Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: GOAL! (GOL!)
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
laki
Film opowiada historię młodego piłkarza, który trafia do drużyny Newcastle United w przeddzień finałowych rozgrywek angielskiej Premier League. Opowieść o wzlotach, upadkach, miłości, tragedii i o zwycięstwie – a wszystko w oparciu o najpopularniejszy sport na świecie – futbol.

To będzie trylogia 1 część to gra w Newcastle United, druga Real Madryt i gra w Lidze Mistrzów, 3 reprezentacja i gra na mistrzostwach świata w Niemczech.
od 21.10.2005 premiera w polskich kinach, już nie mogę się doczekać premiery.
tk
Coś mi się wydaje, że nie w Realu tylko w Juve (w tej koszulce widziałem kolesia na trailerach). Wszystko zapowiada się niezwykle efektownie (pełna licencja na kluby, stadiony) ale wielkiego dzieła nie wróże. Na pewno fajnie się to będzie oglądało (chyba nie było jeszcze filmu w takim stopniu traktyjącym o piłce nożnej) ale do kina chyba nie opłaca się wybierać.
laki
QUOTE(tekA @ 4 10 2005, 15:55)
Coś mi się wydaje, że nie w Realu tylko w Juve (w tej koszulce widziałem kolesia na trailerach).

To była koszulka Newcastle wink.gif 2 jeszcze by nie reklamowali tongue.gif
tk
Masz na myśli czarno białą koszulkę w pasy ? Jeżeli New Castle ma tekie koszulki to zwracam honor wink.gif
Ölschmitz
ma takie.

film zapowiada sie nawet ciekawie, moze sie z kumplami wybiore...
mishka
pisalem juz kiedys o filmie w jakims dziale, jakim dokladnie nie pamietam. Jako fan Newcastle czekam na film juz od ponad 2 lat-wtedy wlasnie pojawila sie wzmianka na stronce o takim projekcie. Z konkretow: w filmie maja sie pojawic gwiazdy pilki noznej m.in: Alan Shearer, Kieron Dyer, Patrick Kluivert, Zidane, Beckham i Raul. Niekiedy po koncowym gwizdku ligowego meczu Newcastle, glowny aktor pojawial sie na plycie boiska i bil brawo, dziekowal za mecz itp. Wiecie, zeby bylo realniej... K*rwa nie moge sie doczekac mad.gif
Tytek
a z neta sie trudno sciaga bo jak wpisuje sie tytul to wyskakuja same bramy Ronaldinho czy inego Henryego wiec chyba trzbea pojsc do kina.smile.gif
mishka
sproboj Goal the movie
Tytek
lipa nie ma na morfeuszu
2razyjot
QUOTE(Tytek @ 7 10 2005, 09:21)
a z neta sie trudno sciaga bo jak wpisuje sie tytul to wyskakuja same bramy Ronaldinho czy inego Henryego wiec chyba trzbea pojsc do kina.smile.gif
*

Jak film dobry i sie dlugo czeka to musem jest isc do kina. A jak nie mozesz tego filmu znalezc w sieci to lepiej wez sie za ukladanie klockow ... Na przyszlosc w celach informacyjnych >> VCDQUALITY - czyli jakosc filmow pojawiajacych sie w sieci, BEZ LINKOW do scenowego softu!!!
mishka
ja mam inny problem-napisy !!! jak ktos ma linka/napisy pils o kontakt
tk
napisy.kinomania.org - prace w toku, też czekam wink.gif
mishka
bylem zdesperowany i obejrzalem bez napisow biggrin.gif dalo rade. Film mnie nie rozczarowal-choc killer tez nie jest. Zarys fabuły wszyscy znaja wiec nie ma potrzeby rozpisywania sie. Odnosnie gwiazd w filmie (Zidane, Beckham, Kluivert, Shearer, Dyer-tyle w napisach wyczytalem)-Kluiverta w ogole nie widac, reszta ma jakas scenke z glownym menkiem-sa jeszcze ujecia na treningu gdzie przewija sie m.in-bowyer i jenas. Niezle zmontowali gol/akcje z meczy Newcastle i pozniej dokrecili pare scen z głownymi bohaterami-ciekawie wyszlo (ujecia z meczów Liverpool i Chelsea-2 autentyczne gole)... Film ogolem dobry nawet (kumpel twierdzi ze przecietny) ... tak ze 7/10
tk
Nic specjalnego z tego nie wyszło. Prosta historyjka "od zera do bohatera". Choć myślałem, że będzie się dłużyć przez 2 godz. to jednak nie było tak źle. Sceny w czasie meczy całkiem efektownie zrealizowane, ale niestety jakoś mało tego. Jak już mówił Mishka, z gwiazdy mają proste rólki: Beckham chwile gada z Santiago, Zidane rzuca tylko "Musimy już iść" a Kluiverta widać chyba tylko w czasie meczu. Oby w kolejnych częściach wrzucili więcej akcji na boisku (w drugiej ma byc LM, póżniej Mundial?).
mishka
tekA-nie odniosles wrazenia ze to jak porusza sie santiago jest troszq smieszne? Tak zabawnie przewiera nogami, delikatne ruchy itp. Jakos smieszylo mnie to w trakcie ogladania... Harris-Bellamiego mi przypomina, nie wiem czemu ale pierwsze skojarzenie to wlasnie z Bellamim
tk
Też mnie to trochę drażniło, wogóle jakoś za łatwo radził sobie na boisku. Czasami klepał takie seryjki, że głowa mała, tak się nie gra wink.gif
Kubaa__
Moja je..nieta historia z wczorajszego wypadu na film :
Wczoraj mi i kumplowi troche sie nudzilo i stwierdzilismy, ze jedziemy do kina. Najgorsze bylo to, ze nie wiedzielismy na co isc, alternatywy byly dwie - Doom i Gol. No to zagralismy w papier nozyczki (no ku.rwa, jakos trzeba bylo wybrac ;>) i wypadlo na Gola. Bilety kupilsmy jednak na Doom'a (rozmyslilem sie w ostatnim momencie ;>). Poszlismy do sali, usiedlismy, za nami koles nawalal na PSP, a w pierwszym rzedzie usiadlo z 5 debili, ktorzy biegali na czas wokol sali i robili fikolki na podlodze O_o. No to sobie siedze i mysle i wymyslilem - mowie : trzeba isc spawdzic gdzie graja tego Gola. Wzielem bilet i ide do panienki, ktora pilnowala wejscia, pytam sie, czy mozna wyjsc jak sie ma przerwany bilet, ona : absolutnie nie mozna. No to mowie : uuuu, to dojdzie do tragedii - nie zamknelem auta. No i powiedziala, ze ewentualnie w takiej sytuacji moze mnie wypuscic ;>. Poszedlem, sprawdzilem, i na szczescie (chociaz sam nie wiem ;>) Gola grali w tym samym skrzydle budynku. Wrocilem do kumpla i mu mowie : zbieramy sie, idzemy na Gola. No i poszlismy.... Pozniej zalowalem, ze jednak trzeba bylo zostac na Doom'ie, ale wiedzialem, ze kumpel bardziej chcial ogladac to Gola, a w poprzedniej sali juz wszystkie dobre miejsca byly zajete. No i zostalismy.....
A film?? Powiem, ze calkiem niezly. IMO raczej bardziej ukierunkowany dla fanow pilki, bo zwykly widz, stwierdzi ze dolina. Fajna gra aktora kreujacego Santiago, chociaz sama jego gra faktycznie jakas taka dziwna. Troche przegiecie, ze koles grajacy w jakiejs wiejskiej druzynie, przyjezdza do Anglii, dostaje sie w ciagu dwoch tygodni do Newcastle United i w decydujacym meczu sam ogrywa caly Liverpool ;>.
Byc moze Doom bylby lepszym wyborem, ale nie zaluje, mimo ze na takie filmy - bez efektow, mega efektownych akcji - zwykle nie chodze, to nie zaluje i czekam na kolejne czesci.
Pavlis
Mnie mimo wszystko film się bardzo podobał tongue.gif Było pare przegięc na które jednak mozna było przymknąć oko....ale ogólnie efetowna gra na boisku i fajnie sie oglądało czekam na 2 ocena 8+
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.