Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: P2P
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
matek_79
Mam pytanie i problem ... Sciagam sobie Tenchu na X-BOXa i niby par i seedsow jest sporo ale transfer jest z (pipi) wziety. confused.gif Czym sciagacie aby osiagnac jak najlepsze wyniki? Jaki program jest najbardziej wydajny i wyciaga z polaczenia maxymalny transfer? Bo widzac transfer rzedu 6 kbps rece mi opadaja (chociac \"True Crimes\" ciagnalem z 65 kbps na liczniku) ...

Sciagalem to azureusem przy srednim transferze 15 kbps, w porywach 30 (nocami), swoja droga, probowalem to potem wrzucic na x-a, ale za cholere mi sie to nie udalo:/
2razyjot
OK, OK - probowalem sciagnac "Kill Switch" na X-a jednak wywala mi ... ze posluguje sie starym protkolem sieci Bittorrent! confused.gif Sciagal to ktos, jesli tak - jakim programem? Tylko nie Auzerusem (czy inne badziewie, ktore trzeba konfigurowac i sciagac Jave) ...
mario87
konfiguracja azureusa to 5 min icon_twisted.gif
ustawiasz łacze, przy niedzielonym neo port 6881 może stoać, puxniej zmieniasz max upload i ilość połaczeń na torrent i to wsio icon_twisted.gif a java i tak potrzebna :wink:

a co do tenchu to jedna noc i umnie już było na dysku, ściągałem azureusem, dzielone neo icon_twisted.gif za dużo ludzi nie seedowało ale wystarczyło tych kilka osób(Bóg im w dzieciach wynagrodzi)
a gra oczywiście działa i bez problemów wrzuciłem na ixa :wink:
kamson11
[quote="mario87"]konfiguracja azureusa to 5 min icon_twisted.gif
ustawiasz łacze, przy niedzielonym neo port 6881 może stoać, puxniej zmieniasz max upload i ilość połaczeń na torrent i to wsio icon_twisted.gif a java i tak potrzebna :wink:
quote]

Tak ale w Azeurusie trzeba mieć jave od firmy Sun a ja na przykład musze mieć zwykłą, bo java od firmy sun nie obsługuję np giełdy na onet.pl tongue.gif

To tak na offtop...
A najlepszy klient do torrentow jezeli chodzi o podlaczanie do trackerow to bittorren experimental jeżeli on się nie podłączy to naprawde tracker jest zje.ban.y...I ten klient jest dosyć szybki. Omijać pełne wersje experimental jest najlepszy...http://ei.kefro.st/projects/btclient/
Leo_Sten
Jaszczoor a nie chce ci sie odpalac ? Napisz w czym problem leży! Albo wypal pierw na DVD-RW i zobacz czy (pipi)!

ale to jest dvd-rip. Wsadzam do konsoli i po prostu nie czyta płyty. A PS2 chyba nie czyta nośników RW

tak sie składa że moja konsolka czyta wszystkie formaty płyt nawet Substance dwuwarstowy moim kumplom nie hula a mi na legalu śmiga laugh.gif dobra konsola no i wydałem na nią troche szmalcu
2razyjot
BTW: sciagal juz ktos release "DRIV3R_PAL_MULTI5_READNFO_XBOX-WAR3X"? Wlasnie buduje sobie biblioteke gier, ktore wnet wrzuce po zakupie Xa na jego dysk. Czy to w pelni dzialajaca wersja? smile.gif
matek_79
BTW: sciagal juz ktos release \"DRIV3R_PAL_MULTI5_READNFO_XBOX-WAR3X\"? Wlasnie buduje sobie biblioteke gier, ktore wnet wrzuce po zakupie Xa na jego dysk. Czy to w pelni dzialajaca wersja? smile.gif

Ja sciagnalem Driv3r_XBOX-PAL-AOC-full promo copy i hula mi az milo biggrin.gif
apropo sa jakies roznice pomiedzy ta wersja a ostateczna?

lol slowo hu*la zmienialo ma na (pipi) smile.gif
MAcias
eh mam neo+ 512kb/s i jak sciagam takiego Ninja Gaiden lub The Chronicles Of Riddik to transer praktycznie nie przekracza 10kb/s mam bittorenta experimental 3.2.1 i qpa, z takim transferem sie pociąc mozna, jak czytam ze niektorzy z was maja transfer w granicach 45kb/s to mnie krew zalewa. Ze tak powiem: co sie stalo ze sie zesralo cos z moim transferem question.gif sad.gif
mario87
dzielone neo czy nie?
2razyjot
dzielone neo czy nie?

Dobra, skonfigurowalem i odpalilem auzerusa. Problem jest taki - czesc pliku sciagalem bitorrentem experimental a gdzies przy 14 % odpalilem aby dalej sciagalo auzerusem - mam pytanie ... Czy tak mozna (tzn. sciaga sie dalej i niby wszystko jest ok, ale na suprnova.org jest napisane ze release wazy 2030 mb a jak sprawdzam folder wychodzi, ze gra wazy 1,98 gb a w bajtach wychodzi 2'128'635'851). Czy to ok czy bedzie dupa po sciagnieciu calosci? :>
matek_79
dzielone neo czy nie?

Dobra, skonfigurowalem i odpalilem auzerusa. Problem jest taki - czesc pliku sciagalem bitorrentem experimental a gdzies przy 14 % odpalilem aby dalej sciagalo auzerusem - mam pytanie ... Czy tak mozna (tzn. sciaga sie dalej i niby wszystko jest ok, ale na suprnova.org jest napisane ze release wazy 2030 mb a jak sprawdzam folder wychodzi, ze gra wazy 1,98 gb a w bajtach wychodzi 2'128'635'851). Czy to ok czy bedzie dupa po sciagnieciu calosci? :>

Nie powinno byc najmniejszego problemu, wiem bo robilem tak dwa razy i potem wszystko bylo w porzadku, poprostu sciaga reszte i tyle :wink: warunek jest jeden- sciagasz tan sam plik, nie ma znaczenia czy np. z x-box torrenz i potem z superNovey. Zreszta zwrociles uwage, ze na superNovey wszystkie relasy drivera waza 2030? jest to dosc dziwne, bo z regoly to wazy roznie, moze jest to tylko jakis blad na stonie.
mario87
po prostu mają tą samą wersje driv3ra i po 'zrobieniu' jej wychodzi mniej wiecje tyle samo wink.gif

a co do experimental i azureusa to myśle że powinno być wszystko OK jak będziesz miał wszystkie pliki(sciagniete z torrenta) i pliki *.torrent
2razyjot
po prostu mają tą samą wersje driv3ra i po 'zrobieniu' jej wychodzi mniej wiecje tyle samo wink.gif 

a co do experimental i azureusa to myśle że powinno być wszystko OK jak będziesz miał wszystkie pliki(sciagniete z torrenta) i pliki *.torrent

Dzieki, ludziki. smile.gif

Tak swoja droga - sprawdzcie TO - skarbnica nt. sieci bittorrent. biggrin.gif
mario87
znam to :wink: szukałem tam chyba jak przekierować porty i po prostu coś o bittorrencie icon_twisted.gif
matek_79
znam to :wink:  szukałem tam chyba jak przekierować porty i po prostu coś o bittorrencie  icon_twisted.gif

hehe, ja tam sie zarejestrowalem, jak jeszcze nie wiedzialem co to jest mds. i mdf, niestety nie pomogli mi za bardzo, dopiero, jak tu zalozylem temat, to sie dowiedzialem o co chodzi :wink:
Panek
A ja używam Torrenta tylko sporadycznie, do mniejszych gierek, bo jak chcę sciągnąć np. jakąś gierkę ponad 1000MB to sciąga się wolnej niż ślimak ścigający się z żółwiem, a mam stałe łącze 512kbps. To mnie najbardziej zniechęca. Wie ktoś może co zmienić/poprawić żeby było lepiej?
LooKaZ
Ja też mam problem z transferami sad.gif
Mam DSL 512 , co prawda dzielone na kilka osób ale teraz np. jestem sam na sieci a w BT mam transfer ok. 9 kb/s sad.gif
Mam tą oficjalna wersję BT 3.4.2
A bajbardziej wkurzający jest fakt że upload mi idzie na max mojego łącza (15 kb/s) icon_evil.gif
Może jakieś rady doświadczonych torrentowiczów question.gif Chociaż chyba w tym BT to nie ma za bardzo co kombinować bo nie ma tu żadnych opcji ...
W każdym razie sie wyżaliłem :wink:
MAcias
dzielone neo czy nie?

nie jest dzielone a transfer jest i tak z (pipi). Warto przezucic sie na auzerusa?
mario87
dzielone neo czy nie?

nie jest dzielone a transfer jest i tak z (pipi). Warto przezucic sie na auzerusa?

spróbuj icon_twisted.gif to nic nie kosztuje :wink:

LooKaZ zmniejsz upload do 10, może masz taki słaby transwer bo sieć masz przeciażoną? jak macie router czy coś i masz do niego dostęp albo znasz admina to powiedz żeby przekirował Ci porty :wink:
2razyjot
dzielone neo czy nie?

spróbuj icon_twisted.gif to nic nie kosztuje :wink:

LooKaZ zmniejsz upload do 10, może masz taki słaby transwer bo sieć masz przeciażoną? jak macie router czy coś i masz do niego dostęp albo znasz admina to powiedz żeby przekirował Ci porty :wink:

Mario - podaj swoje ustawienia w zabolu (azureus)! icon_twisted.gif Po koleii w "konfiguracji" (najbardziej zalezy mi na zakladce "transfer"), bede wdzieczny za pomoc, nie mam czasu na eksperymentowanie a lacze czeka aby je wykozystac (mam niedzielone Neo+ 640 bez firewalla i innych (pipi)) ...
mario87
ok napisze to co uważam że jest potrzebne przy ściaganiu wink.gif
a wiec pliki>>performance options
mam wszystko na 0 ustawione

Serwer - mam tam tylko wpisany port, porty zmieniam po restarcie routera, używam 6881,6882,6889 ale na niedzielonej wystarczy tylko jeden port na stałe

Trabswer - maksymalna predkosć wysyłania - 10
Kb/s global .... - 0
domyślna maksymalna liczba ... - 6
maximum number of connection per torrent - 100 / ... globally 1000
zaznaczone mam tam Use alternative socket polling ...
i Zwiększ priorytet pierwszej częsci pliku

jak coś jeszcze to pisz
icon_twisted.gif
MAcias
o co chodzi z ta java? skad ja sciagnac?
Jakuza
o co chodzi z ta java? skad ja sciagnac?

http://azureus.sourceforge.net/

tu masz linka , do programu jak i Javy .
2razyjot

Serwer - mam tam tylko wpisany port, porty zmieniam po restarcie routera, używam 6881,6882,6889 ale na niedzielonej wystarczy tylko jeden port na stałe

Kb/s global .... - 0

jak coś jeszcze to pisz
icon_twisted.gif

Teraz sciaga mi sie jeszcze wolniej. confused.gif

Moze mi ktoa powiedziec jak przywrocic ustawienia domyslne? Lepsze 18 kbps niz 6 ... sad.gif
Jakuza

Kb/s global .... - 0

jak coś jeszcze to pisz
icon_twisted.gif

Teraz sciaga mi sie jeszcze wolniej. confused.gif

Moze mi ktoa powiedziec jak przywrocic ustawienia domyslne? Lepsze 18 kbps niz 6 ... sad.gif

Wujaszku a łącze masz dzielone czy nie question.gif , bo jak tak to możesz mieć problem taki jaki miałem z 3 dni temu jak koleżanka z sieci przyje*bała się do mojego portu 6881 ( obaj mieliśmy transfery nie większe niż 10 kb, ja wkurzony , ona zadowolona z 10 kb bo na kazzie tyle nie osiągała ;p ) teraz zmieniłem port na 8001 ( na routerze i w Azureusie ) i wszystko pięknie ładnie śmiga ( transfer 40-80 kb )
2razyjot
Wujaszku a łącze masz dzielone czy nie question.gif , bo jak tak to możesz mieć problem taki jaki miałem z 3 dni temu jak koleżanka z sieci przyje*bała się do mojego portu 6881 ( obaj mieliśmy transfery nie większe niż 10 kb,  ja wkurzony , ona zadowolona z 10 kb bo na kazzie tyle nie osiągała ;p )  teraz zmieniłem port na 8001 ( na routerze i w Azureusie ) i wszystko pięknie ładnie śmiga ( transfer 40-80 kb )

Nie mam dzielonego lacza ... Okazuje sie, ze na normalnych ustawieniach (swoja droga - jak przywrocic ustawienia domyslne?) dziala mi ok, a na tych mario87 jest taka lipa, ze az strach. sad.gif
Deks
Driv3r - Xbox USA Full DVD - MorningWood

To jest ta beta wersja, czy już dobra?
mario87
Wujaszku a łącze masz dzielone czy nie question.gif , bo jak tak to możesz mieć problem taki jaki miałem z 3 dni temu jak koleżanka z sieci przyje*bała się do mojego portu 6881 ( obaj mieliśmy transfery nie większe niż 10 kb,  ja wkurzony , ona zadowolona z 10 kb bo na kazzie tyle nie osiągała ;p )  teraz zmieniłem port na 8001 ( na routerze i w Azureusie ) i wszystko pięknie ładnie śmiga ( transfer 40-80 kb )

Nie mam dzielonego lacza ... Okazuje sie, ze na normalnych ustawieniach (swoja droga - jak przywrocic ustawienia domyslne?) dziala mi ok, a na tych mario87 jest taka lipa, ze az strach. sad.gif

hmmm dziwne, u mnie najniższy transwer to 15kbps, a najwyżeszy ok 70 icon_twisted.gif średnio mam ok 40 kbps icon_twisted.gif tak mam jak ściagam jedną rzecz a jak kilka to oczywiście wykorzystuje cały transwer jaki moge mieć na neo :wink:

aha oczywiście to musi się rozkręcić wink.gif gdzieś tak do 30 min to trwa :wink:
2razyjot

hmmm dziwne, u mnie najniższy transwer to 15kbps, a najwyżeszy ok 70 icon_twisted.gif  średnio mam ok 40 kbps icon_twisted.gif tak mam jak ściagam jedną rzecz a jak kilka to oczywiście wykorzystuje cały transwer jaki moge mieć na neo :wink: 

aha oczywiście to musi się rozkręcić wink.gif gdzieś tak do 30 min to trwa :wink:

Dowiem sie jak przywrocic ustawienia domyslne, badz ktos mi je poda? sad.gif
MAcias
heh skonfigurowalem all jak radzil mario87 i wszystko hula zayebiscie :!: wypas bo transer sie wacha w granicach 30kb/s a w innych BT transfer nieprzekraczal 10kb/s. Ludzie instalujcie azureusa :!: biggrin.gif
-=Burthess=-
Mam pytanko: w Azureusie do przy każdym torrencie pojawia się taka "lampka" czerwona, zółta lub zielona. A ja mam cały czas żółtą confused.gif
Podobno to oznacza że mam problemy z NATem, WTF ?
Co to NAT i jak mam je rozwiązać tongue.gif

EDIT
PS. Mario thx za ustawienia dobre som smile.gif
sterna
E no jak zuielona to sie cieszyc trzeba :wink:
mario87
http://pl.wikipedia.org/wiki/NAT

a zielona buźka to znaczy że jest wszystko dobrze wink.gif np. porty nie są poblokowane wink.gif
-=Burthess=-
E no jak zuielona to sie cieszyc trzeba :wink:

Sorki żółta smile.gif
2razyjot
heh skonfigurowalem all jak radzil mario87 i wszystko (pipi) zayebiscie :!:  wypas bo transer sie wacha w granicach 30kb/s a w innych BT transfer nieprzekraczal 10kb/s. Ludzie instalujcie azureusa :!:  biggrin.gif

Ja po skonczeniu sciagania "Driv3ra" sprobuje inny plik zassac i wtedy zobacze jakie beda osiagi, jesli podobne do tych (zenada! wiecej osiagalem na bt experimental) to wracam z powrotem na starego, dobrego (co prawda mnie fukncjonalnego) klienta. smile.gif
dcfighter
Mam problem ściągnąłem sobie z suprnovej grę crasch bandicute 3 i jest to jeden plik z rozszeżeniem .7z nie wiem jak to rozpakować/nagrać/uruchomić
matek_79
Mam problem ściągnąłem sobie z suprnovej grę crasch bandicute 3 i jest to jeden plik z rozszeżeniem .7z nie wiem jak to rozpakować/nagrać/uruchomić

Nie jestem pewnien do konca czy o to chodzi, ale rozpakuj to. 7 razy. Jest to poprostu spakowany plik, tyle ze nie raz, tylko siedem razy.
dcfighter
Sęk w tym ,że nie mogę rozpakować ani razu sad.gif
szczurek
nieee czytalem o tym w Komputer swiecie wink.gif to jest specjalny rodzaj winrara. Program nazywa sie 7-Zip 3.13 i tylko nim mozesz to rozpakowac cool.gif
dcfighter
(wazelina mode on) Dziękuje mistrzu ,całuje stopki (koniec transmisji ,wazelina mode off)
-=Burthess=-
Podajcie jakie znacie torrentowe strony o tematyce ps2 wink.gif pliz
Ja znam: supernova.org, bcgp.net
2razyjot

Nie trzeba znac stron, wystarczy wejsc tutaj i wpisac poszukiwany tytul. Wyszukiwarka uwzglednia wszystie torrenty z sieci wiec istnieje duze prawdopodobienstwo, iz znajdziesz to, co Cie interesuje. smile.gif
-=Burthess=-

Nie trzeba znac stron, wystarczy wejsc tutaj i wpisac poszukiwany tytul. Wyszukiwarka uwzglednia wszystie torrenty z sieci wiec istnieje duze prawdopodobienstwo, iz znajdziesz to, co Cie interesuje. smile.gif

Wielkie dzięki, miałem podobną wyszukiwarkę ale coś tam im się stało i już ich nie ma. Muchas gracias:p
Jakuza
Mam pytanko , czy przez zły port mogą się wolniej ściągać pliki w azureusie question.gif und czy jest jakiś inny alternatywny port od 6881-6889 i 8000-8004 question.gif
Jakuza

hmmm dziwne, u mnie najniższy transwer to 15kbps, a najwyżeszy ok 70 icon_twisted.gif  średnio mam ok 40 kbps icon_twisted.gif tak mam jak ściagam jedną rzecz a jak kilka to oczywiście wykorzystuje cały transwer jaki moge mieć na neo :wink: 

Dowiem sie jak przywrocic ustawienia domyslne, badz ktos mi je poda? sad.gif

wywal plik o ustawieniach z katalogu moje dokumenty ( niewiem jak jest w 98 , ale w XP-eku tam jest )
Rausio
Ściągnełem sobie z Suprnovy Driv3ra na Ps2 DVD-ripa i żeby rospakować rara potrzebne jest hasło, a nie wiem skąd je wytrzasnąć. Może ktoś z was ściągnął tą grę i zna to hasło???
2razyjot
Ściągnełem sobie z Suprnovy Driv3ra na Ps2 DVD-ripa  i żeby rospakować rara potrzebne jest hasło, a nie wiem skąd je wytrzasnąć. Może ktoś z was ściągnął tą grę i zna to hasło???

Zobacz w tabelce, kto ten release wrzucil. Jesli bedzie tam np.: wpisane eXtremetorrent.net - to takie bedzie haselko. Pamietaj - password jest najczesciej nazwa strony badz osoby udostepniajacej.
Rausio
Ściągnełem sobie z Suprnovy Driv3ra na Ps2 DVD-ripa  i żeby rospakować rara potrzebne jest hasło, a nie wiem skąd je wytrzasnąć. Może ktoś z was ściągnął tą grę i zna to hasło???

Zobacz w tabelce, kto ten release wrzucil. Jesli bedzie tam np.: wpisane eXtremetorrent.net - to takie bedzie haselko. Pamietaj - password jest najczesciej nazwa strony badz osoby udostepniajacej.

Tak tylko że ja już tych wszystkich nazw próbowałem i nic.

ps. a może jest jakiś program do łamania haseł??
Panek
Właśnie próbuje ściągnąć Roller Coaster Tycoon 1&2 Pack na PC (112MB). W momencie kiedy to piszę zostało jeszcze 11 godzin 48 minut i 33 sekundy. Fuck!
matek_79
Właśnie próbuje ściągnąć Roller Coaster Tycoon 1&2 Pack na PC (112MB). W momencie kiedy to piszę zostało jeszcze 11 godzin 48 minut i 33 sekundy. Fuck!

Facet ale kogo to interesuje? icon_evil.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.