canabis
25 10 2006, 16:21
Adamgermany ile masz lat? Jeśli już to grami nie grą, SILENT HILL, CRASH.
W moim przypadku Twisted Metal 2 był powodem, dla którego nabyłem szaraczka, zresztą w tego szpila szarpię do dzisiaj oraz w pozostałe części serii.
Swir80PL
28 10 2006, 17:49
Vagrant Story, Front Mission 3,
i czas leeeeeeci
Adamgermany
28 10 2006, 18:33
No racjia, nie doczytałem do końca pytania. Jak miałbym wskazac jedna gre to jest to Saillent Hill. Sori, za pomyłke, ale nie musisz od razu rzucac tekstami w stlu "ile ty masz lat"
canabis
29 10 2006, 13:54
Adamgermany jak tak lubisz tego SAILLENT HILLA to o co chodziło w zagadce z fortepianem? bo coś mi się zdaje że nawet w to nie grałeś. Sori
Liquid Snake
5 11 2006, 21:58
Final Fantasy seria
Vagrant Story
Suikoden 2
Front Mission 3
Parasite Eve
Resident Evil seria
Future Cop L.A.P.D. (powaga :])
gilber7
18 11 2006, 11:03
Silent Hill,
Metal Gear Solid,
Final Fantasy (wszystkie),
Chrono Cross,
Resident Evil (wszystkie),
Crash (wszystkie),
Parasite Eve (obie),
Dino Crisis 1,
Alone in the Dark,
Legend of the Dragoon.
Mam tego jeszcze troszke w glowie ale to sa chyba te najwazniejsze.
Junkhead
19 11 2006, 17:28
Jakbym miał teraz kupować PSXa, to zdecydowanie dla Winning Eleven 4, to była dopiero gra. Moja pierwsza "piłka" to Fifa 98, potem się przerzuciłem na 99 i przed kupieniem Fify 2000, dostałem od kumpla mojego brata WE 4. To był pierwszy kontakt z "piłką" od Konami, gra mnie wciągnęła na dobre, grałem w to całymi dniami, często i nocami, a moja pierwsza reakcja na Fife 2000 była mniej więcej taka: "ja pi..dole, co to jest w ogóle, jak można w taki badziew grać?"
Ja kupiłem PSX'a głównie z uwagi na gry:
Crash Bandicoot
Crash Bandicoot 2
Crash Bandicoot 3
Crash Team Racing
A potem się grało w co popadnie
Aktualnie Deception 3: Dark Delusion, gad demyt
Ja PSX-a kupiłem dla gier:
-Tekken 3,
-Ridge Racer Type 4,
-Gran Turismo...
- SD Gundam G Generation F
- Super Robot Taisen Alpha (+ Gaiden)
- Final Fantasy VII
- Chrono Cross
- Silent Hill
- MGS + VR
Peebuls
30 12 2006, 10:59
Tekken
Gran Turismo
Pro Evolution
Test Drive
Narazie tyle
Iss pro evo 2
Harvest moon BTN ;D
Tekken 2
V-Rally 2
ISS Pro Evo 2
RE 2
Medievil
Spyro
Crashe
... i jesze sporo tytulow...
bezapelacyjnie:
- Tekken 3
- Final Fantasy VII i VIII
- MGS
WESKER-DL
14 01 2007, 22:32
W moim przypadku zafascynował mnie w 97roku Crash i Mortal a później to już było tylko lepiej. Jeżeli ktoś by się teraz zastanawiał nad kupieniem to wymieniłbym mu kilkadzięsiąt tytułów
haszczak
1 02 2007, 22:42
dla fjanala VII i tylko dlaniej jeszcze żyję...
MasterOD
4 02 2007, 20:43
Zdecydowanie i bezapelacyjnie FF7. Najlepsza gierka na PSX'a... a że PSX jest bardzo tani w tej chwili jest to żaden wydatek który sie opłaca...
ps.: chociaż i tak już nie gram w PSone... stare czasy minęły.
Kiedy 8 lat temu kupowalem swojego Szaraka pierwsza grą w jaka cholernie chcialem zagrac byl Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back, i to wlasnie dla niej kupilem wtedy PSX'a, oczywiscie od razu z CB2
Moim zdaniem na PSX najlepszy gry to:
Final Fantasy VII,VIIII,IX
Final Fantasy Tactics <---- uważam za wybitna gra pomysł z JOB i sekrety normalnie BAJKA
Legend of Legaia
Teken 3
Breath of fire III i IV
raven_raven
6 02 2007, 21:20
Gran Turismo 2. Kropka.
Ale PS2 ma kompatybilność wsteczną, tak że moja czrnula kiedyś pochłonie disc z GT2, PSX'ową memorkę i zniknę...
Rzemysław
20 03 2007, 13:13
Z pewnością warto kupić dla Resident Evil 2, Metal Gear Solid i FInal Fantasy 7. Oczywiście dla pozostałych także

Wymieniłem tylko te do których czuję największy sentyment
Bzdurski
24 03 2007, 15:46
Oryginalny nie będę - Metal Gear Solid pierwszy. Ta gra to chyba najlepsze, co przytrafiło się PSX'owi - klimat, patenty, fabuła, grafika jak na tamte czasy prześwietna, no i niezapomniany OST. Moim zdaniem - najlepsza gra na PSX'a.
Rzemysław
24 03 2007, 20:36
Tak masz rację nie ma lepszej gry na PSX'a niż METAL GEAR SOLID, a dla mnie osobiście to jest najlepsza gra spośród wszystkich powstałych dotychczas!!! Pozdro! Widać, że się znasz Bzdurski.
Bzdurski
24 03 2007, 21:52
Zwędziłem pierwszego MGSa 13 razy na PSXie - na tej konsolce nic go nie przebija

No i ta gra jako pierwsza wycisnęła ze mnie łzy - Sniper Wolf, Snake i Otacon razem, a w tle "Enclosure"... Normalnie rozkleiłem się przy tym okrutnie.
dla jrpg od square , teraz juz tak dobrych gier nie robia , a FF XII utwierdzilo mnie w tym przekonaniu
Gran Turismo i Fina Fantasy Tacticts.(toczka)
Plugawy
19 07 2007, 13:15
Chrono Cross
Lukastec
19 07 2007, 14:57
Metal Gear Solid, Final Fantasy IX i oczywiście Crasg Team Racing, który jest moim zdaniem zdecydowanie lepszy od Mario Kart czy tam jakiegoś Diddy Konga
Paulek L
25 07 2007, 11:22
Bezapelacyjnie FF7.
Tekken 3 , final fantasy VII (Ale psx kupiłem bardziej dla final fantasy , którego przeszedłem 3 razy

)
seria wipeout, gran turismo i vagrant story
eh, piekne czasy byly
malin1976
4 02 2008, 10:56
Grą dla ktorej kupiłem Playstation była Gran Turismo 2 . A w pamięci do końca życia pozostaną Silent Hill , Metal Gear Solid , Parasite Eve 2 , Resident Evil 2 . Piękne czasy !!!
Chrono Cross, Xenogears;
A w pamięci na zawsze pozostanie Legacy of Kain Soul Reaver ^^
Pan Pieczarka
4 02 2008, 21:53
Aktualnie to PSXa kupiłbym dla każdej lepszej gry, jaka jest dostępna na tą platformę, ale jak już mam podać jakiś tytuł, to niech będzie CTR (które swoją drogą ani trochę się nie zestarzało).
Mr. Karma Clown
6 02 2008, 19:06
Kupiłem PSXa jakieś 9lat temu.... (pauza bo właśnie uświadomiłem sobie jak stary już jestem

) Pamiętam, że bylem w salonie i gralem w Tekkena 2 i Adidas Soccer cos tam cos tam. Tekken wgniótł mnie w ziemie, pamiętam że od razu poszedłem do kiosku po "coś o grach na playstation" i tak zaczęla się moja przygoda z PSX Extreme ale to już inna historia

W każdym razie przyszedł grudzień i Mikołaj nie miał wyjścia - albo PSX albo koniec z naszą współpracą.
I tak dostałem pierwszego szaraka wyposażonego w Tekkena 3 (który swoją drogą do końca żywotności PSX'a był dla mnie grą nr.1)
1. Final Fantasy 7
2. Chrono Cross
3. Metal Gear Solid
4. Tenchu 1 i 2
Dzisiaj bym nie kupil bo mam PS3 (60GB), ale gry ktore jestem w trakcie kupowania albo ktore juz posiadam to seria Resident Evil (Nemesis byl najlepszy), Final Fantasy VII, Silent Hill, Need for Speed III: Hot Pursuit, seria Tekken, Gran Turismo 1&2, Wipeout.
Canaris
13 02 2008, 00:09
kurde na psx rządzą Residenty , Final Fantasy , Metal Gear Solid !! te gry nadal robia niesamowicie i sa lepsze od połowy tego syfu który teraz wychodzi
Rafael_Sorel
10 03 2008, 22:41
Kurcze szaraka mam od 1997 roku to z deczka już czasu ale jakbym nie miał a byłbym napalony to na pewno dla takich pozycji jak........
>FinalFantasy
>Tekken
>GT
>Crash
>MGS
>THPS
>.........................itd..................
MGS
Soul Blade
Kurushi
RayStorm - nienawidze tej gry xD od ponad 10 lat staram sie ja przejsc i nic... w moim osobistym rankingu najbardziej hardcoreowa gra [przy czym wiem, ze sa trudniejsze]
Kula World
Crash 2
Tenchu 1 [a przynajmniej pierwszy lvl tej gry]
...
tego jest tyle, ze nie sposob wypisac...
Rafael_Sorel
5 04 2008, 17:41
Mieszkam aktualnie w Hiszpanii ale to nie oznacza że szaraka zaniedbuje
PSX-a kupiłem w 1999 roku i w zasadzie kierowała mną jedna gra Tekken (wszystko jedno która część). Kilka lat wcześniej był w mojej okolicy salon gier z automatem tekken-a 2. Jak się dowiedziałem, że ta bijatyka jest na PlayStation z miejsca chciałem ją mieć.
Jakiś czas poźniej kumpel kupił PSX-a i pamiętam, że jak wychodziłem od niego po szpilaniu to miałem niedosyt growy. Przekonały mnie wtedy takie gry jak ISS PRO 97, Colin 1 i Spyro, ale Tekken wywarł największy wpływ.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.