Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: FILMY NA PSP ?
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2
dudek564
Witam prosze was o pomoc jak wzucic na psp filmy w formacie mp4 ? Znacie jakis dobry konventer plikow mp4 ? blush.gif
..::XMANiAK::..
http://www.nero.com/eng/Tutorials_Recode_for_Sony_PSP.html

sprawdz na skizo bo pewnie cos jest
konrado0905
Sydney
co do dobrego konvertera to polecam:

mpegable X4 live dosyć dużo opcji i niezłe możliwości
yanczi
najlepszy i polecany przez sonego jest video9 [ www.pspvideo9.com <= po prawej masz pelna wersje] programik jest darmowy i rewelacyjny [ tylko on skonwertowal wszystko czego inne nie mogly a testowalem wieeele programow ] Choc swoja droga nadal nie umiem konwertowac bezposrednio wma na mp4... no ale coz...
oFi
wszystko ładnie ale jak ja ulicha mam tam napisy polskie wstawić? blink.gif
yanczi
Hehe to nei ma sensu :-) mozesz wstawi programem do divxa [ avi] i potem go skonwertowac na mp4 ale cos mi sie wydaje ze to beda szlaczki :-) albo jakim magicznym programem dodac je do mp4 [ w rozdzelczosci dopasowanej do psp] sam sie tym nei interesowalem... jak by ktos wiedzial neich pisze
Ocelot
Panowie takie pytanko: Przerabiam film 696mb na najlepszą jakość mp4 w programie PSP VIDEO 9...I teraz takie małe pytanie:WTF??? Po konwersii na mp4 film zajął ponad 800mb!!! Przecież to niemożliwe!!!HELP!!!!
quattro
QUOTE(Ocelot @ 27 10 2005, 14:05) *

Panowie takie pytanko: Przerabiam film 696mb na najlepszą jakość mp4 w programie PSP VIDEO 9...I teraz takie małe pytanie:WTF??? Po konwersii na mp4 film zajął ponad 800mb!!! Przecież to niemożliwe!!!HELP!!!!
elo, odpowiedź prosta: wyrzuć swojego PSP Video 9 do śmietnika (tam jest jego miejsce) i skorzystaj z Xilisoft PSP Video Converter. Możesz go ściągnąć z http://www.mytempdir.com/223195 Key to:

QOUSSSTUVAFAEU633MYX6902-71C8-3B43-DB57

Musisz go wpisać przy pierwszym konwertowaniu. W nazwę użytkownika wpisz, co chcesz. Programik jest banalny i (co ważne) bardzo szybki. twisted.gif twisted.gif twisted.gif

...co do Xilisoft PSP Video Converter'a: przekonwertowałem "Kariere Nikosia Dyzmy" z 699mb na... 856mb. To normalka. Ustawiłem na najlepszą jakość, przy normalnej jakości poszłoby ok 300mb i a'propos tego fakt: urywek domowej produkcji filmiku z wakacji smile.gif , który zajmuje 454MB ----> przy normalnej, zadowalającej jakości skonwertowałem do... 54MB. To nie jest żart.

...z innej beczki: Czym dodajecie napisy??? bo ja coś mam problemy z virtualdub'em. ponoć można to też zrobić w konfigu ffdshow, ale to raczej się nie sprawdzi podczas przeniesieniu filmu na karteczkę smile.gif
Reven
Ja mam coś takiego że jakim programem bym filmu nie konwertował zawsze mam opóźniony dźwięk. I to nietylko na PSP, ale także na komputerze. Czy to wina kodeków ?? Może parametrów komputera??
freak.4
Mam taki problem z VIDEO 9, może ktoś poradzi. Wybieram plik do konwertowania, on pisze rozpoczynam pierwsze przejście przez 1sek, potem przez 1sek rozpoczynam drugie przejście a potem generuje miniaturę przez 1 sek, a potem w nieskończonośc rozpoczynam drugie przejście. ktoś poradzi? dzieje się tak z każdym filmem.
KopEr
też tak miałem musisz zainstalować quick time'a i videora'e wszystko masz na stronce programu.
blizzball
[/quote]
to ja mam nie typowy problem.... mam filmik z gamespota który jest odrazu w mp4 tylko trzeba zmienić jego nazwę , zmieniam ją na M4V10001.mp4 i wrzucam filmik do 100MNV01 potem to albo psp-ek nie widzi żadnego fils'a albo jest ale nie taki co można odtworzyć proszę o pomoc
KopEr
zmień nazwę powiedzmy na M4V10025.MP4 - dokładnie tak jak napisałem i wrzuć do tego folderu co pisałeś. Zdaj relacje czy pomogło.
blizzball
QUOTE(KopEr @ 12 08 2006, 17:06) *

zmień nazwę powiedzmy na M4V10025.MP4 - dokładnie tak jak napisałem i wrzuć do tego folderu co pisałeś. Zdaj relacje czy pomogło.

nic anic ..ja niewiem naprawde to nowa kieszonsolka z2.80 ... a gdy jest końcówka MP4 to plik jest nie widoczny a bez MP4 podaje że zły format
KopEr
Myślę ,że sprawa tchwi w tym ,że nie jest to wcale MP4... Ściągnij PSPvideo9 ono samo podpisze Ci plik i skonwerteruje. Możliwe ,że plik jest uszkodzony. Jeśli nie zadziała to ja już nie mam pomyslów.
blizzball
[quote name='KopEr' date='12 08 2006, 18:17' post='952934']
Myślę ,że sprawa tchwi w tym ,że nie jest to wcale MP4... Ściągnij PSPvideo9 ono samo podpisze Ci plik i skonwerteruje. Możliwe ,że plik jest uszkodzony. Jeśli nie zadziała to ja już nie mam pomyslów.
fucking shit nie ważne już jest ok nie trza wzywać lekarza ....
hooki
do filmów w *mp4 jeszcze trzba podgląd mieć w *thm o tej samej nazwie.

np. M4V10001.MP4 i M4V10001.THM
freak.4
nie trzeba, pójdzie bez tego.
shockwave
Mam też problem z video 9 , przy drugim przejściu czekam w nieskończoność!!! Zainstalowalem tą videore, quick time'a również mam i nie zmienie sie nic, help me!!
Reven
Też tak miałem i to chyba przez format pliku który się konwertuje ale nie jestem pewny
Cybuch
dajcie jeszcze raz link do tego programu (Xilisoft PSP Video Converter) bo ten podawany kilka razy jest juz nie aktualny. Probowalem tez szukac w google ale tam tez nic nie znalazlem...
Devil_MC
Witam ma zahbist* problem mianowicie uzywam programu video 9 tego do psp kiedy konwertuje film 700meg i rozpoczyna siekopiowanie an psp jest wszytsko okej ale kiedy odpalam psp to zamist filmu ma file data capturded czy jakos tak nei wiem o co chodzi jak konwetuje teledyski to ok a film jzu gozrej plzzz help sciagnolem chyba z 5 innych programow ale do nich trza miec cd kay help plzzzz
kalson1
Witam.Co do napisów które można wkleić do filmów to wszystko dziala pięknie.Nawet polskie znaki ładnie odczytuje.Jest troche zabawy ale gra jest warta świeczki jeśli nie ma się filmu z lektorem.Ja używam WinAVI iPod/PSP/3GP converter, WinAvi Video Conwerter ver.6.3 i pakiet kodekówk K-Lite Codec Pack.
Jakim
Ołkej chłopaki, troszkę dzisiaj posiadziałem z tymi filmami i podzielę się z tymi, którzy jeszcze nie wiedza co i jak:

Otóż jak narazie najlepszym formatem (prócz oryginalnego) który daje chyba idealnie taką samą jakość jak divx na waszym komputerze jest format o nazwie PMP.

To konwersji możemy użyć kilku programów m.in. "AVI to PMP" lub PMP Simple Converter.

Polecam ten pierwszy, gdyż pozwala na wklejenie napisów od razu do filmu, dzięki czemu po konwersji napisy będa wlepione do filmu.
Drugiego nie testowałem, jest podobno dużo szybszy bez straty jakosci ale napisy trzeba wklejac do psp\video razem z filmem.

Gdy już mamy gotowy film tworzymy folder VIDEO w katalogu PSP i tam też wklejamy film i ewentualnie napisy. Oba oczywiście musza mieć tę samą nazwę.

Następnie ściągamy program o nazwie PMP MOD kliknij i ściągaj kopiujemy 2 foldery i wklejamy je do PSP\GAME na karcie pamięci.

I... to już wszystko:D

Odpalamy psp (dział w wersji 1.50 innej nie próbowałem) wchodzimy do Game i odpalamy program. Wybieramy film i.. cieszymy się świetna jakością filmów na naszym PSP:D
diablic
Witam mam maly problem otoz konwertuje film po przez (Xilisoft PSP Video Converter) ale za chiny nie moge ich odtwozyc w PSP >>'
nawet jesli wgram to do katalogu "\MP_ROOT\100MNV01" z nazwa M4V10001.MP4 lub inna :M4V10024.MP4 to wciaz wywala komunikat o bledzie
This video cannot be played.
The data type is not supported.

zeby nie bylo soft to: 2.8 (>>' no comments)
dla pelnej informacji konwertuje filmy formatu *.avi *.wmv *.mpeg *.mpg na *.MP4
nie wiem moze to kwestia ustawien konversji lub jak zwyle co cos z mojej winy __'
z gory Dzieki za pomoc smile.gif
Tori
mam ogromną prośbę, jeśli ktoś ma na dysku pełną wersję Xilisoft PSP Video Converter to byłbym wdzięczny za wrzucenie do jakiegoś rapidshare albo na jakiś serwer, jestem cholernie zły, bo wszędzie są triale, a ten myk z formatem pmp nie sprawdza się na mojej konsoli- program do otwarzania pmp na psp jest tylko w formie jednego pliku, zaś drugi folder wyświetlany jako currupted file.
Jakim
tez tak mam, chyba że o czym innym myślimy. Tylko mówięc ci.. jakośc przerobionych filmów innego formatu niż PMP jest wręcz żenująca, jesli masz jakies porównanie.

Napisy chodza bez problemu, masz (pipi)istą jakośc i converter prosty w obsłudze jak szlag. Ogladac nie umierać. Jak masz jakiś problem to wal na PW
Tori
ale mi ten program się nie chce włączyć, wyświetlane jest, że nie da rady uruchomić, bo jeden plik jest zniszczony sad.gif
Jakim
hmm dziwne. Jak ściagnąłeś pliki które podałem powinny działać.
Mam pytanie.. odpalasz to w 1.50? Bo tylko na tym chodzi.
Tori
Właśnie teraz się skapnąłem, że przy odpalaniu Vice City Stories wymagało 2,81 i teraz mam własnie to confused.gif

EDIT:
Znalazłem inny program, którym przez noc skompresowałem chyba połowę mojej kolekcji skate videos wink.gif
emik
Ja jeszcze od siebie dodam, ze programik PSP Movie Creator jest bdb, niestety nie jest darmowy i nie znalazlem jeszcze scrackowanej wersji (choc na torrentach jest ich NIBY pelno).
Napisy same sie wklejaja - wystarczy, ze ma sie np. ffdshow za dekoder w systemie; tak samo robilem filmiki z napisami na NDSa - wystarczy converter, ktory podczas kompresji ma podglad filmu, i tyle smile.gif Do tego rozne opcje przycinania obrazu i rozdzielczosci...
Aha, no i jeszcze kompresuje do AVC, ktore przy mniejszej objetosci maja dobra jakosc + program ma wtyczke do automatycznego ladowania filmow do PSP, jest genialny moim zdaniem.
Co prawda kosztuje 30$, ale jestem w stanie za to tyle dac, zamiast gownianego PSPVideo9 z kabelkiem 45 zl w MM hyh.gif
juni8
QUOTE(emik @ 15 01 2007, 20:48) *

Ja jeszcze od siebie dodam, ze programik PSP Movie Creator jest bdb, niestety nie jest darmowy i nie znalazlem jeszcze scrackowanej wersji (choc na torrentach jest ich NIBY pelno).
Napisy same sie wklejaja - wystarczy, ze ma sie np. ffdshow za dekoder w systemie; tak samo robilem filmiki z napisami na NDSa - wystarczy converter, ktory podczas kompresji ma podglad filmu, i tyle smile.gif Do tego rozne opcje przycinania obrazu i rozdzielczosci...
Aha, no i jeszcze kompresuje do AVC, ktore przy mniejszej objetosci maja dobra jakosc + program ma wtyczke do automatycznego ladowania filmow do PSP, jest genialny moim zdaniem.
Co prawda kosztuje 30$, ale jestem w stanie za to tyle dac, zamiast gownianego PSPVideo9 z kabelkiem 45 zl w MM hyh.gif

Po pierwsze jest zcracowana wersja PSP Media Creatora. Trzeba umiec szukac. Trzeba dodac ze filmy sie przerabiaja bardzo szybko i mozna dostosowac wielkosc pliku do posiadanej wolnej pamieci.
emik
Umiem szukac i znalazlem, ale nie wszystkie dzialaja tak btw tongue.gif
BartX
PSP Video 9 zrobi wszystko za ciebie. Jeżeli czeka się bardzo długo na przejście, to znaczy, że pewnie format jest zły i program go nie czyta. Mnie idzie bardzo szybko. Można też użyć standardowego konwertera MP4 dołączanego do każdego odtwarzacza MP4. Można też skorzystać z programu SUPER, który służy do konwertowania wszystkiego do wszystkiego.
kapsello
czyli nie da sie dodac napisow do psp video? mam nowy soft wiec zadne programy nie wchodza w gre, a chcialbym na wykladach poogladac troche south parkow (btw, ktos moze zna strone z sp z wbudowanymi napisami? mam kilka odcinkow "z canal+" i napisy sa juz w srodku... a jezeli nie z napisami - moze dubing (w ostatecznosci))
Labik
sciagnij se PSP Movie Creator a tytul pliku .txt z napisami ustaw taki sam jak do filmu w tym samym folderze
freak.4
Poczytaj na forum które mam w podpisie, tam goście mają trochę więcej sposobów na połaczenie napisów z filmem.
MasterOD
Konrado napisał wcześniej dokładną instrukcję wgrywania plików mp4 na psp... do dlacego jak go tam wrzucę to pokazuje się w psp znak zapytania i nie chce się oddtowrzyc?? Muszę używać PSP MOVIE któryi tak nie wszystkie filmy konwertuje... o cio chodzi??
rivo
mi w tym programie pmp wyskakuje blad ze system nie moze odnalezc okreslonej sciezki... ocb?
Jakim
może źle ci się film przekonwertował
Labik
File -> Set Output Folder
MasterOD
Ale ja w PSP niemam takiego folderu. Mam tylko te dwa co są wymienopne na początku tematu gdzie trzea film zgrać... tyle że psp go nie czyta. Może stworzyć gdzieś nowy folder??
rivo
stworz sobie folder video
ja konwertuje programem xvid4psp. dlugo to trwa ale jakosc kozak
Jakim
a jak z napisami?
Labik
konwenterujesz film w xvid4psp
wrzucasz film + napisy do VIDEO
nazwa napisow musi byc taka sama jak filmu w formacie .srt lub .sub
odtwarzasz film za pomoca programu PMP AVC MOD
are91
A jak w przypadku normalnego PSP (z oficjalnym FW)? Ja używam do konwertowania Xvid4psp, jednak napisów nigdy nie wkleja, a próbowałem już różnymi metodami.
Labik
CYTAT(are91 @ 10 03 2007, 15:56) *
A jak w przypadku normalnego PSP (z oficjalnym FW)? Ja używam do konwertowania Xvid4psp, jednak napisów nigdy nie wkleja, a próbowałem już różnymi metodami.

Nie wiem jak z .pmp.
Jesli nie przeszkadzaja ci filmy w .mp4 (mniejsza rozdzielczosc od .pmp) to polecam psp movie creator - napisy z ta sama nazwa co film w formacie .txt i ci wkleja do filmu
Jakim
tak wogóle ma ktoś działający program do odtwarzania .pmp na Custom Firmware?
rivo
na forum psp poland znajdziesz wszystko
tak jak mowilem jakosc filmow rewelacja, super ze nie trzeba wklejac napisow w film. szkoda tylko ze odcinek prisona zajmujacy 350mb konwertuje sie w 1h 20min no ale coz cos za cos hehe
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.