzętu czy wszelakich artykułów i porad, zawierać będzie opisy gier, wliczając w to zapowiedzi oraz recenzje, galerie screenów (w tym HD) czy poradniki. Dodatkowo, dojdzie jeszcze download i forum.
Warto przy okazji wspomnieć o
stronie technicznej całości. CMS (strona+forum) będzie całkowicie nasz, napisany specjalnie dla
sixaxis.pl. Serwis zostanie postawiony na płatnym serwerze, z dużą ilością miejsca oraz sporym transferem. Domenka zaś mówi sama za siebie.

I chyba sprawa najważniejsza -
redakcja i nabór do niej, bo tak naprawdę głównie po to piszę ten temat. Nie będę ukrywał, że nie wyobrażam sobie, aby serwis wystartował... pusty. Nie będę ukrywał również, że sam nie jestem w stanie wszystkiego napisać, o jakichkolwiek recenzjach nie mówiąc (oczywiście ze względu na
pewne trudności z dostępnością PS3 na rynku polskim

). Dlatego też, jeśli ktoś z Was chciałby pomóc mi tworzyć stronę,
zgłaszajcie się! Wymagania:
· posługiwanie się językiem polskim na dobrym poziomie,
· jakiekolwiek zaznajomienie w temacie konsol (domyślam się jednak, że każdy na tym Forum spełnia ten warunek

),
· znajomość języka angielskiego (minimalnie na takim poziomie, aby
zrozumieć news),
· i... posiadanie w przyszłości Playstation 3 (o tym niżej).
Kogo poszkuję? Wszystkich - i newsmanów i tekściarzy i osób odpowiedzialnych za download i moderatorów na forum (oczywiście, jedno
nie wyklucza drugiego). I jeszcze jedna sprawa - jeśli w najbliższym czasie nie planujecie zakupu PS3, a chcielibyście pisać na
sixaxis.pl to oczywiście macie szanse! Bo rozumiem, że są osoby, które czekać będą na wydanie jakiegoś hitu czy po prostu na moment, aż sprzęt stanieje. A do pisania newsów, zapowiedzi czy wynajdywania plików konsola nie jest potrzebna. Planuje również zamieszczać artykuły zawierające porównania z innymi konsolami next-gen (czy to sprzętu czy to gier), więc jeśli ktoś z Was chciałby się zająć tym aspektem, również zapraszam. Zgłaszajcie się do mnie na GG (nr. 1097456,
nawet jak jestem niedostępny) lub na PW. Zawsze odpowiem!
Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc!