Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: P2P
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
alienator
w folderach nie można udostępniać confused.gif
wszystki pliki muszą być w /incoming
foldery niet.
Ryo-San
nie no mozna..bo przeciez w ustawieniach jest opcja "foldery" i tam jest napisane..zaznacz foldery, ktore chcesz udostepnic..udostepniam je i wyskakue mi ze mam tylko 63 pliki udostepnione;/ a powinno ich byc duuuuzo wiecej.
Forebode
Może ci nie uwzględnia podfolderów? Zobacz czy jest taka opcja do zaznaczenia.
Ryo-San
Może ci nie uwzględnia podfolderów? Zobacz czy jest taka opcja do zaznaczenia.

dzięki stary.dokladnie w tym tkwil problem..
SIKI
otóż zacząłem sciąać film przez Azureus'a i zassałem 270MB z 716MB (wielkość filmu)...
Z prostych obliczeń matematycznych wychodzi, ze powinno byc cos kolo 35%, a program pokazuje mi 19% confused.gif confused.gif confused.gif
O co chodzi ??
el ZAX
otóż zacząłem sciąać film przez Azureus'a i zassałem 270MB z 716MB (wielkość filmu)... 
Z prostych obliczeń matematycznych wychodzi, ze powinno byc cos kolo 35%, a program pokazuje mi 19% confused.gif confused.gif confused.gif 
O co chodzi ??

Chodzi o to ze nie sciagnales 35% tylko 19% :wink: A wiec film musi wazyc wiecej niz 716MB. Tez bardzo czesto jak cos sciagam Azerem to pisze mi ze sciagnalem np. 499MB z 500 a tymczasem mam dopiero 90% i okazuje sie ze sciagany plik jest nieco wiekszy niz te 500MB.
mario87
O co chodzi ??

sprawdz ile mb odrzucono
2razyjot
O co chodzi ??

1. Zaryzykuj i poczekaj az sciagnie sie calosc.

2. Znajdz inny link do tego filmu.
SIKI
mario87: odrzucono 20MB tylko confused.gif
No nic zostawiam to niech sie sciąga tylko w chooy niski transfer jest a niby mam duzo seed'ów i peer'ów confused.gif
edit: olałem juztego torrenta i tak słabe loty na nim były, a tylko 17% zassałem...
thx za pomoc ;]
miecho
siema mam pare pytań:
1.Czy na łaczy satelitarynym moge uzywac torrentów?
2.Jak jest najlepszy program torrent?
3.Najlepsza stronka z linkami gry,programy,filmy
4.Czy z predkoscia SAT 768kbit/s szybko sciagnie mi 1Gb?
5.Z czego najlepiej teraz sciagac w/w.
el ZAX

2.Jak jest najlepszy program torrent?

IMO Azureus

3.Najlepsza stronka z linkami gry,programy,filmy

Regulamin... Jak chcesz to na pw moge Ci napisac.

4.Czy z predkoscia SAT 768kbit/s szybko sciagnie mi 1Gb?

Szybko smile.gif

Zobacz ad.3.
Anamoli
I tak najlepszy klient do filmów/muzy to DC++. :mrgreen:
MichAelis
mam ABC, czy nie zmieniajac klienta da sie podejrzec czy ten film co sciagam to ten ktory ma byc smile.gif
2razyjot

TUTAJ

Na reszte odp. w FAQ badz w tym topicu. icon_twisted.gif
SIKI
wujaszek imo torrentreactor.org jest lepszy ;]
2razyjot
wujaszek imo torrentreactor.org jest lepszy ;]

Trafisz tam na duzo martwych linkow ... Torrentsearch to pewnosc. cool.gif
SIKI
martwe, czyli takie, gdzie peery i seedy są zerowe ??
2razyjot
martwe, czyli takie, gdzie peery i seedy są zerowe ??

Takie, ktore:

- prowadza do stron w ktorych trzeba sie logowac - zdarzaja sie bardzo czesto;
- w ktorych peery i seedy sa zerowe.
mario87
albo gdzie pliki zostały usunięte z trackerów i jedyny ślad jaki po nich został to plik *.torrent
SIKI
to fakt na torrentreactor troche ich jest, ale można znaleźć dobre torrenty i w sumie to dużo jest muzy i filmów ... hyh.gif
Jasior
Wszystko fajnie, ale tego torrentsearch nie aktualizują (a jak juz to rzadko).
2razyjot
Wszystko fajnie, ale tego torrentsearch nie aktualizują (a jak juz to rzadko).

Czy myslisz, ze wtedy strona bylaby no. 1 jesli chodzi o wyszukiwanie torrentow? Linki, ktore tam znajdziesz to pewniaki a nie takie, o ktorych mowa wyzej.
MichAelis
czy jest jakas Kazaa ktora niezasmieca systemu zadnymu adwarami itp??
Chce miec kazee nic innego. Wiem ze jest jakas lite rewolucja no i zwykla desktop, wiem ze mozna ja jakos zmodyfikowac. No dobra, niech sie ktos kompetentny wypowie co i jak biggrin.gif
Forebode
Kazaa Lite/Rewolucja jest pozbawiona szpiegującego syfu. Poszukaj na google jest mnóstwo stronek na ten temat. KMD czyli Kazaa Media Desktop to oficjalna wersja = spyware/adware/wolniejsze ściąganie/shit.
Anonymous
Gdzie moge teraz znalezc torrentu ktore wczesniej byly na suprnovwj?
Anamoli
I need help:

Poszukuję DZIAŁAJĄCEGO torrenta do pierwszego CD GTA 3 na PC. Ma ktoś jakieś namiary? :> Pilne ;p
2razyjot
I need help:

Poszukuję DZIAŁAJĄCEGO torrenta do pierwszego CD GTA 3 na PC. Ma ktoś jakieś namiary? :> Pilne ;p

Ciezko, lepiej juz sciagnac ripa GTA3, wazy okolo 400 mb i mozna znalezc takowego w rarze na Kazie, nie wspominajac o tym, ze znajdziesz tam wszystkie plytki do "3" - problem tylko w tym, kto to obecnie sciaga. ;]
Anamoli
I need help:

Ciezko, lepiej juz sciagnac ripa GTA3, wazy okolo 400 mb i mozna znalezc takowego w rarze na Kazie, nie wspominajac o tym, ze znajdziesz tam wszystkie plytki do \"3\" - problem tylko w tym, kto to obecnie sciaga. ;]

Thx, znalazłem, działa, jest ok, pozdro, elo ;]
OsciBosci
Musialem zrobic formata lecz torrenty mialem zapisane na dysku D i co zrobic aby moc dalej sciagac?? Tzn. zeby wogole torrenty znowu znalazly sie na liscie sciaganych??
Forebode
Trzeba ściągnąć plik .torrent i wskazać mu katalog ze ściąganymi wtedy plikami. Program sprawdzi i wznowi pobieranie. Ofkors jeśli dobrze zrozumiałem, że masz pliki ale nie masz torrentów smile.gif
2razyjot
Musialem zrobic formata lecz torrenty mialem zapisane na dysku D i co zrobic aby moc dalej sciagac?? Tzn. zeby wogole torrenty znowu znalazly sie na liscie sciaganych??

Musisz wznowic pobieranie, w tym wypadku odpalic plik *.torrent, ktory polaczy cie z releasem, ktory sciagales. Wbij sie na strone, gdzie znalazles linka, kliknij, wskaz stosowny folder na d:/ i smigaj dalej. icon_twisted.gif

Na przyszlosc polecam zapisywanie pliku *.torrent w folderze, do ktorego sciagacie stuff. icon_idea.gif
SIKI

Na przyszlosc polecam zapisywanie pliku *.torrent w folderze, do ktorego sciagacie stuff.  icon_idea.gif

Azureus 2.2.0.2. robi to automatycznie icon_twisted.gif
2razyjot

Na przyszlosc polecam zapisywanie pliku *.torrent w folderze, do ktorego sciagacie stuff.  icon_idea.gif

Azureus 2.2.0.2. robi to automatycznie icon_twisted.gif

Nie wszyscy jednak "Azora" uzywaja albo maja stare wersje, bo te hulaja im najlepiej (sam mam wersje sprzed przeszlo roku i smiga cudownie) stad moj post. cool.gif
SIKI
hmmmm a co starsze werje Azuerusa są lepsze i wydajniejsze od najnowszych ?? icon_idea.gif
Forebode
U jednego będzie lepiej, u drugiego gorzej. Nie ma co się opierać na ustawieniach innych osób, bo najczęściej nic nie dają. Trzeba przysiąść, pościągać kilka najlepszych klientów i kombinować z ustawieniami. Mi np. najlepiej chodzi TorrentStorm, po małym potasowaniu ustawień.
SIKI
Szukam torrenta do filmu Eastsidaz, Tha i znaleźć nie moge sad.gif
Ktoś pomoże ??
http://www.filmweb.pl/Eastsidaz%2C,Tha,(20...a,Film,id=34556
miecho
kto mi pozmoze ustawic dobrze torrenta lub emule podajcie prosze swoje gg albo podbijcie do mnie na gg 3001675
jaszczoor
na www.suprnova.org pojawiło sie takie coś: http://www.exeem.com/
Co to za program?? O co chodzi??
PS. nie chce mi sie przeglądać całego tematu więc czy byłby ktoś tak łaskawy i podał mi dobre strony z torrentami które sie jeszcze uchowały wink.gif
albo jakąś wyszukiwarke torrentów.
pozdrawiam
SIKI
w faqu wujaszka jest link do wyszukiwarki torrentów
el ZAX

Nowy klient sieci BT. Dziala w jakiejs tam nowej technologii polegającej na scentralizowaniu sieci. Kazdy kto sciaga np jakąs gre jest automatycznie jej trackerem wiec jak jeden seeder odpadnie to nie zje.bie sie sciaganie u reszty leechów. Czy cos takiego :wink:
2razyjot
w faqu wujaszka jest link do wyszukiwarki torrentów

Poza tym pracuje nad update'm faq - aktualizacja na dniach ... icon_twisted.gif
Hela
http://www.exeem.com/
Następca Torrent`a??
Zobaczymy ale wyglada na to ze za jakis czas go zastapi. Narazie progam do uzytku publicznego ma jeden dzien i calkiem niezle mozliwosci.
el ZAX
Zainstalowalem go na próbe, króciutko przetestowalem i... Narazie wole mojego Azera:] Ma duzo wieksze mozliwosci ale mysle ze eXeem ma duza szanse przejąc paleczke lidera w kolejnych wersjach. Jesli chodzi o predkosc sciagania - cóż, bez rewelacji a nawet slabo mi szlo ale tak jak mowie - zbyt krótko sprawdzalem zeby moc obiektywnie ocenic.
PIT
A probowal ktos sie zarejestrowac na tej stronie: http://www.trackerbittorrent.com/index.php
bo zeby tracker dziala trzeba byc zalogowanym, a za nic nie moge sie zarejestrowac....
matek_79
A probowal ktos sie zarejestrowac na tej stronie: http://www.trackerbittorrent.com/index.php
bo zeby tracker dziala trzeba byc zalogowanym, a za nic nie moge sie zarejestrowac....

Daj sobie spokuj z ta stronka, kiedys probowalem i jedyne co z tego mam to mase spamu na skrzynce (a zalogowac sie nadal nie moge :? ). Poszukaj tego torrenta z innym trackerem :wink:
Łebi
@PIT

Tak, daj luz z ta stronka maja duuuuzo pustych trackerow, chociaz mozna znalezc cos ciekawego czasami (dawno juz nie korzystalem z niej)

Za to b. polecam www.torrentreactor.net (nie wiem czy wczesniej juz nie bylo)- b.duzo rozniastych rzeczy, filmy, giery - full, tylko czsami mam male transfery mimo niezlego oblozenia seedami i peerami

PS czy poradzi mi ktos jak przesylac pliki przez IRC, np emula ma cos takiego (jezeli juz gdzies porady do IRCa byly to prosze o topic, juz nie wyrabiam bo siedze 5h na forum i czytalem inne rzeczy a jak zobaczylem te 50 pare stron to wymieklem)
-=Burthess=-
PS. nie chce mi sie przeglądać całego tematu więc czy byłby ktoś tak łaskawy i podał mi dobre strony z torrentami które sie jeszcze uchowały wink.gif  
albo jakąś wyszukiwarke torrentów.  
pozdrawiam

Nie polecam z programem instaluje się mase spyware i trojan O_o
marshall
Zainstalowalem go na próbe, króciutko przetestowalem i... Narazie wole mojego Azera:] Ma duzo wieksze mozliwosci ale mysle ze eXeem ma duza szanse przejąc paleczke lidera w kolejnych wersjach. Jesli chodzi o predkosc sciagania - cóż, bez rewelacji a nawet slabo mi szlo ale tak jak mowie - zbyt krótko sprawdzalem zeby moc obiektywnie ocenic.

Po 1 to jest BETA wiec co ty chcesz.
Po 2 robia to ludzie z Suprnovy wiec bedzie napewno bardzo dobry.
Po 3 niedlugo torrent pojdzie do lamusa bo juz sa na celowniku.(Czyt. z przymruzeniem oka)
BayTSP, dostawca systemów monitorujących właśność intelektualną w sieci zaprezentował FirstSource, automatyczny system umożliwiający identyfikację użytkowników, którzy pierwsi umieszczą chronione prawem autorskim treści w sieciach eDonkey i BitTorrent. Wstępne testy pozwoliły na pokazanie tysiący kopii filmu Toma Cruise Collateral dostępnych w sieci BitTorrent oraz szczegółów dotyczących osoby, która pierwsza umieściła plik w sieci, a także tych, którzy właśnie go ściągają. Identyfikacja osoób umieszczających pliki w sieci pomoże organizacjom takim jak MPAA lub RIAA śledzenie wszystkich kolejnych użytkowników pobierających i udostępniających określone pliki

Nie polecam z programem instaluje się mase spyware i trojan O_o
Przestac takie herezje glosic, jakos paru znajomych juz instalowalo w tym i ja i jakos nic mi sie nie zainstalowalo oprocz wyzej wymienionego programu. Moze wez sobie kompa przeskanuj co biggrin.gif
Chyba ze mam szczescie :wink:
2razyjot

Po 3 niedlugo torrent pojdzie do lamusa bo juz sa na celowniku.(Czyt. z przymruzeniem oka)
BayTSP, dostawca systemów monitorujących właśność intelektualną w sieci zaprezentował FirstSource, automatyczny system umożliwiający identyfikację użytkowników, którzy pierwsi umieszczą chronione prawem autorskim treści w sieciach eDonkey i BitTorrent. Wstępne testy pozwoliły na pokazanie tysiący kopii filmu Toma Cruise Collateral dostępnych w sieci BitTorrent oraz szczegółów dotyczących osoby, która pierwsza umieściła plik w sieci, a także tych, którzy właśnie go ściągają. Identyfikacja osoób umieszczających pliki w sieci pomoże organizacjom takim jak MPAA lub RIAA śledzenie wszystkich kolejnych użytkowników pobierających i udostępniających określone pliki

Tjaaaaaa, o kaziee tez tak mowiono ... Pare dobrych lat temu - jest ona jednak wciaz jedna z najwiekszych sieci p2p na swiecie ... icon_twisted.gif
2razyjot
No to oficjalnie oglaszam koniec problemow z szukaniem stron z torrentami i poltoragodzinnym rejestrowaniu sie na wloskich warezach. icon_twisted.gif

[1.] Wchodzicie na torrent.search

[2.] Sciagacie torrentsearch.X.v0.13 (instalka *.exe - okolo 4 mb)

[3.] Instalujecie

[4.] Po wlaczeniu programu wpisujecie swoje imie, wybieracie folder do ktorego ma downloadowac wasz klient sieci BT (np. Azureus)

[5.] W okienku |search| wpisujecie szukana fraze i ... Tak oto zakonczylismy rozdzial buszowania po stronach www. Wyszukiwarka zostala sprowadzona do poziomu prostej aplikacji ...

* w dodatku mozna wykluczyc martwe odnosniki co jest rzecza wygodna i pomocna

[6.] Interesujacy was link klikamy 2krotnie i ... po zapisaniu pliku *.torrent ... odpala sie Wasz klient sieci BT.

Program testowano przeze mnie na Pentiumie III 500 mhz, 128 mb ram i na windowsie 98 - dziala stabilnie i nie powoduje "crashy" systemu, w dodatku antyvirus (panda platinum) nie wykazala tendencji do zasyfiania systemu spywarem.

Dziekuje za uwage. cool.gif

Z dobrze ustawionym azorkiem mozna cuda wyczyniac ... Zasysam z maxymalnym downloadem, upload na granicy 900 b/s i buszuje po stronach ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.