Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: P2P
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
neospiderman
QUOTE(Jasior @ 28 06 2006, 17:51) *

czesc, wiecie moze jak sie stad sciaga? http://www.meganova.org/details/248967.html

Normalnie instalujesz jakiś klient torrenta i klikasz na tej stronce na interesujący cie link.
Jasior
rzeczywiscie, dzieki za pomoc, jestem slepy ;]]]
SIKI
ej działa Wam polishtracker??
janol
"Przerwa techniczna.

Zapraszamy na IRC:
- serwer: irc.polishtracker.org
- kanał: #pt-support"

Świat umarł, PT ma przerwę techniczną. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa
smile.gif
SIKI
wiesz, wcześniej wyskakiwał błąd logowania, i myślałem, że mnie zbanowali albo coś
janol
jak Cię zbanują to pewnie będziesz miał błąd 403
SIKI
ma ktoś zaproszenie na Oink.me.uk ??
janol
Myślisz, że ot tak dostaniesz? :> To zbyt "ekskluzywna" strona, żeby ot tak ludzie rozdawali wink.gif Chociaż kilka takich akcji widziałem na searchengines jak jeszcze temat o zaproszeniach istniał
SIKI
nie mówie, że za darmo wzamian moge zarzucić zaproszenie na torrentleech
co do oinka to kiedyś miałem konto, ale mi wygasło confused.gif
janol
No na Oinku akurat nigdy nie byłem. Z innej beczki - nadal starasz się dostać na sharetorrents (na SE coś widziałem)? Bo jak coś to mam zaproszenie.
W razie czego PW
Mikes
Kurde od jakiegoś czasu mam problem z wszelkimi P2P

Na uTorrent od tyognia utrzymuje się tekst w stylu BRAK POŁĄCZEŃ PRZYCHODZĄCYCH albo że zapora lub router blokuja P2P.

Antyvira nie mam, zaporę windowsową wyłączyłem, więc co to moze byc?

btw. może mnie ktoś zaporsic na polsishtrackera albo sharetorrents? smile.gif
Arox
Polećcie jakiś dobry serwis torrentowy z anime
Boorak
http://www.boxtorrents.com/
mario87
ostatnio boxtorrents jakoś dziwnie chodzi, kilka dni jest OK a później przez tydzień nie działa confused.gif
Arox
Boxa znam, ostatnio mieli jakiś problem z serwerem.
bartiz
Ma ktoś zaproszenie za free na jakiś spoko site z torrentami ;P?
SIKI
moge dać ci na torrent leech - jedna z najlepszych zagranicznych stron
art57
Jest jeszcze jakas polska stronka taka jak polishtracker chodzi o to zeby tez były maksymalne transfery???
el ZAX
QUOTE(art57 @ 6 08 2006, 19:43) *

Jest jeszcze jakas polska stronka taka jak polishtracker chodzi o to zeby tez były maksymalne transfery???

btgigs.org hyh.gif
art57
Ma ktos zaproszenie na ta stronke??? jak by co to moj email kluskew@interia.pl
art57
kurde zle napisałem ja mam klusekw@interia.pl
Boorak
http://www.filelist.org/signup.php

Ponoc ciezko sie wbic na strone, aktualnie rejestracja jest otwarta na weekend, moze ktos skorzysta
SIKI
Dzięki!!! bardzo przydatne info, a stronka ponoć świetna!
alienator
ja również dziękować.

aczkolwiek żadna rewelacja jak tak spojrzałem, bitsoup bardziej przypada mi do gustu.
art57
mam zaproszenie do polishtrackera walic na gg 4268273
OsciBosci
Moze mnie ktos zaprosic na Demonoid.com bo sciagam filmy Godzilli a tam tylko sa te ktorych nigdzie indziej nie ma...
SIKI
invitation code:
s35hgedbr
wpisz go przy rejstracji
http://www.Demonoid.com/register.php?with_invite=1
OsciBosci
Dzieki wielkie...

hmm "Invalid invitation code or code already used"
SIKI
widać ktoś sobie "przywłaszczył ten kod" :f
wyśle ci na PW inny, żeby nikt nie podwędził icon_twisted.gif
puszkin
mam takie mozna powiedziec problem z dc++ i sciecia osiedlawa, moj transfer wynosi okolo 50, a ludzie ode mnie maja po 500, czemu tak ?
bartiz
Bo może akurat ktoś z sieci sciąga tongue.gif?

Albo sciagasz od typa co ma słaby upload.
puszkin
wlasnie ze nie, bo sciagam od roznych osob i od wszystkich jest tak samo
banny
Od poczatku zaznaczam ze jestem zielony w temacie p2p.
ostatnio zaczlalem uzywac programu BitLord, lecz nie potrafie go dobrze ustawic...Mam neostrade 512 a transfer na BitLordzie wynosi 2- 6 kp ... -__-'
Prosze pomozcie!!
Sam nei umiem za bardzo go ustawic by dzialal dobrze sad.gif
Z gory dzieki.
pozdro
SIKI
ma ktoś zaproszenie na Scenetorrents ?
wzamian daje na polishtracker i torrent leech
Ölschmitz
ej nie wiem czemu ale ostatnio mam problemy z torrentami

jakos wolno idzie. moje max to 30 kb/s a ostatnio jak cos sciagam (w chooy seedow i peerow) to idzie srednio 14 ;/

jakies porady?

i dajcie jakies zaproszenia na dobre strony ;] (plizz...)
Prude
moze ograniczyc upload, u mnie na neo 512 po ograniczeniu do 12kB/s znacznie sie poprawiło smile.gif
...RAFI...
Sorry za podwojny post (najpierw w temacie o cFosie, teraz tu bo widze ze jest tu bardziej potrzebny)

Perfekcyjna konfiguracja BitLorda 1.01(jak dla mnie klient nr 1 w sieci bittorrent) na Neostrade 512:

*Sciagnij tego patcha>>>http://lvllord.de/?lang=en&url=downloads
*Zainstaluj go, jezeli antywir wykryje go jako wirusa olej to, to nie wirus tylko plik podmieniajace pliki windowsa(SP2), olej tez zapytanie win czy wgrac ponownie stare pliki
*Teraz mozesz zmienic MAKSIMUM PROB POŁĄCZEŃ na 75
*MAKSYMALNA ILOŚĆ POŁĄCZEŃ NA 1 ZADANIE na 60
*GLOBALNA MAKSYMALNA ILOŚĆ POŁĄCZEŃ PRZY WYSYŁANIU na 8

*można zmienić max limit na wysyłanie na 12-20 (ja mam 20)
*ja sobie ograniczylem max sciagniec na 8

*zainstaluj tez to:
www.mininova.org/tor/319605
cFos Speed v3.01(30dni trial) + Cracklock(ten program naprawia tzw bug dnia 30,tzn. jak pewnie zauwazyliscie pewne programy maja tendencje do zaprzestawania swojej pracy w 30 tym dniu ich urzytkowania, ten program naprawia ten blad i programy dzialaja normalnie, bug dnia 30 przestaje istniec, program eleminuje ten bug we wszystkich trialach;)
U mnie cFos znacznie przyspieszyl torrenty, stronki tez smigaja.
MOJE PRĘDKOŚCI

Podsumowując - teraz jesli tylko jest wystarczająco dobre źródło czeka cie cały czas ściaganie w granicach 56-68kB/s co na neo512 to max
Polecam również ten poradnik
adamcky
Witam i proszę o pomoc. Mam NEO 2,4 Mb/s za którą płacę 170 zł/miesiąc i jestem naprawdę wku*wiony, że średni transfer ściągania czegokolwiek (z obojętnie jaką ilością seederów) z torrentów to około 25 kb/ s ... Moi znajomi mają ZNACZNIE wolniejszy intrenet a ściągają wszytsko szybciej. Nie wiecie może jak ustawić Bitcometa tak żeby ściągało mi się NORMALNIE, a nie prędkością ślimaczą ?? No trochę mnie to denerwuje, już nie wspomnę, że podczas ściągania czegokolwiek strony włączają mi się z prędkością gó*wna.
Od razu ostrzegam że na komputerach znam się jak mysz na whiskas więc proszę o przejrzysty i czytelny język. No jeżeli wogóle będziecie tak dobrzy żeby mi pomóc. ;]
alienator
na dobry początek ściągnij cfos speed, przy neostradzie naprawdę pomaga i to znacznie.
i zainstaluj uTorrenta tongue.gif bez żadych konfiguracji, przy ściąganiu z bitsoupa i w połączeniu z cfosem wyciągam max łącza tongue.gif
signap
@adamcky
btw. chello 12mbps za 250 miesiecznie z dobrych stronnek zassysalem 1,4mb/s
adamcky
QUOTE(signap @ 16 09 2006, 21:34) *

@adamcky
btw. chello 12mbps za 250 miesiecznie z dobrych stronnek zassysalem 1,4mb/s

Ja bym się cieszył jakby leciało chociaż 80 !! Ale nie 25 !! ;/
OsciBosci
Ma ktos moze invite`a do torrentleech??
Emet
Mam problem...
Używam Azureusa, mam neta z kablówki 512. W IE (Internet Explorer) mam transfer na poziomie 120kb/s (startuje z ok. 330kb/s a stabilizuje się na 120). Jednak w każdej innej aplikazji korzystajacej z internetu transfer był na poziomie 60kb/s. Podobnie upload. W IE ok. 65kb/s a reszta ok. 30kb/s. Jendak niedawno miałem probelm z Mozillą (nagle strasznie się zamuliła). transfer spadł do ok 2-5kb/s. Strony otwierały się kilak minut. No wiec sprawdzięłm ustawienia połączeń. Było zaznaczone "Bezpośrednie połączenie z internetem" a ja dałem na "Automatycznie wykryj ustawienia proxy dla tej sieci". No i skutek był taki, ze teraz w Mozilli też mam transfer jak w IE (DL 120kb/s, UL 65kb/s). I odrazu uprzedzam ewnetualne komentarze, to jest na 100% 512).
No i tu sie pojawia moje pytanie. W Azureusie (czy w innych P2P np DC++) jest możliwość zrobienia własncyh ustawień, ale nie ma jak w Mozilli żeby samo wykryło te ustawienia. Więc jak mam to zrobić aby w Azureusie i DC++ też max transfer zwiększyć z 60kb/s do 120kb/s. Bo na przykąłdzie Mozilli widaż, że jest to mozliwe, ale ja nie wiem jak to zrobić.
Myślę, ze znajdzie się tu ktoś kto się na tym zna dosyc dobrze i będzie mógł mi pomóc.
--wojtas--
@Emet

Co do tego łącza 512 to mógłbyś podać swojego providera? Przypuszczam, że Vectra i pewnie masz łącze 1 mbit downloadu i 512 uploadu wewnątrz sieci/na proxy, a 512 downloadu i 256 uploadu na zewnątrz sieci (np. w p2p).
Emet
No tak, ale wcześniej w Mozilli też maiłem 512/256 a teraz mam jak w IE. Więc da się to jakoś zrobić, żeby w P2P też było jak w IE/Mozilli ??
--wojtas--
Wcześniej miałeś w Mozilli 512/256 bo nie miałeś ustawionego proxy. To proxy (w3cache.daminet.pl) działa w przeglądarkach, czyli odpowiedź na Twoje pytanie brzmi: nie, nie da sie zrobić tak, zeby w p2p bylo łącze 1mbit/512kbit. Możesz wpisać sobie to proxy w ustawieniach programu p2p, ale to nic nie da. Teraz Vectra wprowadziła jakieś nowe cenniki i pogrupowała predkości (512, 1 mbit, 2 mbit), ale jeszcze do niedawna właśnie te 2 najszybsze pakiety odróżniało od siebie to, że w tym najwyższym (za 130 zł) miałeś zarówno wewnątrz sieci/na proxy 1/512 jak i na zewnątrz, natomiast w tym niższym (100 zł) wewnątrz sieci/na proxy 1/512 a na zewnątrz 512/256.
art57
Kto ma zaproszenie na torrentgigs bardzo bym prosil klusekw@interia.pl PLIS
Emet
Aha mellow.gif No trudno.
Forebode
moglby mi ktos zapodac invite na bitsoup? unsure.gif
albo na cokolwiek innego ?
alienator
Przecież Bitsoup ma otwartą rejestrację smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.