QUOTE(Jakim @ 25 01 2006, 10:20)

Pewnie masz rację (choć chciałbym abys się cholernie mylił

.
Nie no, zwyczajnie moj punkt widzenia - szerzej kilka kilka linijek nizej.

Swego czasu jak na necie huczało tylko o zapowiedziach tego filmu i nie było żadnych zdjęć ani trailerów, myslałem sobie że ekranizacja TEJ właśnie gry to doskonała okazja na stworzenie cholernie dobrago horroru, który straszy, przez cały film, w którym cały czas oczekujesz nieznanego i własnie to przeraża, w którym dobry dźwięk potrafisprawić że popuścisz w galoty a w którym walka zejdzie na drugi, a nawet trzeci plan.
Dzwiek w polaczeniu z dobrym rezyserem i kamerzysta potrafi czynic cuda - chociazby zwichrowane intro do filmu "Lek" robi potworne wrazenie! Ale SILENT HILL jako film? Dla fana serii to nie bedzie nic mocnego - bo potwory juz zna, widzial wiele, w grze go to mocniej ruszylo bo wchodzac do szkoly w SH najpierw sam sie wsluchiwal po czym mogl np. wylaczyc konsole albo pojsc dalej. Wazne to nie oczekiwac toczka w toczke odwzorowania bo tutaj sie masa ludkow zawodzi! Chce konkretnego filmu i tyle!! Nie bede porownywal kwestii straszenia na plaszczyznach film i gra bo to 2 rozne baje - chce mocnego filmu (fabula, kamera, zakonczenie), ktory bedzie godna ekranizacja serii ale nie tylko za sprawa uczucia strachu bo tutaj majac stycznosc z gra (nie wspominam nawet o maniakach serii) wiele nie zaskoczy i nie zaatakuje psychiki.

Oglądałeś zapewne Session 9, ja dopiero ostatnio miałem okazję oblukac ten film i cieszyłbym się, gdyby choć niektóre momenty w SH były podobne do tych z S9, choćby pierwsza noc w szpitalu <jak chopek postanawia wrócić w nocy po monety, które znalazł>. Normalnie SH.
Ja jestem skrzywiony bo mnie to nie ruszylo od strony napiecia - wlasnie mialem flesza z SH i zaczalem to rozpatrywac od strony technicznej/realizacji ... Zwichrowane ujecia robia na mnie wrazenie i to mocne! Mistrzostwo swiata to SH3 i perspektywa kamery znad krecacego sie kolka wozka inwalidzkiego - nie zapomne do konca zycia!

Trailery, jak narazie tego nie pokazują, choć nie ma źle.
A'propo pokazywania - niech sie jakis zapalony tworca nie wezmie za jak najdokladniejsze odwzorowanie stworow itp. bo bedzie beka. Sila musi byc dopowiedzenie sobie samemu pewnych szczegolow wygladu (mrok daje potworne mozliwosci do budowania napiecia, niedokladne i niewyrazne ujecia z jakims filtrem + dzwiek moga byc kluczem do sukcesu) itp. Nie ukrywam, ze muzyka i dzwieki beda graly tutaj wielka role!

Ja w dalszym ciągu licze że to bedzie horror.
Nie no horror bedzie, ale czy kogos to przestraszy kto mial dluzsza stycznosc z gra i ta zrobila na nim wrazenie?