OsciBosci
17 01 2007, 18:26
To prawda, od samego downloadu net praktycznie nie traci na swej szybkosci(chodzi o otwieranie stron), ale juz upload ma duzy wplyw, czym blizej maksymalnej wartosci tym gorzej bedzie Ci wszystko dzialalo...
wlasnie dalem 5kb (z 20kb)
No to straszna z Ciebie menda i nie rozumiesz co to p2p ;]
Miałes ograniczyć do 75% a ograniczyłeś o 75 %. Brawo.
Polecam program cFosSpeed - on sam Ci elegancko łącze ustawi.
wolno idzie to wolno sie wysyla

ja mam taka zasade by szybko sciagac, obejrzec i seedowac
Grzehoo
18 01 2007, 14:56
QUOTE(janol @ 17 01 2007, 21:56)

Ten program działa na łączu ADSL?
mario87
18 01 2007, 16:39
jeśli ktoś ma router to może się pobawić z Quality of Service jeśli router posiada taką opcje

działa to podobnie jak cfosspeed, tylko że działa to z poziomu routera i można ustawiać to dla każdego komputera w sieci, dzięki czemu inni nie będą zamulać sieci
QUOTE(Grzehoo @ 18 01 2007, 14:56)

QUOTE(janol @ 17 01 2007, 21:56)

Ten program działa na łączu ADSL?
Nie wiem, nie jestem Einsteinem.
Spróbuj i zobacz, komp od tego nie wybuchnie ;] (acz może się spalić)
Grzehoo
19 01 2007, 14:22
No działa, komp się nie spalił i w ogóle fajnie. Ale tak właściwie co ten program daje? Mam neostradę 512 i przecież niemożliwe jest uzyskanie prędkości ściągania wyższej niż 64 kB/s.
alienator
19 01 2007, 14:25
jak masz neostrade, to pauka z Ciebie, że dopiero teraz zainstalowałeś cfosa ;p
poprawia jakość świadczonych usług przy włączonym uploadzie. net już nie muli, sprawdzone!
moze to bylo spowodowane ze mi lacze przyspieszali do 1mb, zobaczymy pozniej czy jest ok czy nadal to samo co wczesniej
mam problem z Limewire . Jeszcze 2 tygodnie wszystko , ładnie pieknie po 30 kb/s a teraz idzie ja po grudzie 3 kb/s mimo że seedów po 50 -60 . Z BearShare to samo plik 350 mb idzie nawet przez 2 dni X_x .
Witam.Chcialbym sciagnac z sieci torrent serial sleeper cell i tu moje pytania:
jakiego klienta sieci torret polecacie?
jak go skonfigorowac pod neta radiowego?
dokladnie wam nie powiem jaki mam net ale ze stronki np dobreprogramy mam transfer max 58 KB/s
i jeszcze jedno z jakiej darmowej stronki torrent najlepiej korzystac?
pozdrawiam i licze na wasza pomoc gdyz z siecia torrent nigdy nie mialem stycznosci
pozdro
uTorrent , konfig znajdziesz na google , w zasadzie nie ma się co rozwodzić bo jest prosty. Neta masz 512kb/s , wpisz w google thePiratbay , torrentz ,coś znajdziesz
Potrzebuje invite'a do Blackcats-games.net Jakby ktoś miał ochote poratować to xwisnierx@wp.pl
Play3rrr
24 05 2007, 22:04
@WisnieR mam zapkę, pokaz screeny z ratio na innych stronach, a być moze ci wyslę.
bardzo bym prosil o jakies zaproszenie na jakas dobra stronke torrent moze byc PT albo cos innego mi to obojetne
za duzo w zamian raczej nie moge dac posiadam tylko zaproszenie na gmaila
jak cos to pw albo dante66666@gmail.com
pozdrawiam
a jakie masz łącze ze rzucasz się na głęboką wode ? ;]
CYTAT(ArkejD @ 7 06 2007, 20:31)

a jakie masz łącze ze rzucasz się na głęboką wode ? ;]
od kilku dni dostawca zwiekszyl mi z 512 na 1 mega to teraz wymiatam transferem 120 kB /s

pozdro
Ja mam problem z moim uTorrentem. Kiedy odpalam ściąganie nawet z limitem do 25Kb/s to i tak strony wczytują się zarombiście wolno. Poprostu jak coś ściągam strony wczytują się wolno. Na starym kompie nawet jak jechał 80Kb/s strony wczytywały się przyzwoicie. Mój net neo 1MB.
alienator
8 06 2007, 14:10
masz cfos'a?
Jak nie, to nie wiem na co czekasz.
A da się wyłączyć na stałe to małe gówniane okienko w rogu?
alienator
8 06 2007, 15:58

takie o?
Bez problemu, wystarczy kliknąć dwa razy na nim i znika.
CYTAT(alienator @ 8 06 2007, 16:58)

takie o?
Bez problemu, wystarczy kliknąć dwa razy na nim i znika.
Nie mam zamiaru za każdym razem bawić się w to klikanie. Dobra wywaliłem to okienko za pasek start. Smuci mnie jedna rzecz.. torrent nie wykorzystuje całego łącza. Ściągam gre 12 seedow // 3 peerow - blackcat-games (jak wiadomo stronka wyróżnia się dużymi transferami) i zamiast 130kb, ssie 20 - max 60
alienator
8 06 2007, 16:33
jak nie jesteś w stanie poświęcić tych dwóch sekund na wyłączenie, to się męcz z zapchanym łączem.
Schowałem to (pipi) za pasek start.
Mozesz wy(pipi)ac tego cfosa, ustaw limit WYSYŁANIA w utorrencie na .... ile ma neo ? 256 ? to ustaw na ok 27-8 kB/s.... zobaczysz jak skoczy speed ;]
neospiderman
8 06 2007, 19:04
@Labik a tak w ogóle to usunąłeś limit połączeń w windowsie. O ile masz win xp sp2.
Mam win xp sp2 i limit połączeń podniesiony do 50. Nie chce mi się bawić w ustawianie limitów, bo to nie jest to

Już lepiej śmiga z cfos'em tylko teraz transfer skacze 60 - 100. Na starym kompie szło 120-130.
"Nie chce mi się bawić w ustawianie limitów, bo to nie jest to"
Nie masz pojęcia o czym mówisz ;] Największą wadą adsl prócz niesymetrycznego transferu jest blokowanie przez upload downloadu. Jeżeli będziesz wysyłał z maksymalną prędkością to nigdy nie osiągniesz dobrych transferów. Ale skoro uważasz że wiesz lepiej, to prosze bardzo.
alienator
9 06 2007, 15:14
też pier.dolisz :<
Nie mam problemu by przy maxymalnym uploadzie nie ściągać z prędkością 62-64kB na neo512.
A to ciekawe, a ty wogóle wiesz jaki masz maksymalny upload ?

Miałem neostradę 3 lata, wiem jak to działa, po to robione sa programy typu cfoss, głownie do takich łącz. Jak wyciągasz max 64/16 to spoko, gratulacje ;]
alienator
10 06 2007, 00:10
Nie kur.wa nie wiem i strzelałem xD 512/128 jest przy mojej opcji, chyba że wiesz lepiej?
I przy włączonym cfosie nie ma problemu z osiągami, naprawdę.
tu cos bylo i się zmyło:D
//do usuniecia
Ma ktoś moze zaproszenie na bit-hdtv.com lub na hdbits.org?
UPDATE - nieaktualne.
OsciBosci
16 06 2007, 21:37
Czy jak zostanie sie zbanowanym z torrentleech za małe ratio, to po jakims czasie bedzie mozna zalozyc nowe konto?? Bo narazie pokazuje biala strone z napisem ze IP zostalo zbanowane...
Może jak padną serwery i straca bazę danych ;] Narazie nie licz na cuda, może spróbuj wejść przez jakieś proxy, tylko nie wiem czy tracker nie odrzuci twojego ip przez klienta...
CYTAT(OsciBosci @ 16 06 2007, 22:37)

Czy jak zostanie sie zbanowanym z torrentleech za małe ratio, to po jakims czasie bedzie mozna zalozyc nowe konto?? Bo narazie pokazuje biala strone z napisem ze IP zostalo zbanowane...
jesli miales ratio 0,5 to raczej cie zbanowali bo sam kiedys tak mialem i mnie del wzieli

gdy utrzymujesz ok 1 to nic nie robia
CYTAT(signap @ 17 09 2007, 19:52)

CYTAT(OsciBosci @ 16 06 2007, 22:37)

jesli miales ratio 0,5 to raczej cie zbanowali bo sam kiedys tak mialem i mnie del wzieli :/ gdy utrzymujesz ok 1 to nic nie robia
Dlaczego niektorzy sa srednio rozwinietymi jednostkami i nie potrafia czytac ?
@OsciBosci
Jezeli masz staly adres IP to raczej przez dluzszy czas sie nie zarejestrujesz.
fak, sorry zle przeczytalem
ma ktos moze zaproszenie na blackcats-games.net ?
a co oferujesz
STRETCH
13 10 2007, 13:53
nie ma zaproszen juz na bc. nie bedzie tez otwarte w najblizszym czasie.
raczek_nie_boraczek
14 10 2007, 17:51
A ja mam czyste konto jak byś miał coś ciekawego to może się wymienimy
OsciBosci
24 11 2007, 15:49
Mam problem z utorrentem. Otoz kółeczko swieci mi sie na zielono ale mam problem aby podlaczyli sie do mnie leecheersi. Oto przykład dwoch ktore aktualnie posiadam: 4(28), 2(11) i tak jest zawsze przez co wysylam ze strasznie niska predkoscia. Gdzies cos trzeba zmienic?? Gdzie moge znalezc poradnik jak ustawic program pod moja predkosc łącza??
Mam nadzieje, ze mi pomozecie...Mam neta, w zasadzie tylko kabel wpiety do routera, pozniej do karty sieciowej, ale cala instalacja od dostawcy w moim domu sklada sie z kabla

. Problem w tym, ze nie moge sciagac torrentow. Dostawca neta powiedzial, ze wszystko jest odblokowane, router wydaje mi sie, ze tez jest ok, firewall (sp2) tez odblokowany) a on (program do torrentow, probowalem wielu) nie sciaga, jakby nie mogl, stoi w miejscu i dupa. Mam nadzieje, ze mi pomozecie, czytalem, szukalem, ale dalej to samo. Pozdrawiam.

--------------------------
Acha, przu uTorrencie wyswietla sie komunikat " No incoming connections".
ale jaki komunikat zwraca klient p2p?
Szakal v_1
15 12 2007, 15:31
Mam pytanie jaki program do ściągania polecacie(np.bittorrent,utorrent,azerus)emule-bardzo muli

Jaki jest waszym zdaniem najlepszy,w jakim macie najwiekszy transfer?
Program to rzecz wtórna zazwyczaj. Najważniejsze jest dobre źródło. Czyli zamknięte strony z ratio.
Z programów polecam utorrenta - nie poprawia prędkości ale jest lekki i funkcjonalny.
Szakal v_1
15 12 2007, 15:46
Ściągnołem go i mam z nim problem

Wpisuje w search np.nazwe gry(crash bash) wyskakuje mi mininova.org pobieram plik ale zamiast plik pobierać się w utorencie to pobiera się w przeglądarce.A jak wpisuje adres z zakończeniem org do utorrent to mi błąd wywala

że not find tego pliku

UPDATE:Nie wiem czy ktoś mnie dobrze zrozumiał,ale chodzi mi o to żeby ktoś mi wytłumaczyl jak sciągać pliki w utorencie,bo wszystkei zamiast iść do utorenta to w przeglądarce się sciągają

.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.