Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: MMORPG
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3
Dworek
Ja bym proponował grę CABAL bardzo fajna a efekty s świetne,i nie tylko są też ciekawe profesje postaci ogólnie bardzo polecam.
boryn
Witam, ostatnio sobie chodzę po necie i szukałem jakiegoś RPG Online i znalazłem My Fantasy. Jest to gra RPG w przeglądarce i szczerze mówiąc nawet wciąga. Wybierasz sobie czy chcesz być wojownikiem czy magiem, dostajesz EXP i zdobywasz wyzsze lv, są ciekawe trudne bossy, ciekawy ekwipunek, walki z graczami online, turnieje ( sprawdź kto jest silniejszy )

Screeny:

A to jest adres do My- Fantasy:
My- Fantasy Online- Strona Główna
wintonic
www.swordofthenewworld.com

Gra ktoś w to? Dzisiaj ściągnąłem instalkę (3,6gb ;\) i wieczorem sprawdzę.

Prezentuje się genialnie, grafika ponoć lepsza niż w L2 (chociaż wymagania też kosmiczne), nietypowy mmorpg z dwóch względów. Pierwszy to miejsce i czas akcji, mamy tu amerykę czasów pokolonialnych czyli muszkiety, armaty, muzykę klasyczną i śmieszne stroje z tamtejszej epoki. Druga sprawa to rewolucyjny (?) sposób prowadzenia rozgrywki, kierujemy drużyną złożoną z 3 postaci jednocześnie. Można wybrać czy wykonujemy questy postaciami na zmianę czy obieramy tylko jedną postać a pozostałe dwie wykonują to samo co przywódca grupy. Z naszej drużyny możemy też zrobić rodzinę i łączyć się z innym rodzinami ;] Co mnie jednak głównie przyciągnęło do tej gry to fakt, że dopiero od niedawna gra jest zupełnie darmowa. Twórcy postanowili znieść wszystkie opłaty żeby powiększyć komjuniti grających. Nic tylko grać ;]

Wieczorem wrzucę pierwsze opinie.
wintonic
Pograłem dwa dni i się uzależniłem ;>

Grafika daje kopa w łeb, przepięknie zrobione miasteczka, porty rybackie, doliny, groty, komnaty. Miazga, nie zliczę ile razy się przyłapałem jak zamiast iść dalej do przodu zatrzymywałem się i kręcąc dookoła myszą podziwiałem krajobrazy z otwartą gębą. Piękna sprawa, dawno nie widziałem na swoim komputerze czegoś takiego. Druga sprawa to muzyka. Kolejny kop w łeb, idealnie dobrane kawałki, z początku myślałem, że przez cały czas będą mi towarzyszyły klasyczne dźwięki i ciągle przewijany ten sam motyw. Nic z tych rzeczy, kawałki pasują świetnie do danych miejscówek a jako ciekawostkę dodam, że momentami można tu usłyszeć kawałki...trensowe xD Sama rozgrywka 3 postaciami na raz to świetna sprawa, mamy swoją drużynę którą można w dowolny sposób zmieniać (lider, można stworzyć do 9 postaci i wymieniać je w trakcie gry). To moja pierwsza "poważna" gra online więc nie mam porównania z innymi tytułami. Na razie jest świetnie, właśnie obawiałem się, wciągnie mnie na dobre ;]

Gra ma piękną grafikę, znakomitą muzykę, nietypowy nowatorski system i przede wszystkim jest w pełni DARMOWA ;] Polecam i zachęcam do grania, szczególnie że na razie nie widziałem zbyt wielu polaków.
Cerb
Zasysam te giere, rano pewnie juz bedzie. Musze powiedziec ze mnie zaciekawila, obejrzalem kilka filmikow z gameplayu i prezentuje sie naprawde dobrze. Nastawiam sie na cos wiecej niz sieczka w ostatnio sciagnietym Archlodzie, ktorego usunalem po nabiciu 5 lvl, nuda i brak klimatu.

EDIT :
Zaczalem grac (serwer UK/DE), wlasciwie te grac to mozna dac w cudzyslow bo non stop mam zerwane polaczenia z serwerem.
wintonic
Ostatnie dwie noce/wieczory były jakieś problemy chyba bo rozłączało wszystkich. Krótko ale było. Gram już 4 dzień i powoli zaczyna mi się nudzić ;] nabijanie leveli cholernie nudne i żmudne, interakcji z innymi graczami na samym początku praktycznie w ogóle nie ma, gra się jak w singlu. Podniecałem się na początku ale już mi przeszło. Momentami gra potrafi nieźle wkur.wić. Pewnie wszystko się rozwinie na wyższych levelach ale mi się już zwyczajnie nie chce biegać i pakować tych postaci ;\
Cerb
Ja juz usunalem, dobilem do 22 lvl i mialem dosc. Postacie same walcza blink.gif , skilli nie uzywalem zadnych bo nie bylo potrzeby, ot zostawialem swoja druzne w jakims miejscu i sama nabijala kika lvl. Grafa ladna ale to nie ona decyduje o grywalnosci, muzyka na plus ale tez nie zawsze. No i trzeba znow rozejrzec sie za jakas gra, ale widze ze z mmorpg to chyba nic mnie nie zaciekawi jak tylko dlugo juz oczekiwany Aion.
wintonic
Niestety w tej grze nie liczą się umiejętności gracza ale level postaci, tak samo jest w duelach (pojedynkach z przeciwnikiem na arenie), zawsze wygrywa ten z wyższym poziomem ;\ Rzeczywiście można zostawić chłopków na cały dzień z wyłączonym monitorem i dźwiękiem i nic się im nie stanie, jeszcze scout w drużynie, który będzie leczył i już w ogóle można o wszystkim zapomnieć i przyjść po kilku godzinach. Ja na początku ślęczałem jak głupi nad monitorem i oglądałem jak wycinają kolejne hordy stworków xD Pierwsze wrażenie - super, później jest już tylko gorzej. Szkoda bo można to było inaczej rozwiązać.
LegionPolski
mam krótką przerwę od WOW'a (imo najlepszego mmo... a w tych grałem sporo. najlepszego bo pvp tutaj RZĄDZI [liczą się umiejętności a nie level, ja na przykład ubiłem zwykłym warriorem magusa, co miał +10 leveli więcej ode mnie], gra jest cholernie rozbudowana... ogólnie wow przebija moje *kiedyś* najukochańsze l2 pod każdym względem) i ściągnąłem se "perfect world online" - azjatycka darmówka... jak na razie gra prezentuje się nienajgorzej, nie jest identyczna jak 3/4 tych darmowych mmo ze wschodu (nawet strony www mają identycznie zbudowane tongue.gif), interface jak zwykle jest mało intuicyjny, ale gra jest w miarę rozbudowana i fajnie się gra, bo level nabija się tylko questami (no nie są to arcydzieła na poziomie GW, tylko zwykłe "ubij 20 takich stworków w czasie 10 minut"). grafika jest ok.

screeny:
http://img168.imageshack.us/my.php?image=2...2328copydw0.jpg
http://img170.imageshack.us/my.php?image=2...24105043ag1.jpg

oraz ciekawostka smile.gif

Cerb
A ja chwilowo dziekuje za skosnookie mmorpg'i, zastanawiam sie na WoW ale cena mnie kapine przytlacza.
wintonic
Legion, napisz mi jak wygląda sprawa z L2, powiedzieli mi że można grać na pirackich serwerach, prawda to? Czy nie ma jakichś przypadków, że jakieś bugi wyskakują na takim serwerze albo pod wieczór nie mogę w ogóle wejść do gry? Ogólnie czy granie na takim serwerze nie spowoduje ataku ku.rwicy i czy warto ściągać ;]
LegionPolski
CYTAT(wintonic @ 31 08 2007, 13:07) *
Legion, napisz mi jak wygląda sprawa z L2, powiedzieli mi że można grać na pirackich serwerach, prawda to? Czy nie ma jakichś przypadków, że jakieś bugi wyskakują na takim serwerze albo pod wieczór nie mogę w ogóle wejść do gry? Ogólnie czy granie na takim serwerze nie spowoduje ataku ku.rwicy i czy warto ściągać ;]

l2? najlepsze privy sposrod mmorpg... c4 jest w pełni wykradzione, niektóre serwery ściemniają, że mają 100% z c5, ale to ściema - co najwyżej 80%, bo moby nie mają dobrych statystyk. interlude jest wprowadzone na tych biednych serwerach, co jest po 100 osób i się podniecaja, że nowy kontynent ;]

sorry, że tak chaotycznie, ale sie spiesze więc podsumuje - tak, bardzo opłaca się grać na privach, najlepszy to imo dex romania [teraz - forbieddengaming] - stoi na full c4, osób gra od pyty, bugów nie ma [ale NIE MA, naprawdę] i ogólnie bajka.
Trzcina
Czy wy rozmawiacie o pirackich serverach czy mi sie wydaje? smile.gif
Watari
a tam pirackich lepszym orkeśleniem będzie zapewne Prywatnych wink.gif, chętnie bym sobie w L2 pograł tyle tylko że karta mi się zjarała..pozatym czekam na Open bete International Ragnarok Online 2 ;P
berr
odswierzam temat smile.gif
co sadzicie o warhammer online (age of reckoning)? w sumie klimatem rozwala sadzac po dotychczasowych materialach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.