Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: P2P
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
Stachu
QUOTE(Boorak @ 3 12 2006, 22:46) *

Poszukaj innego torrenta z tym samym plikiem, gdzie sa seedy

dobra, mam, ale co teraz zrobic zeby nie sciagało od nowa tylko od tych 97%?
Yacek
przepisz nowe/inne trackery do aktualnego torrenta ktory Ci sie sciaga. Wlasciwosci/Properties torrenta i tam wpisz w sposob jaki widzisz czyli linijka przerwy, tracker, linijka przerwy, tracker itd.
ani
QUOTE(Stachu @ 3 12 2006, 20:19) *

sciagam powiedzmy 10 odcinek prison breaka uTorrentem, doszło mi do 97% i staneło, program pokazuje ze nikt inny nie ma tego pliku powyzej 97%. Moge cos z tym zrobić?;/ jakos dossać te 3% czy musze cały odcinek sciagac od nowa?;/

Jeżeli ściągasz kompletny release scenowy,to spróbuj go rozpakować.
Możliwe że nikt nie ściągał sample'a i staneło na 97% a plik tak czy siak jest kompletny.
Stachu
no nic, dzieki za pomoc, ani tak ani siak nie da rady

plik jest cały, niespakowany ale nie kompletny i nie idzie go otworzyc a co do przepisywania trackerow to chetnie, ale nigdzie nie ma tego samego formatu tego odcinka do 100% i jest lipa bo dalej nie ssie;/

pozostaje na przyszłosc sprawdzac co sie sciaga smile.gif
signap
jest to plik avi? np. prison break s2 e3.avi?? jesli tak to poszukaj sobie inntego torrenta wlasnie z podobnym rozmiarem pliku, zrob sobie kopie jego i zmien nazwe na taka jaka torrent chce
OsciBosci
Wbijacjie sie na http://www.blackcats-games.net/ bo strona zostala shackowana, teraz powrocila i jest mase nowych miejsc, co prawda nic na razie nie ma ale szybko powroca do byles swietnosci...
Forebode
QUOTE(killer-san @ 17 12 2006, 07:33) *

Wbijacjie sie na http://www.blackcats-games.net/ bo strona zostala shackowana, teraz powrocila i jest mase nowych miejsc, co prawda nic na razie nie ma ale szybko powroca do byles swietnosci...

CODE
We do not allow signups using accounts from that domain. You must use another.

wtf? domyslam sie ze maja jakas tajna domene na ktorej mozna sie rejestrowac.
OsciBosci
QUOTE(Forebode @ 18 12 2006, 22:22) *

QUOTE(killer-san @ 17 12 2006, 07:33) *

CODE
We do not allow signups using accounts from that domain. You must use another.

wtf? domyslam sie ze maja jakas tajna domene na ktorej mozna sie rejestrowac.

Chodzi tu raczej o to ze nie akceptuja twojego adresu email...
...RAFI...
Ratio Master
Jeżeli chcesz oszukać tracker i stworzyć dwolne share ratio użytkownika czytaj dalej:
Ściągnijcie sobie ten program (najnowsza wersja to Ratio Master 1.7.2), np tu
Aby go uzyć trzeba mieć zainstalowany wczesniej .NET Framework version 2 (nazwa pliku - dotnetfx).
Uruchamiasz programik, wrzucasz w niego plik .torrent z trackera na ktorym chesz oszukać, ustalasz prędkość z jaką chcesz "uploadować" dane (nie przesadzaj, nie podawaj za duzej wartosci, nie daj sie złapać), ustaw ile danych ma zostać wgranych (tu bez ograniczen), nacisnij start i czekaj.
Działa na 100%, przed chwilą testowałem tongue.gif

Oryginalna instrukcja użytkowania Ratio Master dzięki moofdev.org

UWAGA
Używanie powyższej sztuczki wpływa negatywnie na społecznośc bittorrent, zwiększając swoje ratio wirtualnie nie wysyłasz danych do innych użytkowników, nie dzielisz plików przez co szkodzisz a nawet zabijasz tą społeczność. Powyższy trik jest dedykowany trackerom typu pay2leech, jezeli nie stać Cię na płacenie za ściąganie, nie wahaj się i cheatuj do woli, powodzenia
koniol21
Cheatowanie ratio to totalny debilizm-na szczescie wiekszosc debili ktorzy tego uzyja nie ma pojecia jak latwo jest to wykryc, wiec szybko poleca konta.
dee
Przyszło do łba cwaniaczkom używającym tego progsa do cheatowania ratio, ze podcinają gałąź na której siedzą? Oby nie doczekali dnia w którym znikną wszyscy seedujący i idea p2p wykończy się sama.
...RAFI...
@koniol21 - wcale nie tak łatwo, już sprawdzilem, jak cheatować - to z głową. Ja jednak narazie nie używam tego dalej bo jak pisze Dee to podcinanie gałęzi na której siedzisz, dobrze jednak posiadać wiedzę w tym temacie, może się przydać
koniol21
QUOTE(...RAFI... @ 26 12 2006, 13:18) *

@koniol21 - wcale nie tak łatwo, już sprawdzilem, jak cheatować - to z głową. Ja jednak narazie nie używam tego dalej bo jak pisze Dee to podcinanie gałęzi na której siedzisz, dobrze jednak posiadać wiedzę w tym temacie, może się przydać

Chcesz sie zalozyc? Bylem dosc dlugo moderatorem na jednej stronie, na wielu ten cheat nie zadziala(tracker odrzuci dane i tyle) a na innych wyskoczy w odpowiednim miejscu panelu admina informacja ze cos sie nie zgadza-sprawdzenie trwa moment, w 99% przypadkow ban na konto +profilaktyczny na IP i baw sie gdzies indziej.

Sa inne sposoby, duzo ciezsze do wykrycia, ale nie napisalem ci o nich na forum 34all i tu tez nie mam najmniejszego zamiaru-seedowac kazdy da rade, ja przy uploadzie 256 dam rady seedowac obrazy dvd do 1, to kazdy da rade.
alienator
ja mam 128uploadu i daje rade więc wiesz ;p
SIKI
QUOTE(alienator @ 26 12 2006, 17:24) *

ja mam 128uploadu i daje rade więc wiesz ;p

no nie wiem jak cie zaprosiłem na polishtracker to wycisnąłeś ratio 0,3 i cie zbanowali, wiec nie gadaj, że dajesz rade huh.gif icon_idea.gif
alienator
bo polishtracker jest chu.jowy i nic tam nie ma. Poza tym nawet jak seedowałem, to nikt nie ściągał ;<
a ratio nabijam jak tylko moge, na innych serwisach naturalnie.
demonoid to w ogóle pomyłka bo nic nie nalicza prawie.

co by nie być gołosłownym daje skrin z bitsoupa i torrentleech.

i dymaj sie ze swoimi oskarżeniami ;f

baj de łej - nie wie ktoś co się stało z arenabg.com? od jakiegoś czasu nie działa ani stronka ani tracker.
stona
Właśnie też zauważyłem , kurde taka fajna stronka się poszła kochać confused.gif

A z tym seedowaniem to się przyznam bez bicia że czekam do 0.5 i zamykam okienko(chyba że to jakiś program, wtedy zostawaim, niech se ssają ). Jadę na neo a tu limit jest na transfer, nie na download (hehe, człowiek to taka bestia że zawsze szuka jakiegoś usprawiedliwienia wink.gif )
Boorak
QUOTE(stona @ 26 12 2006, 21:06) *

Jadę na neo a tu limit jest na transfer, nie na download (hehe, człowiek to taka bestia że zawsze szuka jakiegoś usprawiedliwienia wink.gif )

Yyy moglbys jasniej o co Ci chodzilo z tym transferem i donwloadem, bo nie rozumiem.
mario87
limit w neostradzie nie jest tylko na ściągnięte dane tylko na ściąganie i wysyłanie
SIKI
QUOTE(alienator @ 26 12 2006, 20:32) *

bo polishtracker jest chu.jowy i nic tam nie ma. Poza tym nawet jak seedowałem, to nikt nie ściągał ;<

blink.gif co jak co ale jeśli chodzi o polskie relase to PT rządzi, co do zagranicznych to wiadomo TorrentLeech cool.gif
stona
QUOTE(Boorak @ 26 12 2006, 21:11) *

QUOTE(stona @ 26 12 2006, 21:06) *

Jadę na neo a tu limit jest na transfer, nie na download (hehe, człowiek to taka bestia że zawsze szuka jakiegoś usprawiedliwienia wink.gif )

Yyy moglbys jasniej o co Ci chodzilo z tym transferem i donwloadem, bo nie rozumiem.

Czyli nieważne czy seedujesz czy jesteś leech, limit i tak leci. Jeśli mam 15GB Limitu to chcąc być "uczciwym" musiałbym go ograniczyć do 7GB na upload i 7GB na download.. czyli mocno ograniczyć piracenie. Sorki ale nie jestem tak dobroduszny i nie będę ściamniał że tak robię. Dlatego większość użytkowników NEOzdrady nie seeduje. Ja daje te 0.5 chociaż bo wiem że najgorsze co może być to zatrzymać się na 99.7% i czekać aż łaskawie ktoś da seed'a.
alienator
QUOTE(SIKI @ 26 12 2006, 21:37) *

QUOTE(alienator @ 26 12 2006, 20:32) *

blink.gif co jak co ale jeśli chodzi o polskie relase to PT rządzi, co do zagranicznych to wiadomo TorrentLeech cool.gif

ej no, chu.jowy jest i tyle, dlatego z niego nie korzystałem/korzystam

a co do tego transferu, to nawet nie wiedziałem O_O sądziłem, że 15gb jest tylko na dalnlołd
Boorak
No to pierwsze slysze, co prawda nigdy sam nie mialem do czynienia z tym laczem, ale zdawalo mi sie, ze czytalem gdzies, ze wysylanie jest bez limitu.
SIKI
co wy gadacie przecież UPLOAD jest na neo nieograniczony....... blink.gif blink.gif
kto wam takich bajek nawciskał? blink.gif
stona

Regulamin korzsystania z NEO ? Jest tam napisane że transfer. Dla mnie transfer to upload/download. Jeśli macie 100% pewność to od dziś moje ratio bardzo wzrośnie biggrin.gif Ale bez ściemy proszę.
SIKI
esh...............
upload jest na 100000000000000000000000000000% nieograniczony
stona
No już teraz wiem. Ehh blush.gif No to se poseeduje smile.gif
...RAFI...
QUOTE(mario87 @ 26 12 2006, 21:36) *

limit w neostradzie nie jest tylko na ściągnięte dane tylko na ściąganie i wysyłanie

mylisz się i to bardzo, jestem pewien ze tylko na d/l, czasem nie wylaczalem kompa przez miesiac to sam u/l by mi limit roj.ebał, zresztą limit d/l raz przekroczyłem 3krotnie, gorzej na chello, tam od razu limit transferu wkracza do gry sad.gif
ATG
Limit jest tylko na download, dziwne bo po przekroczeniu limitu wysyłanie jest takie same.
...RAFI...
QUOTE(koniol21 @ 26 12 2006, 17:22) *

QUOTE(...RAFI... @ 26 12 2006, 13:18) *

Chcesz sie zalozyc? Bylem dosc dlugo moderatorem na jednej stronie, na wielu ten cheat nie zadziala(tracker odrzuci dane i tyle) a na innych wyskoczy w odpowiednim miejscu panelu admina informacja ze cos sie nie zgadza-sprawdzenie trwa moment, w 99% przypadkow ban na konto +profilaktyczny na IP i baw sie gdzies indziej.

Sa inne sposoby, duzo ciezsze do wykrycia, ale nie napisalem ci o nich na forum 34all i tu tez nie mam najmniejszego zamiaru-seedowac kazdy da rade, ja przy uploadzie 256 dam rady seedowac obrazy dvd do 1, to kazdy da rade.

wiesz co, chce sie zalozyc, az jestem ciekawy czy to przejdzie czy nie, podaj adresy serwisów ktore mam zhaczyc, daj mi troche czasu, ja sproboje i napisze jakie rezultaty, wyzwanie przyjęte ? wink.gif
koniol21
QUOTE(...RAFI... @ 27 12 2006, 11:46) *

wiesz co, chce sie zalozyc, az jestem ciekawy czy to przejdzie czy nie, podaj adresy serwisów ktore mam zhaczyc, daj mi troche czasu, ja sproboje i napisze jakie rezultaty, wyzwanie przyjęte ? wink.gif

Daj swojego nicka na PT/HT i do dziela wink.gif Ewentualnie tu-http://www.extor.webd.pl/, to ci nawet screeny z panelu admina zalatwie .
...RAFI...
dobra dobra, ty tak nie cwaniakuj ze stronami znajomych biggrin.gif , jak się będą mnie spodziewać to jasne że banicja czeka mad.gif , PT/HT - co to?? PolishTracker chyba?a to drugie??Do wczoraj nigdy wcześniej nie użyłem żadnej polskiej stronki z torrentami to się nie orientuję w temacie (wczoraj odwiedzilem bitnova.info i juz jestem jednym z topowych uploaderow, maja pare torrentow na krzyż to jak zuploadowalem 10 sztuk to od razu do czołówki wskoczyłem, aczkolwiek troszkę ciekawego stuffu jest) w każdym razie chyba zacznę od extreme torrent (pewnie modem tak jestes, albo znasz modów tongue.gif , mam racje question.gif ), ok sproboje tu, ale jednak sam sobie wybiorę inne sajty

Edit:
Ratio: Inf. Wysłałeś: 1.00 GB Pobrałeś: 0.00 kB <--- to z extreme torrent, lol prezent 1gb uploadu na starcie, co za stronka laugh.gif , do tego musialem zaznaczyć przy rejestracji ze mam 13 lat skonczone laugh.gif

Edit2:
Torrenty 99 laugh.gif
Seedów 107 laugh.gif
Leecherów 128 laugh.gif
Peerów 235 laugh.gif
Pobrano 406.28 GB
Wysłano 4.20 TB

Edit3: maja 9 (słownie dziewięciu laugh.gif ) użytkowników online to jak niby mają mnie nie wyczaić?? laugh.gif

Edit4:

^^ no roz.je.bało mnie to
...RAFI...
extreme torrent zaliczamy dla mnie, bez zbędnej ostrożności działa, aczkolwiek wystarczy ręcznie przeszukać użytkowników aby mnie odnaleźć
koniol21
Kekekeke, wlasnie przez to co wymieniasz zrezygnowalem z udzielania sie tam, ale ze kumpel jest tam nadal moglbym ci latwo udowodnic ze twoj sposob na cheatowanie jest banalinie prosty do wykrycia wink.gif

HT to Heaven Tracker
...RAFI...
ja wieże że jeżeli ktoś szuka to znajdzie, to oczywiste, ale moje założenie jest takie że jak będę już oszukiwał (a nie mówie, ze będę, tylko się teraz bawie tym programikiem) to na jakiejs konkretnej stronie z duzym ruchem i duza liczba uzytkownikow (np demonoid, aktualnie probuje oszukac ich tracker, zobaczymy co z tego wyjdzie), i wtedy jeżeli działam z głową (nie za wysoki upload rate, włąćzony nie tylko upload ale i jakis wolny downloadzik, randomowe szybkosci) to raczej wałek powinien przejść.
alienator
heaventracker i polishbytes - otwarta rejestracja.
Pewnie do końca roku wink.gif
stona
ło cholera, na polishbytes już się nie załapałem ale na haeventracker tak smile.gif Dzięki za info :*
art57
wie ktos moze czy torrentgigs bedzie jeszcze działał?
sad.gif
mord00k
Ktoś mi powie czy normalne jest że na neo512 mam tylko 12kb uploadu? Bo downloadu mam normlanie koło 50-60 kb blink.gif
janol
Liczyłeś, że będziesz mieć symetryczne łacze? Naiwniak ;]
Tak, to normalne. Tzn maksymalnie mozesz mieć 16 KB, bo Twoje łacze to 512/128 kbps czyli 64/16 KB/s
mord00k
Ahaaa....a to nieważne chyba i tak niedługo będę zmieniać na szybsze tongue.gif biggrin.gif Apropos na blackcatsach fajna rzecz... w kolejce po MGS:PO stoję już pół godziny -_-
adam-skrzypek
witam. mam taki mały problem z Azuresuem. Pobieram Rayman Raving Rabbids i tak:
*prędkość nie przekracza 5kB/s
*"minka" po lewej stronie od nazwy terrenta pali się cały czas na żółto
Mam Kaspersky Internet Security Home Edition 6.0 lecz nie wiem jak odpowiednio go skonfigurować żeby prędkośc była w miarę przyzwoita. Aha najważniejsze: podłączenie do internetu za pomocą Neostrady TP 512.
mord00k
Jaki masz modem/router?
adam-skrzypek
hmmm...Speed Touch USB (taki czarny) smile.gif
Aha problem się wyjaśnił ( nie do końca) w ustawienaich Kaspersky'ego Wyłączyłem "ZAPORĘ OGNIOWĄ" i transfer idzie do 45 kB/s. Ale właśnie.....Internet nie daje mi spokoju bo co 2 sekundy wyskakuje mi komunikat o ataku sieciowym z adresu....... o nazwie :kill-bill" czy tez Windows LSASS. normalnie krew mnie zalewa..... mellow.gif
OsciBosci
Zamienie invite`a z Blackcats na Torrentleech...
dominas
A jaściągam Stronghold Legendy i idzie mi 5KB/s przy 62 seed'ach....Zacząlem wczoraj i mam...7,8% z 1,5GB... sad.gif
signap
mam taki problem gdy pobieral z programu p2p np. utorrent czy limewire nie praktycznie siada (strony sie dlugo laduja lub wogole,itd) gdy siciagam z predkoscia pare kb czy nawet 20kb z 80 mozliwych

net24 760, wifi
OsciBosci
QUOTE(signap @ 17 01 2007, 15:35) *

mam taki problem gdy pobieral z programu p2p np. utorrent czy limewire nie praktycznie siada (strony sie dlugo laduja lub wogole,itd) gdy siciagam z predkoscia pare kb czy nawet 20kb z 80 mozliwych

net24 760, wifi

Ja bym Ci pomogl, gdybys bardziej po polsku napisal...
signap
mam taki problem gdy pobieram cos z programow p2p np. utorrent czy limewire net praktycznie siada (strony sie dlugo laduja lub wogole,itd) gdy sciagam z predkoscia pare kb czy nawet 20kb (z 80 kb)

net24 760, wifi
STRETCH
to dlatego ze uploadujesz z max przepustowoscia lacze. aby net dobrze dzialal nie tylko potrzebny jest download do ciebie ale tez wysylanie zapytan od ciebie. zmien wartosci w max uploadzie klienta na np. 75% twojego uploadu max.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.