QUOTE(KOMODO @ 23 07 2006, 12:36)

I dobrze Ci tak.
Masz w zwyczaju cieszyc sie z cudzego nieszczescia? To tak jakby przejechalo na drodze kogos i powiedzialbys: "Dobrze Ci tak, trzeba uwazac na piratow drogowych" ;/ Skrajne? Niekoniecznie, zasada ta sama. Ja robilem wszystko zgodnie, to ktos zawinil i spieprzyl mi sprawe. Dlatego trzeba to tepic.

To upewnianie sie o "fajnosci" filmu to zupelnie glupi argument, a mylisz sie srodze, jesli uda Ci sie wytepic spoilerowanie.
Trzeba, bo zawsze jakis procent odpadnie. Poza tym w moim przypadku akurat, to patrzylem na recke PIERWSZEJ czesci filmu, ktora widzialem i nawet jesli bylby tam spoiler to nie stracilbym nic. Tymczasem pojawil sie tam spoiler DRUGIEJ czesci na ktora mialem zamiar sie wybrac.

W mentalnosci polakow jest cos takiego ze niektorych rzeczy nie da sie wyplenic. Nie wyplenisz z kina 20-paro latkow ktorzy przyszli na film i dobrze sie bawia komentujac kazdy krok bohatera w filmie, nie wyplenisz emerytek z autobusow, ktore nie wazne czy swiatek czy piatek, czy godzina 23 czy 5 rano zawsze jezdza i stwarzaja problemy, nie wyplenisz wiesniactwa i zachlannosci z rzadu. Niektorych rzeczy nie da sie przeskoczyc, dlatego nalezy je omijac.
I najlepiej olac sprawe? Skoro o problemie sie nie mowi, to problemu nie ma? Nienawidze tej mentalnosci. Jak tak kazdy bedzie wlasnie myslal, to faktycznie to zjawisko bedzie, tylko dlatego ze wszyscy mysla ze nie da sie z tym nic zrobic. To mentalnosc wrzechznana Polakom wlasnie. (pipi) sie ruszyc nie chce, a wymowke maja ze to i tak nic nie da.

Skoro zdecydowalem sie wejsc na forum o tematyce jakiegos filmu/gry musze sie liczyc z tym, ze przeczytam jakiegos spojlera.
Super. Z tym ze moderatorzy maja sie starac ograniczyc Ci tych nieprzyjemnosci, wiec dziwisz mi sie ze tak staram sie to tepic? Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.

Sam np lyknalem spojlera do Silent Hill 3 (o Heather), bo zachcialo mi sie wejsc do takiego topicu przed przejsciem gry. Sam jestem sobie winien. Sam plulem sobie w brode, a nie obwinialem wszytskich wokol.
Jest Ci zal cudzej patologii? Dziwne, no ale niektorzy wola na siebie zwalic, niz na innego. Psychologicznie jest to uwarunkowane jednak raczej - ja tego nie wyznaje.

Skoro dyskutuja na temat gry to dyskutuja na temat gry. nie mozna liczyc ze wszysyc beda pisac "no, gra jest rzeczywiscie fajna", bo kazdy napisze opinie i co? od tego sa fora dyskusyjne zeby dyskutowac! I spojlerowac!:D
Dlatego jak juz chce sie podyskutowac o spoilerze, to niech sie spoiler oznacza. Taki trud? Ktos zainteresowany sobie zaznaczy ow tekst i przeczyta, a temu co nie obejrzal bedzie lzej. Poza tym jak mozesz zauwazyc na milionie przykladow recencji gier/filmow/ksiazek, mozna napisac recenzje bez spoilera, albo z minimalna iloscia.