Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: P2P
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
Forebode
QUOTE(alienator @ 30 09 2006, 10:09) *

Przecież Bitsoup ma otwartą rejestrację smile.gif

wczoraj probowalem i nie dalo sie, dzisiaj faktycznie juz jest smile.gif DZieki bo nawet bym nie zajrzal.
Boorak
http://www.demonoid.com otwarta rejestracja, moze komus sie przyda
Stachu
bardzo prosze o szybka pomoc

korzystam z BitCometa, nie wiem czy są teraz lepsze programy do siagania p2p. Jesli tak to moze sie krzerzuce:]

ale wracajac do mojego problemu. Zawsze wysztko było ok. Ale ostatnio zaczeo sie sypac. Mam neostrade 256kb/s Zawsze sciagało mi 30kb/s z dobryxh zrodeł. a teraz lipa. Nie zaleznie od tego czy wysyła 3000 osob czy 3 sciaha mi 1-3 kb/s. Poza tym jak mam właczony prgram to nie działaja mi stronki ww a komputer niemiłosiernie zamula;/

co jest nie tak?
alienator
spronuj uTorrenta ;]
dla mnie na razie najlepsy po przesiadce z azora.

a konfiguracja sprowadza się do minimum.

taki torrentowy foobar.
Stachu
konfiguracja fobara jest trudniejsza niz wyzsza matematyka:]

u torrent sciga mi tak samo;/

co moze byc nie tak?
dee
QUOTE(Solid @ 9 10 2006, 19:47) *

ale wracajac do mojego problemu. Zawsze wysztko było ok. Ale ostatnio zaczeo sie sypac. Mam neostrade 256kb/s Zawsze sciagało mi 30kb/s z dobryxh zrodeł. a teraz lipa. Nie zaleznie od tego czy wysyła 3000 osob czy 3 sciaha mi 1-3 kb/s. Poza tym jak mam właczony prgram to nie działaja mi stronki ww a komputer niemiłosiernie zamula;/

co jest nie tak?

ROTFL, Solid, nie przekroczyłeś czasem limitu downloadu? smile.gif Bo opisane objawy wskazują na taki właśnie przypadek, obniżenia transferu przez tepse.

A z p2p polecam bitlorda. Fajny jest...
Stachu
limit downloadu?tongue.gif No bez przesady, kompletnym kretynem nie jestem:P
wpadłbym na to jesli by tak było

limit odzyskałem, 8gb na miesiać. Z tym ze dalej sciąga mi tak jakbym miał ten limit;/ I pewnie byłby to limit od tepsy gdyby nie fakt ze tylko p2p mi sciaga w ten sposob;/

normalnie jak cos sciagam z serveru to idzie mi standardowo po 40kb/s
Kwas_91
Ja też mam problem z BitCometem. Zawsze wszystko szło ok, ale zdarzył mi się jeden plik który zaciął mi się na 99.8% i stoi dry.gif Peerzy są, ba, program wskazuje że normalnie ściąga (z full speed), ale procenty ani drgą. Trochę to śmieszne że plik ma 1gb a Total Downloaded wskazuje już 1,5gb sad.gif
Grzehoo
QUOTE(Kwas_91 @ 13 10 2006, 16:22) *

Ja też mam problem z BitCometem. Zawsze wszystko szło ok, ale zdarzył mi się jeden plik który zaciął mi się na 99.8% i stoi dry.gif Peerzy są, ba, program wskazuje że normalnie ściąga (z full speed), ale procenty ani drgą. Trochę to śmieszne że plik ma 1gb a Total Downloaded wskazuje już 1,5gb sad.gif

Być może pobrałeś błędne pliki, które zostały odrzucone. Ja mam tak zawsze, ale to kwestia 10-100 MB, a nie 0,5 GB.
Kwas_91
No tak, przy każdym ściąganiu ma trochę błędnych danych, no ale bez jaj. Pół giga a licznik ani rusz sad.gif
Stachu
no ten Bit Comet to kawał chooja .Radze zmienić na cos sensownego:]

sciagałem sobie raz starsze plytki pink floydow. Rozmiar pliku 500mb. Ssie, ssie i ssie, Ciagnie tak tydzien;/ pokazuje ze sciagneło 97%. Total download 1 .2 gb , wysłane 1gb. I sciągnełoby mi cały limt miesieczny na głupi plik 500mp ktory został sciagniety 1.5gb i i tak nie dało rady go uruchomic bo był 'niepełny' tylko 98 %

zmienilem klienta i u torrena i juz wszystko gra
Kwas_91
Czy już sciągnięte pliki z BitCometa mogę wrzucić do jakiegoś innego programu?
mario87
tak
Kwas_91
Zainstalowałem uTorrenta, wrzuciłem tego samego torrenta i kazałem mu ściągać w to samo miejsce co poprezdnie BitComet, ale program zaczyna wszystko od początku dry.gif
janol
Bo torrent z botcometa ma końcówkę "bc!" o ile się nie mylę. Musisz to zmienić.
Najlepiej też żeby była ta sama ścieżka dostępu.

Pewny nie jestem ale spróbować nie zaszkodzi
mario87
i oczywiście muszą być takie same nazwy folderów(i plików)
Kwas_91
Faktycznie, BC ma pliki z końcówką .bc!, zamieniłem tak aby wszystko się zgadzało z uT, ale ten nie wykrył plików i zaczął wszystko od początku mad.gif
mario87
pewnie masz coś namieszane z nazwami albo folderami, najlepiej zachowaj te pliki któe już ściągnołeś, zacznij ściągać tego torrenta jeszcz raz, niech utworzy wszystkie foldery i pliki, po tym wyłącz ściąganie tego torrenta i wywal go z utorrenta, skopiuj i wklej te pliki które już ściągnołeś do tych nowych co utorrent ostatnio utorzy, zastp je i odpal ściągnie torrenta jeszcze raz
Kwas_91
Tak też na początku zrobiłem, ale uT i tak chciał ściągać wszystko od początku dry.gif W sumie od niechcenia spróbowałem otworzyć zamieniony plik z .bc! na .zip (bo taki miał być) a tu szok blink.gif Pomimo 98% działa idealnie i wszystko się znajduje biggrin.gif Nie wiedzieć czemu mam niedokończony działający plik happy.gif Jeszcze muszę sprawdzić czy wszystkie utwory działąją wink.gif
tk
pewnie w niektórych momentach lekkie przeskoki będą.
Ölschmitz
mam problem z emule. nie mam zadnych serwerow na liscie i nie moge sie podlaczyc nigdzie. nic nie szuka nic nie sciaga. help! zainstalowalem nowe emule i jest to samo.
neospiderman
Ściągnij nową liste z tego linku http://corpo.free.fr/server.met - wklej go w emule w zakładce z listą serwer.
Ölschmitz
dziala elegancko, wielkie dzieki!
babciahania
ma ktoś konto na torrenty.org ?
alienator
ano, ja mam.
OsciBosci
bitznpieces-games

Czy trzeba byc tam zarejestrowanym zeby uzywac ich trackera??

Edit.

Ma ktos acc. na blackcats-games??
Wiśnia San
mam (pipi) problem z BitCometem, a dokładnie ze ściąganiem. Chciałem zassać gre Bully i transfer przez pierwsze 10godzin wynosił 0kb, nastepnie wystrzelił do 30kb. Zassało mi jakieś 30% gry i staneło od 3 dni cisza. Postanowiłem zassać coś innego i w ogóle się nie ciągnie, nic cisza. Co to może być ? Ewentualnie na co moge wymienić BC ?
Foxpl
http://www.arenabg.com

Bulgarska strona, duzo seedow, ponad 21 tys torrentow, jest tez wersja ang. Znalazlem ja na SE smile.gif

Najlepiej korzystac z utorrenta, te wszystkie bitcomety, bitlordy sa banowane na wielu stronach.

Najlepsze strony dla mnie to torrentleech i blackcats. Mam jeszcze konta na FSC, ScT, FL, Oink, Pedro's, PT,HT, TG. Mialem tez konta na FTN i Datamoon ale niekorzystalem z nich i mi skasowali smile.gif z tych stron mam prawie zawsze max transfer na moim neo 2 mbit
stona
QUOTE(Foxpl @ 18 11 2006, 13:49) *

http://www.arenabg.com

Bulgarska strona, duzo seedow, ponad 21 tys torrentow, jest tez wersja ang. Znalazlem ja na SE smile.gif

Najlepiej korzystac z utorrenta, te wszystkie bitcomety, bitlordy sa banowane na wielu stronach.

Najlepsze strony dla mnie to torrentleech i blackcats. Mam jeszcze konta na FSC, ScT, FL, Oink, Pedro's, PT,HT, TG. Mialem tez konta na FTN i Datamoon ale niekorzystalem z nich i mi skasowali smile.gif z tych stron mam prawie zawsze max transfer na moim neo 2 mbit

Świetna strona! Wielkie dzięki za linka! Szkoda że komentarze są w cyrylicy ale nie można mieć wszystkiego. Wypas po prostu. Praktycznie zawsze jest więcej seedów niż peerów biggrin.gif
janol
To samo pisałem w subforum 34all, które w całości poświęcone jest tematyce szeroko rozumianego p2p.
Zapraszam w imieniu Wujaszka JJ
OsciBosci
Da rade jakos dostac sie na Torrentleech??
janol
Da. Jak dostaniesz od kogoś zaproszenie.
W ramach reklamy subforum napiszę, że ostatnio 3 zaproszenia na TL zostały tam rozdane ;]
OsciBosci
Czyli nie pozostaje mi nic jak zapytac czy ktos nie uzyczyl by zaproszenia na TL?? smile.gif
Foxpl
gdzie jest to subforum? baby.gif
mario87
tutaj, jak będziesz na stronie głównej forum zjedz na dół i tam będą grupowce
Foxpl
Dzieki, ale widze ze haslo jest potrzebne. Da rade sie tam jakos dostac czy to subforum tylko dla wybranych?
janol
W prawym górnym rogu masz "Member teams". Kliknij na to, pokażą się wszystkie grupowce. Jeśli chcesz do któregoś dołączyć klikasz na "join this team" i czekasz na przyjęcie
zorro666
Ma ktoś zaproszenie na Torentleech lub na Scenetorrents??
W zamian daje na Polishtracker lub na Blackcats smile.gif Chętni na PW.
Emet
Pamiętam, jak kiedyś pisałem (pytałem) czy ktoś wie jak ustawić w progsach P2P proxy itp żeby szło mi jak z serwera (download 120kb/s) bo w P2P mam 60kb/s. I dowiedziałem się, ze sie nie da. No i tak zapewne jest, ale.. teraz włączam DC++, zarzucam 2 pliki do sciągania i KAŻDY idzie po ok 50-60kb/s. Sprawdziłem NetMeter'em i pokazywał transfer miedzy 90 a 130kb/s. Zapewny to coś krótkotrwałego, ale jednak mam nadzieję, ze tak zostanie happy.gif Zaraz sprawdze czy z Torrentami będzie podobnie (ale wątpie w to niestety).
OsciBosci
QUOTE(Emet @ 25 11 2006, 19:46) *

Pamiętam, jak kiedyś pisałem (pytałem) czy ktoś wie jak ustawić w progsach P2P proxy itp żeby szło mi jak z serwera (download 120kb/s) bo w P2P mam 60kb/s. I dowiedziałem się, ze sie nie da. No i tak zapewne jest, ale.. teraz włączam DC++, zarzucam 2 pliki do sciągania i KAŻDY idzie po ok 50-60kb/s. Sprawdziłem NetMeter'em i pokazywał transfer miedzy 90 a 130kb/s. Zapewny to coś krótkotrwałego, ale jednak mam nadzieję, ze tak zostanie happy.gif Zaraz sprawdze czy z Torrentami będzie podobnie (ale wątpie w to niestety).

Ja nic nie przestawialem w Proxy a idzie czesto 450kb/s
DaN3000
QUOTE(Emet @ 25 11 2006, 19:46) *

Co tu ma do rzeczy proxy?
W programach P2P szybkość ściągania zależy od tego jak szybko inni użytkownicy wysyłają do Ciebie dany plik. Nie ma żadnych cudownych ustawień, które pozwoliłyby Ci to obejść.
Jeżeli chodzi o torrenty to najlepsze są strony gdzie naliczane jest ratio, bo wtedy wszyscy użytkownicy seedują po ściągnięciu pliku i można bez trudu osiągnąć maksymalną przepustowość swojego łącza.
Emet
Tylko, ze ja mam łącze 512 i oficjalnie mam transfer z serwerów na poziomie 120kb/s a z innych "źródeł" max 60kb/s. A tearz coś sie "porobiło" wink.gif i mam w P2P też 120kb/s. Właście sprawdzięłm torrenty i też idzie max 120kb/s smile.gif I nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie to, ze MAM łącze z kablówki 512 (tak 512) a nie 1024.
signap
znajmomy ma 768 - http idzie mu z ok 70, ftp - 200 a p2p - nieraz to nawet i 1mb a placi grosze...
koniol21
QUOTE(Emet @ 25 11 2006, 20:08) *

Tylko, ze ja mam łącze 512 i oficjalnie mam transfer z serwerów na poziomie 120kb/s a z innych "źródeł" max 60kb/s. A tearz coś sie "porobiło" wink.gif i mam w P2P też 120kb/s. Właście sprawdzięłm torrenty i też idzie max 120kb/s smile.gif I nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie to, ze MAM łącze z kablówki 512 (tak 512) a nie 1024.

Hmm, a nie masz przypadkiem lacza z Vectry? ja mam z STK (kablowka ktora niedawno wykupila Vectra) i wszystkim nam pakiety zmienil na pro-2x szybciej za ta sama cene.
Emet
No tak. Mam Vectre. Hmm, skoro tak mówisz. Czyli nie ma w tym nic takiego tajemniczego wink.gif Tyle dobrego, ze skoro tak to nie mam co się martwić o to, ze pewnego dnia włącze kompa i będzie mi znowu szło 60kb/s..
art57
ZA zaproszenie na TNP.NET.PL dam za proszenie na polishtracker lub torrentgigs lub heaven tracker gg 4268273
Krówen
ma ktoś emulator PS2?
signap
google maja
Stachu
to zapytam jeszcze tu w razie jakby na 34all nie udzielili mi odp.

sciagam powiedzmy 10 odcinek prison breaka uTorrentem, doszło mi do 97% i staneło, program pokazuje ze nikt inny nie ma tego pliku powyzej 97%. Moge cos z tym zrobić?;/ jakos dossać te 3% czy musze cały odcinek sciagac od nowa?;/
Boorak
Poszukaj innego torrenta z tym samym plikiem, gdzie sa seedy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.