Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Silent Hill (uwaga! SPOJLERY maja byc oznakowane!)
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
mashter
zas w kinie w Polsce jest jeszcze motyw happy-endu (co dziwnejsze w wersji TC jest juz rowniez zakonczenie z powrotem do domu)

wujek mnie zabil biggrin.gif
Mazzi
Kongratulacje dla wszystkich, którzy w logiczny sposób próbują tłumaczyć istnienie miasteczka Silent Hill i odnosić go do rzeczywistości - zarzucając równocześnie, że są w scenariuszu jakieś dziwności, przeczące prawom fizyki. Bardzo się Wam nudzi smile.gif
NoLifeKing
Dziś o 22:00 na Hyperze Making Of Silent Hill smile.gif
2razyjot
QUOTE(mashter @ 13 06 2006, 15:08) *

zas w kinie w Polsce jest jeszcze motyw happy-endu (co dziwnejsze w wersji TC jest juz rowniez zakonczenie z powrotem do domu)

wujek mnie zabil biggrin.gif

Zawsze lubilem cie zabijac. ;]

IMO mniejsza o interpretacje, mialem 2 rozne wersje zakonczen i tyle.
OsciBosci
Czy moze mi ktos podac na PW link do wersji w bardzo dobrej jakosci i z pelnym filmem a nie ucietymi 28minutami??
helveg
moja ocena SHTM:
poczatek filmu - od razu radocha ze sciezki dzwiekowej, ekstra wejscie do SH, samotnosc glownej bohaterki, mgla, ulice znane z gier, ujecia, zaczyna sie jazda z dreczeniem widza i... ohmy.gif !! przejscie do kolorowego swiata !!? FAK co to ma byc? pierwszy kwas - za malo dreczenie umyslu, brak klaustrofobii znanej z gry, sceny ze swiata kolorowego kompletnie psuja klimat, nic to lecimy dalej - historia fajnie sie rozwija, nie jestem w stanie nacieszyc sie slokacjami SH, nie moge doczekac sie kolejnych schizow, jest OK (poza oczywiscie powrotami do swiata normalnego) i gdzies tak w 3/4 filmu zauwazam ze scenariusz jest do bani, a opowiedzenie wszystkiego w stylu amerykanskiego kina jeszcze to potwierdza, nagle przychodzi smutne rozczarowanie bo przez scenariusz, przegadanie, przeludnienie itd. sypie sie KLIMAT, ktorego nie brakuje ale jednak sie sypie co jakis czas, oczywiscie z kina nie warto wychodzic przed koncem bo czeka nas jeszcze FINAŁ hłehłe icon_twisted.gif , po wyjsciu z kina mieszane uczucia bo z jednej strony uczta dla uszu i oczu + dodatkowe przezycia dla tych co w SH grali ale z drugiej strony dzieło konami posiada taki potencjał ze marzylem o arcydziele kinowym (chocby w dziedzinie horrorow) a do tego zabrakło arcyciekawego scenariusza sad.gif jak ktos tu wczesniej napisal - piekny na zewnatrz pusty w srodku, ja bym wycial sceny z ojcem, wywalil tych wszystkich zbednych ludzi i rozbudowal schizowe sceny (z chorymi dzwiekami oczywiscie) do granic wytrzymalosci widza czy cos...

oceny cyferkowej nie bede wystawial ale moge powiedziec ze jesli chodzi o adaptacje kinowe gier to bardziej mi sie podobal (jako film) DOOM od SH bo tam dostalem to czego oczekiwalem (prosta strzelanka taki tez film+klimat i wszystko jak w grze) a w SH nie do konca.

mimo tego i tak mam zamiar ogladnac SH wiele razy jak juz bedzie DVD bo jest na co popatrzec icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
---------

MAKING OF Silent Hill na Hyperze

Emisje:
18 czerwca, godz. 22:30 HYPER
21 czerwca, godz. 21:30 HYPER
23 czerwca, godz. 22:00 HYPER
25 czerwca, godz. 22:30 HYPER
28 czerwca, godz. 21:30 HYPER
Sunderland
Nakręciłem rodzinę na film i jako, że w gre nie grali tylko ode mnie nieco słyszeli i może coś podpatrzyli (ojcu wyjątek-aż do zmienionej szkoły doszedł w SH1), postanowiłem sprawdzić ich reakcję.Podobał im się i to BARDZO.Byli normalnie zachwyceni, a szczególnie siostra, która od razu powiedziała, że film zasługuje na dychę.To dowodzi, że film trafia także do ludzi niekoniecznie z mglistego kręgu.

Zawsze narzekałem na dzieciaki w kinie, ale to właśnie dorośli ludzie zachowują się najgorzej.Na filmie przez pierwsze kilka sekund przedrzeźniali bohaterkę, a w środku filmu jakaś różowa blać zaczęła gadać przez telefon.Porażka.Ale ich uciszyli (a dodam że wspomniani incydenci nie przyszli razem).A to nie jedyny film kiedy naciąłem się na "dojrzałą" widownię.Sam mam 16 lat i to aż śmieszne mi się wydaje, że starsi ode mnie ludzie zachowują się jak ostatnie buraczańce.
janol
QUOTE(killer-san @ 17 06 2006, 20:09) *

Czy moze mi ktos podac na PW link do wersji w bardzo dobrej jakosci i z pelnym filmem a nie ucietymi 28minutami??

Nie chce mi sie PW wysyłać więc tutaj napiszę: www.multikino.pl
OsciBosci
QUOTE(janol @ 19 06 2006, 09:27) *

Widze ze drobny cwaniaczek z ciebie, ale spoko daj kase to pojde(nawet z toba)!!
czekus
QUOTE(killer-san @ 19 06 2006, 21:05) *

QUOTE(janol @ 19 06 2006, 09:27) *

Widze ze drobny cwaniaczek z ciebie, ale spoko daj kase to pojde(nawet z toba)!!

ej sory...ale co w takim razie robisz skoro nawe nie masz z czego wygrzebac 10 czy 12 zeta na film w kinie????...a skoro Ci tak zależy to być nie oszczedzał....a ciekawe czy zastanowiłeś sie np ile kosztuje sciągnięcie filmu ważącego np 1.5 gb ( mowie o pradzie itp)- a na kino żebrzesz...
a poza tym to raczej nie otrzymasz takowego linka do filmu- jesli chcesz sciagac to co najwyzej z p2p....a to nie sciagnie sie tak szybko....

byłbym zapomniał...."janol" nie jest żadnym cwaniaczkiem....owszem odpowiedzał troche sarkastycznie...ale......dał najbardziej sensowną i rzeczwą odp jaka mogła paśc - Janol - rządzisz;)
OsciBosci
Obaj rzadzicie chlopaki!!

Zna ktos odpowiedni release czy bedzie staral sie byc madry i udzielal wskazowek typu multikino czy inne pierdoły??
totencham
QUOTE(killer-san @ 19 06 2006, 23:37) *

Obaj rzadzicie chlopaki!!

Zna ktos odpowiedni release czy bedzie staral sie byc madry i udzielal wskazowek typu multikino czy inne pierdoły??

multikino.
Dante
ewentualnie silver screen albo helios czy co tam masz najbliżej
Mendrek

Wiesz killerku. To co oni Ci robia, to jest jeszcze delikatna wersja, bo sila rzeczy... spojrz na wyciag z regulaminu:

Posty następującej lub podobnej treści:

"Elo ziomy, ściągnąłem właśnie z suprnovy "Ninja Tekken 6" i nie działa..."
"Szukam brakującego pliku w grze..."
"Czy ktoś zna hasło do torrenta..."
"W grze "XXX" ściągniętej ze strony www.piracyisgreat.org nie ma pliku uruchumiającego grę. Może ktos mi podasłać go na maila?"
"Czy ktoś może zapodać linka do torrenta z grą "Adventures of Trzcina 3"?"
"Jest już pełna wersja - walcie na peemkę po linka!"
"Mój głupi, młodszy brat porysował mi płytkę... czy ktoś może podesłać mi kopię?"
"Już masz tę grę? Skąd zassałeś?"
"Pilnie kupię grę. Może być nawet ta francuska wersja sprzed premiery..."

...karane są ostrzeżeniem dla usera, w ostateczności, w przypadku recydywy - BANEM na Forum.

Wiec takie prosby to jawna prosba userow publicznych o mozliwosc dokonania kradziezy, poprzez sciagniecie pelnej wersji filmu (niewazne czy to gra czy film). Zastanowie sie co z tym fantem zrobic.

EDIT: Ok. Na razie warn. Potraktowalem naprawde ulgowo happy.gif
Gacek44
K@t
To ma być żart, prawda ? tongue.gif
Nie moge pojąć w ktorym miejscu ten film jest smieszny. No chyba, ze ktos idzie do kina zamiarem wyszydzenia i w ogole nie skupia sie na oglądaniu...
Odin91
QUOTE(K@t @ 20 06 2006, 14:00) *

To ma być żart, prawda ? tongue.gif
Nie moge pojąć w ktorym miejscu ten film jest smieszny. No chyba, ze ktos idzie do kina zamiarem wyszydzenia i w ogole nie skupia sie na oglądaniu...

wiesz, może film nie 'śmieszy' ale nie sposób sie w nim czegoś bać... są fajne momenty ale to bardziej ciekawość niż strach. Bo potwory mimo że super zrobione to po prostu nie straszą - mogłyby wyskakiwać z różnych miejsc(oczywiście nie w takich ilościach tongue.gif ) co dawałoby lepszy efekt.

Mnie by sie podobała scena z np. Silenta jedynki z kotem z szafki - czemu takiego czegoś nie było ? icon_wink.gif
K@t
Hehe, jak kiedyś napisałem na jednym forum, że film nie jest straszny, to jakiś facet mi pojechał i wygarnął, że jestem chamski, nieczuły i bez serca biggrin.gif.
Faktycznie, film nie jest straszny, ale jest za to dosyć przygnębiający i ciekawy. W żadnym wypadku śmieszny.

Dla zainteresowanych : http://www.dvdactive.com/news/releases/silent-hill.html

Silent Hill na DVD. 22 sierpnia w USA.
Mendrek
Jak dla mnie motyw z palacymi sie dziecmi trzymal adrenalinke. Niestety chichoczaca krowa przede mna zanegowala ten efekt. Moze dla niektorych faktycznie on byl smieszny... Eh.

Anyway, na mnie to nie dziala. Balem sie np. syren trojnogow w "Wojnie swiatow", a tu to w zasadzie byla ekscytacja, ale nie strach...
K@t
Nie wiem jak Ty, ale gdyby mnie na seansie ktos notorycznie przeszkadzał, gadał i chichotał, to bym po prostu puscił zje*ke smile.gif Nie po to płace za bilet w kinie, żeby wysłuchiwac innych ludzi.
Odin91
QUOTE(K@t @ 21 06 2006, 11:59) *

Nie wiem jak Ty, ale gdyby mnie na seansie ktos notorycznie przeszkadzał, gadał i chichotał, to bym po prostu puscił zje*ke smile.gif Nie po to płace za bilet w kinie, żeby wysłuchiwac innych ludzi.

jak był motyw w filmie gdy było ostre rozjaśnienie ekranu(chyba gdy wchodziło się do pokoju z demonem) ktoś na głos rzucił tekst 'koniec' - jak tu nie kochać polskich kin dry.gif
Sunderland
Ja się już wypowiadałem na temat "dorosłej" widowni.Jednak poszedłem enty raz na film i tym razem tuż przede mną siadły dwie solaro-różowe klientki.Już wiedziałem jak będzie "fajnie".Jednak zaskoczyły mnie.Siedziały cicho nie komentowały i nie rzucały głupich komentarzy co to niby śmieszne są.Ku mojemu zdziwieniu łyknęły film i słysząc ich komentarze to się im raczej podobał.

Ja też doznałem odczucia, że niektórych w tym filmie pewne momenty bawiły.Ale jak ktoś idzie z kumplami do kina z gadką typu:"ale będzie pompa" to nie ma się co dziwić.
K@t
Bo prawda jest taka, że Silent Hill to film który powinno sie oglądac SAMEMU. Tzn. bez kumpli, czy osoby towarzyszącej. No chyba, ze siedzi ona w realich gry, bo inaczej to nici z klimatu tongue.gif
*-dka
ja dzis byłem w kinie i był to nawet fAjny film smile.gif
POlecam smile.gif
ps.nawet dobrze pokazano jak panienka biegała z latarką smile.gif i motyw zapalniczki byl fajny smile.gif
a ogolem fajny FILM smile.gif
POLECAM !!

a i powinno sie go ogładac samemu lub z laska w ciemnym pokoju smile.gif
Sunderland
Lub z laską w ciemnym pokoju? Taaaaaaaaaa...normalnie już widzę ten klimat icon_wink.gif .
Radzik
Wreszcie doczekałem się Silent Hill'a na moim za(pipi)u, bilety oczywiście już kupione i jutro jazda na seansik, obym sie nie zawiódł blush.gif
Odin91
QUOTE(Radzik @ 30 06 2006, 01:00) *

Wreszcie doczekałem się Silent Hill'a na moim za(pipi)u, bilety oczywiście już kupione i jutro jazda na seansik, obym sie nie zawiódł blush.gif

zależy jak do tego podejdziesz tongue.gif
Radzik
Cóż jestem fanem gry, więc oceniłem film z punktu gracza, a nie zwykłego widza. Silent Hill to zdecydowanie najlepsza ekranizacja gry video, klimat trzyma w napięciu, choć to bardziej ciekawość typu: co będzie dalej? Wykonie maszkar jest pierwszoligowe i doprawdy nie wiem co śmiesznego w tym widziały elo panny siedzące za mną, które co raz rzucały inteligentne texty ( głupia ty, ona w innym świecie jest wacko.gif ) a piramidogłowy mnie rozwalił na łopatki w swojej pokazowej scenie. Dobrze, że w filmie jest sporo elementów gore i nie pocieli najlepszych momentów jak chociażby w AVP. Summa summaru fan serii film musi zobaczyć, a zwykły widz może zobaczyć ze wzgledów oczywistych.

Ogólnie to tak na 8
Manor
Film obejrzałem dopiero ponad tydzień temu. Powtarzać się nie będę, powiem tylko że jesztem bardzo bardzo zadowolony, świetnie to wyszło, film może niezbyt straszny ale bardzo mroczny i wciągający.

spojl
trochę szkoda że wrzucono tą sektę zamiast kultu Samaela, tak samą z Dahlią, wolałbym o wiele bardziej zaślepioną kultem czarownicę, a nie tamtą dewotkę z sektyAle to w końcu wizja reżysera
koniec

szkoda że tak mało było Lisy, imo jedna z ciekawszych postaci w SH, bardzo intrygująca. Chętnie zobaczyłbym bym film na podstawie SH2, bo ma bardzo filmową fabułę. Tyle że robienie gry na podstawie takiej samej fabuły z gry nie miałoby zaskoczenia

PS: Mendrek, może daj jeszcze ku*wa bany tym co napisali że Aeris w FF 7 zginęła bo ja do tej pory w to nie grałem i gdybym chciał zagrać to ominąłby mnie niezły zwrot akcji. Tylko ja choć trochę pomyślałem i omijałem ten temat aż do obejrzenia filmu? Na ch*j sami psujecie sobie radochę?

PS2: wasze rozkminy są naprawdę świetne (ludzi co się troche rozpisali o fabulę filmu), łyknąłem to jednym tchem bo sam nie wszystko czaiłem. Brawa za pomysły

Olszesky, czytałeś wywody na poprzednich stronach? może nie wszystko zrozumiałeś i stąd ta negatywna opinia
Mendrek
QUOTE(Manor @ 21 07 2006, 14:58) *

PS: Mendrek, może daj jeszcze ku*wa bany tym co napisali że Aeris w FF 7 zginęła bo ja do tej pory w to nie grałem i gdybym chciał zagrać to ominąłby mnie niezły zwrot akcji. Tylko ja choć trochę pomyślałem i omijałem ten temat aż do obejrzenia filmu? Na ch*j sami psujecie sobie radochę?

No powinny byc jakies warny, wiadomo. Spoiler to spoiler. Ja jestem bardzo ostatnio wku.rwiony z powodu spoilera, ktory jakis cwel dal w komentarzu do Piratow z Karaibow 1... a dotyczylo Piratow z Karaibow 2 ;/ Chetnie bym mu noge zlamal, gdy go spotkam ;/ Takich ludzi trza tepic, a ja tu bede tepil ostro. Jak sie nie podoba, to won. Ludzie chca poczytac opinie bez spoilerow (moze chca sie upewnic ze ida na dobry film?), a spoilery maja byc oznaczone - czy tego ktos chce czy nie.
KOMODO
QUOTE(Mendrek @ 22 07 2006, 12:15) *

QUOTE(Manor @ 21 07 2006, 14:58) *

No powinny byc jakies warny, wiadomo. Spoiler to spoiler. Ja jestem bardzo ostatnio wku.rwiony z powodu spoilera, ktory jakis cwel dal w komentarzu do Piratow z Karaibow 1... a dotyczylo Piratow z Karaibow 2 ;/ Chetnie bym mu noge zlamal, gdy go spotkam ;/ Takich ludzi trza tepic, a ja tu bede tepil ostro. Jak sie nie podoba, to won. Ludzie chca poczytac opinie bez spoilerow (moze chca sie upewnic ze ida na dobry film?), a spoilery maja byc oznaczone - czy tego ktos chce czy nie.
I dobrze Ci tak. To upewnianie sie o "fajnosci" filmu to zupelnie glupi argument, a mylisz sie srodze, jesli uda Ci sie wytepic spoilerowanie. W mentalnosci polakow jest cos takiego ze niektorych rzeczy nie da sie wyplenic. Nie wyplenisz z kina 20-paro latkow ktorzy przyszli na film i dobrze sie bawia komentujac kazdy krok bohatera w filmie, nie wyplenisz emerytek z autobusow, ktore nie wazne czy swiatek czy piatek, czy godzina 23 czy 5 rano zawsze jezdza i stwarzaja problemy, nie wyplenisz wiesniactwa i zachlannosci z rzadu. Niektorych rzeczy nie da sie przeskoczyc, dlatego nalezy je omijac. Ja do kina chodze z reguly w takich godzinach, w ktorych na sali bede ja i kilka osob. Skoro wybralem seans w sobote w godzinach wieczornych, musze sie liczyc z tym, ze bedzie pelna sala rozgadanych ludzi. Skoro zdecydowalem sie wejsc na forum o tematyce jakiegos filmu/gry musze sie liczyc z tym, ze przeczytam jakiegos spojlera. tak to juz jest. Sam np lyknalem spojlera do Silent Hill 3 (o Heather), bo zachcialo mi sie wejsc do takiego topicu przed przejsciem gry. Sam jestem sobie winien. Sam plulem sobie w brode, a nie obwinialem wszytskich wokol. Skoro dyskutuja na temat gry to dyskutuja na temat gry. nie mozna liczyc ze wszysyc beda pisac "no, gra jest rzeczywiscie fajna", bo kazdy napisze opinie i co? od tego sa fora dyskusyjne zeby dyskutowac! I spojlerowac!:D
Mendrek
QUOTE(KOMODO @ 23 07 2006, 12:36) *

I dobrze Ci tak.

Masz w zwyczaju cieszyc sie z cudzego nieszczescia? To tak jakby przejechalo na drodze kogos i powiedzialbys: "Dobrze Ci tak, trzeba uwazac na piratow drogowych" ;/ Skrajne? Niekoniecznie, zasada ta sama. Ja robilem wszystko zgodnie, to ktos zawinil i spieprzyl mi sprawe. Dlatego trzeba to tepic.

To upewnianie sie o "fajnosci" filmu to zupelnie glupi argument, a mylisz sie srodze, jesli uda Ci sie wytepic spoilerowanie.

Trzeba, bo zawsze jakis procent odpadnie. Poza tym w moim przypadku akurat, to patrzylem na recke PIERWSZEJ czesci filmu, ktora widzialem i nawet jesli bylby tam spoiler to nie stracilbym nic. Tymczasem pojawil sie tam spoiler DRUGIEJ czesci na ktora mialem zamiar sie wybrac.

W mentalnosci polakow jest cos takiego ze niektorych rzeczy nie da sie wyplenic. Nie wyplenisz z kina 20-paro latkow ktorzy przyszli na film i dobrze sie bawia komentujac kazdy krok bohatera w filmie, nie wyplenisz emerytek z autobusow, ktore nie wazne czy swiatek czy piatek, czy godzina 23 czy 5 rano zawsze jezdza i stwarzaja problemy, nie wyplenisz wiesniactwa i zachlannosci z rzadu. Niektorych rzeczy nie da sie przeskoczyc, dlatego nalezy je omijac.

I najlepiej olac sprawe? Skoro o problemie sie nie mowi, to problemu nie ma? Nienawidze tej mentalnosci. Jak tak kazdy bedzie wlasnie myslal, to faktycznie to zjawisko bedzie, tylko dlatego ze wszyscy mysla ze nie da sie z tym nic zrobic. To mentalnosc wrzechznana Polakom wlasnie. (pipi) sie ruszyc nie chce, a wymowke maja ze to i tak nic nie da.

Skoro zdecydowalem sie wejsc na forum o tematyce jakiegos filmu/gry musze sie liczyc z tym, ze przeczytam jakiegos spojlera.

Super. Z tym ze moderatorzy maja sie starac ograniczyc Ci tych nieprzyjemnosci, wiec dziwisz mi sie ze tak staram sie to tepic? Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.

Sam np lyknalem spojlera do Silent Hill 3 (o Heather), bo zachcialo mi sie wejsc do takiego topicu przed przejsciem gry. Sam jestem sobie winien. Sam plulem sobie w brode, a nie obwinialem wszytskich wokol.

Jest Ci zal cudzej patologii? Dziwne, no ale niektorzy wola na siebie zwalic, niz na innego. Psychologicznie jest to uwarunkowane jednak raczej - ja tego nie wyznaje.

Skoro dyskutuja na temat gry to dyskutuja na temat gry. nie mozna liczyc ze wszysyc beda pisac "no, gra jest rzeczywiscie fajna", bo kazdy napisze opinie i co? od tego sa fora dyskusyjne zeby dyskutowac! I spojlerowac!:D

Dlatego jak juz chce sie podyskutowac o spoilerze, to niech sie spoiler oznacza. Taki trud? Ktos zainteresowany sobie zaznaczy ow tekst i przeczyta, a temu co nie obejrzal bedzie lzej. Poza tym jak mozesz zauwazyc na milionie przykladow recencji gier/filmow/ksiazek, mozna napisac recenzje bez spoilera, albo z minimalna iloscia.
_Milan_
( Mendrek,nie pekla Ci zylka ? wink.gif , zes sie rozpisal )

Komodo, proste pytanie:
- czy az tak trudno Ci napisac cos biala czcionka? serio pytam,moze nielubisz bialego koloru,hmm? jakos wszyscy wpisuja ostatnio spoilery tym sposobem i jest git,a Ty komplikujesz sprawe...
chcesz pisac czarna czcionka i zdradzac cos -> zapros rozmowce na gg

PROSTE
Manor
oczywiście macie racje z tym białym kolorem bo to dobre rozwiązanie, ale dalej twierdzę, że najlepszym rozwiązaniem jest omijanie tego tematu dopóki samemu się nie obczai. Czy to takie trudne? Tak trudno wykrzesać w sobie trochę silnej woli? Nie, lepiej ryzykować i potem lamentować jak jakiś patałach się zapomni. I tak przez to nie zapomnicie o spojlerze. Nie mówię żeby wogóle nie wchodzić do tematów, ale myślę że Silent Hill znaczy tyle dla graczy, że warto najpierw obejrzeć, a potem narażać się na spojlery

Bo powoli dochodzimy do paranoi, że ktoś napisał, że po wypadku samochodowym nie znaleziono ciał (tak, piszę to czarnym kolorem) i że to niby spojler jest. Po pierwsze, ta akcja była na trailerze, po drugie - jak ktoś nie grał w SH to nie wiem jaką radochę sprawi mu ten film. Po trzecie - taka akcja to żaden kluczowy moment, to tylko początek. Ale mówię tu tylko o tej sytuacji bo zdaję se sprawę że pojawiły się prawdziwe spojlery
KOMODO
A przeciez ja zawsze pisalem biala czcionka jak spoilerowalem. Tyle ze jak powiedzial przedmowca, niektorym juz odbija calkiem. Pamietam Ci ja zarzuty w strone PE o spojlerowanie w recenzjach, bo rautor napomknal cos o fabule. Niedlugo to w ogole nie bedzie wolno pisac nic o fabule, ani nawet o schemacie gry bo i ten moze byc spojlerem. Opamietajcie sie:). Wyplenianie spojlerow - jasne, ale zawsze nalezy sie liczyc ze gdzies sie znajdzie spojler. Wlasnie mi sie przypomnialo, iz wspomniany spojler do SH3 nie byl na forum o SH3, a SH2:). Ale np topic o FF12 omijam szerokim lukiem od marca - premiery w japonii. Nie potzrebuje rekomendacji forumowiczow zeby wiedziec ze gra bedzie zacna. Wystarcza mi wysokie noty i pochlebne recenzje. To, ze ktos napisze "tak, FF12 rzadzi" nie doprowadiz mnie do orgazmu bo i nie bedzie niczym nowym. Ale na Piratow mogles pierwej isc do kina. To raptem 2h 20 min z zyciorysu - sam bys sie przekonal ze film znakomity, co zapewne wiedzialbys i bez czytania jakichkolwiek opinii.
Odin91
Wam wszystkim się należą warny za niepotrzebny spam icon_wink.gif skończcie wreszcie ten bezsensowny temat - nie spoilerujcie i tyle. A jak chcecie spoilerować to zaznaczcie to i tyle icon_wink.gif
EOT
Marlon
tematu nie przeglądam, bo dygam spoilerów, więc bezczelnie pytam: kiedy premiera dvd?
Royal
22 sierpień w USA
SIKI
aaaa wreszcie jest wydanie dvd i od wczoraj jest juz dvdrip na necie biggrin.gif
dziś wieczorem seansik cool.gif
KOMODO
QUOTE(SIKI @ 11 08 2006, 11:46) *

aaaa wreszcie jest wydanie dvd i od wczoraj jest juz dvdrip na necie biggrin.gif

Chciales chyba powiedziec "Dzis wieczorem siedzenie na biurowym krzesle za biurkiem przed 17 calowym monitorkiem":P. Sic!:)
SIKI
a itu się mylisz...
karta graficzna z tv out i kanapa + PHILIPS 28' 100Hz cool.gif
aux
hi hi, ja tak samo jak kolega zaraz się biorę za oglądanie. Może nie mam TV 100Hz, ale Thomson 29' 60Hz w zupełności mi wystarcza do divxów. Etap oglądania filmów na 17CRT mam już dawno za sobą, nie ma to jak seansik Battlestar Galactica czy Prison Break'a na moim super fotelu z Ikea tongue.gif
Yacek
QUOTE(KOMODO @ 11 08 2006, 11:55) *

aaaa wreszcie jest wydanie dvd i od wczoraj jest juz dvdrip na necie :D
dziś wieczorem seansik 8)

Chciales chyba powiedziec "Dzis wieczorem siedzenie na biurowym krzesle za biurkiem przed 17 calowym monitorkiem":P. Sic!:)

Nawet jesli, to i tak lepsze to niz siedzenie w durnowatym kinie gdzie polowa sali w czasie trwania filmu urzadza sobie lunch, szelesci chrupkami, a glupie panienki i dzieci z gimnazjum psuja caly klimat swoim prymitywnym zachowaniem.

-----------------------------------

Dzisiaj obejrzalem w koncu film. Pierwsze wrazenie bardzo pozytywne i ogolnie jestem zadowolony ale oczywiscie musze tez troche popsioczyc wiec lecimy z farbkami:

Muzyka. Nasluchalem sie jej przed obejrzeniem filmu i byly momenty, ze soundtrack z gier lecial w domu non stop przez 2 tyg i byc moze stad bedzie moje poczatkowe, srednie wrazenie jesli chodzi o ten aspekt filmu: w moim mniemaniu poczatkowo muzyka jest zbyt chamsko dobrana do tego co sie dzieje na ekranie i troszke nie pasuje, ale znika to po tym jak juz akcja rozpoczyna sie w miasteczku.

Potwory: pierwsza klasa. Konteneroglowy to kozak jakich malo i po obejrzeniu filmu czulem wieeeeelkiii niedosyt, ze kolo pojawia sie tak malo razy, jednakze pozniej stwierdzilem, ze bardzo dobrze, ze tak sie dzieje. Epizody z nim to dobry patent, koles mial byc tajemniczy i nie machac mieczykiem przez caly film tylko pokazywac sie w momentach 'kiedy gl. bohaterka jest w slabej sytuacji' :) 'Colin' z klozetu to takze kozak jakich malo, scena z nim wyszla naprawde swietnie, skowyt potwora ladnie przelecial mi przez banie bo cicho to nie ogladalem tego. Reszta stworkow - ok.

Design ciemnej strony miasteczka - zaje bisty, chociaz z poczatku draznilo mnie, ze wszystko 'plywa' - Ci co ogladali to wiedza o co mi chodzi. Siatex, drutex, klatex, brudex - wszystko pelna geba. Weri najs.

Zmartwilem sie troche bo motyw z syrena nie byl taki jakiego sie spodziewalem. Dopiero pozniej bylo lepiej. Troche sztuczny byl tez motyw z drutem kolczastym, jakos dziwnie to wyszlo, bylo troche plastikowo. Fabula jak jest to wiedza Ci co ogladali - moim zdaniem jest ok. 2 godziny na przedstawienie jakichs zaawansowanych i skomplikowanych portretow psychologicznych to za malo, takie cos to da rade w filmach typu Szosty Zmysl gdzie nie trzeba isc na kompromis z 'akcja'. Tutaj poprostu nie starczylo na to czasu. Sean Bean byl troche niemrawy, wolalbym jakiegos aktora ktorego zobaczylbym pierwszy raz na oczy tak jak z reszta ludzi wcielajacych sie w role postaci ze swiata SH.

Poki co, tyle ode mnie, jak cos mi wpadnie do glowy to jeszcze dopisze.
KOMODO
QUOTE(Yacek @ 12 08 2006, 19:25) *

QUOTE(KOMODO @ 11 08 2006, 11:55) *

Nawet jesli, to i tak lepsze to niz siedzenie w durnowatym kinie gdzie polowa sali w czasie trwania filmu urzadza sobie lunch, szelesci chrupkami, a glupie panienki i dzieci z gimnazjum psuja caly klimat swoim prymitywnym zachowaniem.
No niestety, a teraz Polska!:) Znam to, dlatego robie jedna prosta sztuczke - nie chodze do kina w weekendy! Serio, dysproporcja miedzy dniem powszednim a weekendem jesli chodzi o ilosci bydla w kinie jest ogromna. Z reguly takze wybieram godziny "ranne" (tj. kolo poludnia). Wowczas to wszyscy siedza w szkole tudziez pracy (za czasow liceum chodzilem zaraz po szkole, ludzi bylo doslownie kilku) a ja moge sie rozkoszowac filmem bez "komentarzy". Bydlo gada jak jest go duzo, w pojedynke siedza cicho:). Wybierajac takie godziny juz dwukrotnie bylem na sali sam z jakas osoba:). W innych wypadkach ilosc ludzi to kilkanascie. I nie porownoj mi wrazen z filmu obejrzanego w kinie do warunkow domowych. Co jak co, ale tutaj kino ma ZDECYDOWANA przewage. Takiego obrazu i dzwieku nie uzyskasz w chacie za zadne pieniadze.

PS: I co wy macie do tych gimnazjalitsow, co?smile.gif Wy nigdy nie byliscie w tym wieku?
Yacek
W moim wypadku, mimo, ze mieszkam w 150 tys miescie co juz wsia raczej nie jest, kina sa paskudne, stare i dretwe, a to, ze SH w ogole nie byl wyswietlany w mojej miescinie to inna sprawa. Juz nie wspominam o tym, ze nie kazdy ma takie warunki jak komodo, sa jeszcze tacy ludzie ktorzy pracuja, ucza sie, nawet w okresie wakacyjnym. Nie rozumiem osob ktorzy czepiaja sie ogladania filmow w domu, na kompie (podlaczonym pod tv bo ogladanie na monitorze 15" to rzeczywiscie padaka) badz na dvd a to wszystko podpiete do duzego tv i dobrego sprzetu audio. Ja wole cos takiego niz "kino" na miescie.
KOMODO
QUOTE(Yacek @ 12 08 2006, 21:45) *

W moim wypadku, mimo, ze mieszkam w 150 tys miescie co juz wsia raczej nie jest, kina sa paskudne, stare i dretwe, a to, ze SH w ogole nie byl wyswietlany w mojej miescinie to inna sprawa. Juz nie wspominam o tym, ze nie kazdy ma takie warunki jak komodo, sa jeszcze tacy ludzie ktorzy pracuja, ucza sie, nawet w okresie wakacyjnym. Nie rozumiem osob ktorzy czepiaja sie ogladania filmow w domu, na kompie (podlaczonym pod tv bo ogladanie na monitorze 15" to rzeczywiscie padaka) badz na dvd a to wszystko podpiete do duzego tv i dobrego sprzetu audio. Ja wole cos takiego niz "kino" na miescie.
A tam mam warunki, jestem ochroniarzem, pracuje po 24 h:P. A ja nic nie mam do ogladania w domu. Kino domowe rowniez sobie cenie niezmiernie i inwestuje wen, co by w swojej klitce (wspaniale, dwupokojowe apartamenty z czasow wczesnej komuny:P) uzyskac mozliwie jak najlepsze warunki. Inwestuje rowniez w filmy dvd, tylko ORYGINALNE. Smieszy mnie natomiast "kino domowe na komputerze". Jak ktos se kupi jakies mini-glosniczki i naped dvd i udaje ze ma jak w kinie, a siedzi przy biurku. Sam tez mieszkam w dziurze polozonej kolo jeszcze wiekszej wsi (Czestochowa) w ktorym lubialo swego czasu W OGOLE nie byc kina. Cale szczescie od 1,5 roku mamy Cinema City (8 sal, warunki zacne) totez nie narzekam i laze do kina na kazdy ciekawszy film (po kilkadziesiat razy do roku). Dobra, koniec offtopow bo nas zbanuja.
Yacek
QUOTE(KOMODO @ 12 08 2006, 21:55) *

Dobra, koniec offtopow bo nas zbanuja.

icon_twisted.gif icon_twisted.gif

Odnosnie SH: ktos sie orientuje czy planuja wydac jakis Movie OST i jesli tak to kiedy ?
Stachu
ja wiem czy potrzebujesz OSTa?

z tego co widziałem i co bardzo mi sie podobalo w filmie jest muzyka prosto z gry bez jakichkoleiwk remixow i zmian
Yacek
Swietnie sie orientuje odnosnie muzy z gier, ale pomiajac krzywa banie odnosnie sciagania soundtracku do kazdego filmu ktory obejrze i nie tylko, to w filmie wystepuja utwory calkowicie nowe, ktorych nie ma w grach. Oficjalna strona filmu to bida z nedza, na amazon.com w ogole nic nie widac odnosnie tego soundtracka.
puszkin
Ten dvdrip co wyszedł to jest wersja że tak powiem normlana ?, bo ta kamerowka co wczesniej była to podobno wersja o 28 min krotsza czy cos takiego. Orientuje sie ktos ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.