Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: P2P
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
killert
mini FAQ do Torrenta.

Polecam klienta PTC -> http://www.masterchief.ch/datenbank/admini...ller-v0.7.5.exe

(thx by Wujaszek JJ - pozdro, są oczywiście inne ale jeżeli ten jest dobry to czemu nie smile.gif

STEP 1
Zainstaluj zassanego klienta torrenta - PTC (personal torrent client smile.gif
W menu PTC opcja Preferences zmień choose download directory na taki jaki Ci odpowiada. Reszty nie zmieniałem (w końcu to mini faq smile.gif

dobra masz już program i co dalej question.gif

STEP 2
Wbijasz się na stronę ze stuffem \"torrentowskim\" smile.gif
np\" www.suprnova.org (czasami nie działa), www.suprnova.tk (the best site forever - wg mnie of course - zassałem za pomocą tej stronki w ciągu miesiąca 14 pełnych wersji na xboxa (m. in FreedomFighters, Xgra kto ma x-a ten zna rozmiary tych gier (bagatelka ponad 2 GB każda smile.gif,
ewentualnie nasi zachodni sąsiedzi http://bittorentmovies.de (filmy wszystkie prawie z niemieckich kin smile.gif ale jest też wybór gier, no i dużo niemieckich seederów co ułatwia ściąganie (Red Faction 2 na x-a - 1,7 GB niecałe 15godzin smile.gif

no dobra jestem na tej stronie i co dalej jakieś literki czy cuś smile.gif question.gif

STEP 3
Klikasz na interesujący cię i TO JUŻ WSZYSTKO (prawie smile.gif
Jeżeli masz zainstalowanego PTC to on robi wszystko za Ciebie. Sam zacznie ściągać do ustalonego wcześniej katalogu i OK!

Najczęściej zadawane pytania (tak myślę smile.gif

Jak mam dokończyć pobieranie w przypadku rozłączenia?

PTC jest pod tym względem lepsze od standardowego BitTorrent ver 3.3 (nie wiem jak inne smile.gif
wystarczy, że na głównym ekranie PTC wybierzesz zakładkę History a ujrzysz tam wszystkioe rzeczy, które ściągałeś lub ściągnąłeś (na 100%) następnie kliknij prawym myszy na interesującej Cię pozycji wybierz z podręcznego menu Start/Restart Torrent a PTC sam sprawdzi ile masz już ściągnięte i spróbuje dokończyć swe dzieło smile.gif

Co to jest seed lub seederzy smile.gif

Torrent w odróżnieniu od Kazzy, Imesha i innych P2P (moje przypuszczenie smile.gif, działa na zasadzie im więcej osób ściąga jedną rzecz tym lepiej. Więc Seed oznacza po prostu ilość \"miejsc\" z któtych można ściągać daną rzecz. PTC sam przełącza się pomiezy użytkownikami wybierając najlepszy transfer (dobrze to widać w kieprawym kliencie Nova Torrent).
:!:DLATEGO UWAGA:!:
Sieć Torrent działa na zasadzie dzielenia się. Ściągniesz jakąś grę czy film to poczekaj i nie wyłaczaj się. Możesz spokojnie rozpakowywać swoje pliki a w tym czasie ktoś może skorzystać z twojego seed'a i wszyscy będą cool.

Jak się to dzieje że mam większy transfer od siebie niż do mnie (stosunek download<upload)

Jak to się dzieje, że TPSA nadal żyje smile.gif
Taki kraj. Np. łączysz się z kolesiem ze stanów i twój transfer przy ściąganiu od niego wynosi 2Kb/sek smile.gif, za to w tym samym czasie jakiś japoniec podłączy się do twego kompa i będzie ssał od Ciebie z prędkością 10KB/sek. Jak to się dzieje nie wiem smile.gif
A tak na poważnie UP/L to suma transferów wszystkich ściągających od Ciebie (może być ich więcej niż jeden) jeżeli Ci się to nie podoba to prawy kilk na rzeczy którą ściągasz w zakładce downloads wybierasz z podręcznego menu max upload speed i wybierasz dolną opcję 1kb/s i po kłopocie (czasami ten UP/L i tak przekroczy 1 ale co tam smile.gif

co po ściągnięciu

najprościej użyć WinRara. Prawie wszystkie pliki Torrenta są pakowane WinRarem w wersji 3.0 lub wyższej (u mnie to 100%)
Jeżeli ściągałeś pojedyńczy plik to prosta sprawa po rozpakowaniu masz gotowe ISO dalej to chyba wiesz smile.gif question.gif
Jeżeli plkiów jest więcej (vide Red Faction, czy właśnie ściągany przeze mnie Project Gotham Racing 2 smile.gif to po otworzeniu WinRara i wybraniu katalogu do którego ściągałeś zawsze otwieraj plik z rozszerzeniem .rar lub .001 pokaże wtedy Ci nazwę gry z rozszerzeniem .iso wybierasz opcję w Rarze wypakuj do... i voila po chwili lub dłużej (u mnie na Cel 633 2.7 GB iso rozpakuje czasami ze 20 minut smile.gif
otrzymasz plik ISO i dalej już chyba wiesz co biggrin.gif question.gif

Jakieś inne pytania to spróbuję zrobić upgrade...

(Właśnie przy pisaniu tego faqa mam 7 kb/s przy ściąganiu Project Gotham Racing 2 i 14 kb/s Hunter The Reckoning: Redeemer)

PS. o już się polepszyło po 10kb/s. Myślicie, że to mało... Zostawcie tak na noc to z przewidzianych powiedzmy 100h do końca przy transferze 10kb/s rano może się wam zrobić 6-7h biggrin.gif nie wierzycie sprawdźcie (ja mam neo+ od miesiąca i 1 tygodnia i naprawdę nie narzekam biggrin.gif
pozdro
wsm
Wy to macie fajnie transfery rzędu 40 KB/S ja to sie ciesze jak mam 5 KB/S ( ale w końcu to modem 56k)

taa, na swoje lacze nie narzekalem (do czasu) - pierwsze 2 downloady w PTC - SSX3 i Jak 2 ladnie poszly od 10-30 kB/s
a teraz? transfery 0-5 kB/s na porzadku dziennym ^^
oczywiscie nie dziwie sie przy rzadkich downloadach ale Matrix: Revolutions, cos tu musi byc nie tak..
Jak widac zawsze moze byc gorzej, wiec nie narzekaj bo mi sie wlasnie Matrix ciagnie wow! ponad 4kB/s , swieto, swieto doslownie --....
Anonymous
czesc..ten cholerny komunikat "no know mirror" podczas próby sciagniecia czegos co to jest u diabła..? pozdrawiam wszystki pro evo soccerowców;)
tk
Jeszcze raz sie pytam ,czy ktoś mógł by mi pomóc ??? ( pytanie u góry siódmej strony )
Mathiu
czesc..ten cholerny komunikat \"no know mirror\" podczas próby sciagniecia czegos co to jest u diabła..?
Poczytaj sobie stronę główną - newsy.
jaszczoor
mi sie tak dzieje że mam ten no known mirror-czy to kiedyś zostanie naprawione??O co z tym chodzi??
Jeżeli już mi sie to nie pojawia, to mi sie ściąga ten plik startujący, jak zawsze sie uruchamia klient torrenta ale nic sie nie ściąga.
łats gołing on??
2razyjot
mi sie tak dzieje że mam ten no known mirror-czy to kiedyś zostanie naprawione??O co z tym chodzi??
Jeżeli już mi sie to nie pojawia, to mi sie ściąga ten plik startujący, jak zawsze sie uruchamia klient torrenta ale nic sie nie ściąga.
łats gołing on??

Moze zamkneli Torrenta, tak, jak Napstera ... O zgrozo, to by dopiero bylo!!!! 8O
jaszczoor
ja to mam szczęście sad.gif
Dopiero co zacząłem ściągać z torrenta a już go zamykają??!!
Fuck it!!!!
Anonymous
jeste swój chłop kolego naprawde..ale mogłbys mi to poprostu wyjasnic?smile.gif bo domyslam sie ze angielski masz w małym palcu..pozdr;) narciarz
Anonymous
jeszcze raz ja..w newsach pisza cos o tych mirrorach ale cholera wie o co tam chodzi..skontaktował sie juz ktos z tym moderatorem z irca?
narciarz
Mathiu
As you have probobly experienced, there are many if not all links giving error \"No known mirror\". This is due the fact that we are once again short on mirrors that host torrent files. So I ask you all again, if you are able to provide a mirror (only for html files or for torrents) please come to our IRC channel, where one of our MODS (OPS), will tell you what is needed for it. Thanks!
Czyli w skrócie - nie mają mirrorów na torrenty, a zatem nie mają miejsca na umieszczanie gier. No ja to tak rozumiem icon_twisted.gif No i jeśli ktoś mógłby udostępnić miejsce na pliki HTML lub same torrenty, to neich się skontaktuje z OPem na IRCu. To wsio, czyli nie wszystko teraz musi działać poprawnie...
czesc
teraz gdy kumpel kupił nagrywarke dvd ech..
a tak marzyłem aby miec po jednej kopii dla moich orginalnych ntsc-ów;)
ale są chyba jeszcze inne miejsca prawda?
www.link2u.tk
killert
łats gołing on??

Spox panowie. Wyluzować! biggrin.gif

Czyli w skrócie - nie mają mirrorów na torrenty, a zatem nie mają miejsca na umieszczanie gier. No ja to tak rozumiem  No i jeśli ktoś mógłby udostępnić miejsce na pliki HTML lub same torrenty, to neich się skontaktuje z OPem na IRCu. To wsio, czyli nie wszystko teraz musi działać poprawnie...

To też racja, ale po kolei.

No know mirror nie oznacza kompletny brak "mirrorów" biggrin.gif danego pliku. Jest to po prostu komunikat, że skrypt strony z którą się połączyłeś nie zawiera informacji o lokalizacji danego pliku. Najczęściej dzieje się to na www.suprnova.org wystarczy wtedy wejść na www.suprnova.tk znaleźć ten sam plik i zacząć ściąganie (na 99%) skutkuje biggrin.gif. Poza tym porównajcie zawartość powyższych stron i zobaczycie duże różnice na korzyść .tk
pozdro

PS. PRINCE OF PERSIA - SANDS OF TIME - XBOX - powoli się kończy biggrin.gif
Forebode
Zawartosc na .tk faktycznie porzadna, ale stronka wlecze sie niemilosiernie...
killert
życie biggrin.gif
Anonymous
jesli spakowany plik do sciagniecia zajmuje np. 460 mega to musi to oznaczac ze to rip?
Owiec
Nie zawsze, ale czesto
Liquid(c)
A mnie torrent za/pie..... az milo smile.gif
czesc
skad kolega "maslo" sciaga ssx3?smile.gif na org. te mirrory psuja zabawe ... to ssx3 ktore sie u ciebie sciaga to pełna wersja dvd kolego?smile.gif
czesc
#%@#!%$#@ na suprnova.tk ssx3 tez nie ma mirrora..by to szlag
Deks
Ja sciagalem SSXa z suprnovej i mi wszystko działało...
Owiec
ja sciagam SSX z suprnovej od GeNiUs-a i wszytsko dziala jak najlepiej oczywiscie poza predkoscia icon_evil.gif
czesc
własnie "działało" ale teraz juz nie działa..
a sciagnałes pełna wersje dvd czy ripa?
zaczałem dzis ssac mega man x7 tak dla próby tylko bo mam tu taka siec osiedlową i po całym prawie dniu miałem 1 procent:( ....wiec zaniechałem
w jakim czasie sciagacie gry na ps2 koledzy?..domyslam sie ze troche szybciej niz ja ..i jaki procent z tego co jest np. na suprnova.tk to pełne wersje dvd? i gdzie do cholery mozna jescze"dostac" ssx 3..?
narciarz..
Anonymous
Sciagnelem ta sama ver. SSX3 i wszytstko hula........A co do predkosci mam zazwyczaj do 20kb/s(chello) i nigdy mi sie nie zdazylo zeby pzrekroczylo ta wartosc sad.gif
Kapu
na neo+ jest max. 60-65 kbpsow
Sojer
sciagal ktos z was MTV Celebrity Deathmatch z Suprnovej ?
ja sciaglem i blad w spakowanym pliku icon_evil.gif
2razyjot

Traz rozgladaj sie na suprnovej na str. glownej za czyms w stylu "MTV Celebrity Deathmatch_missisng rar" ... Czasem tak jest, ze cos zle spakuja a pozniej wrzucaja poprawki jak sie ktos skapnie. :wink:
Anonymous

tak wszytko dziala bez zarzutu.........Ale nie marnuj plyty na tego shita smile.gif
Owiec
Ludzie dzial torrent'a z grami na PS2 nie dziala icon_evil.gif Ktos wie co jest question.gif :?
jaszczoor
ja mam tak że jak daje na quick linka to mi nie działa ale jak normalnie w dół przesuwam to działa cool.gif
Owiec
A mi wogule icon_evil.gif
Sojer
a ja sciagnolem 52% crash nitro kart i kapa, dalej nie chce sciagac icon_evil.gif
Forebode
Moze nie ma seedow...
killert
Moze nie ma seedow...

no właśnie biggrin.gif niektórzy śpią, niektórym żony wykręcają korki od prądu (vide moja ukochana icon_twisted.gif ), niektórym się palą pecety, a niektórzy są po prostu takimi skur...nami, że jak tylko coś ściągną to od razu się rozłączają i już. Ludziska po ściągnięciu czegokolwiek zostawcie swego torrenta przynajmniej na 12 h otwartego, to będzie mniej takich komunikatów i problemów jak w postach powyżej.
pozdro
Forebode
Heh w rzeczy samej, ja np. mam upload 4 kb/s podczas gdy sciagam (tylko po to zeby szybciej sciagnac). Jak juz mam wszystkie pliki i status zmienia sie na "seeding" przestawiam upload na max i na 10 slotow... I w takim stanie zostawiam ok. dnia. Polecam robic tak samo. Dziekuje za uwage icon_twisted.gif
Sojer
ok dzieki za rady :wink:
killert
Heh w rzeczy samej, ja np. mam upload 4 kb/s podczas gdy sciagam (tylko po to zeby szybciej sciagnac). Jak juz mam wszystkie pliki i status zmienia sie na \"seeding\" przestawiam upload na max i na 10 slotow... I w takim stanie zostawiam ok. dnia. Polecam robic tak samo. Dziekuje za uwage  :twisted:

dobrze gada dać mu wódki biggrin.gif
jaszczoor
co sie dzieje z tą suprnovą??
Chce wejść w GAMES to nie chce mi sie załadować ta podstrona.
F U C K sad.gif icon_evil.gif
czesc
idz na około.. wejdz na www.isohunt.com i wpisz w biały pasek na górze np. ssx3 a potem kliknij w wynik i juz jestes ...wiesz gdzie:)
jaszczoor
w sumie już wszystko ok
Nie wiem czemu tak sie działo przez chwile
Sciąga ktoś z suprnovej PES3??
Jeżeli tak to którą wersje dvdripa bo jedna sie wogóle nie chce zacząć ściągać tzn pisze że nie ma mirrora druga sie ciągnie niemiłosiernie a trzecia jak daje już w kliencie torrenta żeby ściągał to niby pisze download ale nic nie ściąga.
Którego PES3 ściągnąć.
Najlepiej jak byście podali bezpośredniego linka wink.gif
Z góry dzięki biggrin.gif
update: właśnie mi zaczęło ściągać PES3 więc już nieważne biggrin.gif
jaszczoor
czy PES3 (plik) o nazwie
PRO EVOLUTION SOCCER 3 RETAIL DVDRIP PAL FR by Reg206rar.
Czy to jest wersja francuska PES3 czy angielska bo mnie to FR niepokoi??
Anonymous
hej..przeciez kazdy PES jest multijęzykowy wiec nie ma obawy..a tak apropos..hmm przeciez najlepsza jes we6 i zadna inna jej nie podskoczy
w jakiej innej czesci jest taka kontrola nad zawodnikami? nowe pesy idą w troche złym kierunku..szkoda..
kamson11
hej..przeciez kazdy PES jest multijęzykowy wiec nie ma obawy..a tak apropos..hmm przeciez najlepsza jes we6 i zadna inna jej nie podskoczy  
w jakiej innej czesci  jest taka kontrola nad zawodnikami? nowe pesy idą w troche złym kierunku..szkoda..

CZłowieku ale chodzi o ripa laugh.gif Ściągnie gre i będzie miał po francusku a innych języków nie będzie prawdopodobnie bo to rip icon_twisted.gif
Ja nie wiem jaka wersja jest na suprnovie :?

Ty gościu przegrzało Cię ??Jak dla ciebie WE6 jest lepszy od pro evo soccer 3 jb to jesteś dobry :? No i co bredzisz że zmierzają w złym kierunku ?? Ok to jest Twoje osobiste zdanie ale nie kumam Cię...
Jakuza
czy PES3 (plik) o nazwie  
PRO EVOLUTION SOCCER 3 RETAIL DVDRIP PAL FR by Reg206rar.
Czy to jest wersja francuska PES3 czy angielska bo mnie to FR niepokoi??

Dla zainteresowanych :

Plik Pro Evolution Soccer 3 CD-RIP Myth jest po angielsku :!:

ofkoz na torrent.prv.pl i supernovej biggrin.gif
2razyjot
Ty gościu przegrzało Cię ??Jak dla ciebie WE6 jest lepszy od pro evo soccer 3 jb to jesteś dobry  :?

Ja tam potyczki w "pileczke" cenie sobie najbardziej w "WE6: Final Evolution (WeDoIt!)", powod? Z ta gra mam najwiecej cieplych wspomnien i ... pomimo gorszej niz "PES3" grafiozy ... czuje w niej konkretny power!

W "PES3" rowniez grac lubie aczkolwiek jesli mialbym zrobic swoj prywatny ranking to na pidestale postawilbym wlasnie "WE 6"!

EOT - bo to temat dobry do "Sportu" ... icon_twisted.gif
rekin
Znacie inne strony, skąd można ściągnąć gry na PSX'a, oprócz suprnova (chodzi o Bit Torrent) ?
jaszczoor
Znacie inne strony, skąd można ściągnąć gry na PSX'a, oprócz suprnova (chodzi o Bit Torrent) ?

i na ps2 smile.gif
Chodzi o PES3 wink.gif
Jędrek
Ja mam problem.
Na swoim nowym kompie mam problem z bittorentem. Na starym sciagalem wszystko jak burza. Teraz mam cos takiego:
mam neo+ i sciagm z suprnovej no i po godznie czasu sciaganie stoi tz. predkosc sciagania pokolo 25kb/sek. Ale ilosc scignietego mb sie nie zmienia. Wylaczam neo+ i wlaczam sciaganie jeszcze raz, To znowu za godznie mam to samo...
Owiec
Moze jak sie zatrzyma to musisz czekac 1h i znowy zacznie
Jędrek
Nie, bo raz zostawielm na cala noc i za hooja nie chcialo sie ruszyc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.