Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: NES
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Retro
Stron: 1, 2
Kruhol CPE
A ja mam pytanko. Chodzi mi o dwie gry na NES'a. Nie znam ich tytułów, ale postaram sie je opisać to moze ktos mi napisze ich nazwy, bo chciałbym sobie w nie pograc wink.gif

1. Sterowało się łodzią podwodną. Była do wglądu "mapa świata" i na ekranie poruszaliśmy się za pomoca kursora myszki. Można się było przełączać miedzy ekranami tj. peryskop, szkic łodzi, pokład, mapa świata (jakiś ocean).

2. Futurystyczna strzelanka/platformówka, w której po zabiciu bossa otrzymywało sie jego moc, (mozna sie było przeobrazac w robota, który umie pływac, latac itp. (na okreslony czas)). I to nie jest Megaman/Rockman/Castlevania. Ta o którą mi chodzi jest bardziej "powazna"

Za podanie tytułów z góry dzięki smile.gif
Setezer
1. Silent Scope.

Drugiej nie kojarzę, chociaż...
Kruhol CPE
No każda pomoc się przyda, bo bardziej mi na tej drugiej zależy smile.gif
Di
Była taka gierka jak "Shatterhead" (mogę mylić się co do nazwy), ale nie sądzę żeby o to chodziło. Sprawdź na romation.net
Kruhol CPE
Nie, to nie jest to ;/ W tamtej grze chodziło sie w "zamkniętych" pomieszczeniach ciagle. Pamiętam że jak sie zabiło pierwszego bossa to chyba się dostawało moc łażenia po scianach.
Emtebe
NESa nie miałem... Ale Pegasusa IQ-502 jak najbardziej biggrin.gif Do konsoli miałem "Złotą Czwórkę: od Mistrzów Kodu. Ja pierdziele! Ta konsola to była wypas! (jak na tamte czasy). W ciągu czasu obcowania z konsolą, nazbierałem ponad 80 "dyskietek". Wraz z zakupem PSX'a, Pegasus zagościł w szafie, a poźniej go sprzedałem razem z wszystkimi grami.

Teraz trochę żałuje. Miałem sporo wypasionych gier, w tym "Silent Service" - jedną z moich ulubionych. "Dyskietki" sprzedałem jakiemuś "targowemu handlarzowi", po 4 złote za sztuke. Teraz walę głową w ściane jak widze na Allegro, gry do Pegasusa po 30 zł a nie raz i więcej.

Tak czy inaczej, Pegaz poszedł w zapomnienie na rzecz PSX'a, później PSP, a teraz PS2. Jednak nie do końca. Bo na komputerze co i raz odpalam emulator NESa by pograć w Mario, czy Contre. A ostatnio siostra zakupiła na Allegro Pegasusa, więc i wspomnienia wróciły hyh.gif Teraz tuyko pozostaje odkupić gry... "Złotą Czwórkę" już mam hyh.gif
amarok
Czy zna ktoś tytuł pewnej gry na NES'a, gdzie chodziło się jednym z trzech kolesi do wyboru. Każdy miał inną broń. Jeden był ubrany na zielono, drugi na czarno, a trzeci miał długie włosy. To była platformówka. W pierwszym poziomie skakało się po dachach budynków. Miałem kiedyś tą grę na pegasusa, a teraz chciałbym sobie ściągnąć roma do emulatora, ale nie znam tytułu tej gry, bo był on wyświetlany, podobnie jak reszta tekstu, w postaci japońskich "krzaczków". Na kartridżu zaś widniał napis Robin Hood, ale to na pewno nie tytuł tej gry. Może ktoś zna przypadkiem jej prawdziwą nazwę? Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź.
Di
Spróbuj zadać to pytanie tutaj: http://www.nesforum.e9.pl/
marcin_N
Mógłby ktoś wymienić mi kilkanaście must-have'ów na NESa. Mam takie tytuły jak SMB, SMB2, SMB3, Contra, Super Contra, Tank i mam pytanie co jeszcze...
Bowser4
Pół dzieciństwa upłynęło mi na graniu w Fantastic Adventures of Dizzy. Gra jak na tamte czasy rewelacyjna. Świetna oprawa wizualna, różnorodna kolorystyka poszczególnych lokacji i wymagające zagadki. Gra IMHO trudna ale szalenie motywująca do dalszej eksploracji świata.
Żałuję, że nigdy nie udało mi się jej skończyć.

Z innych gier mile wspominam Big Nose the caveman (mógłby się ktoś pokusić o kontynuację tego hitu), Big Nose Freaks Out (doczekał się licznych kontynuacji - seria THPS), Ghoul School (po latach dowiedziałem się, że ta gra była crapem, a niegdyś należała do moich ulubionych; jakby ktoś nie wiedział - w grze chodzi się uczniem po szkole i walczy z potworami za pomocą kozackiego ekwipunku), Circus (?)(dyscypliny cyrkowe, nie pamiętam dokładnej nazwy, trudna ale wciągająca gra)

No i jeszcze jedna gra, którą katowałem - Mario - tylko nie mogę sobie przypomnieć jak się ta gra nazywała. Szukałem w necie, ale nigdzie na nią nie trafiłem. Może ktoś z was kojarzy ? W grze było kilka leveli - las, krater itp. Można było w dowolnej kolejności je przechodzić. Na końcu oczywiście boss wypluwający mniejszych przeciwników.
CIGEN
1. Battletoads seria
2. Adventure island (seria) z tego co wiem były 4 częsci
3. Gun Nac - super gierka ,latasz sobie stateczkiem w kosmosie zbierasz power up'y masz 5 rodzaji broni sa numerowane od 1 do 5 ,pancerzyk znacznie rozbudowuje kazda bron
na kazdej mapie masz do załatwienia 2 bossy w pierszej mapie ostatnim bossem jest królik z malymi ktore waLA Z marchewek
4. VIce -chodzisz kolesiem ktory ma trzy rodzaje broni 1-katana,2-pistolet, 3-granaty,jest w miare urozmaicona i w kazdej mapie mierzysz sie z bossem ,gra podobna do serii ninja gaiden
5. Flinstones-seria
6. Robocop 2
7. Darkman-

dwie ostatnie zrobione przez ta sama firme Ocean barzdzo wciagajace i wymagajace ,szczegolnie Darkman biggrin.gif biggrin.gif
KrasnalParlino
Najlepsza gra na NES to zawsze byl i bedzie Metroid! smile.gif Niema lepszych normalnie! Gralem w to na pegazusie nawet kiedys bo brat kupil. wink.gif Pamietacie kody co trzeba bylo wpisac zeby grac dalej? Ostatnio po sieci lataja kody zrobione przez polskiego gracza! Nie wiem czy mozna pisac takie rzeczy bo to trohe hardkor. Jak chcecie to zobaczcie linka z obrazkiem. Tu sa kody i pokazane obok co jest jak sie wpisze

http://img291.imageshack.us/img291/4636/metroidramzestg2.jpg

A mowilem ze hardkor?? tongue.gif Ale kody dzialaja jak pokazali na obrazku! Nawet metroid jest w innym ubraniu na jednym! aha kto wie co to za ramzes jest????
Metal
Jakby ktoś mógł mi podać wymiary konsoli, szczególnie górnej i dolnej ścianki byłbym wdzięczny. Potrzebuję też znać wymiary karta do NESa, na wiki jest, ale brakuje grubości i chcę, żeby ktos potwierdził. Fajnie, jakby ktos mógł wrzucić 6 zdjęć konsoli. Każde z innej strony. Jeszcze pytanie. Czy zasilacz jest wbudowany? Jeśli tak, miło byłoby jakby też zdjęcie jakieś sie znalazło smile.gif

Konsolę widziałem grubo ponad połowę swego zycia temu i nic nie pamiętam prawie. Nawet kart myślałem, ze jest większy, a szkoda, ze nie jest od te 2 cm tongue.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.