Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Zamykanie systemu
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
_Soccom_
Siemka. Dwa dni temu robiłem formata i reinstalke i od tego czasu mam problem, hmmm, w sumie to problem nie jest, ale to wkurza. Otóż: gdy klikam START, wyłącz komputer i wyłącz (czyli normalka), to na środek ekranu wyskakuje tabelka "Kończenie programu" z tym uzupełniającym się paskiem i tak zamyka się wszystko po kolei (gg,explorer, avast, ad-aware itd.), choć wcześniej - przed reinstalką - przechodziło od razu do tego niebieskiego, końcowego ekranu. Łodafak ? blink.gif
szeni
A ja mam tak, ze w menu start nie mam polecenia 'wyłącz komputer', wiec musze robic tak: wyloguj -> przelacz uzytkownika -> wylacz komputer. Format robilem kilka dni temu doslownie. Pewnie wirusik czy cos, da rade cos z tym zrobic bez kolejnego formata?
Pavlus
To przed wylaczeniem kompa wylacz wszystkie nie systemowe procesy, jak gg, anty spy czy co tam jeszcze masz. No i przydalyby ci sie service packi. Mi tez tak sie dzieje, ale komp nie byl formatowany od dawna i explorer czasem ma zwisy, dziwie sie troche ze tobie po formacie takie cos wyskakuje.
_Soccom_
No sorka, ale kto wyłącza wszystkie procesy przed zamknięciem systemu wink.gif Mam Windows XP z Service Pack 1, ale prędzej przy tej samej konfiguracji był git. Wie ktoś jaka może być tego przyczyna?
..::XMANiAK::..
mi tez przed wyl kompa pokazuej sie by zamknac bo jakis program od Nortona bo sie nie zamknal, czasami jest czasami nie ma smile.gif to jest juz wpisane w Winde smile.gif
_Soccom_
lipa sad.gif ...
Arox
Z Windowsem trzeba się obchodzić jak z jajkiem.
Regularnie robić skany, defragmentację itd.
Pavlus
Jesli ktos ma czas na defragmentacje to niech sobie robi smile.gif Ja przed wylaczeniem systemu nie wylaczam procesow tylko zamykam programy ;p szybciej sie zamyka i nigdy nie mam takich problemow.
Arox
QUOTE(Pavlus @ 15 10 2005, 19:31)
Jesli ktos ma czas na defragmentacje to niech sobie robi smile.gif Ja przed wylaczeniem systemu nie wylaczam procesow tylko zamykam programy ;p szybciej sie zamyka i nigdy nie mam takich problemow.
*

Raz na miesiąc wystarczy:)
Ja też wszystko wyłączam przed zamknięciem systemu i nigdy zgrzytów nie mam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.