Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: iexplore.exe
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Panek
Siema

Dzisiaj zauważyłem w menedżerze zadań Windows pewną, tak jakby nieścisłość... Mianowicie w zakładce Procesy na liście widnieje kilka razy iexplore.exe, czyli Internet Explorer, ale problem w tym, że ja tegoż od 2 lat na oczy nie widziałem (czyli nie używam i nie włączam, mam Firefoxa). Najdziwniejsze jest to, że ani to nie widnieje na pasku zadań, ani nie ma okienka. Gdy wybieram to .exe i klikam "Zakończ proces" (no bo po cholere ma pamięć zżerać?), to wprawdzie to znika, ale na dosłownie 2 sekundy włącza się w różnych miejscach na liście jakiś program o dziwnej nazwie (zawsze go widać ledwo kątem oka), potym też znika i znowu włącza się iexplore.exe (dzięki czemu stwierdziłem, że to zapewne jest jakiś wredny spyware)

Tych IE w tym momencie działają 2 .exe, ale gdy przed chwilą lukałem to były aż 4 aplikacje, w dodatku ten syf zżera pamięć - od 400 K (najmniej) do 11 000 K (najwięcej).

Skanowałem przed chwilą PC-ta najnowszą wersją Ad-Aware'a, Full Scan i wprawdzie skan znalazł parę plików, ale najwyraźniej to nie było to skoro dalej działa...

Czy zna ktoś solucję do tego problemu? Może ktoś się z tym spotkał?

Czekam na pomoc (thanks from the mountain)
Pavlus
CWShredder 2.13
sprobuj tym programikiem, jesli nic nie da to proponuje odinstalowac wszystkie przegladarki firefoxa tez i zainstalowac ponownie.
klausa
I najlepiej formata od razu.
Ja (pipi)e, ale wy macie rady.
Pavlus
Zaproponowalem formata? ;p To jest najmniej szkodliwa procedura smile.gif Zawsze tez mozna przywrocic system o ile sie robi punkty przywracania i ma xpka :>
Panek
Formata nie robię, bo nie będę tracił plików ważnych (wiem, wiem, można to nagrać albo przenieść w inny sposób - mnie się nie chce a pozatym nie mam skąd zdobyć płytki WinXP ;P)

A programik zalukam i zobaczę, czy coś zdziałał.
Panek
Przeskanowałem i tym i jeszcze Trend Micro Anti-Spyware'em, i wprawdzie pozbyłem się kilku plików ale nie rozwiązało to problemu...

Jeśli format to jedyne wyjście to trzeba będzie nauczyć się z tym żyć...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.