MasterShake
5 10 2005, 09:55
no właśnie,konsolka nie ma własnego sub forum a chyba trochę osób ją ma:> Gra ktoś jeszcze na tym?A jeśli tak to w co?:>
Ja właśnie sprzedaje, a grałem tylko w kilka gier bo dosc drogo to wychodzi

Ale Super Mario 64, Zelda:OOT i Lylata Wars (Starfox 64) zaliczyłem

Bardzo chętnie bym zagrał w conkera, ale e względu na cene muszę się zadowolić emulatorem
MasterShake
5 10 2005, 16:13
zapraszam na nowo otwarte forum
http://www.ninny64.fora.pl/
Konsolke mam, ale w piwnicy:P
MasterShake
6 10 2005, 10:53
no co ty gadasz,taki fajny sprzęcik przecież
mam od 1999

Goldeneye !!!! Multi !!!!!
konrado0905
10 10 2005, 22:58
ja mam i chcem sprzedac ale cos jest z nia nie tak. wlancza sie ale nie ma obrazu. jak nia pomacham i wlacze wszystko jest OK. co to moze byc. jakim srubokretem da sie ja rozkrecic??
Setezer
30 10 2005, 13:06
Świetna konsola! Bardoz dużo kultowych gierek ze wskazaniem na Mario64, obie zeldy, golden eye, perfect dark(!), mario kart, banjo koozie i wiele innych. Wygląd konsoli młodzieżowy i fajny, pady wygodne, ale nieco zbyt awaryjne (felerna gałka). Jedyna wada to nośnik - cartridge, tzn. jest fajnie klimatycznie, oldschoolowo, ale w tamtych latach wszędzie były już cedeki - pojemnośc oraz koszta produkcji...
No i za mało gier, około 50-100 tytułów do sprawdzenia i dalej same ciapy. Podoba mi się spora ilość peryferiów no i nazwa

.

jakby ktoś nie wiedział jak wygląda;)
QUOTE(konrado0905 @ 10 10 2005, 20:58)

jakim srubokretem da sie ja rozkrecic??
...jak mnie pamięć nie myli to GameBit'em /czy jakos tak.../, ew. mozna spróbowac na 'stopiony długopis'
gwiazdka
31 10 2005, 10:05
ja wlasnie staram sie kupic na alegro za 61 zeta + godeneye i cos tam jescze + 2 pady

mam pytanie trzeba tam karte pamieci ??
nie trzeba...

ale to tak jak do innych konsol bez niej ciezko sie gra... tak jakbys mial PS2 bez karty pamieci...
QUOTE(gwiazdka @ 31 10 2005, 08:05)

mam pytanie trzeba tam karte pamieci ??
Nie trzeba karty pamięci. Save'y zapisują się na slotach w kartridżu.
Nie które gry (niestety nie mam pojęcia jakie) potrzebują karty pamięci
rembikfromLS
5 11 2005, 10:55
mój brat pozyczył kiedyś N64 od swojego szefa wraz z jedna grą "formuła 1", byłem zachwycony przepiekna grafa, odpadajace części, jazda na 3 kołach to była poezja [ po drodze zawsze straciłem resztę ], w czasie deszczu odpryski wody wyrzucane za samochód
. Szkoda, że niemiałem więcej gier ale tydzień ciorania w formułki był niezapomniany...
Są jakieś erpegi na N64 oprócz Zeldy?
Gaunlet Legends,!! Paper Mario !!, Harvest Moon 64 (chyba

) więcej nie pamietam. PS Zelda to NIE JEST RPG
Z tego co pamiętam to rasowe RPG na N64 to:
1. Aidyn Chronicles: The First Mage
2. Doraemon
3. Harvest Moon 64
4. Paper Mario
5. Quest 64
Ale z tej listy godnymi uwagi sa jedynie: Harvest Moon 64, Paper Mario. Reszta to typowe średniaki

.
QUOTE(Flint @ 3 11 2005, 11:36)

Nie które gry (niestety nie mam pojęcia jakie) potrzebują karty pamięci

Gry 3rd party wymagają karty pamięci, w grach od Nintendo i Rare stan gry zapisywany jest na karcie ewentualnie memorka jest potrzebna do zapisywania jakichś dodatkowych dupereli
Fakt pożadnych "klasycznych" rpegów na N64 nie uświadczysz "Aidyn Chronicles" to raczej "rarytas" pokroju Project N3 na GaCka do listy Liena dodałbym jeszcze "Shadowgate 64: Trials of the Four Towers" czy "Holy Magic Century" Ten drugi podobno nawet nienajgorszy (od Konami)...
Ja mam N64 i nadal stoi na półce z innymi konsolami. Nawet gram na niej czasami w to co przeoczyłem te kilka lat temu.
N64 to jedna z konsol które najcieplej wspominam. Pierwsza oferowała analoga, wibracje. No i ta bezawaryjność!(poza analogiem, ale że był to pierwszy pad tego typu to należy to wybaczyć)
Pozdrowienia dla wszystkich posiadaczy tego wspanialego sprzętu!
pinkfan
19 12 2005, 10:45
Ja również przez krótki okres czasu cieszyłem miche grając na N64, żeby zdobyć 120 gwiazdek w Mario 64 przesiedziałem szmat zcasu przed TV. Niezapomniana była też przygoda z Goleneye'em(wspaniały FPS

)
Niestety pograłem tylko w te dwie gry, sprzedałem konsolke i kupiłem Dreamcasta. Może ktoś chce sprzedać/wypożyczyć combo N64+Ocarina Of time

?
Ed Hunter
29 01 2006, 12:30
właśnie sobie sprawiłem N64 i mam pytanko do posiadających lub w temacie ludzi: w co warto zagrać oprócz takich wiadomych jak Mario, Mario Kart, Perfect Dark, Conker(juz sprawdziłem, wymiata!), Zelda, Goldeneye, Banjo itp. tzn chodzi mi o gierki o których mało się mówi a warto zagrać

są np jakieś w miare grywalne wyścigi? chodzi mi głównie o gierki na imprezy (po to mi była ta konsola

), ale nie tylko
Na imprezy nadaje się ISS, jedna część się bodajże ukazała.
Skarabeus
27 02 2006, 00:50
Jeśli chodzi o fajne wyscigi to polecam DIDDY KONG RACIG (gralem na emu).
Podobne do mario kart jest MIKI SPEDWAY USA czy jakos tak.....
A jesli lubisz postacie z ninny to powinienes zachaczyc swietna, aczkolwiek BARDZO trudno dostepna bijatyke - SUPER SMASH BROS.
PS. N64 jeszcze nie mam, opinie moje wysnuwam na podstawie gry na emulatorku ale konsole sobie na pewno sprawie, bo granie na emu nie oddaje tego cudownego klimatu grania na konsoli java script:emoticon(':wink1:', 'smid_25')
siemka ,wiem ze temat nie odpowiedni ,chcialbym sie dowiedziec jaki jest najlepszy emulator n64 na pc według was?
mi najlepiej działał project 64, w ogóle jest jednym z najlepszych, obok 1964
Ja tą konsolke widziałem na żywo tylko dwa razy. Raz w sklepie i raz u kumpla. W sklepie była na stojaku i można było pokatować w Star Wars... ale siostra nie dała mi Joy'a i nie zagrałem nigdy na N64. Tylko czasami na Emulatorze
QUOTE(Am @ 17 02 2006, 07:44)

Na imprezy nadaje się ISS, jedna część się bodajże ukazała.
Tak dokładnie to trzy - mi się bardzo podobają. ISS 64 jest stary, ale tani i częsty (prawie zawsze jest kilka aukcji na allegro, idzie od 10 zeta), ISS 98 jest dychę-półtora dychy droższy i rzadszy, ale lepszy w kilku elementach. A ISS 2000 jest najlepszy i najrzadszy (w PALu prawie nie do dostania).
Witam
Wie ktos czy istnieje kabel RGB do N64? Podlaczam ten od NGC bo wtyczka pasuje ale obraz sie nie wyswietla. Wnioskuje z tego, ze N64 nie obsluguje trybu RGB ale moze sie myle?
pozdrawiam
N64 nie obsługuje kabla rgb. Sam kiedyś się na tym złapałem(kabel od GC)
QUOTE(Łu# @ 7 08 2006, 21:21)

N64 nie obsługuje kabla rgb. Sam kiedyś się na tym złapałem(kabel od GC)
Strasznie szkoda, obraz bylby znacznie lepszy przeciez. Konsola i gry sa fenomenalne, dziwi mnie, ze tak zaniedbali sprawe z RGB.
ChOomik
11 09 2006, 14:10
Jaaa mam

:P
Mam banjo-kazooie, zelde majore, dooma 64, PERFECT DARK, bonda golden eye i shawdowmana.
Przy okazji... da się jakoś poprawić jakość obrazu ??
Skarabeus
30 10 2006, 18:32
Mam od 2 tygodni - kupiłem do kolekcji konsol, a narazie mam tylko supemr mario 64. Niedługo postaram się o kolejne gierki ;D
Dziennik Gracza -> zapraszam
kat_robert
12 12 2006, 22:37
.
Witam!!!
Zakupiłem dzis N64 jednak bez zasilacza.Macie moze jakies amiary gdzie taki moge zakupic ewentualnie czym zastąpic oryginał, jesli sie da.
Z gierek mam:Zelda:OoT, Majora mask,Mario 64,Donkey kong kart.
Ja tez sobie kupiłem 2 tygodnie temu:
Konsola N64
2 pady
Controller Pack
Gry:
Banjo Kazooie
Extreme G
Super Mario 64
Lylat Wars (znane też jako Star Fox 64)
Wave Race 64
Bomberman 64
Mario Kart pożyczone od kolegi:)
W bliskiej przyszłości planuje zakup większej ilości gier
zajcef2: Zasilacz trafia się na Allegro - raz na miesiąc, czasem rzadziej, za kilkanaście zeta. Czuwaj tam. Nowego raczej nie zdobędziesz.
ambasadororientu
11 04 2007, 18:39
N64 to świetna rzecz. Mam
Brak mi Perfect Dark i Conkera do pełnej uciechy z sprzętu ...a nowy EXP Pak aż się prosi o te gry ;D
kat_robert
11 04 2007, 18:46
CYTAT(ambasadororientu @ 11 04 2007, 17:39)

N64 to świetna rzecz. Mam
Brak mi Perfect Dark i Conkera do pełnej uciechy z sprzętu ...a nowy EXP Pak aż się prosi o te gry ;D
perfect darka dostaniesz w miare latwo, conkera juz duzo ciezej i musisz liczyc sie z tym ze wydasz na niego ok 200 zeta
ja najbardziej chcialbym miec starcrafta
opłaca sie mieć to cudo jeszcze ? bo tak mnie naszło teraz, grafika jest na poziomie psx'a ?? i jakim kabelkiem podłącza sie ja do tv ??
Setezer
11 05 2007, 15:08
Nintendo 64 jest technicznie bardziej zaawansowany od PlayStation 1. W praktyce bywa różnie, ale jest wiele pozycji, które w pełni wykorzystują potencjał tej konsoli. Jeżeli nie krzywisz się na widok grafiki z klasycznych gier z sprzętu Sony, to tym bardziej nie będziesz widząc tytuły z Nintendo 64.
Jeżeli wcześniej nie miałeś do czynienia, to warto to nadrobić. Jest sporo gier wartych sprawdzenia, z niektórymi może być problem, ale popularne pozycje da się dostać na Allegro.
O kabel się nie martw, po prostu kup konsolę z całym osprzętem, drogo na pewno nie będzie Cię to kosztowało.
heh no właśnie mnie naszło i chyba za zakupię

ale jakoś nie widzę żadnej ciekawej oferty ;/ a cośtam czytałem żę do Zeldy którejś jakiś bajer trzeba posiadać - to prawda ?
consoleboy
13 05 2007, 18:50
Są 3 gry które wymagają expansion pack Majora's Mask, Perfect Dark oraz Donkey Kong 64 z czego jednak PD o ile dobrze pamiętam to bez EP dało się trochę pograć ale coś na odwrocie pudełka pisało że będzie dostępne tylko 30% całości gry czy coś,.... stare czasy ale do dzisiaj wspominam świetny multiplayer i nabijanie sobie statystyk.... do dzisiaj żałuje tego że PD wymieniłem na takiego Jet force Gemini....
Tak. Część gier wymaga Expansion Paka (4MB dodatkowego RAM). Są to np. Perfect Dark, Conker, Majora's Mask, Donkey Kong. Ponadto część obsługuje EP, np. Rogue Squadron bez tego rozszerzenia działa tylko w rozdziałce 240i (bodaj taka jak na PSX-ie), natomiast gdy masz Expansion Pak, możesz grać w 480i. Na Allegro EP kosztuje mniej więcej tyle, co konsola:).
Jeszcze z takich rzeczy, które trzeba ci wiedzieć:
- karta pamięci jest wkładana do pada i się przydaje do niektórych gier (tych 3rd party - gry od Nintendo jej nie potrzebują)
- pad ma tylko jedną wersję, ale wibrator trzeba kupić osobno (Rumble Pak). Działa on na 2 paluszki. Wibracje obsługuję ok. połowa gier na konsolę.
- pad to największy problem N64. A konkretnie jego gałka. W wielu egzemplarzach gałka w pewnym momencie totalnie się rozregulowuje i nie reaguje na wychylenia. Najpierw prowadzi to do bólu kciuka (trzeba mocno wychylać), potem uniemożliwa grę (brak reakcji). Przez internet i tak tego nie sprawdzisz, ale bądź ostrzeżon, i szanuj gałkę po zakupie. Na Allegro nowy, oryginalny pad jest 2-3 razy droższy od konsoli i trafia się bardzo rzadko.
consoleboy
13 05 2007, 19:12
Hm..... Conker nawet nie wykorzystuje memory card a co dopiero Expansion Paka

A z ważniejszych gier które obsługują EP warto wymienić 3 Turoki ( Turok2 ,Turok Rage Wars, Turok 3).
CYTAT(consoleboy @ 13 05 2007, 19:50)

PD o ile dobrze pamiętam to bez EP dało się trochę pograć ale coś na odwrocie pudełka pisało że będzie dostępne tylko 30% całości gry czy coś
Tabelka ponizej powie, co traci sie bez rozszerzenia pamieci. Jak widac, gra bez EP nie ma sensu.

edit:
http://en.wikipedia.org/wiki/Expansion_Pak - znajdziesz tam liste gier, ktore wykorzystuja EP.
noo zgadzam się EP się jednak przydaje, teraz mi zostało szukanie dobrej oferty
Albert Wesker
13 05 2007, 21:21
szkoda ze nie zdecydowales sie wczesniej, ping sprzedawal n64 z IDEALNYM padem za 70 zeta, nawet dwie sztuki mial, razem z Torim rzucilismy sie na to
Ojj, no co ty. W sumie chętnie bym kupił jakiegoś pada, który by nie nawalał. Od wielu lat mam ochotę zaliczyć np. PilotWings na 100% i jakoś nigdy nie mam czasu... a wakacje nadchodzą.
frankfuter
10 06 2007, 19:23
Mam pytanie ile bylby wart taki zestaw:
-konsola N64 PAL w stanie ideal/bdb
-3 pady(w jednym galka luzno chodzi ,reszta uzywana z kilka godzin)
-kabelki chinch i antenowe rf
-15 gier (zelda ocarina,south park,fifa 98,star fox,mario 64,mario kart 64.reszty nie pamietam moze zeedytuje i napisze)
-expansion pak
to chyba wszystko.aczy cena podrozeje ? bo chce to sprzedac drozej gdy kasa bedzie mi potrzebna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.