ja mam
sam lacze rozdzielone na pare kompow
bitcomet
xp -trial
Ludzie czy ktos moze pomoc ?! Powiem raz jeszcze nie wiem co jest grane sciagam BC i kapa straszna bo transfer wynosi najpier 20, 25 kb/s a potem 3kb/s moze 4. Nie wiem co jest grane. W razie potrzeby moge cos podeslac na priva (zdjecie konfiguracji ale i tak przy roznych jest to samo) tylko pomozcie. Btw pliki ktore sciagam(3 a raczej probowalem, poprostu sprawdzalem na nich BC) udostepnia dosc duza liczba osob.
No widze ze coraz wiecej ludzi ma taki problem ..... np naruto zawsze wychodzi w czartwi i zawsze zciagalem z mx predkoscia a teraz 5k 10 1 2 3 .... co jest grane ?
2razyjot
21 11 2005, 09:39
Ja nie kumam.

Mam bitlorda, neo 320 i obecnie sciagam 'Battleroyal'. 4 seedow i kilku sciagajacych - dl/ul 16/20 kbps ... Bez problemow. Tak z kazdym torrentem w sumie mam. Nie wiem co Wam poradzic. Mam wine 98, niedzielone lacze, zero firewalli itp. do tego zapuszczony peerguardian 2 ...
Używam bit lorda i przy ściaganiu transfer wynosci gdzies z 7-9kb .CZy np jak zmienie w opcajc predkość wysyłanie(mam ustawione na max tak samo jak sciaganie)coś da??
2razyjot
24 11 2005, 08:04
QUOTE(wężyk @ 23 11 2005, 15:42)

Używam bit lorda i przy ściaganiu transfer wynosci gdzies z 7-9kb .CZy np jak zmienie w opcajc predkość wysyłanie(mam ustawione na max tak samo jak sciaganie)coś da??
Probuj. Ja obecnie wole jak jest defaultowo bo majac 320 kbps lacze sciaga sie 17-20 przy wysylce podobnej.
Ale czemu u Ciebie tak marnie to nie wiem. Moze limit przekroczyles?
mario87
24 11 2005, 20:25
zmniejsz prędkosć wysyłania, jak wysyłasz z najwyższą prędkością to download spada, tak u mnie jest gdy upload leci coś ok 20kb... albo to wina trackera, sam ściagam z takiego jednego że 6-10kb to jest super szybkość ściagania, gdzie na innych mam mormalnie 70-50kb
2razyjot
25 11 2005, 20:08
Ma ktos konto na forum ppnow.com? usuneli mi konto i nie moge sie zarejstrowac (mala potyczka z adminem). Moze ktos zyczliwy sie tam zalogowac i znalezc topic z haslami? Konkretnie chodzi mi o pass do Memento. Wersja 1,41 gb ...
WisnieR
26 11 2005, 09:35
Sciągam aktulanie gierke przez BitCometa I mam taki problem. Otóż w info pisze że jst dostępnych 8 seedow i 1700 peerów a ja zaledwie jestem podłączony do 3s/40p przez to mój transfer nie przekracza 10-15 kilo. Moje łącze wyciąga średnio 100 kilo wieć mnie to troche denerwuje. Tak jest za każdym razem. Dni w których mam transfer rzędu 30 kilo nazywam świętem i nie odchodze od monitora co by tej wspaniałej chwili nie stracić. Ktoś wie co jest nie tak ? Jakaś zła konfiguracja czy co ?
Nie zawsze wszyscy "z drugiej" strony są podłączeni.
Poza tym może jesteś za NATem?
BitComet ma standardowo ustawiony limit dla ilości połączeń z seedami na auto, które w moim przypadku wynosiło 40. Ponieważ podałem taką właśnie liczbę peerów, to pewnie u Ciebie też tak jest - zmień sobie w opcjach limit połączeń na torrenta na przykładowo 200 i powinieneś się połączyć ze znacznie większą ilością peerów, co naturalnie nie gwarantuje lepszych transferów. No ale u mnie pomogło... Trochę
WisnieR
26 11 2005, 12:57
Ustawiłem na wiecej i...pomogło! Pare kilo więcej ale zawsze coś. Dzięki.
QUOTE(Marlon @ 26 11 2005, 10:48)

BitComet ma standardowo ustawiony limit dla ilo?ci po??cze? z seedami na auto, które w moim przypadku wynosi?o 40. Poniewa? poda?em tak? w?a?nie liczb? peerów, to pewnie u Ciebie te? tak jest - zmie? sobie w opcjach limit po??cze? na torrenta na przyk?adowo 200 i powiniene? si? po??czy? ze znacznie wi?ksz? ilo?ci? peerów, co naturalnie nie gwarantuje lepszych transferów. No ale u mnie pomog?o... Troch?

A gdy mam w opcjach minimalna i maksymaln? liczbe po??czen to obydwa da? na te przyk??dowe 200??
Nie no, logika nakazuje, zeby max byl wiekszy od min

Ja bym zostawil min na auto...
Dzi?ki za mi?? s?owa ,ale no fakt troche walno?em:P.No ale i tak te cholerne transfery oscyluj? w granicach 7-9 kb.
Jak wi?kszo?? sie skapla nie jestem zbytnio obeznany w teamcie p2p.Wiec mam jeszcze jedno pytanie a mianowice kto? wspomina? o NAT,no i mam tak? opcje zaznaczon?("aktywuj konfiguracje NAT/firewall).CZy jak ja odznacze to cos mi to da?????
babciahania
29 11 2005, 14:53
LoooooL!!!!
nie moge uwierzyć,
w sobote zapuściłem azora żeby zaczął ściagać 4.3GB
do dzisiaj (do 2 w nocy) sciągnął ok 32% = 1.4GB.
ciągnął ze średnim speedem koło 10kB/s.
azor się zaaktualizował.
przychodze o 14.30 do domu, patrze a tu 100%

i wysłał już z 2 Gb.
jak ON mógł od 2 w nocy do nawet powiecmy tej 14. (choć pewnie wcześniej)
zassać prawie 3GB.??
AZUREUSIE!!
i to wcale nie był jakiś bardzo rozchwytywany plik.
Forebode
29 11 2005, 16:46
pewnie trafiles na kogos z przypakowanym laczem
Mam pytanko:
Mam zainstalowanego Azureusa na dysku "C". Na tym samym dysku mam Windowsa. Chciałbym w najbliższym czasie zrobić format tego dysku. Jesli jednak to zrobię skasuję sobie Aureusa - to normalne. Zainstalować sobie program na nowo to nie problem. Problemem jest lista uploadu - jej też nie będę miał, a chciałbym dalej udostępniać te pliki które już pobrałem. Ktoś wie co robić?
Proszę o pomoc i pozdrawiam
QUOTE(babciahania @ 29 11 2005, 14:53)

LoooooL!!!!
nie moge uwierzyć,
w sobote zapuściłem azora żeby zaczął ściagać 4.3GB
do dzisiaj (do 2 w nocy) sciągnął ok 32% = 1.4GB.
ciągnął ze średnim speedem koło 10kB/s.
azor się zaaktualizował.
przychodze o 14.30 do domu, patrze a tu 100%

i wysłał już z 2 Gb.
jak ON mógł od 2 w nocy do nawet powiecmy tej 14. (choć pewnie wcześniej)
zassać prawie 3GB.??
AZUREUSIE!!
i to wcale nie był jakiś bardzo rozchwytywany plik.
e tam , ja jak raz ściągałem 4.3 GB , to trafiłem na gościa ( jednego) od którego leciało mi cały czas ( przez ok 10h) 600-900 KB/s ( 1MB jeszcze nidgy nie przeskoczyłem) . I tak jak zapuściłem sobie to 4.3 gb późnym rankiem , a na póżny wieczór było
QUOTE(chojny @ 29 11 2005, 18:21)

Mam pytanko:
Mam zainstalowanego Azureusa na dysku "C". Na tym samym dysku mam Windowsa. Chciałbym w najbliższym czasie zrobić format tego dysku. Jesli jednak to zrobię skasuję sobie Aureusa - to normalne. Zainstalować sobie program na nowo to nie problem. Problemem jest lista uploadu - jej też nie będę miał, a chciałbym dalej udostępniać te pliki które już pobrałem. Ktoś wie co robić?
Załaduj ponownie torrenta z plikiem i jako miejsce zapisu daj folder w którym znajdują się ściągnięte pliki, program rozpozna że pliki są już ściągnięte i zacznie udostępniać.
QUOTE(Arcadio @ 29 11 2005, 19:42)

QUOTE(chojny @ 29 11 2005, 18:21)

Mam pytanko:
Załaduj ponownie torrenta z plikiem i jako miejsce zapisu daj folder w którym znajdują się ściągnięte pliki, program rozpozna że pliki są już ściągnięte i zacznie udostępniać.
No tak - wszystko fajnie, ale mi chodziło właśnie o to żeby ktoś mi napisał jakie to są pliki

Mówiąc krótko - co mam skopiować i później zastąpić by program dalej je udostępniał?
Pozdrawiam
koniol21
30 11 2005, 22:11
Plik z rozszerzeniem.torrent + wszystkie pliki które sciagnales.
Troche pomieszałem w bit lordzie i teraz na 10 ściąganych plikow max całkowitej prędkości to 4kb

.Mógłby mi ktoś podać te początkowe ustawienia bo przy nich miałęm najlepsze transfery.
edit:sciagam przez bit lorda gre i nagle zaczymała sie na 98%, pisze ze seedow jest 3 no ale nic sie nie ściąga.Da sie coś z tym zrobić??
Marcin$
17 12 2005, 22:09
Jaki program polecacie mi w tej chwili?? Pewnie jest pełno takich pytań ale nie chce mi sie grzebać w forum
Tyle tylko, ze go zbanowali na większości stron z ratio, więc z musu przesiadłem się na uTorrenta. Trza sprawdzić czy aby BitLord sie uchował
Nie uzywam stronek z ratio, bo raz udostepnialem na maxa duzo i mi nie podliczylo na stronce i sie wkurzylem. Teraz sie rejestruje i sciagam na maxa duzo az mnie zbanuja za male ratio. Udostepniam na stronkach 'dla wszytskich' tylko.
2razyjot
20 12 2005, 08:57
U mnie od paru dobrych miesiecy only bitlord - torrent sciaga sie "pol na pol" wiec wszystko gra.
Na moim mirnym laczu 700 mb xvid to okolo 16-17 godzin a i tak pozniej na 48 h zostawiam wlaczonego torrenta. Ostatnio jednak sie wycwanilem i wszystko sciagam w RMVB - dobra jakosc, maly rozmiar pliku i 3 pelnometrazowe filmy w razie czego = 1 film .avi. W 4-5 h sciagam filmik. Ha!
Ja mam pytanie co może powodować że mam co chwile Błąd IO w BitComecie.Ściągam ,i potem mi pisze że mam właśnie ten błąd,przy czym mam 1mb błędnych danych.Miałem tak jak chciałem sobie sciągnąć kopie :)zapasową nowego harregi i teraz jak se nowe SKijumpy sciągam.Z tym że jak dałem na nowo start to program dalerj sciąga jakieś pliki i nie wiem czy teraz to będzie działać
2razyjot
22 12 2005, 08:30
QUOTE(Tumek @ 21 12 2005, 22:29)

Ja mam pytanie co może powodować że mam co chwile Błąd IO w BitComecie.Ściągam ,i potem mi pisze że mam właśnie ten błąd,przy czym mam 1mb błędnych danych.Miałem tak jak chciałem sobie sciągnąć kopie :)zapasową nowego harregi i teraz jak se nowe SKijumpy sciągam.Z tym że jak dałem na nowo start to program dalerj sciąga jakieś pliki i nie wiem czy teraz to będzie działać
Lista bledow w programach sieci BT - KLIKZe swojej strony powiem Ci tylko tyle, sciagaj do konca. Nie raz mialem "blad" i sciagalem do konca, dzialalo bez zarzutu. Program dociagnie pozniej wlasciwe archiwum/czesc pliku i po sprawie ...
Z tym że po jakimś czasie jak się ten błąd wyskoczy to mi się sciąganie zatrzymuje ,ale daje stop i potem strat i zaś pare mb idziee ściągnąć tylko nie wiem czy te pliki będą użyteczne
2razyjot
22 12 2005, 10:58
QUOTE(Tumek @ 22 12 2005, 10:48)

Z tym że po jakimś czasie jak się ten błąd wyskoczy to mi się sciąganie zatrzymuje ,ale daje stop i potem strat i zaś pare mb idziee ściągnąć tylko nie wiem czy te pliki będą użyteczne
A to ja nie kumam!

Sciagnij ten plik i zobacz czy bedzie dzialac - najlepiej przetestowac na wlasnym przykladzie zeby na przyszlosc wiedziec!
Tak jak mówiłem,za każdym razem jak wyskoczył ten błąd to dawałem stop i zaraz potem start i się troche dalej sciągało.Jak już sciągło się wszystko to nie stety nie idzie rozpakować bo jakiś błąd wyskakuje.Przy scandisku program przekształcił zagubione łąńcuchy w pliki ale,jak zaczyna sprawdzać wolne miejsce na dysku to mi się wiesza na 47% i nie chce dalej lecieć przez co musze kompa restartować i nic się z tymi plikami nie robi
koniol21
22 12 2005, 16:09
A nie zassałeś jakiegoś fake'a? Ostatnio jak sciagnalem fakowa "Osade" to komp sie wieszal przy kazdej probie klikniecia tego pliku.
2razyjot
23 12 2005, 08:12
QUOTE(Tumek @ 22 12 2005, 14:33)

Tak jak mówiłem,za każdym razem jak wyskoczył ten błąd to dawałem stop i zaraz potem start i się troche dalej sciągało.Jak już sciągło się wszystko to nie stety nie idzie rozpakować bo jakiś błąd wyskakuje.Przy scandisku program przekształcił zagubione łąńcuchy w pliki ale,jak zaczyna sprawdzać wolne miejsce na dysku to mi się wiesza na 47% i nie chce dalej lecieć przez co musze kompa restartować i nic się z tymi plikami nie robi
Jak to porzadne scenowe wydanie to musi byc plik .sfv. Wchodzisz w TotalComanndera i odpalasz go - sprawdzi sumy kontrolne poszczegolnych czesci. Jak czegos brakuje - pokaze. Jak rozpakowujesz i przy ktoryms archiwum Ci sie wysypuje - znaczy, ze musisz to archiwum dociagnac - chociazby w bitlordzie wybierasz przed sciagniciem interesujace Cie archiwum i jedziesz!
Swoja droga - moze masz starego winrara? Sporobuj sciagnac najnowszego, bo jak wywala Ci blad CRC to masz stara wersje packera ... Anyway - nie poddawaj sie.
BTW: jak dalej nie bedzie dzialac, wklej tutaj nazwe komunikatu pojawiajacego sie przy bledzie!
A ja mam pytanko.... czy ma ktoś konto na TorrentBytes, na którym są góra 2 osoby!? Bym się dołączył, obiecuje pomoc w seedowaniu itp. Mam średnie łącze, ale i tak daje rade..... jak by co to na PM !!!
MichAelis
9 01 2006, 23:36
kurde nie wiem co jest...
mam bitcometa, wszytko dzialalo mi dobrze, porty odblokowane sciagalo mi zawsze max lacza, a teraz? max 3- 4 kb, nic sie nie zmienilo z moim laczem... ktos cos moze poradzic?
2razyjot
10 01 2006, 07:59
QUOTE(MichAelis @ 9 01 2006, 23:36)

kurde nie wiem co jest...
mam bitcometa, wszytko dzialalo mi dobrze, porty odblokowane sciagalo mi zawsze max lacza, a teraz? max 3- 4 kb, nic sie nie zmienilo z moim laczem... ktos cos moze poradzic?
1. Zmien klienta (bitlord?). Ja wciaz sciagam srednio DL16/UL16, wiec niemal max mojego lacza (w nocy przez 6 h sciagnalem "Las vegas parano" w rmvb - polecam takie rozwiazanie dla userow slabszych lacz, niemal kazdy rls xvid wychodzi rowniez w rmvb, grupa rmvb-busters).
2. Z niektorych stron/na niektorych trackerach taka predkosc to normalne.
MichAelis - jezeli sciagasz ze stronki gdzie trzeba byc zarejestrowanym to zapomij o BitComecie i innych jego odmianiach. Ten program zostal juz prawie na wszystkich zbanowany i max predkosc to wlasnie 4 kb/s, a czasami wcale.
MichAelis
10 01 2006, 17:25
Jędrek a to czemu??
no to chyba sprobuje innego klienta a juz sie przyzywczailem:(
alienator
10 01 2006, 17:59
Bo inni mogą zasysać od Ciebie owe pliki, bez rejestracji na danym trackerze.
MichAelis
12 01 2006, 19:16
zmienilem klienta na Bitlorda, na ABC i wydaje mi sie ze dalej cos nie tak...wszesniej bylo OK, nie mam pojecia co sie stalo. Admin na lanie na pewno nic nie zrobil, porty dalej mam odblokowane.
Masz tu np. txt admina z bitsoup.org
Unfortunately due to the ability for users to evade a BitComet 0.60 ban we are going to have to ban the entire client
Derivatives of BitComet include BitLord and BitSpirit this means these will be banned as well
Until the Makers of BitComet fix the issue with the private flag we will not be removing the ban on these clients.
The Client ban this is NOT up for debate and the decisions have been made in the best intrest of the community and its members.
We just could not avoid this forever and in order to protect our members this is what we must do
This ban will aprox become effective on January 4th, 2006
Anyone that tries to avoid the ban using spoofing patches will have thier account banned
BitSoup Admin
MichAelis
15 01 2006, 00:17
kurde caly czas cos jest nie tak...nawet to co MUSI isc szybko idzie bardzo wolno...!!! teraz mam ABC, nie wiem co jest, wczesniej wszystko bylo OK...ktos ma jakis pomysl? Porty na pewno sa odblokowane bo DC dziala mi na active
Swego czsu tez mialem ten problem i... natrafilem na
TO Sprobuj mi pomoglo ! Poklony w strone tego goscia.
Nie wiem ja już tych torrentów po prostu nie czaje....
Z Polish Tracker zawsze ściagam z prędkością 40-60 kb/s... Wchodze sobie na NewTorrents.info, zaczynam ściagac nowego Pottera czy Jarhead i oto jakie mam transfety na neo 512
Nie wiem co jest.... Czyżby zła konfiguracja, czy może zły port
65535 ....
help
Jenna juz ci sie prawie sciagnela to nie marudz, z nia ci czas szybko zleci i nawet nie zauwazysz jak reszta sie sciagnie :p
hahaha to mnie rozbawiłeś
może jakieś konkretne porady? ;]
btw to dobra kolekcja jenny, chyba z 1,5GB same najlepsze

;]
MichAelis
18 01 2006, 16:21
Porad brak, ale powiem Ci ze czytam po forach i widze ze bardzo duzo ludzi ma takie problemy(w tym ja) i nie wiadomo jak to rozwiazac. Bylo dobrze a jest gorzej niz zle. 150 megowy plik sciagam juz z 2 tygodnie, przy srednim transferze 0 kb/s
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.