Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Silent Hill (uwaga! SPOJLERY maja byc oznakowane!)
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
KOMODO
QUOTE(_Diabeu_ @ 1 02 2006, 08:57) *

QUOTE(KOMODO @ 31 01 2006, 16:42) *

QUOTE(wujaszek_JJ @ 31 01 2006, 13:15) *

QUOTE(KOMODO @ 31 01 2006, 13:05) *

Tej, ten film POWINIEN byc zwiazany z fabula gry. Skoro zaimplementowali postacie zywcem z gry, domagam sie wiec zachowania sensu caej fabuly!

Pomixuja watki, dodadza cos od siebie i wyjdzie udany albo niestrawny mix.
Tego wlasnie sie boje najbardziej. Co np. robi tam piramidoglowy, albo ludzie zaszyci we wlasna skore? Naturalnie sa tam bo wygladaja "cool", niewazne ze byly bezposrednio powiazane z Mary Sunderland z dwojki, a takowej tam raczej nie uswiadczymy. Skoro bedzie niestrawny mix - spoko, byleby obeszlo sie bez sequeli w takim razie.

z takim podejściem do filmu to sobie daruj seans, bo się zawiedziesz
E tam:). To tylko moje gadanie, i tak przymkne oko na wiekszosc niedociagniec chyba ze beda tak kolosalne ze nie sposob bedzie ich przemilczec. Zobaczyc druga po FF ukochana serie na duzym ekranie to bedzie COS.
Diabeu
przymknąć będziemy musieli oko bo inaczej to przecież nerwica by mogła zjeść człowieka

aby charakter miasta był zachowany, to mnie najbardziej męczy
Tokar
Czy na czwartej tapecie od góry pielęgniarka siedząca tyłem to nie jest przypdkiem Lisa z SH1 ? o_O
2razyjot
QUOTE(Tokar_Sama @ 1 02 2006, 12:57) *

Czy na czwartej tapecie od góry pielęgniarka siedząca tyłem to nie jest przypdkiem Lisa z SH1 ? o_O

Na to wyglada! smile.gif

Mix bedzie napewno - piramidoglowy, pielegniarka, zyjace sciany ...
tk
...ciekawe czy przeleci jakaś kukłe wink.gif
Dante
Pewnie nie bo się okaże że target filmu to jakieś 14 letnie dzieci fani filmów tymu wrong turn itp.
trudno do filmu trzeba będzie podejść nie jako fan serii ale jako zwykły zrzeracz popcornu i wtedy napewno nikt sie nie zawiedzie
Masorz
w obsadzie jest podane, że bedzie cybil bennet z sh1
2razyjot
QUOTE(Dante @ 1 02 2006, 17:28) *

Pewnie nie bo się okaże że target filmu to jakieś 14 letnie dzieci fani filmów tymu wrong turn itp.
trudno do filmu trzeba będzie podejść nie jako fan serii ale jako zwykły zrzeracz popcornu i wtedy napewno nikt sie nie zawiedzie

To ja zawsze podchodze jako fan ino dystans trzymam i trzezwo patrze, ot co!
Tokar
Ktoś tu wcześniej pytał o rozczochraną starą babe, którą widać i na trailerze i na jednej z tapet. Claudia to to nie jest na pewno xD
Swego czasu było info, że w filmie ma pojawić się Dahlia Gillespie, więc może to ona, aczkolwiek podobieństwo znikome ;p

Martwię się troche o tych komandosów. Trailer pokazuje jak Harry wzywa służby specjalne na pomoc unsure.gif . Oby to nie skończyło się radosną masakrą : /
2razyjot
QUOTE(Tokar_Sama @ 2 02 2006, 08:25) *

Martwię się troche o tych komandosów. Trailer pokazuje jak Harry wzywa służby specjalne na pomoc unsure.gif . Oby to nie skończyło się radosną masakrą : /

W ogole dzialanie telefonow w SH to jest lekka kapa, ale zobaczymy, zobaczymy ... rolleyes.gif
banny
Jest gdzieś moze juz trailer do SH? Sorry confused.gif Wskazówka dla modów tego forum : dodajcie opcje kasowania postó, bo takowej tutaj nie widze :| .

Co do filmu, mam z nim związane wielkie nadzieje, mozę wkońcu obejrze dobry horror, który mnei przestraszy...Hm, z tego co piszecie to za dobrze nie wróżycie temu filmowi.Fakt ze filmy na podstawie gier najczęsciej są gówn.em ale ja 3mam kciuki by ten film był czymś więcej niz nabijaczem kasy an tytuł...
pozdr.
2razyjot
QUOTE(B@nny @ 2 02 2006, 09:43) *

Jest gdzieś moze juz trailer do SH?

Poczytaj ten topic dokladnie ... Za takie cos powinno sie palic na stosie, jak Bozie kocham ... ;/
_Alek_
QUOTE(Tokar_Sama @ 2 02 2006, 10:25) *

Ktoś tu wcześniej pytał o rozczochraną starą babe, którą widać i na trailerze i na jednej z tapet. Claudia to to nie jest na pewno xD
Swego czasu było info, że w filmie ma pojawić się Dahlia Gillespie, więc może to ona, aczkolwiek podobieństwo znikome ;p

Nieeee, tą drugą babęsmile.gif Dahilie widziałem (btw: ale Baba-Jaga xD), chodzi mi o tą na niebiesko, która mówi coś jakby "To find your daughter you will have to face the dephts of hell" (cytuję z pamięci, zresztą nieważne). Wygdlda jakby wyrwana nie z tej epoki.
KOMODO
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
Tokar
QUOTE(Gorthaur @ 2 02 2006, 12:03) *

QUOTE(Tokar_Sama @ 2 02 2006, 10:25) *

Nieeee, tą drugą babęsmile.gif Dahilie widziałem (btw: ale Baba-Jaga xD), chodzi mi o tą na niebiesko, która mówi coś jakby "To find your daughter you will have to face the dephts of hell" (cytuję z pamięci, zresztą nieważne). Wygdlda jakby wyrwana nie z tej epoki.

No ja właśnie myślałem, że to ma być Dahlia i dlatego się dziwiłem, że niepodobna.

Edit: Po ponownym obejrzeniu trailera stwierdzam, że Dahlia to może być to coś, co stoi obok kobitki zaraz po tym jak Cybil mówi "this place is completly cut off" o_O
A tak w ogóle na filmwebie chyba kogoś poyebało z tym że Bean ma grać Masona. Przecież na tym trailerze babeczka zwraca się do niego per Christopher (chyba zasugerowali się tym, że ona mówi "please, hurry" xD)
Diabeu

huhuhuhu, urocze
safferon
Ogień z (pipi) panie kolego, ot co.
Yacek
Ja najbardziej czekam na przeokrutnie mistrzowsko przedstawione miasto "siatex, kratex & other metalex" jakie mozna bylo spotkac w grze. Pamietam ze jego klimat ostro mi poszarpal psyche jak pierwszy raz przechodzilem sh. Dzisiejszy mozliwosci pozwalaja stworzyc cos co po seansie w kinie nie pozwoliloby czlowiekowi wyjsc na ulice.
Cerb
A znacie moze jakas polska stronke ktora ma streszczona fabule wszystkich czesci Silent Hilla ?

Niestety nie gralem w zadna czesc, a po przejzeniu tematu widze ze przez to sporo mnie ominie. Zaleglosci w zaden sposob odrobic przed obejrzeniem filmu nie dam rady.
2razyjot
QUOTE(Cerb @ 22 02 2006, 09:28) *

A znacie moze jakas polska stronke ktora ma streszczona fabule wszystkich czesci Silent Hilla ?

Sprawdz to, chyba cos znajdziesz; jak nie pewnikiem anglojezyczne sajty beda bardziej pomocne.

Swoja droga ... Ciekawe jak film odbierze wlasnie osoba, ktora nie miala grywalnej stycznosci z gra. Cerb, nie zapomnij sie wypowiedziec. ;]
alienator
QUOTE(_Diabeu_ @ 21 02 2006, 09:41) *

huhuhuhu, urocze

O kuuuuuurva O____o
Sojer
Nie mam pytań! Już się boję... I zaraz puszczę pawia closedeyes.gif
KOMODO
Kat wypada grubo, troche glupio ze ma siatke na "czapce", ale aktor musi cos widziec:P. Oby jego obecnosc w filmie byla uzasadniona. Hmm... Odnosze wrazenie ze w tym filmie jest zbyt jasno.
Diabeu
http://www.joblo.com/images_arrownews/PyeHeadBig.JPG

tu macie pełny kadr z Piramidką
Dante
QUOTE(_Diabeu_ @ 21 02 2006, 11:41) *

huhuhuhu, urocze

no jest bardzo spoko może jednak z filmu cos wyjdzie ale lepiej byłoby jakby było znacznie ciemniej
alienator
QUOTE(_Diabeu_ @ 22 02 2006, 15:49) *

"You don't have permission to access /images_arrownews/PyeHeadBig.JPG on this server."

możesz wrzucić na ishack czy coś?
ds
dziala po skopiowanu w okno przeglądarki.

(pipi) wypas
Cerb
QUOTE(ds @ 22 02 2006, 19:13) *

Nie dziala, wrzuci to ktos na imageSchacka, plz.

QUOTE(wujaszek_JJ @ 22 02 2006, 09:39) *
Swoja droga ... Ciekawe jak film odbierze wlasnie osoba, ktora nie miala grywalnej stycznosci z gra. Cerb, nie zapomnij sie wypowiedziec. ;]

Dobra koniec sciemy, w SH gralem pierwsza i druga czesc, sciema byla po to zeby ktos podal linka (motywacja zeby pomoc komus kto w TO nie gral) no i myslalem ze po mnie troche pojedziecie icon_twisted.gif , sorry Wujek ze na ciebie wypadlo ale masz u mnie wielkiego plusa, thx.
safferon
QUOTE(Cerb @ 23 02 2006, 01:05) *

QUOTE(ds @ 22 02 2006, 19:13) *

Nie dziala, wrzuci to ktos na imageSchacka, plz.

Działa ofiaro.
Ale patrz jaki ze mnie miły gość ;F

zawodowe ścierwo
Cerb
QUOTE(safferon @ 22 02 2006, 23:15) *
Działa ofiaro.
Ale patrz jaki ze mnie miły gość ;F

zawodowe ścierwo

sprawdzalem i nie dziala, dzieki za wrzucenie

Co do foty to zawodowy fartuszek z ludzkiej skory, taki sam zrobie sobie z ciebie a z resztek co zostana zrobie bebenki icon_twisted.gif .
kiseki
Gdzieś czytałem, że PiramidHead w SH2 był wytworem wyobraźni/podświadomości Jamesa i nikt poza nim go nie widział - zresztą każda postać w SH widziała swój własny, wymyślony przez siebie, różny obraz miasteczka Silent Hill, tego dobrego i tego złego. Więc troche dziwne by było gdyby się teraz pojawił...no chyba, że postać piramidogłowego jakoś wpłynęła na główną postać, a tym samym na jej podświadomość. Bynajmniej nie zmienia to faktu, że wygląda on naprawde niesamowicie.
2razyjot
QUOTE(Cerb @ 22 02 2006, 23:05) *

Dobra koniec sciemy, w SH gralem pierwsza i druga czesc, sciema byla po to zeby ktos podal linka (motywacja zeby pomoc komus kto w TO nie gral) no i myslalem ze po mnie troche pojedziecie icon_twisted.gif , sorry Wujek ze na ciebie wypadlo ale masz u mnie wielkiego plusa, thx.

Nie ma za co, cala przyjemnosc po mojej stronie! smile.gif

Co do piramidoglowego - no yummy po prostu. Na pewno design i pieczolowitosc oddania potworow z serii wyglada na profesjonalna, oby reszta okazala sie przynajmniej na poziomie! rolleyes.gif
Diabeu
saff za mały, ino na beret styknie
Mike
Gdyby film oceniac jedynie po trailerze i zdjeciach, to trzeba przyznac ze zapowiada sie bardzo dobrze. Jesli rezyser umiejetnie poprowadzil akcje bedzie to ekranizacja godna uwagi.
Marlon
Mam tylko nadzieję, że z piramidki nie zrobią jakiegoś biegającego, znającego kung-fu madafakę. Póki co nic nie widać w tym temacie i mam nadzieję, że w stronę otwartej walki ten film nie pójdzie, że zaoferuje coś więcej niż tylko chwilowe straszenie, oparte na schemacie walki o przetrwanie w miasteczku. Chciałbym opowieści conajmniej tak bogatej jak te z SH1 i SH2.
Diabeu
nie no czyś ty oszałał? kung fu Piramidka?
z drugiej mańki to by było zabawne
_Alek_
QUOTE(kiseki @ 23 02 2006, 08:01) *

Gdzieś czytałem, że PiramidHead w SH2 był wytworem wyobraźni/podświadomości Jamesa i nikt poza nim go nie widział - zresztą każda postać w SH widziała swój własny, wymyślony przez siebie, różny obraz miasteczka Silent Hill, tego dobrego i tego złego. Więc troche dziwne by było gdyby się teraz pojawił...no chyba, że postać piramidogłowego jakoś wpłynęła na główną postać, a tym samym na jej podświadomość. Bynajmniej nie zmienia to faktu, że wygląda on naprawde niesamowicie.

Wszelkie potwory w formie takiej a nie inej były wytworem jego podświadomości (on widział je inaczej niż inni), ale Piramidka zdawał się być "ponad to", tzn. roz***ał i jego i inne potworki smile.gif Jeśli był tylko takim "tworem" to chodziło raczej o chęć "karania się", czyli bohaterka cosik przeskrobała wink.gif
Mazzi miał swoją teorię na ten temat, znajdź jego (pipi) artykuł w którymś starym PE/poradniku (nie pamiętam) i sobie poczytaj wink.gif
Dante
Lepiej poczekac aż się film pojawi a nie wysnówać teorie specjalne
Piramidogłowy był charakterystyczną postacia dla 2 więc ludzie od filmu pewnie pomyśleli że warto go do produkcji wrzucić bo wygląda na madafake
Diabeu
bo to jest madafaka, i nie jest "iluzją" - coś jak nadzorca i kat w jednej osobie
kiseki
QUOTE(Gorthaur @ 25 02 2006, 10:41) *

QUOTE(kiseki @ 23 02 2006, 08:01) *

Wszelkie potwory w formie takiej a nie inej były wytworem jego podświadomości (on widział je inaczej niż inni), ale Piramidka zdawał się być "ponad to", tzn. roz***ał i jego i inne potworki smile.gif Jeśli był tylko takim "tworem" to chodziło raczej o chęć "karania się", czyli bohaterka cosik przeskrobała wink.gif
Mazzi miał swoją teorię na ten temat, znajdź jego (pipi) artykuł w którymś starym PE/poradniku (nie pamiętam) i sobie poczytaj wink.gif

Nie tylko widział inaczej jak inni ale widział to czego inni nie widzieli i na odwrót.

Cytat z analizy scenariusza odn. piramidka:
"I know that most fans believe, that PyramidHead is one of the demonic servants
of Samael, sent down to Earth to torture the poor clerk for some reason. But,
if you take one good look at the official info, you will see that it is
nowhere near true. Let us try and determine the true nature of this terrible
executioner, using facts from the games and information from Lost Memories as
a base.
3 years ago, when James was in Silent Hill, he visited the Historical Society.
where he saw the picture "Misty day, remains of the Judgement". It depicted a
cult executioner and his victims. The picture made a great impression on James
- the image of the executioner remained in his subconscious to appear three
years later as James' guilt and desire to punish himself. This was the birth
of PyramidHead.
Through the whole game PyramidHead is trying to inflict pain and even kill
him, but he does the same to Maria (Eros and Thanatos are always at odds) -
this is a way of showing, that self-punishment, when it gets out of hand, can
hurt others as well.
The pain PH inflict on James is not just physical - he also leads James to the
realization, that he killed Mary. PH forces James to see the truth he was
hiding from.
There are two PyramidHeads. This could mean that James was familiar with the
customs and traditions of Silent Hill, but there is also a theory that the
second PyramidHead is the second side of James' Thanatos, just as there were
two sides of his Eros. Also, the second PH appears only in the hotel and can
be a manifestation of James' guilt for killing Eddie. One for Eddie, one for
Mary..."

Link do całego tekstu

Nie czytałem wywodów Mazziego ale podejrzewam, że niewiele się nie różnią od powyższych.

No właśnie i wrzucą go bo jest madafaką mimo, że logicznie do historii ni uja nie będzie pasował. Oby nie.
_Alek_
Mazzi o ile pamiętam był zwolennikiem teorii mówiącej, że PH był wysłannikiem Samaela, a jego (a raczej ich) śmierć spowodowana była ingerencją Metatrona, którego sprowadziła do Silent Hill Dahillia we Flauros, uzyskując tym sposobem nieco wypaczony efekt (ujarzmiła dzięki temu Alessę, ale sprowadziła ducha równego siłą temu, którego chciała wezwać). Wedle tej wersji oba anioły "ścierają" się w Silent Hill, czego efektem jest m.in. jego podział na "dwie strony", tudzież różne zdarzenia.
W sumie obie teorie mogą być prawdziwe jeśli chodzi o piramidkę.

I nadal mam nadzieję, że nie został on sprowadzony do filmu dla tego, że jest "madafaka" ale z powodu jakiegoś paskudnego sekretu jaki skrywa główna bohaterka excl.gif
Pomarzyć dobra rzecz wink.gif
dIaVoLo
musze przyznac ze po obejrzeniu trailerow(zdjecia hm nie za bardzo)film zapowiada sie bardzo ciekawie i robi na mnie dobre i duze wrazenie:) juz sie nie moge doczekac:)sam fakt pojawienia sie pana PH jest dla mnie masakryczny;]wiem ze wyjdzie z tego cos ciekawego-jak dla mnie PH jest jedna z najbardziej mrocznych postaci(?) calej serii:)zostaje nam tylko czekac do maja i modlic sie o to by nie zrobili z tego dobrego kawalka materialu(bo maja przeciez podstawy na stworzenie swietnego filmu)nie zrobia kolejnego kiczu dry.gif
Diabeu
http://www.joblo.com/movs/SilentHill_Newspaper_Final.pdf

Brahams Herald

http://www.joblo.com/arrow/index.php?id=2063
i wywiadzik z Christophe'm Gans'em
tyran
Film bedzie prawdopodobnie niezly albo i lepszy, tylko ze nie bedzie to dobra adaptacja gry. Czemu? Tym, co mnie i przynajmniej kilkanascie innych osob na swiecie tak bardzo fascynuje w grach z serii Silent Hill, jest cala szeroko pojeta otoczka fabularna i to, ze gdzies tak polowa osob (sadzac glownie po zagranicznych forach) nie trybi zbytnio, co tak naprawde sie stalo, zwlaszcza w pierwszej czesci gry. No i propsy dla Konami za to, ze te cztery gry sa wypchane po brzegi roznorodnymi watkami, ze wielu rzeczy trzeba sie domyslac, snuc jakies poryte rozwazania, aby z duma skonstatowac, ze prawie wszystko da sie w miare jednoznacznie wyjasnic poslugujac sie materialem z gier i guidebookow (no nie liczac drobnej wpadki na linii Silent Hill 2 --> Silent Hill 4, ale wiadomo jak to bylo z czworka - zreszta jest to tak drobna sprawa, ze wylapia to naprawde nieliczni). Szkoda, ze tworcy filmu marnuja to wszystko i zastepuja swoimi wymyslami, o czym mozna sie przekonac po juz dostepnych oficjalnych i mniej oficjalnych materialach. Z drugiej strony to dobre posuniecie, bo przecietny klient kojarzy Silent Hill w pierwszej mierze z horrorem, tajemnica, 'szatanistycznymi znakami' i tym fajnym koluniem w okapie na glowie, a tego jestem pewien, ze Gans dostarczy garsciami. Tylko zeby nie przegial, bo miedzy komedia a tragedia jest cienka granica.

Jaki Samael, wtf?
kiseki
QUOTE(tyran @ 3 03 2006, 00:46) *

Film bedzie prawdopodobnie niezly albo i lepszy, tylko ze nie bedzie to dobra adaptacja gry. Czemu? Tym, co mnie i przynajmniej kilkanascie innych osob na swiecie tak bardzo fascynuje w grach z serii Silent Hill, jest cala szeroko pojeta otoczka fabularna i to, ze gdzies tak polowa osob (sadzac glownie po zagranicznych forach) nie trybi zbytnio, co tak naprawde sie stalo, zwlaszcza w pierwszej czesci gry. No i propsy dla Konami za to, ze te cztery gry sa wypchane po brzegi roznorodnymi watkami, ze wielu rzeczy trzeba sie domyslac, snuc jakies poryte rozwazania, aby z duma skonstatowac, ze prawie wszystko da sie w miare jednoznacznie wyjasnic poslugujac sie materialem z gier i guidebookow (no nie liczac drobnej wpadki na linii Silent Hill 2 --> Silent Hill 4, ale wiadomo jak to bylo z czworka - zreszta jest to tak drobna sprawa, ze wylapia to naprawde nieliczni).

Jaki Samael, wtf?

Wyłapałeś, podobno, drobną wpadkę na linii Silent Hill 2 --> Silent Hill 4 i pytasz sie jaki Samael? No właśnie - WTF tongue.gif
QUOTE(tyran @ 3 03 2006, 00:46) *

Szkoda, ze tworcy filmu marnuja to wszystko i zastepuja swoimi wymyslami, o czym mozna sie przekonac po juz dostepnych oficjalnych i mniej oficjalnych materialach. Z drugiej strony to dobre posuniecie, bo przecietny klient kojarzy Silent Hill w pierwszej mierze z horrorem, tajemnica, 'szatanistycznymi znakami' i tym fajnym koluniem w okapie na glowie, a tego jestem pewien, ze Gans dostarczy garsciami. Tylko zeby nie przegial, bo miedzy komedia a tragedia jest cienka granica.

Miło by było zobaczyć biegnącego gdzieś w tle Jamesa albo Harrego smile.gif Od biedy jakieś nawiązania i smaczki odn. gry, nie licząc miasteczka Silent Hill, mile widziane.
tyran
Przeciez po to wlasnie wyszlo SH3, zeby wyjasnic, o co chodzilo w pierwszej czesci, bo faktycznie trudno jest do tego dojsc bez dodatkowego info, co zreszta potwierdzili gracze na calym swiecie i zeby nie bylo, ja swojego czasu tez. Samael nie istnieje, latajacy demon na koncu pierwszej czesci nie jest Samaelem ani Bogiem. Jesli ktos tego nie pojmuje, a gral juz uwaznie we wszystkie czesci, zwlaszcza pierwsza i trzecia, to proponuje przejrzec guidebook Lost Memories czy guidebook poswiecony pierwszej czesci i odpsucic sobie plot guide Birlewa i wszystkie oparte na nim teksty, bo faktycznie, czlowiek sie napracowal, ale to bardzo stare info, jeszcze grubo sprzed Silent Hill 3. Ja tego tutaj nie bede wyjasnial, bo nie chce robic OT, ktorym i tak malo kto pewnie bedzie zainteresowany, poza tym robilem to przez okolo rok na kilku roznych forach i jestem tym troche zmeczony. Ale jesli ktos jednak jest glebiej zainteresowany, to niech uderza na PW.

A na temat - rar ze zdjeciami z oficjalnej strony (by NoLifeKing) - http://rapidshare.de/files/11523123/SH_site_gallery.rar.html
2razyjot
http://www.sonypictures.com/movies/silenth...l_newspaper.pdf

Acrobat Reader wymagany! Enjoy! ;]
Diabeu
sprawdź kilka postów wyżej
Diabeu

full size dostępne tu: http://filmforce.ign.com/articles/694/694761p1.html
YETI
Silent Hill Movie - More Images
http://ps3.qj.net/Silent-Hill-Movie-More-I...pg/49/aid/10523
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.