Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pad do PC - jaki kupic?
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Forebode
Za duzo kasy nie chce wydawac, ale zeby mial takie przyciski jak zalozmy pad do psxa/ps2. Bez analogow, wibry i szmerow-bajerow. Taki do grania zalozmy w pesa na kompie. Znalazlem na allegro tani pad do psxa + przejsciowka do usb. Sam pad to podrobka, ale ciekawe jak sie sprawuje i czy nie padnie po 2h grania...

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=65008423

PS. Chodzi mi o naprawde tansze pady, do okazjonalnego grania na kompie.
Mathiu
A masz pada do PSX/PS2? Kupujesz za 40-50 zł przejściówkę i mając Dual Shocka masz i analog i wibracje smile.gif
erix
Jeśli chodzi o pady do PC, to tylko Dual + przejściówka , albo jakiś Logitech smile.gif
Forebode
Nie mam do psxa, ale wlasnie planuje kupic albo wlasnie taki, albo cos bardzo podobnego. Bo te pady sa bardzo wygodne. Tylko tak sie zastanawiam czy nie ma jakiegos dobrego odpowiednika, zamiast bawic sie w przejsciowki unsure.gif
szeni
Są podobne, jak dobrze poszukasz, to znajdziesz nawet identyczne, pewnie też wygodne - dla ciebie będą one nawet wygodniejsze niż dla innych, bo nie masz na codzień do czynienia z perfekcyjnym kształtem Dual Shocka biggrin.gif. A jesli masz tylko pada od Xa lub GC - przejściówki do takich też istnieją.
Dante_Devil
Ja mam pada firmy Manta, taki podobny do dual shocka tylko troche wiekszy i naprawde gra sie na nim bardzo dobrze
Forebode
QUOTE(szeni @ 5 10 2005, 22:07)
Są podobne, jak dobrze poszukasz, to znajdziesz nawet identyczne, pewnie też wygodne - dla ciebie będą one nawet wygodniejsze niż dla innych, bo nie masz na codzień do czynienia z perfekcyjnym kształtem Dual Shocka biggrin.gif. A jesli masz tylko pada od Xa lub GC - przejściówki do takich też istnieją.
*

LOL, a po czym wywnioskowales (zreszta blednie), ze nie mam PS2? ;]
Łebi
Opłaca się niezmiernie zainwestować w przejściówkę, wg mnie to najlepsze rozwiązanie. Grasz na swoim padzie do którego jesteś przyzwyczajony, no i nikt nie wymyślił jeszcze lepszego kształtu dla pada niż zrobiło to sony.
Jest tylko mały problem, przynajmniej u mnie. Mam przejsciówkę i podłączonego przez nią DS2 i za każdym razem po włączeniu kompa kiedy chcę pograć na analogu muszę ponownie go kalibrować.
Forebode
QUOTE(Łebi @ 7 10 2005, 14:41)
Jest tylko mały problem, przynajmniej u mnie. Mam przejsciówkę i podłączonego przez nią DS2 i za każdym razem po włączeniu kompa kiedy chcę pograć na analogu muszę ponownie go kalibrować.
*

blink.gif

Ale masz taka sama jak na tej aukcji?
dragu
QUOTE(Łebi @ 7 10 2005, 12:41)
nie wymyślił jeszcze lepszego kształtu dla pada niż zrobiło to sony.
*

Nie, żebym się kłócił, ale pad do X`a ma lepszy kształ i przede wszystkim rozmieszczenie gałek. wink.gif
szeni
QUOTE(Forebode @ 6 10 2005, 22:38)
QUOTE(szeni @ 5 10 2005, 22:07)
*

LOL, a po czym wywnioskowales (zreszta blednie), ze nie mam PS2? ;]
*

QUOTE(Forebode @ 4 10 2005, 18:24)
Nie mam do psxa, ale wlasnie planuje kupic albo wlasnie taki, albo cos bardzo podobnego. Bo te pady sa bardzo wygodne. Tylko tak sie zastanawiam czy nie ma jakiegos dobrego odpowiednika, zamiast bawic sie w przejsciowki unsure.gif
*

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.