Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Atari 2600
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Retro
TaiCat
kto z was miał do czynienia z tym cackiem?ja oniegdajś miałam A2600(junior).Byłam chyba 3-4 letnim bobasem ale pamiętam jak dziś te prostokątne pady i kardiże z tytułami "60 in 1"(w tym był Frogger,Boxing etc.),Pitfall,Spiderman...tą konsolę daże dość dużym sentymentem.A jak z wami?
Aborcjusz
heh atari na kardridze :f kaseciaki to bylo to, zostawiasz wlaczany magnetofon idziesz na trzy godziny na podworko, wracasz a tam gra sie jeszcze wczytuje, a jak dzoje sie rozpi'zgiwaly mniaah, jak sie nazywala gra na atarynke gdzie latales kolesiem ze sprejem? (taki prapradziadek jet grind radio ; )
opor
Ja mam ja w domu (razem z C64).
Na tych maszynkach zaczynalem przygode z grami...wiec sentyment jest.

Niestety nie mam zaparcia zeby na tym pograc...
Arox
Ja miałem Rambo....
Setezer
Mój wujek mieszkający aktualnie w Lyonie - Francja jest totalnym maniakem wszystkiego co związane z Atari do czasu sprzedania się infogames. Ma wszystkie oficjalnie wydane sprzęty (Jaguar ofkoz teżwink.gif. Wszystkie wariacje jakie są mi znane, no multum tego ma. Przez ostatnie dwa lata przechowuję kilka jego "artefaktów" czyli Atari5200, 7800, 400, 800 i kilka innych. I to właśnie on podczas schyłku Pegasów pokazał mi Atari2600. Sprzęt nadto archaiczny, szczególnie, żemiałem już jak na tamte czasy dopasionego kompa. Ale jednak zaraził mnie tą magią i kultem... Aktualnie SWOJE (nie wujka) mam Atari2600 i Atari2600jr. W planach wszystkie wariacje do zakupu oraz Jaguar i oba Lynxy.

Atari to jedna z firm magicznych noegdyś, szkoda że upadła. Mam nawet czerwoną koszulkę z wielgachnym logosem - góry Fuji.
TaiCat
a która firma wykupiła logo i nazwe Atari od Hasbro?Ja się ciesze że nazwa symbolicznie istnieje w branży gier a nie została zagrzebana gdzieś pomiędzy zabawkami(Hasbro to firma zabawkarska)
jakbu
Ja mam tą konsolke w wersji Junior z wbudowanymi grami (około 200). Ale Pady mi nie działają i chętnie kupie chociaż jednego od jakiegoś RETRO playera.
Oldskulowy dziad
Hmmm. Junior to to nie jest, jak już to jakiś 'Rambo' pochodna maszyneria.
Co do pada - mam akurat jednego, w nie za dobrym stanie ale jest icon_wink.gif . Odezwij się na gg, może jakaś wymianka?

Atari2600 boska konsola... Ostatnio namiętnie męcze swojego Junior'a (bez podtekstów, onaniści biggrin.gif) Pitfall'em, Dechatlon'em, Donkey Kong'iem... Ach, jak ja kocham tą konsole!
A jak pomyśle, iż 2600 w drewnie już do mnie leci... Stan nirvany osłabł z lekka, w końcu to już 2 tygodnie od wygranej aukcji (dopiero wpłaciłem blush.gif )
Setezer
Ty się nie rozczulaj dziad, a recki pisz! (tak w ogóle to Pitfall na SNES i MegaDrive to inna bajka, nie jest to konwersja z 2600... to tak na marginesie, w recce o tym pisaleś, już nie będę usuwał). nnation.be
Oldskulowy dziad
Fragment recenzji :
" Dał życie również przygodom spod znaku pułapki - Pitfall wyszedł na SNES'a, Mega Drive'a... "

Jak to czyta Set?

" tak w ogóle to Pitfall na SNES i MegaDrive to inna bajka, nie jest to konwersja z 2600... "

icon_twisted.gif nie mam pytań, wysoki sądzie.
stona
Ja mam orginalną ataryne 2600 , nie te kiszki co tu pokazujecie XD LANS XD Boks rządzi smile.gif
BiBeR
Ja mam Atari 2600, wersje w drewnie kiedy jeszcze nazywalo sie VCS smile.gif
Wczoraj wlasnie gralismy sobie z dziewczyna w jakis klon froggera na 2ch playerow.
Mimo ze konsolka ma juz prawie 30 lat na karku to swietnie sie prezentuje na stoliku pod tv miedzy ps2 i amplitiunerem laugh.gif
Magia Atari jest ponadczasowa wub.gif
wilku00034
czy ktos wie gdzie mógłbym dostać zasilacz do 2600??? bo na allegro i ebuyu nic nie ma sad.gif
Oldschoolowy dziad
Ciężko z dostaniem. Ale jak nie zależy Ci na oryginale, to podaję parametry :
9V, 500mA, polaryzacja plus w środku.
wilku00034
dzięki. zobacze co i jak biggrin.gif
BiBeR
Hmm, to moze warto kupic cala konsole z zasilaczm w komplecie ? smile.gif
Aktualnie widze ze na allegro jest do kupienia i to w dosc przystepnej cenie.
Oldschoolowy dziad
Ten za 199 ziko? Swoją drogą, lolo happy.gif.

Mam Atari 2600 z grami, padem i zasilaczem (nieoryginalny) na handel jakby co. Polecam sam sie.
wilku00034
jakie masz gry i ile byś wołał za ten zestaw? może masz jeszcze coś na zbyciu? biggrin.gif
jakbu
Najlepsze gierki to byly:

- "Samoloty"
- "Statki"
- "Boks"
- "Chowany"

oraz

- "Ucieczka przed policja"
BiBeR
Widze odkopany temat, milo wink.gif

jakbu : a pamietasz oryginalne tytuly?
boks - zapewne chodzi Ci o "Boxing" od Activision, gdzie byl widok z gory i 2 ludki z dlugimi lapami ?smile.gif
samoloty - to moze "River raid" ?
statki, chowany i ucieczka przed policja - tu mi nic na mysl nie przychodzi :|

Ale, ale, zajrzalem do tematu bo zbliza sie olimpiada, i tak naszlo mnie do wygrzebania Atari2600 z szafy (niestety jakis czas temu zniknela z polki pod telewizorem - brak miejsca i strasznie sie kurzylo) i pogrania sobie w "Decathlon" od Activision smile.gif
O "River raid" oczywiscie tez zahacze biggrin.gif
scalibur
CYTAT(BiBeR @ 24 07 2008, 11:25) *
ucieczka przed policja - tu mi nic na mysl nie przychodzi.

http://www.youtube.com/watch?v=6BXBVdhvsXQ
keystone kapers
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.