Pytałem się wcześniej w PC Faq, a dopiero teraz zobaczyłem temat o p2p

.
Chodzi o to, że mam neostrade 640 9 sieć, poprzez routera. Nawet jak pozostałe dwa kompy sa wyłączone z siecie ( w sumie to 3 się w niej znajdują ) to azureus osiąga bardzo małe transfery... Poszperałem po necie i znalazłem info, że musze do routera wejść i otworzyć porty 6881-6889. Zrobiłęm to i niby trochę pomogło, bo pojawiły się zielone geby, a zawsze był max żółte. Mimo to nadal ściąga wolno, upload mam ustawiony na około 5kb/s, konfiguracja programu chyha jest ok, porty otwarte, a nie wykorzystuje choćby nawet połowy swojego łącza.
Znalazłem jeszcze coś o zmniejszeniu wartości MTU:
http://neostrada.info/faq.php?faq=mtuwindows , ale nie dokońca zgadza się to u mnie z opisem. Jak daje wysokie liczny, to jest info, że pakiet musi być podzielony, a jak niższe dużo, to przy tym teście pojawia się "upłynął limit czasu żądania" i 100% utraconych.
Firewall na routerze jest wyłączony, na kompie tez żaden program raczej ic nie blokuje, w końcu pojawiają się zielone buźki od niedawna. Co jeszcze można zrobić, żeby p2p działało? Czy np. komputer ma tutaj jakieś znaczenie? Koleżance ( 1 komp w domu, bez sieci ) azor zasysa w przedziale 15-30kb/s, a u mnie na identycznym łączu, tylko, że na słabszym komputerze i przez router jak dojdzie do 10kb/s to jest święto.
Macie jakieś pomysły, co zmnienic, co zrobić? Wcześniej miałem windows 98 i wydaje mi się, że chodziło to troche lepiej, chociaż nie wiem. Teraz mam Milenium.
I jeszcze jedna sprawa, jak ściągam nawet 1kb/s azureusem to www mi sie nie chcą ładować. W temacie o torrentach jest podany sposób, jak na 98 wpisuje się maxconnetions w rejestrze i jest ok. Na 98 działa to idealnie, na 2000 niestety już nie i nadal muli.
Dawajcie wszystkie swe pomysły, domysły, nawet jak nie jesteście pewni, bo ja już kopie bo necie tydzień, szukam i czytam i nie wiem, dlaczego tak wolno to mi działa. BO jak. np. z serwera coś ściągam, to predkosc jest dobra, 30 - 40 kb/s, a p2p masakra. Sam router tez dobrze dziala, nie jest to raczej wina sprzetu, jakaś usterka.
dzięki z góry za każda podpowiedź!