Forebode
1 10 2006, 01:48
QUOTE(alienator @ 30 09 2006, 10:09)

Przecież Bitsoup ma otwartą rejestrację

wczoraj probowalem i nie dalo sie, dzisiaj faktycznie juz jest

DZieki bo nawet bym nie zajrzal.
http://www.demonoid.com otwarta rejestracja, moze komus sie przyda
bardzo prosze o szybka pomoc
korzystam z BitCometa, nie wiem czy są teraz lepsze programy do siagania p2p. Jesli tak to moze sie krzerzuce:]
ale wracajac do mojego problemu. Zawsze wysztko było ok. Ale ostatnio zaczeo sie sypac. Mam neostrade 256kb/s Zawsze sciagało mi 30kb/s z dobryxh zrodeł. a teraz lipa. Nie zaleznie od tego czy wysyła 3000 osob czy 3 sciaha mi 1-3 kb/s. Poza tym jak mam właczony prgram to nie działaja mi stronki ww a komputer niemiłosiernie zamula;/
co jest nie tak?
alienator
9 10 2006, 21:53
spronuj uTorrenta ;]
dla mnie na razie najlepsy po przesiadce z azora.
a konfiguracja sprowadza się do minimum.
taki torrentowy foobar.
konfiguracja fobara jest trudniejsza niz wyzsza matematyka:]
u torrent sciga mi tak samo;/
co moze byc nie tak?
QUOTE(Solid @ 9 10 2006, 19:47)

ale wracajac do mojego problemu. Zawsze wysztko było ok. Ale ostatnio zaczeo sie sypac. Mam neostrade 256kb/s Zawsze sciagało mi 30kb/s z dobryxh zrodeł. a teraz lipa. Nie zaleznie od tego czy wysyła 3000 osob czy 3 sciaha mi 1-3 kb/s. Poza tym jak mam właczony prgram to nie działaja mi stronki ww a komputer niemiłosiernie zamula;/
co jest nie tak?
ROTFL, Solid, nie przekroczyłeś czasem limitu downloadu?

Bo opisane objawy wskazują na taki właśnie przypadek, obniżenia transferu przez tepse.
A z p2p polecam bitlorda. Fajny jest...
limit downloadu?

No bez przesady, kompletnym kretynem nie jestem:P
wpadłbym na to jesli by tak było
limit odzyskałem, 8gb na miesiać. Z tym ze dalej sciąga mi tak jakbym miał ten limit;/ I pewnie byłby to limit od tepsy gdyby nie fakt ze tylko p2p mi sciaga w ten sposob;/
normalnie jak cos sciagam z serveru to idzie mi standardowo po 40kb/s
Kwas_91
13 10 2006, 15:22
Ja też mam problem z BitCometem. Zawsze wszystko szło ok, ale zdarzył mi się jeden plik który zaciął mi się na 99.8% i stoi

Peerzy są, ba, program wskazuje że normalnie ściąga (z full speed), ale procenty ani drgą. Trochę to śmieszne że plik ma 1gb a Total Downloaded wskazuje już 1,5gb
Grzehoo
13 10 2006, 18:14
QUOTE(Kwas_91 @ 13 10 2006, 16:22)

Ja też mam problem z BitCometem. Zawsze wszystko szło ok, ale zdarzył mi się jeden plik który zaciął mi się na 99.8% i stoi

Peerzy są, ba, program wskazuje że normalnie ściąga (z full speed), ale procenty ani drgą. Trochę to śmieszne że plik ma 1gb a Total Downloaded wskazuje już 1,5gb

Być może pobrałeś błędne pliki, które zostały odrzucone. Ja mam tak zawsze, ale to kwestia 10-100 MB, a nie 0,5 GB.
Kwas_91
13 10 2006, 18:22
No tak, przy każdym ściąganiu ma trochę błędnych danych, no ale bez jaj. Pół giga a licznik ani rusz
no ten Bit Comet to kawał chooja .Radze zmienić na cos sensownego:]
sciagałem sobie raz starsze plytki pink floydow. Rozmiar pliku 500mb. Ssie, ssie i ssie, Ciagnie tak tydzien;/ pokazuje ze sciagneło 97%. Total download 1 .2 gb , wysłane 1gb. I sciągnełoby mi cały limt miesieczny na głupi plik 500mp ktory został sciagniety 1.5gb i i tak nie dało rady go uruchomic bo był 'niepełny' tylko 98 %
zmienilem klienta i u torrena i juz wszystko gra
Kwas_91
13 10 2006, 19:44
Czy już sciągnięte pliki z BitCometa mogę wrzucić do jakiegoś innego programu?
mario87
14 10 2006, 17:13
tak
Kwas_91
14 10 2006, 20:25
Zainstalowałem uTorrenta, wrzuciłem tego samego torrenta i kazałem mu ściągać w to samo miejsce co poprezdnie BitComet, ale program zaczyna wszystko od początku
Bo torrent z botcometa ma końcówkę "bc!" o ile się nie mylę. Musisz to zmienić.
Najlepiej też żeby była ta sama ścieżka dostępu.
Pewny nie jestem ale spróbować nie zaszkodzi
mario87
15 10 2006, 01:11
i oczywiście muszą być takie same nazwy folderów(i plików)
Kwas_91
15 10 2006, 09:33
Faktycznie, BC ma pliki z końcówką .bc!, zamieniłem tak aby wszystko się zgadzało z uT, ale ten nie wykrył plików i zaczął wszystko od początku
mario87
15 10 2006, 15:00
pewnie masz coś namieszane z nazwami albo folderami, najlepiej zachowaj te pliki któe już ściągnołeś, zacznij ściągać tego torrenta jeszcz raz, niech utworzy wszystkie foldery i pliki, po tym wyłącz ściąganie tego torrenta i wywal go z utorrenta, skopiuj i wklej te pliki które już ściągnołeś do tych nowych co utorrent ostatnio utorzy, zastp je i odpal ściągnie torrenta jeszcze raz
Kwas_91
15 10 2006, 19:04
Tak też na początku zrobiłem, ale uT i tak chciał ściągać wszystko od początku

W sumie od niechcenia spróbowałem otworzyć zamieniony plik z .bc! na .zip (bo taki miał być) a tu szok

Pomimo 98% działa idealnie i wszystko się znajduje

Nie wiedzieć czemu mam niedokończony działający plik

Jeszcze muszę sprawdzić czy wszystkie utwory działąją
pewnie w niektórych momentach lekkie przeskoki będą.
Ölschmitz
23 10 2006, 18:18
mam problem z emule. nie mam zadnych serwerow na liscie i nie moge sie podlaczyc nigdzie. nic nie szuka nic nie sciaga. help! zainstalowalem nowe emule i jest to samo.
neospiderman
24 10 2006, 11:45
Ściągnij nową liste z tego linku
http://corpo.free.fr/server.met - wklej go w emule w zakładce z listą serwer.
Ölschmitz
24 10 2006, 14:40
dziala elegancko, wielkie dzieki!
babciahania
28 10 2006, 20:32
ma ktoś konto na torrenty.org ?
alienator
30 10 2006, 16:47
ano, ja mam.
OsciBosci
8 11 2006, 15:55
bitznpieces-games
Czy trzeba byc tam zarejestrowanym zeby uzywac ich trackera??
Edit.
Ma ktos acc. na blackcats-games??
Wiśnia San
14 11 2006, 21:57
mam (pipi) problem z BitCometem, a dokładnie ze ściąganiem. Chciałem zassać gre Bully i transfer przez pierwsze 10godzin wynosił 0kb, nastepnie wystrzelił do 30kb. Zassało mi jakieś 30% gry i staneło od 3 dni cisza. Postanowiłem zassać coś innego i w ogóle się nie ciągnie, nic cisza. Co to może być ? Ewentualnie na co moge wymienić BC ?
http://www.arenabg.com Bulgarska strona, duzo seedow, ponad 21 tys torrentow, jest tez wersja ang. Znalazlem ja na SE

Najlepiej korzystac z utorrenta, te wszystkie bitcomety, bitlordy sa banowane na wielu stronach.
Najlepsze strony dla mnie to torrentleech i blackcats. Mam jeszcze konta na FSC, ScT, FL, Oink, Pedro's, PT,HT, TG. Mialem tez konta na FTN i Datamoon ale niekorzystalem z nich i mi skasowali

z tych stron mam prawie zawsze max transfer na moim neo 2 mbit
QUOTE(Foxpl @ 18 11 2006, 13:49)

http://www.arenabg.com Bulgarska strona, duzo seedow, ponad 21 tys torrentow, jest tez wersja ang. Znalazlem ja na SE

Najlepiej korzystac z utorrenta, te wszystkie bitcomety, bitlordy sa banowane na wielu stronach.
Najlepsze strony dla mnie to torrentleech i blackcats. Mam jeszcze konta na FSC, ScT, FL, Oink, Pedro's, PT,HT, TG. Mialem tez konta na FTN i Datamoon ale niekorzystalem z nich i mi skasowali

z tych stron mam prawie zawsze max transfer na moim neo 2 mbit
Świetna strona! Wielkie dzięki za linka! Szkoda że komentarze są w cyrylicy ale nie można mieć wszystkiego. Wypas po prostu. Praktycznie zawsze jest więcej seedów niż peerów
To samo pisałem w subforum 34all, które w całości poświęcone jest tematyce szeroko rozumianego p2p.
Zapraszam w imieniu Wujaszka JJ
OsciBosci
19 11 2006, 18:46
Da rade jakos dostac sie na Torrentleech??
Da. Jak dostaniesz od kogoś zaproszenie.
W ramach reklamy subforum napiszę, że ostatnio 3 zaproszenia na TL zostały tam rozdane ;]
OsciBosci
19 11 2006, 19:04
Czyli nie pozostaje mi nic jak zapytac czy ktos nie uzyczyl by zaproszenia na TL??
gdzie jest to subforum?
mario87
19 11 2006, 23:43
tutaj, jak będziesz na stronie głównej forum zjedz na dół i tam będą grupowce
Dzieki, ale widze ze haslo jest potrzebne. Da rade sie tam jakos dostac czy to subforum tylko dla wybranych?
W prawym górnym rogu masz "Member teams". Kliknij na to, pokażą się wszystkie grupowce. Jeśli chcesz do któregoś dołączyć klikasz na "join this team" i czekasz na przyjęcie
zorro666
21 11 2006, 10:54
Ma ktoś zaproszenie na Torentleech lub na Scenetorrents??
W zamian daje na Polishtracker lub na Blackcats

Chętni na PW.
Pamiętam, jak kiedyś pisałem (pytałem) czy ktoś wie jak ustawić w progsach P2P proxy itp żeby szło mi jak z serwera (download 120kb/s) bo w P2P mam 60kb/s. I dowiedziałem się, ze sie nie da. No i tak zapewne jest, ale.. teraz włączam DC++, zarzucam 2 pliki do sciągania i KAŻDY idzie po ok 50-60kb/s. Sprawdziłem NetMeter'em i pokazywał transfer miedzy 90 a 130kb/s. Zapewny to coś krótkotrwałego, ale jednak mam nadzieję, ze tak zostanie

Zaraz sprawdze czy z Torrentami będzie podobnie (ale wątpie w to niestety).
OsciBosci
25 11 2006, 19:53
QUOTE(Emet @ 25 11 2006, 19:46)

Pamiętam, jak kiedyś pisałem (pytałem) czy ktoś wie jak ustawić w progsach P2P proxy itp żeby szło mi jak z serwera (download 120kb/s) bo w P2P mam 60kb/s. I dowiedziałem się, ze sie nie da. No i tak zapewne jest, ale.. teraz włączam DC++, zarzucam 2 pliki do sciągania i KAŻDY idzie po ok 50-60kb/s. Sprawdziłem NetMeter'em i pokazywał transfer miedzy 90 a 130kb/s. Zapewny to coś krótkotrwałego, ale jednak mam nadzieję, ze tak zostanie

Ja nic nie przestawialem w Proxy a idzie czesto 450kb/s
DaN3000
25 11 2006, 20:04
QUOTE(Emet @ 25 11 2006, 19:46)

Co tu ma do rzeczy proxy?
W programach P2P szybkość ściągania zależy od tego jak szybko inni użytkownicy wysyłają do Ciebie dany plik. Nie ma żadnych cudownych ustawień, które pozwoliłyby Ci to obejść.
Jeżeli chodzi o torrenty to najlepsze są strony gdzie naliczane jest ratio, bo wtedy wszyscy użytkownicy seedują po ściągnięciu pliku i można bez trudu osiągnąć maksymalną przepustowość swojego łącza.
Tylko, ze ja mam łącze 512 i oficjalnie mam transfer z serwerów na poziomie 120kb/s a z innych "źródeł" max 60kb/s. A tearz coś sie "porobiło"

i mam w P2P też 120kb/s. Właście sprawdzięłm torrenty i też idzie max 120kb/s

I nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie to, ze MAM łącze z kablówki 512 (tak 512) a nie 1024.
znajmomy ma 768 - http idzie mu z ok 70, ftp - 200 a p2p - nieraz to nawet i 1mb a placi grosze...
koniol21
25 11 2006, 20:37
QUOTE(Emet @ 25 11 2006, 20:08)

Tylko, ze ja mam łącze 512 i oficjalnie mam transfer z serwerów na poziomie 120kb/s a z innych "źródeł" max 60kb/s. A tearz coś sie "porobiło"

i mam w P2P też 120kb/s. Właście sprawdzięłm torrenty i też idzie max 120kb/s

I nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie to, ze MAM łącze z kablówki 512 (tak 512) a nie 1024.
Hmm, a nie masz przypadkiem lacza z Vectry? ja mam z STK (kablowka ktora niedawno wykupila Vectra) i wszystkim nam pakiety zmienil na pro-2x szybciej za ta sama cene.
No tak. Mam Vectre. Hmm, skoro tak mówisz. Czyli nie ma w tym nic takiego tajemniczego

Tyle dobrego, ze skoro tak to nie mam co się martwić o to, ze pewnego dnia włącze kompa i będzie mi znowu szło 60kb/s..
ZA zaproszenie na TNP.NET.PL dam za proszenie na polishtracker lub torrentgigs lub heaven tracker gg 4268273
to zapytam jeszcze tu w razie jakby na 34all nie udzielili mi odp.
sciagam powiedzmy 10 odcinek prison breaka uTorrentem, doszło mi do 97% i staneło, program pokazuje ze nikt inny nie ma tego pliku powyzej 97%. Moge cos z tym zrobić?;/ jakos dossać te 3% czy musze cały odcinek sciagac od nowa?;/
Poszukaj innego torrenta z tym samym plikiem, gdzie sa seedy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.