Witam was proszę o napisanie swoich uwag , spostrzeżeń , rad dotyczących gry online w najlepszą piłe konsolową na świecie.
QUOTE(Binek @ 9 10 2005, 12:28)
najlepszą piłe konsolową na świecie.
This is football jest najlepszą piłką . Khehehe.
ja nie będę w to grał bo moja mam zbiera czasem gruszki .
QUOTE(adamcky @ 9 10 2005, 19:43)
ja nie będę w to grał bo moja mam zbiera czasem gruszki .
Mam wrażenie, że Tobie głośne przeliterowanie od tyłu "abba" sprawia trudności.
a jest opcja zeby grac w PES5 po Xbconnect??
jaszczoor
10 10 2005, 15:18
Gra chyba nie wyszła jeszcze oficjalnie, co nie?
Jak sie myle i jest już na xkloca to jak sie ma sprawa lagów? Dalej jest tak lipnie jak w 4 czy poprawili i można już bez problemu grać?
radical edward
13 10 2005, 14:05
Tak jest to potwierdzone przez Konami - 2 na jednej konsoli.
Ja swojego preordera zlozylem wczoraj;]
sprzedał FarCry'a to zamawia xD
bartiz jak juz dostaniesz gierke to napisz jak przedstawia sie sytuacja z lagami.
Jesli wszystko bedzie ok, to takze zamawiam
Ja tez jestem napalony na ta gierke w online

, problemow ze znalezieniem graczy nie bedzie tylko oby byly dobre stattystyki i oczywiscie bez lagow..
MAm prośbę do osób które mają (będą miały ) PES 5 ONLINE. Proszę o napisanie swoich spostrzeżeń dotyczących gry online . Czy występują lagi itd.
Da się grać po linku czy tylko Live! ?
mam za sobą pierwszy mecz online
z niemcem
moja anglia 1 z jego brazylią 0
na dobry początek onlinowego grania
jest ok
jest zaje(pipi) ok!
jedyne co to żeby się połączyć z osobą którą się będzie grało. jezeli przejdzie przez to dalej jest miod!!!

bez lagow praktycznie
ok. wracam do maszyny
jakby mnie ktos szukal w pes5online to nick: pozzie
poZZdrawiam
poZZie
http://pes5.eu.gamebattles.com/ - jak ktoś chce umawiać się z najlepszymi z Europy, to tam będzie miał ku temu okazję. Obecnie trwa jeszcze dyskusja nad optymalnym ustaleniem zasad, ale grać już można.
Próbował ktoś grać na łączu 128/128? Jakie wrażenia?
Mam opcje neostrady 256 czy ktoś gra na takim łączu proszę o odpowiedż.
A gral juz ktos w wersje na PS2??
1.A jak sie laczysz z serwerami?? Musisz zalozyc konto (jak w grach od EA??) , czy przez Central Station??
2.No i czy jest tduzo graczy chetnych, czy puste serwery jak w przypadku wieszosci gier na PS2??
QUOTE(weider @ 24 10 2005, 00:05)

A gral juz ktos w wersje na PS2??
1.A jak sie laczysz z serwerami?? Musisz zalozyc konto (jak w grach od EA??) , czy przez Central Station??
2.No i czy jest tduzo graczy chetnych, czy puste serwery jak w przypadku wieszosci gier na PS2??
tak, ja gram online w wersję na PS2
1. zakłada się konto, nie gra się przez Central Station
2.dużo chętnych, nie zdarzyło mi się póki co, żebym czekał na kogoś (opcja quick match) chętnego do grania dłużej niż 30 sekund
poZZdrawiam
poZZie
Narazie niezbyt pozytywnie. Czekam od 30 minut aż ktoś się dołączy a i hostów 0...
To sytauacja na PS2 z tego co wiem jest zupełnie inna, masa ludzi i zadnych kłopotów z znalezieniem osoby do gry.
Luzno, to bylo przez te zmiany w LIVE, w ogole wczoraj LIVE kiepsko działał

Dzisiaj od rana już jest sporo osób, zawsze jest z kim zagrać.
Co do lagów to chłopków podzielono na 3 grupy, czerwony,żółty,zielony. Jak się dołączamy do żółtego leciutki lag jest, duuuużo mniejszy niż w PES4, można spokojnie grać zwłaszcza, że jest taka opcja, że po połowie jest zmiana hosta. Z zielonym grałem bodajże RAZ i wtedy to praktycznie zero lagu, różnić między pierwszą a drugą połową nie stwierdziłem !! Warto inwestować bo gra się wyje.biście !!
jaszczoor
26 10 2005, 17:07
QUOTE(bartiz @ 26 10 2005, 10:37)

Luzno, to bylo przez te zmiany w LIVE, w ogole wczoraj LIVE kiepsko działał

Dzisiaj od rana już jest sporo osób, zawsze jest z kim zagrać.
Co do lagów to chłopków podzielono na 3 grupy, czerwony,żółty,zielony. Jak się dołączamy do żółtego leciutki lag jest, duuuużo mniejszy niż w PES4, można spokojnie grać zwłaszcza, że jest taka opcja, że po połowie jest zmiana hosta. Z zielonym grałem bodajże RAZ i wtedy to praktycznie zero lagu, różnić między pierwszą a drugą połową nie stwierdziłem !! Warto inwestować bo gra się wyje.biście !!
No i po co napisałeś to ostatnie zdani? Teraz będe biedniejszy o 200 zł
chm[u]ra
26 10 2005, 23:45
Ktos zapytal wczesniej jakie macie lacza internetowe. Opowiadacie, ze bez lagow, ale malo to daje bez info o predkosci Waszego internetu.

faktycznie, nie zauważyłem tego na początku. też trafiłem wczoraj jednego gościa z zielonym i faktycznie grało się miodzio

Ale większość żółte. A na czerwone często nie wpuszcza - pisze, że mecz nie jest w tym momencie możliwy
poZZdrawiam
poZZie
jaszczoor
27 10 2005, 15:58
QUOTE(pozzie @ 27 10 2005, 10:08)

faktycznie, nie zauważyłem tego na początku. też trafiłem wczoraj jednego gościa z zielonym i faktycznie grało się miodzio

Ale większość żółte. A na czerwone często nie wpuszcza - pisze, że mecz nie jest w tym momencie możliwy
poZZdrawiam
poZZie
a jak jest zólte to gra sie mniej więcej tak samo jak w 4 część czy lepiej?
bartiz pisał, że na 'żółtym' lagi są dużo mniejsze niż w PES4

...
To rowniez zalezy czasami są jak w PES4, czasami mniejsze czasami prawie brak ! Jednak duzo osob ma chujowe łącza i czesto te lagi wystepuja
Na 128 da rady nomalnie pograć ???
(pipi) wie ja gram na 2MB
pytanko,czy grająć online mozna grac dwóch na dwóch? np. ja z kumplem przy jednej konsoli gramy z Hansem i Jurgenem przy drugiej?!
QUOTE(bartiz @ 30 10 2005, 20:24)

(pipi) wie ja gram na 2MB
I na ch*j się chwalisz ?? Po co piszesz posta skoro niemożesz nikomu pomóc . Udzieliłeś mu odpowiedzi ?? Nie !! To to po co wyskakujesz tutaj z jakimiś pochwałami . Możesz kogoś wprowadzić w komplex . Ja mam 2,4 MB i się nie chwalę .
A tak apropo - temat został przeniesiony do Kącik sportowy > subforum PES WE> PES5 online i tam już jest 9 stron więc proponuję tam zaglądać .
Adamcky, jaki ty jesteś beznadziejnie głupi...
adamcky to ze ty masz 2,4MB to mnie mało obchodzi i innych pewnie też a to ze ja mam 2 MB moze kogoś obchodzić bo jakbys wyzej przeczytal opisałem wrażenia z online jak działa na moim łączu a jak to Ci nie wystarcza to cytuję posta
Ktos zapytal wczesniej jakie macie lacza internetowe. Opowiadacie, ze bez lagow, ale malo to daje bez info o predkosci Waszego internetu.
Tak więc informacja o łączu była do chmury :>
QUOTE(AmDP @ 30 10 2005, 20:10)

Na 128 da rady nomalnie pograć ???
oi raczej nie za bardzo, w teorii 512 to minimum, ale w praktyce to róznie bywa
Zalezy co rozumujesz da rady pograc. Pograć da rady i na modemie 56k bo jak hostujesz to lagów niema ale za to przeciwnik...zależy czy interesuje Cie to czy rywal ma lagi czy nie.Jak się dołączasz to zalezy duzo od hosta.
W czwartek juz powinienem posiadac swoj egzemplarz PES5.
PS.bartiz mam nadzieje ze cos tam razem zagramy
PS2. Duzo naszych rodaków gra w PES5 na lajwie ???
Tez mam zamiar sobie kupic , ale mam pytanie - czy są w wersji na Xa takie levele(ranking) cos jak w halo2 ? ze jak wygrywasz mecze to masz wyzszy level i grasz z wyzszymi levelami?
Nie ale są punkty, jak wygrywasz to Ci dodaje i odbiera przeciwnikowi, jak przegrywasz na odwrót ;p
YETI na LIVE gra jeden POLAK jak narazie jego GT to Fuji Master PL
QUOTE(bartiz @ 7 11 2005, 21:39)

YETI na LIVE gra jeden POLAK jak narazie jego GT to Fuji Master PL
Fuji Mastera akurat mam na FL

sadziłem ze jeszcze ktos gra (kogo nie mam)
Graniu PL ma PESa5
Czy naprawde gra chodzi duzo wolniej?? jak tak to lipnie musi sie grac ...
QUOTE(zaqwsx @ 8 11 2005, 21:07)

Graniu PL ma PESa5
Czy naprawde gra chodzi duzo wolniej?? jak tak to lipnie musi sie grac ...
HE ? Można jaśniej :>
Kroolik
17 11 2005, 11:07
Teraz już więcej polaków

trzech na pewno

Zresztą wystarczy w baze gametagów wejść na tym forum i w miare wszystko jasne jest D:
PES5 online grałem gdzieś z 10 godzin (przetwilą skończyłem) i rozegrałem 27 meczy!!
GRA JEST BOSKA PRZEZ NETA.
Mój nick : patrz nick z lewej
division 3A
Gram na serverze English 1 w lobby only for amateur
witam , gram na xbox live! w pes5 i nie moge znalesc nikogo do pogrania z dobrym laczem, a jakby byl z polski to jeszcze lepiej by bylo , moj nick to :PikoPanPL , chetnie bym z kims popykal, aha i sory jezeli sie odezwalem z zlym temacie, ale widzialem tu podobne posty i postanowilem napisac
dobry temat, nie ma stresa
Kroolik
29 11 2005, 16:11
QUOTE(oFi @ 20 11 2005, 16:04)

PES5 online grałem gdzieś z 10 godzin (przetwilą skończyłem) i rozegrałem 27 meczy!!
GRA JEST BOSKA PRZEZ NETA.
Mój nick : patrz nick z lewej
division 3A
Gram na serverze English 1 w lobby only for amateur
Wpisuje oFi , oFI i kichuj niema cię....
mój to Kroolik PL
ON GRA NA PS2 ZIOMEK
Kroolik
29 11 2005, 16:27
no to wiadomo co wiadomo mu gdzie

live roxx
i niepisz do mnie ziomuś bo pomyślę żem hop-hipowiec
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.