Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Silent Hill (uwaga! SPOJLERY maja byc oznakowane!)
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
KOMODO
Niestety ludzie sa potrzebni, bo jak wiadomo sila SH byla oparta glownie na przebywaniu w samotnosci. W filmie by to nie przeszlo. Bedzie niezle cos czuje, jednak po fabule nie spodziewam sie nic. Ot, napchaja potworkow nie zwiazanych z fabula (piramide wrzuca pewnie tylko dlatego ze jest cool) i tyle. Chociaz, moge sie mylic.
2razyjot
QUOTE(Dante @ 20 01 2006, 20:52) *

No na tym jak i na poprzednim teaserze jest piramidogłowy co oznacza w jakims stopniu połącznie fabuły 1,2

Zyjace sciany rowniez sa, wiec masz motyw z "3" ... Polacza, pomixuja i wyjdzie hollywoodzki mega hit! smile.gif
Jakim
miałem nie oglądac i... obejrzałem nowy trailer. motywy z pielęgniarkami sa dobre, ale mam nadzieję że nie będzie z tego jakiejś fest sieki - babka weźmie piłę spalinowa i potnie poczwary:/ ale nie sądzę aby to tak spaprali. Fajnie pokazano potworki z gry, przynajmniej się przyłozyli. Motyw z syreną i radyjkiem również niczego sobie.

Co mi się nie spodobało to moment jak babeczka widzi nagle w ciemności dziewczynkę jadac samochodem<to jeszcze w deche aczkolwiek oklepane> ale moment jak przez nia przejezdża- tandeta jak z pały moim zdaniem.

Ludzie w Silent Hill... co to ma być? Rozumiem kilka postaci, kluczowych dla scenariusza, zrozumiem nawet Beana w roli męza ale ludzie wbiegający do kościoła 'or somfing' juz nie pasuje do klimatu.
Poza tym trailer jest jakiś taki mało straszny...może to dlatego że pokazano urywki i jako całość będzie przerażać, ale mówię co widze teraz i ten trailer nie posiada w sobie strachu.

tyle.. film wyjdzie na wiosnę wiec poczekajmy jeszce troche , a potem.. zjedziemy film po całości haha:D
MichAelis
No wlasnie tez mnie zastanawia ta pietnastka huh.gif (??!) ludzi biegnacych do kosciola, ale moze to nie jest takie proste tongue.gif
2razyjot
QUOTE(Jakim @ 24 01 2006, 19:14) *

Ludzie w Silent Hill... co to ma być? Rozumiem kilka postaci, kluczowych dla scenariusza, zrozumiem nawet Beana w roli męza ale ludzie wbiegający do kościoła 'or somfing' juz nie pasuje do klimatu.

Leeee tam, ona ma komorke i dzwoni do meza czy kogos tam i co? Tez zle? Poczekajcie na finalny efekt! Nie jestem optymista ale u licha, NIE WIERZE aby Konami nie trzymalo nad tym pieczy! mad.gif
Jakim
Ja nie mówie że nie trzyma, ale co mi nie pasuje. A tylu ludzi w SH w żadnej grze nie było. A że dzwoni do męża- też dziwne, prędzej spodziewałbym się że nie będzie zasięgu, tylko wtedy Bean nie miałby co robić.
Diabeu
QUOTE(wujaszek_JJ @ 25 01 2006, 08:22) *

Leeee tam, ona ma komorke i dzwoni do meza czy kogos tam i co? Tez zle? Poczekajcie na finalny efekt! Nie jestem optymista ale u licha, NIE WIERZE aby Konami nie trzymalo nad tym pieczy! mad.gif

a masz info że oddelogowany człon Konami nadzoruje prace reżysera & Co.?
2razyjot
QUOTE(_Diabeu_ @ 25 01 2006, 09:32) *

QUOTE(wujaszek_JJ @ 25 01 2006, 08:22) *

a masz info że oddelogowany człon Konami nadzoruje prace reżysera & Co.?

No wlasnie tutaj jest problem - bo na zadnej stronie takowego infosa nie znalazlem, jest to wiec moja wylaczna spekulacja ale mam nadzieje, ze ktos tam doglada calej sprawy i nie pozwoli wypuscic kapy; chociaz w sumie tu sie o hajs rozbija! Czy ktos z Redakcji obserwuje sprawe okiem fachowca i moze powiedziec cos wiecej?

Pamietajmy rowniez, ze to nie film wylacznie dla fanow - dla zwyklych zjadaczy popcornu tez, wiec pewnie znajdzie sie kilka akcji rodem z hollywood; wazne tylko by nie spartolic konceptu bo tutaj mozna dac ognia! I jesli ktos liczy na przeniesienie zywcem akcji z SH to IMO moze zapomniec. Granie a ogladanie to 2 rozne baje - gdy uda sie przeniesc klimat zaszczucia i syfu w 10 % bede bardzo zadowolony!
Jakim
Wujek jak oni przeniosą TYLKO 10% tego klimatu powstanie pała a nie film:/
Chociaż na trailerach juz teraz widać że jest na co czekać ale niezapominajmy że to tylko trailer. Red Eye też miało fajny trailer a co wyszło?

Licze na ten film i cholera mnie weźmie jak fabuła okaże się być jakimś hollywodzkim banałem, na końcu wszyscy szczęśliwi wróca do domu <nia pasuje do gry:p> albo pod sam koniec zacznie się robić jatka w stylu- maż wezwał siły specjalne do SH i ci za pomoca maszynówek robią sieke z potworów, potem wychodzi jakiś mega wielki potwór - ostatni boss ni z (pipi) wzięty , pokona wszystkich cwaniaków z giwerami i tylko ta mała dziwczynka będzie go w stanie pokonac ;( ... za jajca się powiesze
2razyjot
QUOTE(Jakim @ 25 01 2006, 10:00) *

No ale jak ty chcesz sie takiego czegos przestraszyc itp.?

Wg. mnie ekranizacja SH nie wyjdzie jako horror tylko ... Dlugometrazowa wstawka ktora moze byc dodawana do kolejnej czesci. Nie upatruje w tym mega hitu bo to nie wyjdzie po prostu. Bedzie przeniesione miasto, pieczolowicie przeniesione motywy fabuly (pewnie ostro pomixowane), moga dorzucic filtr, potwory w fajnych ujeciach (jakies migawki drgajacego scierwa pozaszywanego w bandaze itp.) ale ogolem dla fana SH, ktory wymaga godnej ekranizacji bedzie to IMO jako ciekawostka i zacznie sie krecenie nosem, ze nie straszy i w ogole ... Ja bede sie bawil wysmienicie i chetnie przymkne oko patrzac przez pryzmat tego, ze moge zobaczyc to wszystko w kinie!

Zobacz na Resident Evil - niby nie ten kaliber itp. ale ludzie zwyczajnie za duzo wymagaja ...

Chociaż na trailerach juz teraz widać że jest na co czekać ale niezapominajmy że to tylko trailer. Red Eye też miało fajny trailer a co wyszło?

Hehe, zdania sa podzielone (hi Diabeu!) ... smile.gif Ogolem jednak madrze mowisz - trailery maja byc zgodne z reklama i modelem AIDA wiec w sumie, ze jest sprytnie zmontowany i pokazuje pazur to nic nowego!

Licze na ten film i cholera mnie weźmie jak fabuła okaże się być jakimś hollywodzkim banałem, na końcu wszyscy szczęśliwi wróca do domu <nia pasuje do gry:p> albo pod sam koniec zacznie się robić jatka w stylu- maż wezwał siły specjalne do SH i ci za pomoca maszynówek robią sieke z potworów, potem wychodzi jakiś mega wielki potwór - ostatni boss ni z (pipi) wzięty , pokona wszystkich cwaniaków z giwerami i tylko ta mała dziwczynka będzie go w stanie pokonac ;( ... za jajca się powiesze

Nie noooo, tak zle nie bedzie chyba ... smile.gif
Jakim
QUOTE(wujaszek_JJ @ 25 01 2006, 10:06) *

No ale jak ty chcesz sie takiego czegos przestraszyc itp.?

Wg. mnie ekranizacja SH nie wyjdzie jako horror tylko ... Dlugometrazowa wstawka ktora moze byc dodawana do kolejnej czesci. Nie upatruje w tym mega hitu bo to nie wyjdzie po prostu. Bedzie przeniesione miasto, pieczolowicie przeniesione motywy fabuly (pewnie ostro pomixowane), moga dorzucic filtr, potwory w fajnych ujeciach (jakies migawki drgajacego scierwa pozaszywanego w bandaze itp.) ale ogolem dla fana SH, ktory wymaga godnej ekranizacji bedzie to IMO jako ciekawostka i zacznie sie krecenie nosem, ze nie straszy i w ogole ... Ja bede sie bawil wysmienicie i chetnie przymkne oko patrzac przez pryzmat tego, ze moge zobaczyc to wszystko w kinie!

Zobacz na Resident Evil - niby nie ten kaliber itp. ale ludzie zwyczajnie za duzo wymagaja ...

Hehe, zdania sa podzielone (hi Diabeu!) ... smile.gif Ogolem jednak madrze mowisz - trailery maja byc zgodne z reklama i modelem AIDA wiec w sumie, ze jest sprytnie zmontowany i pokazuje pazur to nic nowego!

Nie noooo, tak zle nie bedzie chyba ... smile.gif

Pewnie masz rację (choć chciałbym abys się cholernie myliłwink.gif. Swego czasu jak na necie huczało tylko o zapowiedziach tego filmu i nie było żadnych zdjęć ani trailerów, myslałem sobie że ekranizacja TEJ właśnie gry to doskonała okazja na stworzenie cholernie dobrago horroru, który straszy, przez cały film, w którym cały czas oczekujesz nieznanego i własnie to przeraża, w którym dobry dźwięk potrafisprawić że popuścisz w galoty a w którym walka zejdzie na drugi, a nawet trzeci plan.

Oglądałeś zapewne Session 9, ja dopiero ostatnio miałem okazję oblukac ten film i cieszyłbym się, gdyby choć niektóre momenty w SH były podobne do tych z S9, choćby pierwsza noc w szpitalu <jak chopek postanawia wrócić w nocy po monety, które znalazł>. Normalnie SH.
Trailery, jak narazie tego nie pokazują, choć nie ma źle.

Ja w dalszym ciągu licze że to bedzie horror.
2razyjot
QUOTE(Jakim @ 25 01 2006, 10:20) *

Pewnie masz rację (choć chciałbym abys się cholernie myliłwink.gif.

Nie no, zwyczajnie moj punkt widzenia - szerzej kilka kilka linijek nizej. smile.gif

Swego czasu jak na necie huczało tylko o zapowiedziach tego filmu i nie było żadnych zdjęć ani trailerów, myslałem sobie że ekranizacja TEJ właśnie gry to doskonała okazja na stworzenie cholernie dobrago horroru, który straszy, przez cały film, w którym cały czas oczekujesz nieznanego i własnie to przeraża, w którym dobry dźwięk potrafisprawić że popuścisz w galoty a w którym walka zejdzie na drugi, a nawet trzeci plan.

Dzwiek w polaczeniu z dobrym rezyserem i kamerzysta potrafi czynic cuda - chociazby zwichrowane intro do filmu "Lek" robi potworne wrazenie! Ale SILENT HILL jako film? Dla fana serii to nie bedzie nic mocnego - bo potwory juz zna, widzial wiele, w grze go to mocniej ruszylo bo wchodzac do szkoly w SH najpierw sam sie wsluchiwal po czym mogl np. wylaczyc konsole albo pojsc dalej. Wazne to nie oczekiwac toczka w toczke odwzorowania bo tutaj sie masa ludkow zawodzi! Chce konkretnego filmu i tyle!! Nie bede porownywal kwestii straszenia na plaszczyznach film i gra bo to 2 rozne baje - chce mocnego filmu (fabula, kamera, zakonczenie), ktory bedzie godna ekranizacja serii ale nie tylko za sprawa uczucia strachu bo tutaj majac stycznosc z gra (nie wspominam nawet o maniakach serii) wiele nie zaskoczy i nie zaatakuje psychiki.

Oglądałeś zapewne Session 9, ja dopiero ostatnio miałem okazję oblukac ten film i cieszyłbym się, gdyby choć niektóre momenty w SH były podobne do tych z S9, choćby pierwsza noc w szpitalu <jak chopek postanawia wrócić w nocy po monety, które znalazł>. Normalnie SH.

Ja jestem skrzywiony bo mnie to nie ruszylo od strony napiecia - wlasnie mialem flesza z SH i zaczalem to rozpatrywac od strony technicznej/realizacji ... Zwichrowane ujecia robia na mnie wrazenie i to mocne! Mistrzostwo swiata to SH3 i perspektywa kamery znad krecacego sie kolka wozka inwalidzkiego - nie zapomne do konca zycia!

Trailery, jak narazie tego nie pokazują, choć nie ma źle.

A'propo pokazywania - niech sie jakis zapalony tworca nie wezmie za jak najdokladniejsze odwzorowanie stworow itp. bo bedzie beka. Sila musi byc dopowiedzenie sobie samemu pewnych szczegolow wygladu (mrok daje potworne mozliwosci do budowania napiecia, niedokladne i niewyrazne ujecia z jakims filtrem + dzwiek moga byc kluczem do sukcesu) itp. Nie ukrywam, ze muzyka i dzwieki beda graly tutaj wielka role!

Ja w dalszym ciągu licze że to bedzie horror.

Nie no horror bedzie, ale czy kogos to przestraszy kto mial dluzsza stycznosc z gra i ta zrobila na nim wrazenie? smile.gif
Czappi
Mocny trailer, wierze w ten film.
Dziewczynka na ulicy przed samochodem - to samo co w SH1, Alessa.
Pielęgniarki troche dziwnie wyglądają, mega sztucznie. Ale klimat jest smile.gif
Jaka jest dokładna data premiery?
Gawlick
Z tego co wiem to 21 kwietnia.
_Alek_
Hmmmm, już nie mogę się doczekać icon_twisted.gif
Ale dwie rzeczy:
Do ludków typu "Ale mam nadzieję, że nie pokażą potworów bo to zabije klimat, nie to co w SH..." itp., a w grach to nie widziałeś potworów i waliłeś na ślepo? laugh.gif Dla mnie cały power Silent Hill tkwił w tym, że chore, obrzydliwe i powykręcane potwory były jak najbardziej widoczne, ale te naprawdę straszne momenty przebijały to. Nie zmienia to faktu, że potwory na wizji są jak najbardziej na miejscu. Co do walki... została ona zepchnięta nieco na dalszy plan poprzez zamianę Harry'ego na kobitkę, ale z chęcią zobaczyłbym jak pani próbuje uciec spomiędzy tych pielęgniarek nieporadnie operując np. siekierą icon_twisted.gif (SH3, anyone?=)

A co do wielu ludzi wbiegających do budynku, to mogła byc jakaś retrospekcja.
A zresztą kto wam powiedział, że to byli ludzie? icon_twisted.gif
Dante
QUOTE(Gorthaur @ 25 01 2006, 15:59) *

Do ludków typu "Ale mam nadzieję, że nie pokażą potworów bo to zabije klimat, nie to co w SH..." itp., a w grach to nie widziałeś potworów i waliłeś na ślepo? laugh.gif

W serii majbardziej klimatyczne momenty to tew których słyszysz coś dziwnego widzisz zarysy we mgle ale potwór nie atakuje to dawało powera i poczucie że musisz być cały czas gotowy do odparcia ataku. Wiem że w filmie czegoś takiego nie będzie ale jak chce oglądac ludka rozwalającego setki ludzi kosiarka to odpalam Brain Dead. Niech tylko nie zrobi sie z tego zwykła sieczka po prostu zatytułowana Silent Hill
KOMODO
w SH straszna byla samotnosc. Stales u bram szkoly, w kompletnym mroku, po obu stronach zywoploty i wszedobylska ciemnosc. Ja osobiscie czulem sie wiecznei obserwowany, nigdy nie czulem sie bezpiecznie. W filmie nie licze na to, bo zwyczajnie by to nie przeszlo. Nie zpaominajmy ze to film dla wsyztskich, nie tlyko dla znawcow gry. troche zdziwilem sie widzac niemalze kopie intra z jedynki. Odczulem deja vu i oszukanie mnie, ale ale.... Czy aby nie na to narzeka sie przy ekranizacjach gier? "A bo jest inaczej niz w grze". No to jest, wstep taki sam. Niektorym moze sie spodobac i okazac sie swiezy. Wystarczylo nie grac w SH i nie ogladac gothicy by poczuc powiew swiezosci. A ludzie w miescie? Na moje oko to zwykle mieso armatnie ktore nie odegra w filmei zadnej roli. Biegli bo biegli, niedobitki z przekletego miasta. Ale i tak widac kto sie liczy kto nie (na wzor gry tylko kilka kluczowych postaci). Mam nadzieje ze tak syzbko jak sie pojawili na tcyh schodach tak szybko odejda na drugi plan. Moze byc niezle, moze byc brudno, straszno i klaustrofobicznie. Tylko draznia mnie dwie rzeczy. Jets za jasno i nie ma noise effect!!! Przydalby sie totalny mrok rozszczepiany jedynie snopem siwatla z latarki. A noise effect nadalby syfu i klimatu lokacjom, bo teraz wygladaja zbyt sterylnie. Wiem, wiem, ze sa usyfione po pachy, jednak zarowno na nich jak na postaciachpatrz iakcje "idzie se piramidoglowy") za bardzo zajezdza animacja komputerowa. Myslalem ze bedzie bardziej starsznie - po trailerach sie nie boje - filmu pewnie tez bal sie nie bede.
2razyjot
QUOTE(Gorthaur @ 25 01 2006, 13:59) *

Do ludków typu "Ale mam nadzieję, że nie pokażą potworów bo to zabije klimat, nie to co w SH..." itp., a w grach to nie widziałeś potworów i waliłeś na ślepo? laugh.gif Dla mnie cały power Silent Hill tkwił w tym, że chore, obrzydliwe i powykręcane potwory były jak najbardziej widoczne, ale te naprawdę straszne momenty przebijały to.

Dziekuje, widzialem, postoje, ide, autobus ... Hrhrhrhrhrhrhrhrhr ... :f
Diabeu
w SH straszna byla samotnosc. Stales u bram szkoly, w kompletnym mroku, po obu stronach zywoploty i wszedobylska ciemnosc. Ja osobiscie czulem sie wiecznei obserwowany, nigdy nie czulem sie bezpiecznie. W filmie nie licze na to, bo zwyczajnie by to nie przeszlo.

bo nie sterujesz hipkiem tylko patrzysz na ekran, biernie
pewno masa ludu zjedzie film jak nie będzie cały w ziarnie, a mnie to ryba

to nie film dla graczy jest, tylko dla mas
Tokar
Co do tego, czy Konami sprawuje nad projektem pieczę, to nie wiem, ale film jest chyba produkcji USA/Kanada/Japonia, więc raczej jest taka szansa.

Co do nowego trailera, to mam podobne odczucia jak wszyscy. Wszystko fajnie, tylko co w opuszczonym SH robi stadko mieszkańców ? Statyści do ratowania przez Cybil ? Mama nadzieję, że nie będą takiej ekipy ciągać za sobą przez pół filmu, bo wtedy klimat może ostro polecieć na mordę.
Poza tym zgrzytem jest bardzo wporządku, patent z czarnym śniegiem rządzi, podobnie jak niektóre ujęcia.
No to czekamy do kwietnia :0
2razyjot
QUOTE(Tokar_Sama @ 26 01 2006, 10:07) *

Co do tego, czy Konami sprawuje nad projektem pieczę, to nie wiem, ale film jest chyba produkcji USA/Kanada/Japonia, więc raczej jest taka szansa.

Nie no, Japonce moga miec cos wspolnego ale raczej z hajsem niz sprawowaniem pieczy nad caloksztaltem. Mam cicha nadzieje, ze jednak ktos z tworcow macza paluchy w ekranizacji ...
Diabeu
ja za to wątpię, spylili licencję i już
2razyjot
QUOTE(_Diabeu_ @ 26 01 2006, 14:07) *

ja za to wątpię, spylili licencję i już

Ja tez. Ale jednak pozostaje slodka niepewnosc, hehehe. W kazdym razie - nie rezyseruje tego Boll wiec moze byc sympatycznie i moze rzeczywiscie ktos wpadl na pomysl i zatrudnil w ekipie (jako kosultanta) realizujacej film zioma od gier? No czas najwyzszy ... Bo patrzac na "Bloodrayne" ten pi.er.do.lony szkop w przygody mojej kochanej wampirzycy to gral po 10 czopersach opiumowych. ;/
Diabeu
taki "konsultant" to kula u nogi dla reżysera
2razyjot
QUOTE(_Diabeu_ @ 26 01 2006, 14:14) *

taki "konsultant" to kula u nogi dla reżysera

Nie, jesli rezyser chce stworzyc cos godnego uwagi i zgodnego z pierwowzorem ku uciesze fanow. Jak ktos ma wizje artystyczna (tjaaaa) i jest cwaniak (Boll) to w du,pie ma wszystko i leci po lebkach i kosztach!
Diabeu
mała jest szansa na to że reżyser i konsultant będą mieli taką samą wizję

robienie gier a kręcenie filmów to całkowicie inne bajeczki

i wątpię by było to robione ku uciesze fanów

a Boll robi marne filmy z premedytacją, tego wymagają jego inwestorzy
2razyjot
QUOTE(_Diabeu_ @ 26 01 2006, 14:30) *

E no, zobacz "RE: Apocalypse" - przeniesione zywcem interko z RE3 w jednej z akcji na ulicy, tylko fani mogli to przykminic. Cieszy jak cholera i tutaj jestem niemal pewien, ze Anderson poszedl po rozum do glowy i posilkowal sie kims z ekipy od RE! smile.gif
Diabeu
albo sam jest graczem
tk
No mówił nawet, że sie jara RE więc nie potrzebował żadnego fachury od takich smaczków..
2razyjot
QUOTE(_Diabeu_ @ 26 01 2006, 15:23) *

albo sam jest graczem

No to Boll w takim razie ma slabego PCta i widzi tylko poszczegolne klatki grajac w gre i krecac film. icon_idea.gif
Jakim
lub gra przy wyłączontm monitorze/tv a postacie bierze z okładek, fabułem sam wymysla, bądź rozszerza to co jest na tylnim opakowaniu pudełka itp. mniejsza z bollem bo nie kreci SH i chwała Konami za to.
KOMODO
QUOTE(wujaszek_JJ @ 26 01 2006, 14:51) *

QUOTE(_Diabeu_ @ 26 01 2006, 14:30) *

E no, zobacz "RE: Apocalypse" - przeniesione zywcem interko z RE3 w jednej z akcji na ulicy, tylko fani mogli to przykminic. Cieszy jak cholera i tutaj jestem niemal pewien, ze Anderson poszedl po rozum do glowy i posilkowal sie kims z ekipy od RE! smile.gif
Nawiazan bylo znacznie wiecej. Pamietasz scene jak Alice biegla obstrzeliwana przez helikopter i pozniej rozwalila kolesi stojacych obok beczki? Toz to intro Code Veronica jak w ryj strzelil. Intro z RE3, owszem bylo, jednak nie bylo tak wiernie oddane jak ow bieg z CV (chociaz najazd na milicyjny kask byl).
Tokar
RE:Apocalypse to po prostu adaptacja scenariusza RE3, dodatkowo uzupełniona o niezwykle inteleigentne motywy typu Nemesis znający kung fu ;p
Dante
ale słaba adaptacja (laska walczy z Nemesisem na rowni wtf?)
podobnie pewnie będzie z Silentem (opieramy sie o 1 ale damy pare własnych pomysłów{cybil na pewno zna muai thai i uzywa go przeciwko pielęgniarką}
MichAelis
QUOTE(Tokar_Sama @ 26 01 2006, 10:07) *

Poza tym zgrzytem jest bardzo wporządku, patent z czarnym śniegiem rządzi

wyglada jak sadza cool.gif
Ölschmitz
sadza? moje pierwsze skojarzenie to "lista schindlera" i podobny 'śnieg'...
KOMODO
QUOTE(Olszesky @ 29 01 2006, 16:35) *

sadza? moje pierwsze skojarzenie to "lista schindlera" i podobny 'śnieg'...
Moje takze, to wyglada zupelnie jak popiol. Mialoby to sens, nawizywaloby do jednegoz najczarniejszych rozdzialow w historii ludzkosci (holocaust). Chociaz szczerze mowiac wolalbym tradycyjny snieg, padajacy sobie po prostu (jak w SH1).
2razyjot
QUOTE(Tokar_Sama @ 28 01 2006, 18:34) *

RE:Apocalypse to po prostu adaptacja scenariusza RE3, dodatkowo uzupełniona o niezwykle inteleigentne motywy typu Nemesis znający kung fu ;p

Czepiasz sie. Masz wyjasnione skad sie wzial "nemo" wiec nie kwicz. Zrobili super zolnierza szprycujac go virusem, proste ... Spodziewales sie, ze Jill bedzie biegac naokolo niego i strzelac z bazooki i jeszcze moze pasek energii beda mieli + jedzenie zielonych roslinek? ;]
Diabeu
QUOTE(Dante @ 28 01 2006, 18:41) *

podobnie pewnie będzie z Silentem (opieramy sie o 1 ale damy pare własnych pomysłów{cybil na pewno zna muai thai i uzywa go przeciwko pielęgniarką}

zdrowe brednie,

Radha Mitchell to dobry wybór, pokazała w Pitch Black że emocjami grać potrafi a tu to jest najwazniejsze - co najwyżej zdzieli pielęgniarę latarką i da dyla
co do ludzi na trailerze, czyżby coś na wzór ekipy z 2? inni przywołani przez miasto? czy też mieszkańcy będący świadkami zagłady własnej społeczności?
huh
KOMODO
QUOTE(_Diabeu_ @ 30 01 2006, 10:14) *

QUOTE(Dante @ 28 01 2006, 18:41) *

zdrowe brednie,

Radha Mitchell to dobry wybór, pokazała w Pitch Black że emocjami grać potrafi a tu to jest najwazniejsze - co najwyżej zdzieli pielęgniarę latarką i da dyla
co do ludzi na trailerze, czyżby coś na wzór ekipy z 2? inni przywołani przez miasto? czy też mieszkańcy będący świadkami zagłady własnej społeczności?
huh
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
2razyjot
QUOTE(KOMODO @ 30 01 2006, 16:50) *

O ile nie wiesz Silent Hill nigdy nie uleglo zagladzie i "przemianie". Owszem, wielki pozar spustoszyl wioche, pozbawiajac ja glownego srodka utrzymania - turystow, ale jak wynikalo z gry - ludzie zyli tam sobie dalej jakby nigdy nic. Po prostu przywolani do miasta widza jego alternatywna rzeczywistosc. Czyli ta banda to moga byc pzrywolani do miasta, ew. jakies wytwory wyobrazni glownej bohaterki (cholera wie jakie ma schizy - Eddy w "dwojce" tez widzial ludzi, i to wielu). Chociaz moze to i mieszkancy, wszakze fabula wskazuje ze dzieje sie to na poczatku "opetania" SH (Alessa itp), wiec moze to i mieszkancy.

Diabeu
Komodo, przecież ja właśnie o tym pisałem:f

JJ, no i zdeka to nierealny pomysł

http://www.joblo.com/wallpapers.php?mode=movies&id=1274
KOMODO
Tej, ten film POWINIEN byc zwiazany z fabula gry. Skoro zaimplementowali postacie zywcem z gry, domagam sie wiec zachowania sensu caej fabuly! Pameitacie co zrobili z RE2? Niby dali postaci i pomysly rodem z RE Nemesis ale tak namieszali ze fabula w ogole nie trzyma sie kupy. I co z takim fantem zrobic? Niby pierwsza ekranizacja RE stanowila dobry prequel, niby "dwojka" tez miala sie wpasowac ukazujac poczatki Nemesisa itp, ale... cos nie zagralo, fabula nie laczy sie z grami co dla mnie jest super extra bez sensu. Jak zrobia to samo z SH to sie pochlastam.
2razyjot
QUOTE(KOMODO @ 31 01 2006, 13:05) *

Tej, ten film POWINIEN byc zwiazany z fabula gry. Skoro zaimplementowali postacie zywcem z gry, domagam sie wiec zachowania sensu caej fabuly!

Pomixuja watki, dodadza cos od siebie i wyjdzie udany albo niestrawny mix.
KOMODO
QUOTE(wujaszek_JJ @ 31 01 2006, 13:15) *

Tej, ten film POWINIEN byc zwiazany z fabula gry. Skoro zaimplementowali postacie zywcem z gry, domagam sie wiec zachowania sensu caej fabuly!

Tego wlasnie sie boje najbardziej. Co np. robi tam piramidoglowy, albo ludzie zaszyci we wlasna skore? Naturalnie sa tam bo wygladaja "cool", niewazne ze byly bezposrednio powiazane z Mary Sunderland z dwojki, a takowej tam raczej nie uswiadczymy. Skoro bedzie niestrawny mix - spoko, byleby obeszlo sie bez sequeli w takim razie.
Radzik
Jest jednka możliwość, że twórcy filmu zostawią furtkę na następna część w końcu takie KONAMI zrobniło już 4 części Silenta, z czego ostatnia to wg mnie szmira, tak też będzie i z filmem. Będą jechać po licencji gry aby jak najwięcej zarobić na tym tytule, tak samo jak Konami ze swoją ostatnią częścią. Obym się mylił wink.gif
_Alek_
Hmm... na tapetach widać Lisę i jakąś kobietę widoczną również w trailerze (starsza ubrana na niebiesko).
Jak myślicie, kto to może być? Jedyne co przychodzi mi do głowy to Claudia, ale za stara i nie podobna =P
Btw: co do "smaczków" rozpoznawalnych przez fanów, bohaterka leżąca na ziemii na jednej z tapet wygląda jak żywcem zdjęta z tapety z Silent Hill 2 z Marią, czyżby miało to coś wspólnego z piramidogłowym? Dawać mi ten film icon_twisted.gif
KOMODO
QUOTE(Radzik @ 31 01 2006, 17:39) *

Jest jednka możliwość, że twórcy filmu zostawią furtkę na następna część w końcu takie KONAMI zrobniło już 4 części Silenta, z czego ostatnia to wg mnie szmira, tak też będzie i z filmem. Będą jechać po licencji gry aby jak najwięcej zarobić na tym tytule, tak samo jak Konami ze swoją ostatnią częścią. Obym się mylił wink.gif
Nie czepiaj sie "The Room" - w porzadku to byla czesc. Nie miala takiej mocy jak dwojka i nie rozgrywala sie w SH stanowiac neico watek poboczny, ale i tak byla znakomita i straszna!:P A co do filmu, lepiej myl sie;).
Diabeu
QUOTE(KOMODO @ 31 01 2006, 16:42) *

QUOTE(wujaszek_JJ @ 31 01 2006, 13:15) *

Tego wlasnie sie boje najbardziej. Co np. robi tam piramidoglowy, albo ludzie zaszyci we wlasna skore? Naturalnie sa tam bo wygladaja "cool", niewazne ze byly bezposrednio powiazane z Mary Sunderland z dwojki, a takowej tam raczej nie uswiadczymy. Skoro bedzie niestrawny mix - spoko, byleby obeszlo sie bez sequeli w takim razie.

z takim podejściem do filmu to sobie daruj seans, bo się zawiedziesz
Tokar
QUOTE(Radzik @ 31 01 2006, 17:39) *

Od SH4 wara. To, że zaledwie lekko zmodyfikowane patenty straszące po raz czwarty nie robią już takiego wrażenia, jak za pierwszym czy drugim razem, to nie znaczy, że gra jest szmirą, jechaniem po licencji i w ogóle łolaboga komercha ;p Fabuła The Room jest imho prawie tak dobra jak ta z SH2, jedyny problem w tym, że narracja, jak zwykle w przypadku tej serii imho, zawodzi. Ciekawe wydarzenia nie zostały zaprezentowane w odpowiednio ciekawy sposób. Prawie wszystkiego dowiadujemy się z listów znajdowanych pod drzwiami, a jak ktoś nie jest dostatecznie dociekliwy, to może połowy z tych notatek w ogóle nie znaleźć. Do tego mamy tradycyjne dla serii mało efektowne zakończenia.

Fabuła SH4: The Room stanowi mocny punkt tej gry i jest dobrym materiałem na scenariusz filmowy. Jako, że fabuła tej części stanowi wątek poboczny w historii miasteczka, to być może doczekamy się ekranizacji, jako któregoś z rzędu sequela, kiedy temat samego Silent Hill zostanie już całkowicie wyświechtany icon_twisted.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.