Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Too Human
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Ryo-San
Gra Silicon Knight(Eternal Darkness i Twin Snakes) robiona od dobrych 7 lat o_O najpierw miala wyjsc na PSX'a, pozniej na GCN'a a teraz laduje na 360tce..z metką exlusive..
Ma byc to pierwsza czesc trylogii..fabula tez zapowiada sie ciekawie..polecam sledzic ten tytul bo bardzo mozliwe ze dostaniemy hita..

tutaj jest trailer(niestety jak narazie tylko w low res)
http://www.xboxyde.com/news_2093_en.html
Hela
Tworzony od 7 lat? lol
Zeby nie uderzyl nas jakimis przestarzalymi rozwiazaniami...
..::XMANiAK::..
konsolowy duke nuken forever ? wink.gif
Jakim
Pamietam zapowiedź w PSXextreme, która mówiła wtedy że fabuła tej pozycji ma dorównywac MGsowi czy FF8.. gra jak na psxa miała pracowac w Hi resie;l]
tk
Będzie kolejny Galleon, co mu po fabule wink.gif Taki długi czas produkcji chyba jeszcze żadnemu tytułowi nie wyszedł na dobre.
TomisH
Galleon był cool, co ty chcesz ;]
bebbop
Najpierw Prey, ktorego robili z 10 lat laduje na X`ie 360. Teraz Too human robiony ok. 7 lat, rowniez laduje na X`ie 360. Ciekawe co jeszcze w przyszlosci nas czeka... rolleyes.gif
tk
QUOTE(TomisH @ 8 10 2005, 13:05)
*

No nie powiem specyficzny ale fajny. Ale i tak spory potencjał zmarnowany ze względu na tak długi czas developingu.
Diabeu
QUOTE(bebbop @ 8 10 2005, 18:12)
Najpierw Prey, ktorego robili z 10 lat laduje na X`ie 360. Teraz Too human robiony ok. 7 lat, rowniez laduje na X`ie 360. Ciekawe co jeszcze w przyszlosci nas czeka...  rolleyes.gif
*

DN4ever
lol

a ta gierca to wygląda jak na pierwszego X'a
Ryo-San
3 stronnicowy hand's on plus masa nowych shootow
http://www.1up.com/do/previewPage?cId=3149857&did=1

w sumie chlopaki wiele nie zobaczyli bo hasali sobie po jednym zamknietym pomieszczeniu ale i tak ten preview mowi kilka ciekawych rzeczy..
Too Human czyli Devil May Cry spotyka Diablo plus ambitna fabula..do tego wszystko na Unreal 3 Engine, plus kapitalny klimat..i akcje na bossach w stylu Kolosow czy drugiego Pop'a..
jedynym minusem na chwile obecna to prawie calkowity brak elementow RPG
jak filmik z E3 pokaze klase to dla mnie osobiscie must have!

a tutaj shoocik z jakiegos playtestu
kliknij zeby powiekszyc

no wyglada to IMO zajebiscie!
m1sza
Ano wyglada i zapowiada sie bardzo dobrze. Czekam na jakies filmiki w HD smile.gif
Ryo-San
plus blisko 2 min w bardzo dobrej jakosci...i
http://xboxyde.com/news_3009_en.html

o ile grafika otoczenia prezentuje sie naprawde swietnie - w koncu to UE3, to glowny bohater to jakas pomylka buhahaha koles jest wiekszym drewnem niz rasiak, a fizyka jest wyjeta z dupy..nie wiem jak oni nie wstydza sie przy takiej mocy robic tak wygladajacego i poruszajacego sie GLOWNEGO bohatera..wstyd..

te kilka rzeczy jest do gruntownej poprawy - jak tego nie zmienią to do pieca..szkoda spiepszyc przez tak oczywiste rzeczy ta niezle zapowiadajacą sie trylogie..no ale Siliconi potrafili spiepszyc nawet Metal'a wiec ja juz siedze cicho ninja.gif
Mastah27
Pogłoski o dużym opóźnieniu Too Human z powodu rezygnacji z Unreal Engine 3 okazały się nieprawdziwe:

http://www.gamespot.com/news/6155811.html
Maiden
http://www.valhalla.pl/news2385-Nowe-Too-Human.html

Too Human kontratakuje
maciek88
nie żebym się jakoś tym specjalnie jarał, ale gra wychodzi 8 czerwca a tu taka cisza. aż dziwne.
konrado0905
CYTAT(tekA @ 9 10 2005, 10:14) *
CYTAT(TomisH @ 8 10 2005, 13:05)
*

No nie powiem specyficzny ale fajny. Ale i tak spory potencjał zmarnowany ze względu na tak długi czas developingu.

w ten tytul wlozono juz prawie 100,000,000 (100 milionow!!! tyle co film "Tytanic"!!!) wiec chyba raczej musi to byc dobry tytul smile.gif
Xymek
ehh po tym co widzialem jakis czas temu na filmikach to wyglada to srednio...sam nie wiem czego oczekiwac po tym tytule...dziwnie jakos tocza sie jego losy...jak na rychla premiere to troche jest o tej grze za cicho...
Mastah27
CYTAT(maciek88 @ 26 05 2007, 23:40) *
nie żebym się jakoś tym specjalnie jarał, ale gra wychodzi 8 czerwca a tu taka cisza. aż dziwne.

Widzisz, bo gra wychodzi nie 8 czerwca, ale w sierpniu.

edit:
August to przecież sierpień, laugh.gif ze mnie.
Sanryu
To ze na jakas gre wydane zostanie duzo $$$ to nie znaczy, ze gra musi byc dobra wink.gif
maciek88
CYTAT(Mastah27 @ 27 05 2007, 05:47) *
CYTAT(maciek88 @ 26 05 2007, 23:40) *

Widzisz, bo gra wychodzi nie 8 czerwca, ale we wrześniu.

widzisz, we wrześniu wychodzi w USA, u nas 8 czerwca http://xbox360.ign.com/objects/748/748783.html
Mastah27
Heh, widzisz, IGN to chyba najmniej wiarygodna strona jeśli chodzi o premiery gier. Po drugie na stronie, którą podałem właśnie przy Europie widnieje termin sierpień (IMO i tak nierealny), a przy USA 3 kwartał tego roku. I po trzecie ten wywiad rozwiewa chyba wszelkie wątpliwości:

CYTAT
"While Dyack remained tight-lipped about a release date, saying the game was still firmly in development, Microsoft bigwig Ken Lobb hinted that we may well see it this year."
maciek88
ok, wybacz. widzę, że jesteś obyty w tych sprawach. sugerowałem się również PE, które w najnowszym numerze podało datę "6 czerwiec". tak czy inaczej to mi to ryba bo gry wcale nie wyczekuje.
ogqozo
Jakoś po grudzie idzie, ale coraz bliżej rozwiązania. W tej chwili na X360 jarają mnie głównie 3 gry - Bioshock, Too Human, Lost Odysey. Dlaczego one? Bo wszystkie mają jakiś pomysł na scenariusz, a w świecie gier video to nadal rzadkość. Czas produkcji na pewno odciśnie swe piętno, ale z drugiej strony - scenariusz właśnie czy design lokacji na pewno miały przez te 8 lat okazję rozwinąć się bardzo ciekawie.

Średnia grafika mnie raczej wali, raz - że Eternal Darkness wykonaniem jakoś nie imponował, a radę dawał, dwa - że taka Twilight Princess też jest przestarzała, a emocje wbzudza niesamowite. Jeśli developer chce w Too Human oddać poświęcenie boga poniżającego się dla maluczkich (trochę bełkoczę, ale to dość trudna tematyka), to już znaczy, że jest ambitniejszy niż 95% innych developerów. Niepokoi mnie głównie duże znaczenie trybu online i system misji, które chyba wprowadzą pewną sztuczność do tej historii. Mimo to jest to jedna z pozycji, których jest najbardziej ciekawy.
Prime Hunter
Ja tam nie robię sobie wielkiej nadziei. Jednak po cichu liczę, że może nam tu wyskoczyć jakaś naprawdę wyjątkowa gra. Tyle lat robienia i w końcu wydanie tylko na X360, może dać naprawdę niezłe skutki wink.gif
konrado0905
CYTAT(Sanryu @ 27 05 2007, 11:41) *
To ze na jakas gre wydane zostanie duzo $$$ to nie znaczy, ze gra musi byc dobra wink.gif

tyle ze developer musi sie o to martwic, bo jak kasa sie nie zwroci to prze(pipi)ane...
ogqozo
Wątpię, żeby Microsoft liczył na to, że kasa się zwróci. Raczej nie ma na to szans. Może jak szybko wyplują całą trylogię na tym samym silniku to straty nie będą wielkie.
Ale szybkie zyski to nie jest strategia, jaką Bill podejmuje na rynku konsol. Ważniejsza jest przewaga nad PS3 w kwestii gier.
HortexPL
Powiem tak: Po zapowiedzi w PSXie spodziewalem sie czegos wiecej... To co zobaczylem na Youtube jakos specjlanie do mnie nie przemawia. Oprawa srednia ( z tego co widzialem do tej pory), system walki chyba tez nie jest jakis powalajacy. Ogolnie to nie wiem na co poszla ta cala kasa. "Tlo" dla tej gry jest niezle - wymieszanie mechow z wikingami, wszystko sie dzieje gdzies w Skandynawii (jak dla mnie taki God of War, tyle ze w innych realiach) ale za to wykonanie dalekie od idealu.
Jak "silikony" poprawia oprawe, zrobia cos z animacja i wyeliminuja reszte niedorobek to lykam Too Human zaraz po premierze tongue.gif
cichy_
Hortex łyknąć to ty wiesz co możesz... tongue.gif

Jak dla mnie Too Human będzie średniakiem, za ogromne pieniądze. Przypomniała mi się sytuacja z Prey'em. Tworzyli tą grę tyle lat, wydali sporo kasy i co? Żadnych rewelacji, po prostu dobra gra, nic więcej. Obstawiam, że Too Human w PE zbierze notę 8.
HortexPL
"łoftop" : Przeje*ales sobie Cichy hyh.gif Lepiej juz nie graj w GoWa bo ciagle bedziesz chapal moja locustowa dzide biggrin.gif
PS. Sredniak to gra na 8 ? Hmm... : koniec "łoftopa"

Uwazam ze silikonom sie uda, a gra bedzie na 9, tyle ze przesuna date wydania o pare miesiecy tongue.gif

cichy_
Ha smile.gif Zobaczymy kto będzie łykał...

8 to gra dobra, ale niczym nie wyróżniająca się dla mnie. Po prostu średniak, w którego można zagrać ale nie należy się spodziewać fajerwerków typu Gears of War.

Artix
To masz fajny system oceniania wink.gif. Crap to gra na ile? 7 happy.gif?

Żeby nie było totalnego offtopa: ciekawe, co dokładnie pochłonęło te 80 milionów, bo przecież było już trochę wielkich, kosztownych gier, ale żadna do tej pory nie kosztowała aż tyle.
ogqozo
Wiadomo, że koszty gier ciągle rosną. X0 i PS3 to najdroższe platformy. A Too Human było tworzone na 3 konsole, przez wieele lat. W każdym razie taka cena nie jest żadnym osiągnięciem, tylko porażką wydawcy (/wydawców).

Popatrz na Rockstar - nie jestem fanatykiem ich gier, ale przyznaję, że są bardzo wydajni. Najpierw rozpisują grę, potem biorą silnik, myślą, jakie efekty chcą osiągnąć a z czego trzeba na razie zrezygnować, muzykę zrobić własną czy kupić licencję, wszystko po kolei. Promować grę zaczynają ok. pół roku przed premierą, rzadko przygotowują demówki czy specjalne beta wersje dla dziennikarzy, nie robią wielkich wystaw na targi. Podczas gdy Zeldy, MGS-y, Residenty, God of Wary są notorycznie przekładane, GTA wychodzi regularnie w październiku. Gdyby Rockstar mieli podejście takie jak Lionhead albo Silicon Knights, to spokojnie by ich przebili pod względem kosztów.
cichy_
CYTAT(Artix @ 4 06 2007, 01:23) *
To masz fajny system oceniania wink.gif. Crap to gra na ile? 7 happy.gif?

Dla mnie crap to gra oceniona od 6 w dół. Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że każdy ma prawo do swojej skali ocen i może oceniać je jak chce. Tym miłym akcentem zakończmy temat ocen smile.gif Wrócimy do niego jak Too Human wyjdzie i zobaczymy jak to wszystko wygląda na własne oczy. Jak na razie oceniam ją na 8.
Mastah27
Screeny i concept arty:

http://www.gamersyde.com/news_5336_en.html
strings
Tak przy okazji... Too Human wyjdzie też w "prawie pełnej" polskiej wersji - przy fragmentach mówionych będą napisy, a reszta (przedmioty, skille itd.) zlokalizowana.
Salwador
Gdzies czytałem że moze nie wyjśc woglę??Gdyż mają problemy dalej z silnikiem unreala..
Gooralesko
Obejrzałem jeden filmik (ten w którym główny bohater walczy na moście) i faktycznie animacja jest koszmarna jak na razie. Koleś porusza się tyczkowato. Nie ma płynnych przejśc z jednej animacji do drugiej. Do Assassin's Creeda i Uncharted jeszcze daleko z jakością tego aspektu gry.
Brolly PL
Too Human 6 maja!?
http://xboxsite.pl/News/Too-Human-6-maja.html
Pelipe
Too Human 29 Lutego!?
OReily?
Jak będzie już wersja spolonizowana to łykam w ciemno ;]
jiloo
CYTAT(Pelipe @ 16 02 2008, 22:57) *
Too Human 29 Lutego!?

a skad takie info?
Kroolik
Z ciemnych zakamarków umysłu.\
Dawaj linka bo nie uwierzymy wink.gif
Tommo
W nowym PE tam gdzie sa daty premier pal pisze 29 luty
Pelipe
Dokładnie ;].
A o polonizacji również się dowiedzialem w PE.
jiloo
jak na 2 tygdnie do premiery to strasznie cicho.
duzo czasu nie zostalo zobaczymy.
B0dz1o
Niemożliwe, skoro grę robili 9 lat to przed premierą trąbiliby o tym we wszystkich serwisach
POK
29 lutego to wyjdzie Lost Odyssey a nie Too Human. Jak TH wyjdzie w maju to będzie dobrze. W każdym razie wiadomość o wersji PL bardzo mnie ucieszyła, bo nowa gra krzemowych rycerzy zapowiada się naprawdę świetnie i klimatycznie. Oby tylko nie było za dużo bugów, a animacja była płynna, wtedy będzie super smile.gif

Przydałaby się niedługo jakaś zapowiedź w PSXE.
Towarzysz
Dokładnie. PE nie jest najważniejszym medium, szczególnie na dużym międzynarodowym rynku gier wideo. Będzie dobrze, jeżeli gra ukaże się przed wakacjami, ale znając życie zaliczy pewnie obsuw do jesieni.
Pelipe
W sumie może i racja.
Na menago.com.pl jest możliwośc składania zamówien i pisze tam "towar dostępny od 1/03/2008", jednakże pisze również tam "Cena oraz dostępnośc produktu może ulec zmianie". To samo śmieszy mnie troche sytuacja z MGS 4, gdzie pisze tam, że dostępny od 30/03/2008 <haha xD>
Bądźmy jednak dobrej myśli ;].

http://www.menago.com.pl/product_info.php/products_id/2087
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.