Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: P2P
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
Ölschmitz
Guten Tag! ;p
Próbuję zassać sobie najnowszą płytę Limp Bizkit z suprnova.org ale mam problem. Otóż, jak już się ściąga, to download stoi w miejscu, a napis jest taki:
"Sat 19:56:59- Problem connecting to tracker - <urlopen error (10060, "Operation timed out")>
What the hell is goin' on?
2razyjot
Guten Tag! ;p
Próbuję zassać sobie najnowszą płytę Limp Bizkit z suprnova.org ale mam problem. Otóż, jak już się ściąga, to download stoi w miejscu, a napis jest taki: 
\"Sat 19:56:59- Problem connecting to tracker - <urlopen error (10060, \"Operation timed out\")>
What the hell is goin' on?

Poczekaj dzien/dwa ... wink.gif I zobacz sobie na "seeds" - jak bedzie "0" to nic nie sciagniesz ...

W "PTC" sciagalem juz mnustwo rzeczy i najwazniejsza jest cierpliwosc!! Serio ... Poza tym porozgladaj sie po innych stronkach ...
Ölschmitz
danke schoon meine freunde!
killert
Wujaszek_JJ powiedział:
Poczekaj dzien/dwa ...  I zobacz sobie na \"seeds\" - jak bedzie \"0\" to nic nie sciagniesz ...  

W \"PTC\" sciagalem juz mnustwo rzeczy i najwazniejsza jest cierpliwosc!! Serio ... Poza tym porozgladaj sie po innych stronkach ...

Też mam czasami taki problem, tyle że nie wiem o co chodzi z tym "seeds"
Forebode
Seeds to ci userzy ktorzy maja juz dany stuff sciagniety w 100% i udostepniaja juz go dla innych.
Owiec
Ludzie jak sie z tamtad cosik sciaga question.gif
Forebode
Musisz po pierwsze miec klienta BT, sciagnij sobie jakiegos z www.torrent.prv.pl. Pozniej wchodzisz na strone z torrentami: najlepsza jest chyba www.suprnova.org i sciagasz... Proste?
2razyjot
Musisz po pierwsze miec klienta BT, sciagnij sobie jakiegos z www.torrent.prv.pl. Pozniej wchodzisz na strone z torrentami: najlepsza jest chyba www.suprnova.org i sciagasz... Proste?

Czas na wersje "Lopatologiczna" ( :wink: ):

1). Sciagnij instalke ze strony http://www.masterchief.ch/datenbank/admini...ller-v0.7.5.exe (ok. 3.10 mb).

2). Zainstaluj "Torrenta".

3). Wbijaj na www.suprnona.org i ...

4). ... wybierz to, co chcesz aby sie sciagnelo!

Znajdujesz to, co Cie bawi, sciagasz i ... w zasadzie to wszystko! A pliki sa posegregowane na filmy, muzyke itd.

BACZNOSC!!

Patrz na "Seeds" ( odpowiednia kolumna ) - jesli ten wynosi od 0-5 dany plik bedzie sciagal sie bardzo wolno. Najlepiej sciagac wszystko "na czasie" ("Maxa Payne'a 2 sciagalem ze srednim transferem 80 kbps przy ponad 200 uzytkownikach) wtedy idzie jak burza ...

SPOCZNIJ!!
marshall
chcialbym dodac ze stronke najlepiej otwierac w Internet Explorer dlatego ze od razu wszystko wchodzi bo w MOZILLI ktorej uzywam wyskakuja hieroglify to tak gwoli wyjasnienia zeby nie bylo takich pytan biggrin.gif a jeszcze jedno jak juz sciagniesz plik to nie wylanczaj przez jakis czas wtedy jestes SEEND i ktos inny bedzie mogl pobierac bo jak by wszyscy po sciagnieciu wylanczali to TORRENT bylby o dupe rozbic biggrin.gif
Forebode
chcialbym dodac ze stronke najlepiej otwierac w Internet Explorer dlatego ze od razu wszystko wchodzi bo w MOZILLI ktorej uzywam wyskakuja hieroglify to tak gwoli wyjasnienia zeby nie bylo takich pytan  :D a jeszcze jedno jak juz sciagniesz plik to nie wylanczaj przez jakis czas wtedy jestes SEEND i ktos inny bedzie mogl pobierac bo jak by wszyscy po sciagnieciu wylanczali to TORRENT bylby o dupe rozbic  :D

Sorry, ale istenieje tez takie cos jak zapisywanie .torrent'a na dysku i odpalanie z niego...

A co do klienta to nie polecam PTC, lepszy jest Shadow Experimental.
marshall
dla mnie najlepszym jest BT++0.5.3 PRZEZ KTOREGO MOZNA SCIAGAC WIECEJ NIZ TYLKO JEDEN PLIK I LADNIE WYGLADA biggrin.gif
http://btplusplus.sourceforge.net
Forebode
Ale z tego co wiem to nie mozna w nim kombinowac z dl/up. A shadowem tez mozna kilka plikow sciagac, tyle ze nie w jednej sesji...
marshall
mozna kombinowac nie ma problemu i w jednej sesji leci ci wiecej plikow ;-)ja w tej chwili rownoczesnie sciagam 3 gry i wszystko ladnie chodzi dla mnie to najlepszy klient biggrin.gif
jaszczoor
właśnie ściągam gierke i mam pare pytań:
co oznaczają poszczególne rubrtczki w "tabelce" download tzn.te nad plikami które sie ściągają??czyli skąd mam wiedzieć ile już ściągnąłem i czy wogóle już zacząłem??
2razyjot
właśnie ściągam gierke i mam pare pytań:
co oznaczają poszczególne rubrtczki w \"tabelce\" download tzn.te nad plikami które sie ściągają??czyli skąd mam wiedzieć ile już ściągnąłem i czy wogóle już zacząłem??

SHOW - tytul filmu itp.;

TO GO - ile czasu zostalo do zasiorbania pliku;

D/L - predkosc z jaka sciagasz;

U/L - predkosc z jaka ktos sciaga od Ciebie;

MAX UPLOAD SPEED - mksymalna predkosc z jaka ktos sciaga cos od ciebie;

PERCENT - ile procent juz sciagnieto;

Pozostale pomijam gdyz przydaja sie tylko te, ktore wymienilem IMO.
jaszczoor
dzięki:)

UPDATE:
CZy są jakieś inne stronki z których można wybierać pliki do ściągmnięcia czy tylko ta suprnova ???
jaszczoor
jeszcze jedno:
CZemu w folderze w którym sie ściągają pliki mam wszystkie takie same pliki o nazwie kal-sdpa.(jakiś numer) i wszystkie mają tyle samo mega oprócz jednego który sie nazywa kal-sdpa.svf który ma 1KB i jeszcze jest jakiś jeden 'document info'.
Wszystko jest w folderze do ściągania w jednym folderze o nazwie plku jaki ściągam.W moim przypadku jest to WWE-taki wrestlink biggrin.gif
Czy to jest normalne że mam tyle plików??
czy jak sie już cała gra ściągnie to to sie jakos zamieni w mniejszą ilość plików czy będe to wszystko musiał na cd nagrać??
Z góry dzięki icon_twisted.gif
Forebode
jeszcze jedno:
CZemu w folderze w którym sie ściągają pliki mam wszystkie takie same pliki o nazwie  kal-sdpa.(jakiś numer) i wszystkie mają tyle samo mega oprócz jednego który sie nazywa kal-sdpa.svf który ma 1KB i jeszcze jest jakiś jeden 'document info'.
Wszystko jest w folderze do ściągania w jednym folderze o nazwie plku jaki ściągam.W moim przypadku jest to WWE-taki wrestlink biggrin.gif  
Czy to jest normalne że mam tyle plików??
czy jak sie już cała gra ściągnie to to sie jakos zamieni w mniejszą ilość plików czy będe to wszystko musiał na cd nagrać??
Z góry dzięki icon_twisted.gif

smile.gif smile.gif smile.gif

Po kolei: gry sa praktycznie zawsze pakowane aby mozna bylo sobie dociagac brakujace pliki. Zawsze to lepiej np. 2x 15 mb sciagnac niz cala plytke od poczatku co nie? Najczesciej grupy typu Kalisto, Genius itp. pakuja swoje gry w pliki po 19.07 MB (na ps2), a deviance, gimprus itp. po 14,3 (gry na pc). Wiec jest u ciebie wszystko jak najbardziej OK smile.gif W pliku info znajduja sie informacje na temat danego releasa, jesli sciagasz gre na ps2 i jest to DVDRip, to najprawdopodobniej dowiesz sie z niego m. in. co zostalo zripowane (relinked w Ripped Notes). Otworz sobie to w Notatniku wink.gif Plik .sfv sluzy do sprawdzania sum kontrolnych zeby sprawdzic czy wszystko sie sciagnelo OK (tak na wypadek gdyby sie nie chcialo rozpakowac). Do otwierania sfv sluzy albo wincmd, albo flashsfv do sciagniecia za friko bodajze z www.flashfxp.com smile.gif Domyslam sie ze twoje pliki maja rozszerzenia .001, .002 itd. Rozpakuj to winrarem 3.0 albo wincmd.

To by bylo na tyle, chyba.....

Pozdrawiam.
jaszczoor
właśnie przed chwilą zauważyłem że jeden plik kal-spda.(numer) ma nie 19 mb tylko 3.
To chyba nie jest ok?? :cry:
Forebode
Jesli to ostatni plik to jest ok.
Ölschmitz
jaszczoor: sciagasz "Here comes the Pain"? ;p tez zassysam wink.gif
jaszczoor
jaszczoor: sciagasz \"Here comes the Pain\"? ;p tez zassysam wink.gif

Dokładnie to co ty biggrin.gif
jaszczoor
jak już ściągne tą gierke to czym mam ją wypalić??
Jeżeli nero to czy trzeba jakoś specjalnie to ustawiać.
Kidyś jakąś gre na psx wypalałem clone cd ale tam była opcja że soie gre wypala a teraz tego nie widze.
kamson11
jaszczoor wypalaj cd rwin albo cd clone+daemon tools. mozna nagrac overburning nawet do 900 mb !! ja nagrywalem najwiecej 850 i chodzi lux.

Ściągnełęm już 3 gry z torrena i tylko 1 działa ( jak2) sad.gif sad.gif
wsm
albo Alcoholem 120%
Owiec
Ściągnełęm już 3 gry z torrena i tylko 1 działa ( jak2)  :(  :(
A ten Jak to na CD czy DVD question.gif Czy mozna nagrac i tak i tak question.gif
2razyjot
dzięki:)

UPDATE:
CZy są jakieś inne stronki z których można wybierać pliki do ściągmnięcia czy tylko ta suprnova ???

"Czek dis" -> www.link2u.tk :wink:
jaszczoor
już ściągnąłem całą gre i co mam teraz rozpakować winrarem.
Wszystkie pliki wyglądają tak samo jak w czasie ściągania.
Z kąd można ściągnąc tego alkohola??
Jeżeli nie alkoholem to jak to nagrać tym clone cd.
Ktoś tam mówił że trzeba mieć clone cd z jakimiś narzędziami a ja mam chyba bez narzędzi.
Wogóle byłbym barzdo wdzięczny jak by mi ktoś wytłumaczył co trzeba zrobić gdy już sie ściągnie gre.
Forebode
już ściągnąłem całą gre i co mam teraz rozpakować winrarem.
Wszystkie pliki wyglądają tak samo jak w czasie ściągania.

Otworz winrarem plik .001 i wypakuj to co jest w srodku ;p
Z kąd można ściągnąc tego alkohola??

Np. z internetu laugh.gif
kamson11
Jaszczor ściągniesz cd clone z www.pf.pl i daemon tools jak się nie myle z www.chip.pl. Po rozpakowaniu gry pliki .bin i .cue wwalasz do 1 katalogu. uruchamiasz Daemon tools i wybierasz na wirtualny dysk (który on uprzednio utworzyl) ściągnietą gre odczytuje chwilke i jak nie ma bledow all jest ok. potem uruchamiasz cd clone opcje kopiuj cd i tam wybierasz naped odczytu wirtualny a zapisu nagryware. Powinnieneś sobie poradzić. AHa nagrywaj najlepiej predkoscia 4x.
Pozdrawiam!
-=Burthess=-
ja mam kueszczyn. Mam tego BT++ ściągam kurde coś i mi jakies błędy wyskakują kurde. Jak wcisnę ok to dalej ściąga, ale nie wiem czy plik juz jest zrąany wtedy czy jak... ?
Forebode
A moglbys napisac jaki dokladnie blad ci wyskakuje ?? Poza tym polecam BARDZO DOBRY klient torrenta - Torrent Storm !!
2razyjot
ja mam kueszczyn. Mam tego BT++ ściągam kurde coś i mi jakies błędy wyskakują kurde. Jak wcisnę ok to dalej ściąga, ale nie wiem czy plik juz jest zrąany wtedy czy jak... ?

Ja tam uzywam PTC bo jest banalny w obsludze i nawet takie beztalencie do programow jak ja sobie radzi ... :wink:
Deks
Ja ostatnio sięprzerzuciłem na torrenta- dobre transfery są w miarę regularnie w przeciwieństwie do innych p2p...;p
kamson11

wiem w czym tkwi problem. masz versje pełną np. 3.3 sciagnij sobie 3.2.1 experimental to beda bledy ale tylko sie w programie wyswietlały i nie zwazaj na nie uwagi cool.gif i bedzie all ok.

http://ei.kefro.st/projects/btclient/. tu sciagniesz.
-=Burthess=-

wiem w czym tkwi problem. masz versje pełną np. 3.3 sciagnij sobie 3.2.1 experimental to beda bledy ale tylko sie w programie wyswietlały i nie zwazaj na nie uwagi cool.gif i bedzie all ok.

Od dzisiaj mówie do ciebie mistrzu smile.gif Dzięki, bardzo mi pomogłeś
kamson11

Od dzisiaj mówie do ciebie mistrzu smile.gif Dzięki, bardzo mi pomogłeś

Cieszę się jeśłi to pomogło, w koncu od tego jest te forum biggrin.gif Pomagamy sobie wzajemnie.
arrow.gif Pozdrawiam
2razyjot
Z ostatniej chwili - wlasnie opatentowalem sposob na transfer rzedu 60 kb/s -> ustawcie "maximum upload speed" na "1" i podziwiajcie. :mrgreen:
jaszczoor
ustawiałem tak i czase to dawało jakieś efekty a czasem transfer był niski więc to chyba mało daje
2razyjot
ustawiałem tak i czase to dawało jakieś efekty a czasem transfer był niski więc to chyba mało daje

Ja tam mam juz na stale "1" - roznica miedzy 1-40 kbps a 40-90 kbps jest dla mnie znaczaca. :wink:

Eppa! "thE leAgUe oF eXtraOrdiNary GeNtlEmen" -> transfer 66 kbps. icon_twisted.gif
jaszczoor
czy z suprnova.org mozna tylko ściągać pliki z 2 ostatnich dni czy można też z wcześniejszych????
Szukałem na tej stronce jakiegoś odnośnika do starszych dni ale nie mogłem znaleźć.
szczurek
na górze są odnośniki do poszczególnych działów, tam powinieneś szukać plików z wcześniejszych dni
2razyjot

Ja tam mam juz na stale \"1\" - roznica miedzy 1-40 kbps a 40-90 kbps jest dla mnie znaczaca. :wink:

Eppa! \"thE leAgUe oF eXtraOrdiNary GeNtlEmen\" -> transfer 66 kbps. icon_twisted.gif

Update -> to, co napisalem nie do konca pokrywa sie z prawda. Manewr ten zaleca sie przy sciagnieciu pliku w 50 %, pozniej mozna bez obaw "upload" na 1 ustawic i patrzec na rosnacy transfer. Do osiagniecia pulapu 50 % ustawiam na nieograniczona predkosc sciagania, co by nie bylo - "PTC" jest programem P2P ...
killert
www.suprnova.tk

u góry zakładki do działów
games, movies, applications, anime, comics etc.

ściągaj do woli
Mój bilans 3 tygodniowy: (wszystko xbox)
Red Faction II (1,7 GB)
Simpsons Hit&Run (1,65 GB)
X-Gra (2,07 GB)
Kill Switch (590 MB)
i kilka mniejszych pierdół po 200-300 MB
acha no i jeszcze Tomb Raider 2
www.suprnova.tk zaje...ta stronka. Można zasysać również z
http://bittorrentmovies.de/
z reguły można osiągnąć lepszy transfer (dużo europejskich seederów) ale jest tam o wiele mniejszy wybór gier a filmy w większości to SVCD z niemieckich kin (szprechen ju dojcz? ) biggrin.gif
pozdro
Sojer
program jest zayebisty! w ciagu 4 godz. zassalem WWE Here Comes the Pain 8O
jaszczoor
jakim cudem skoro ja już 2 godziny ściągam i mi jeszcze 8 zostało?? 8O

btw.jakim programem wypaliłeś gierke??
2razyjot
Napotkalem problem!

Wlasnie sciagnalem "Lige niezwyklych dzentelmenow". Sciagnalem 2 pliki, jeden z rozszerzeniem ".bin" drugi zas to ".cue". Probowalem wypalic go "Nero" ale gdy probowalem "otworzyc zapisany obraz plyty na HDD" wywalilo mi z 3 bledy (jakis blad w 1 linijce, anyway).

Myslalem, ze to wina "Nero" wiec zainstalowalem nowsze ale tez nic z tego. :x Mam pytanie - kto sciagal juz z suprnovej obraz plyty VCD i ja nagral aby dzialala? Bo sciaga mi sie "Matrix: Revolutions" i tez mam 2 plyty w folderze o nazwie "The.Matrix.Revolutions.CAM.VCD.READNFO-Mirage", mam tam pliki ".cue", ".bin" jest i "imdb.nfo" ale nie wiem jak sie do nich zabrac ...

[b]Pomozcie, prosze!
wsm
sprobuj innym progzem , np. Alcoholem.
marshall
Otworz to poprostu w ISOBuster i po sprawie biggrin.gif
Sojer
jakim cudem skoro ja już 2 godziny ściągam i mi jeszcze 8 zostało?? 8O 

btw.jakim programem wypaliłeś gierke??

alcoholem i nero, wypalilem dwie kopie bo dla kumpla tez, oby dwie kopie dzialaja bez zarzutu! icon_twisted.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.