Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Burnout Revenge
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3 > Online
Arek_
Jakoś ten dział online przygasł, czyżbyście w nic już nie grali poza maniakami Socoma i mną maniakiem Burnouta?

Jakby co to uwagi:
1.Nauczcie się otwierać port 3658 UDP opis jest na stronie www.onlinecenter.pl dla B3 oraz w dziale support na stronie EA.com do NFSU
Wszystkie porty to 3568/9TCPiUDP 10070/10080UDP jak w instrukcji
2.Nie martwcie się że ludzi jest mało, to nie Socom czy Killzone, gdzie pokazani są wszyscy online, tu widać tylko tych w pokojach, a kupa czeka na dobry pokój, kumpli, no i gra!!! Ja czekam ze 30 sek, a potem gram 10 minut, tu już trzeba mnożyć ludzi x 20.
3.Gra jest super, dużo gorsza niż B3, ale i tak na 10/10 zasługuje.
Ozi
Jest tu ktoś kto dokładnie może opisać jak zrobić "Boost Start"?
chudy1986
QUOTE(Ozi @ 10 10 2005, 11:31)
*

Sądzę że chodzi Ci o "Boost Start" w crashu.Więc musisz patrzeć na pasek po lewej stronie!!!Naciskasz raz GAZ - (ps2 - x) wskażnik idzie do góry, gdy będzie na zielonym polu naciskasz drugi raz GAZ, wskażnik idzie w dół i znowu na zielonym polu naciskasz GAZ!!!Jeśli wszystko zrobiłeś dobrze to wystartujesz z kopyta!!!Tylko uważaj żebyś nie przedobrzył bo wtedy to...BUUUUUUUUUM!!!!!!!Mam nadzieję, że zrozumiałeś.
SnakeMayCry
Nie. Chodzi o Boost Start w normalnym wyścigu. W crashu to każdy wie jak się startuje.
chudy1986
unsure.gif A to chyba ja się nie znam, ale jak ja gram w burnout revenge to podczas wyścigu nie da się zrobić szybkiego startu, gdyż fura już jedzie!!!!!!!!Nie wiem... albo się nie znam:)
c1n3k
Moja instrukcja wykonania boost starta smile.gif
Gdy na ekranie masz "1" to szybko zmieniasz gaz,hamulec,gaz. Mi za kazdym razem wychodzi biggrin.gif
Długi
jak sie komus znudzi to ja moge od niego kupic
2razyjot
QUOTE(Ozi @ 10 10 2005, 10:31)
*

Zaczyna sie odliczanie czasu. Na przemian, plynnie wykonujesz kombinacje:

1. Hamulec [L]
2. Puszczasz [L] i przechodzisz na gaz [R]
3. ktory trzymasz caly czas. Samochod zaczyna palic opony.
4. w momencie pomiedzy 1 a startem (odliczanie) powtarzasz kombinacje i startujesz z boostem.

Kwestia wyczucia - pozniej wychodzi za kazdym razem.
Arek_
Przyznać się bez bicia czemu nie gracie online w BR?

No co jest, zaraz będę bił!
Dobra bez jaj, patrząc na żenujące osiągi graczy, którzy sporo pograli w B3 jak qbarulz i Pasiuch, podejrzewam że chodzi o port 3658, którego nie umiecie przekierować.
Pewnie to wyglądało tak: wpada Pasiuch do grania online a tu coś marudzi o 3658UDP, Pasiuch próbuje, próbuje, ale dostaje kopa za kopem z każdej gry, wreszcie po 0,5 godzinie raz zagrał i znowu próbuje, ale następne 0,5h nie wytrzymuje nerwowo i koniec BRonline. Zgadłem?
Co do tych kopów (kick) to dobry pomysł, bo w BR wreszcie mogę hostować gry, w B3 często nie wiadomo było kto blokuje grę, tu jak blokuje sama gra daje mu kopa po ok.15 sek. Tak, tak to nie złośliwi rywale, ba często jak host nie przekierował portów to pisze, że dołączający jest winny.

Niestety z onlinecenter zniknął przykład, a w support EA mam kłopoty znaleźć, ale dam podstawy:
pies za pc
po kiego grzyba trzeba skoro w Socom nie trzeba
MichAelis
jaki masz nick na b4?

XD
Arek_
CieniasuPRL & fafaafaaast
bo jestem szybkim cieniasem smile.gif
Yanckes
elo chetnie bym pogral przez online w b4 ale:
1.czekam na (pipi) nac i ten jakis tam pin(jeszcze nie rozpracowalem tego online na ps2)
2.mam b4 na twardzielu i nie wime czy jakis patch jest potrzebny
wink.gif pozdro
marchev
Dobra nie wiem co zrobić żeby odblokować ten port 3658. Mam ruter i przez niego próbowałem kablem eternetowym. Jak wy się łączycie i jakie te ustawienia konfiguracyjne połączenie bierzecie? Może tam coś pokręciłem bo leciałem jak było-cały czas w prawo. To w ogóle jest zbyt skomplikowane. Trzeba za dużo kombinować. Powinno być tak, że wkładasz płytę podłączasz kabel i grasz. mellow.gif A Ty Arek grasz w to na ps2 bo ta strona online center to jest x360.
Arek_
Onlinecenter się zmieniło; jak odblokować porty szukaj na portforward.com (kuuuupa routerów-przykładów); no i rzecz jasna w ustawieniach nie na auto (!!!), ale wklepać ręcznie sobie stałe IP (lub na routerze przypisać po mac-u); a ponadto ja już nie gram, bo nie ma z kim-ludzi mało a mojej klasy zero (ja mogę grać choćby 1 na 1 jak z KB ze 20 dni w maju dopóki mu konsola nie siadła), a wygrywanie w 99,9% mnie nie kręci.
Er_WolvEr
Qruca bomba mcye sie jak prosiak z niebem, mam NETIE wszytko gotowe w necie, ale tego cholernego portu odblokowć nie moge, podawane linki albo nie działały albo były zwiazane z routerami, a ja mam przez sieciową połączenie. Czy w takiej sytuacji ktośmoze podać sposób bym mógł zagrać w Bur revenge u siebie ? Qrde bede nieźle wdzieczny.
Arek_
"a ja mam przez sieciową połączenie"
A co to znaczy??? Albo z sąsiadem itp. jesteś za routerem albo jesteś za PC, który robi za router i tu nic nie musisz robić, bo B:R sam sobie otwiera, ewentualnie otwórz port w udostępnianiu (stałe IP dla PS2 konieczne)
garot
proszę o pilną odpowiedź, nie moge ustawić tego portu 3658 w burnoucie icon_cry3.gif , podłączam ps 2 bezpośrednio z routera D Link model: DI 604, próbowałem już wszystkiego, zrobiłem tak ja pisze w instrukcji z gry, w centrum pomocy ea i nawet prosiłem o pomoc techniczną na stronie z mojego routera i nic. czy koniecznie musi być ustawione na statyczne ip? i czy trzeba zaznaczyć w konfiguracji karty sieciowej w ps2 że gra sie przez router? bo ja tego nie dawałem bo jak to sie da to trzeba podać numer ID i HASŁO a ja nie wiem z kąd trza to brać. Prosze o odpowiedź, tym bardziej bo za niedługo ea zamyka serwery z burnouta a ja chce sobie pograć!!!
Er_WolvEr
QUOTE(Arek_ @ 14 06 2007, 19:16) *
"a ja mam przez sieciową połączenie"
A co to znaczy??? Albo z sąsiadem itp. jesteś za routerem albo jesteś za PC, który robi za router i tu nic nie musisz robić, bo B:R sam sobie otwiera, ewentualnie otwórz port w udostępnianiu (stałe IP dla PS2 konieczne)

Mam Neostrade ze zmiennym IP, konsole PS2 slim podłączoną przez kabel do sieciówki w PC, wiem że net działa, bo działa Amplitude czy PES 06, zresztą burnout też moge byćw menu online ale nie moge sie dołączyć.

Tak jak garot próbowałem róznych spodobów - zupa rybna z tego wyszła. Nie wiem co robić, qruca Amplitude nikt nie gra online , Raczet Gladiator i gra online dodawana od sony nie działa bo nie wiem wygasło mi konto na ich cholernym serwerze, tylko burnou mi został i kupa.

Grrrrr...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.