QUOTE(Marlon @ 18 03 2006, 19:04)

QUOTE(tyran @ 18 03 2006, 14:28)

QUOTE(Marlon @ 16 03 2006, 13:59)

po cichu liczę na 18+, jedyna słuszna opcja w przypadku tej ekranizacji
Silent Hill 2, najdojrzalsza gra z serii, jest 15+.
Oj, to chyba zależy jeszcze gdzie...
No u mnie na plytce jest taki znaczek, jesli o to Ci chodzi. Amerykanskie M oznacza niby "mature", ale de facto jest odpowiednikiem europejskiego "15". Odpowiednikiem naszego "18" byloby u nich R albo raczej X.
QUOTE(Marlon @ 18 03 2006, 19:04)

Film to bardziej sugestywny środek przekazu, można pokazać pewne rzeczy bardziej dosadnie niż w grze, więc kto wie... Mimo wszystko szanse na 18+ i prawdziwie szokujący obraz są rzeczywiście nikłe.
Taka kategorie przyznaja generalnie za naprawde hardkorowe penetracje flakow, ostry gore albo jakies wyjatkowo brutalne/"obrazajace poczucie estetyki" sceny seksu. Mnie to do szczescia akurat nie jest potrzebne. Mam juz troszke zespoilowane z krwistych wydarzen z filmu i rzeczywiscie, jak ktos chce krwi i flakow, to raczej nie wyjdzie z kina zawiedziony, ale na "osiemnastke" to tak na oko nie zasluguje, poza tym producentom na pewno na takim ceryfikacie nie zalezy, a wrecz przeciwnie.
A szokowac wcale nie trzeba krwia i rozbabranymi wnetrzosciami, zreszta w tym tkwila potega pierwszych czesci growej serii. No ale ilu ludzi, tyle gustow.
EDIT: Wedle kilku zrodel film bedzie w USA oznaczony jako R, czyli tak, jak m.in. Constantine, ale tez Mulholland Drive. Czyli w Europie pewnie 15. A i zerknijcie tutaj
http://silenthillforum.com/viewtopic.php?t=2830 w poszukiwaniu swiezutkich skanow z nowymi fotami z filmu. Zdjecie zwlok rozwieszonych na ogrodzeniu po raz kolejny kaze sadzic, ze ekipa od scenografii nie proznowala.