Polecam klienta PTC -> http://www.masterchief.ch/datenbank/admini...ller-v0.7.5.exe
(thx by Wujaszek JJ - pozdro, są oczywiście inne ale jeżeli ten jest dobry to czemu nie
STEP 1
Zainstaluj zassanego klienta torrenta - PTC (personal torrent client
W menu PTC opcja Preferences zmień choose download directory na taki jaki Ci odpowiada. Reszty nie zmieniałem (w końcu to mini faq
Zainstaluj zassanego klienta torrenta - PTC (personal torrent client
W menu PTC opcja Preferences zmień choose download directory na taki jaki Ci odpowiada. Reszty nie zmieniałem (w końcu to mini faq
dobra masz już program i co dalej
STEP 2
Wbijasz się na stronę ze stuffem \"torrentowskim\"
np\" www.suprnova.org (czasami nie działa), www.suprnova.tk (the best site forever - wg mnie of course - zassałem za pomocą tej stronki w ciągu miesiąca 14 pełnych wersji na xboxa (m. in FreedomFighters, Xgra kto ma x-a ten zna rozmiary tych gier (bagatelka ponad 2 GB każda
,
ewentualnie nasi zachodni sąsiedzi http://bittorentmovies.de (filmy wszystkie prawie z niemieckich kin
ale jest też wybór gier, no i dużo niemieckich seederów co ułatwia ściąganie (Red Faction 2 na x-a - 1,7 GB niecałe 15godzin
Wbijasz się na stronę ze stuffem \"torrentowskim\"
np\" www.suprnova.org (czasami nie działa), www.suprnova.tk (the best site forever - wg mnie of course - zassałem za pomocą tej stronki w ciągu miesiąca 14 pełnych wersji na xboxa (m. in FreedomFighters, Xgra kto ma x-a ten zna rozmiary tych gier (bagatelka ponad 2 GB każda
ewentualnie nasi zachodni sąsiedzi http://bittorentmovies.de (filmy wszystkie prawie z niemieckich kin
no dobra jestem na tej stronie i co dalej jakieś literki czy cuś
STEP 3
Klikasz na interesujący cię i TO JUŻ WSZYSTKO (prawie
Jeżeli masz zainstalowanego PTC to on robi wszystko za Ciebie. Sam zacznie ściągać do ustalonego wcześniej katalogu i OK!
Klikasz na interesujący cię i TO JUŻ WSZYSTKO (prawie
Jeżeli masz zainstalowanego PTC to on robi wszystko za Ciebie. Sam zacznie ściągać do ustalonego wcześniej katalogu i OK!
Najczęściej zadawane pytania (tak myślę
Jak mam dokończyć pobieranie w przypadku rozłączenia?
PTC jest pod tym względem lepsze od standardowego BitTorrent ver 3.3 (nie wiem jak inne
wystarczy, że na głównym ekranie PTC wybierzesz zakładkę History a ujrzysz tam wszystkioe rzeczy, które ściągałeś lub ściągnąłeś (na 100%) następnie kliknij prawym myszy na interesującej Cię pozycji wybierz z podręcznego menu Start/Restart Torrent a PTC sam sprawdzi ile masz już ściągnięte i spróbuje dokończyć swe dzieło
Co to jest seed lub seederzy
Torrent w odróżnieniu od Kazzy, Imesha i innych P2P (moje przypuszczenie
:!:DLATEGO UWAGA:!:
Sieć Torrent działa na zasadzie dzielenia się. Ściągniesz jakąś grę czy film to poczekaj i nie wyłaczaj się. Możesz spokojnie rozpakowywać swoje pliki a w tym czasie ktoś może skorzystać z twojego seed'a i wszyscy będą cool.
Jak się to dzieje że mam większy transfer od siebie niż do mnie (stosunek download<upload)
Jak to się dzieje, że TPSA nadal żyje
Taki kraj. Np. łączysz się z kolesiem ze stanów i twój transfer przy ściąganiu od niego wynosi 2Kb/sek
A tak na poważnie UP/L to suma transferów wszystkich ściągających od Ciebie (może być ich więcej niż jeden) jeżeli Ci się to nie podoba to prawy kilk na rzeczy którą ściągasz w zakładce downloads wybierasz z podręcznego menu max upload speed i wybierasz dolną opcję 1kb/s i po kłopocie (czasami ten UP/L i tak przekroczy 1 ale co tam
co po ściągnięciu
najprościej użyć WinRara. Prawie wszystkie pliki Torrenta są pakowane WinRarem w wersji 3.0 lub wyższej (u mnie to 100%)
Jeżeli ściągałeś pojedyńczy plik to prosta sprawa po rozpakowaniu masz gotowe ISO dalej to chyba wiesz
Jeżeli plkiów jest więcej (vide Red Faction, czy właśnie ściągany przeze mnie Project Gotham Racing 2
otrzymasz plik ISO i dalej już chyba wiesz co
Jakieś inne pytania to spróbuję zrobić upgrade...
(Właśnie przy pisaniu tego faqa mam 7 kb/s przy ściąganiu Project Gotham Racing 2 i 14 kb/s Hunter The Reckoning: Redeemer)
PS. o już się polepszyło po 10kb/s. Myślicie, że to mało... Zostawcie tak na noc to z przewidzianych powiedzmy 100h do końca przy transferze 10kb/s rano może się wam zrobić 6-7h
pozdro