Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: gra z najładniejsza grafika?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PSone
Stron: 1, 2, 3
Firekage
Elo.
MGS
Tekken 3
Soul Reaver
Pozdro.
Samuel666
Według mnie to Spyro ma najładnies a grafike, super postacie, kolorki i przecudowne Światy.
FLooK
[font=Book Antiqua][font=Fixedsys][font=Arial]
Moim skromnym zdaniem są nimi...:

1.FFIX
2.Gran Turismo 2
3.Vargant Story
4.CTR
5.MDK
Sunderland
MGS, SH, Final (seria) oraz Dino Crisis 2.Było dużo innych tytółów, które i dziś potrafią mne zaskoczyć pod tym względem, ale przy wyżej wymienionych najczęściej wyrażałem na głos swoje ochy i achy.
Czappi
Silent Hill i MGS nie porażają grafiką.
Zdecydowanie Tekken3, Crash 3, Spyro i Fear Effect
Vincent85
THPS

COLIN 2

FF 7,8,9

MGS

GT 2
White
FF7? No nie wiem, mnie te kanciaste figurki zabijają ^^
parollo
Alone In The Dark 4

Final Fantasy 9

w GT2 grafika nie byla za piekna-samochod oczywiscie dobrze wygladal ale plansze byly straszne
Firekage
Elo.
Wg mnie to najladniejsza grafe mial niesmiertelny Metal Gear Solid oraz Vagrant Story.
Pozdro.
Lukaszeq
Ridge Racer Type 4 i Vagrant Story. Po prostu POWER!
Yano
vargant story
ff8/ff9
Dajnoł
wg mnie: dino crisis 2(żadna tam autoironia)
kulak4
Ciekawe, że nikt nie zwrócił tu uwagi na klasyk, jakim jest "Soul Blade". Dopiero niedawno dorwałem tą gierkę, ale muszę powiedzieć, że grafika wygląda ładnie nawet jak na dzisiejsze czasy! Bardzo ładne, trójwymiarowe tła (plansze na wodzie i na trawie rządzą), świetne modele postacie, efektowne smugi po zadawanych ciosach - czego chcieć więcej? W tym przypadku sytuacja z grafiką w porównaniu do T3 ma się tak samo jak w sytuacji TTT vs Soul Calibur. Jedyne, czego mogę być pewien, to to, że dla laika "Soul Blade" jest grą bardziej efekciarską, jeśli chodzi o wykonanie.
Druga gra, która mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła to WWF Smackdown 2. Nie sądziłem, że jest tak ładnie wykonana. Szczególne wrażenie robią modele postaci, choć tła też są niczego sobie.
Co do gier typu RE2, Parasite Eve itp. Te gry nie zestarzeją się tak bardzo graficznie ze względu na renderowane tła, podobnie sytuacja ma się z grami 2D (w sensie, że pięknie wykonany dwuwymiarowy tytuł pozostanie piękny).
Pozdro.
Bonio
tekken3 i mgs ;]
Grzehoo
- RR Type 4
- Tekken 3
- MGS
- Soul Reaver
- GT1 i 2
KageX
- Tekken 3 -> Miód
- MGS - Miód 2
- Breath of Fire - Intro powala, choć sama gra też jest dobra.
Jiraijasama
Jak dla mnie najładniejszą grafikę miał Chrono Cross.
Tekken 3 też dawał radę,
suli
Resident Evil 3 i 2 Dino Crisis 2
Typowy
Legend of Mana dla mnie to właśnie LoM jest najładniejsza graficznie na "szaraczka". Poezja piękna i magii drzemiaca w tej pozycji, jest dla mnie zadziwiająca ! smile.gif
Looper
Metal Gear Solid.
Gran Turismo -"jedynka", bo część druga ma ogrom bugów i usterek.
Tekken 3 -tu widać że wyciśnięto max możliwości Playstation
Quake 2 - nieco niedocenieana ("pecetowy shit":P) , ale grafa ładna, płynny framerate, fajne efekty...
PiotrB
- Dino Crisis 2 (piękne tła + świetne filmiki FMV)
- Metal Gear Solid
- Gran Turismo 1 i 2
Fysiek
Mysle ze Grafa w Crashu jest jedna z najlepszych na "szaraka"
Coati
MGS, Wagrant Story, Soul Blade, Ray Storm, Tenchu 2...
jennefer
Tekken 3 kiedy grałam w to na automatach nie wierzyłam, że ten tytuł wyjdzie jeszcze na PSXa, kupiłam grę, odpaliłam w domu i ... szczęka mi opadła! Rewelacja!

serie Final Fantasy (od 7 bo w starsze nie grałam) uwielbiam patrzeć na tła, są po prostu śliczne

Silent Hill grafika powalająca mrokiem, doskonale budujaca klimat gry a zarazem zaskakująca drobiazgowość w niektórych lokalizacjach (np. w jednej kolekcja owadów) - aż się chciało grać!
anri
coś mi się wydaje, że z technicznego punktu widzenia najwięcej, najpłynniej i najefektowniej pociągnął Tekken3... jednak największe wrażenie robi na mnie Legend of Mana- taka ilość i jakość ślicznie namalowanych grafik upchana na jednej płytce? Square to mistrzowie szarej maszynki exclaim.gif soczystość kolorów i pomysłowość budowy świata powala, jest to chyba jedyna gra z PSXa która graficznie się nie zestarzała do dziś (bo czy śliczna grafika 2d kiedyś może być passe?).

chcialbym tez zaznaczyć wyskoką pozycje Chrono Crossa, zresztą dla mnie ta gra to geniusz i jedyny tytuł który bez skrzywienia moge umieścić nawet wyżej od FF7
Wuj3k
Final Fantasy 9 - Grafika bajkowa lecz jest debeściak tongue.gif
excl.gif
Metal Gear Solid - Super Giera do rozkminiania ,Grafika Też do rozkminiania laugh.gif
excl.gif
Resident Evil 3 - Giera świetna .A grafika w Filmikach też Super blush.gif
excl.gif excl.gif excl.gif
kopaa
QUOTE(anri @ 27 07 2006, 23:30) *

jednak największe wrażenie robi na mnie Legend of Mana- taka ilość i jakość ślicznie namalowanych grafik upchana na jednej płytce? Square to mistrzowie szarej maszynki exclaim.gif soczystość kolorów i pomysłowość budowy świata powala, jest to chyba jedyna gra z PSXa która graficznie się nie zestarzała do dziś (bo czy śliczna grafika 2d kiedyś może być passe?).

Saga Frontier tez wymiata graficznie, piekne 2d cudo i miod!
Rafael_Sorel
Moim skromnym zdaniem to Tekken 3 jak na szaraczka elegacio grafa, ale z mojego ulubionego gatunku jakim jest RPG to Vagrant Story dał rade closedeyes.gif
sexymadafaka
wg mnie
hary poter nie pmiętam części ale wiem ze latało się tam na miotle między innymi smile.gif
tekken 3
ff7
MeL
tekken 3 i gt2.

mgs wcale nie mial fajnej grafy.
barcelona fan
Moim skromnym zdaniem FINAL FANTASY VIII zamiotło jeżeli chodzi o wrażenie może samo 3d nie jest
zabijające ale w połączeniach z renderami już tak.
Jeżeli chodzi o "czyste" 3d to TEKKEN 3 i CRASH.
SILENT HILL i DINO CRISIS 2 jeżeli chodzi o klimatyczność grafy.
Dziś barca nie źle nakopie chelsea
streak
IMHO jest wiele gier zapadajacych w pamiec ktore powalaja graficznie:

C12: Final Resistance
MGS
Kensei
SzC
Chrono Cross, Final Fantasy IX.
WESKER-DL
Jak dla mnie seria Resident Evil cool.gif oraz Soul River
SoNy
Dino Crisis 2 i Mgs
Suavek
W sumie dziwne, że ograniczacie się tylko do gier 3D (po uwadze z pierwszego posta). Moim zdaniem trójwymiarowość wcale nie czyni gry ładnej/najładniejszej. Wiele jest tytułów 2D prezentujących się naprawdę ciekawie.

Ot taki przykład, może nie jest to najładniejsza gra, ale niektóre animacje jak na psx są świetne (nie ustępują znacznie tym z PS2) - Super Robot Taisen Alpha Gaiden.

Ale skoro z 3D: Silent Hill, Metal Gear Solid, FF9...
streak
QUOTE(Suavek @ 18 01 2007, 22:55) *

W sumie dziwne, że ograniczacie się tylko do gier 3D (po uwadze z pierwszego posta). Moim zdaniem trójwymiarowość wcale nie czyni gry ładnej/najładniejszej. Wiele jest tytułów 2D prezentujących się naprawdę ciekawie.

Jesli przy 2d jestesmy to przede wszystkim fenomenalne bijatyki / strzelnki przeportowane na PSX z NeoGeo:

Metal Slug
KOF'xx
Real Bout Fatal Fury
Samurai Shodown
Last Blade

oraz takze:

Lomax
Rayman [ piekna pastelowa grafa ]
Re
Ridge racer 4 dawał rade nieźle
ogicool
dla mnie podobał sie Nightmare Creatures2 cool.gif
tak naprawde to jedna z moich pierwszych gier na psx-a(z bugiem
zresztąsmile.gif, od razu spodobał mi sie ciężkawy klimat, gdzie no
na plecach pojawia sie dreszcz;no co;)
woda ładnie wygląda, mrok, ciemność, dziwne odgłosy)
wszystko to ładnie łączyło sie z grafą, nie powiem
i oddawało odpowiedni klimat
shy4
Jak dla mnie bez konkurencji jest Vagrant Story
Cris
seria gier ze smokiem Spyro w roli głownej. ładna , cukierkowa grafika, ktora najlepiej prezentuje sie na szaraku
Dark koki
Crash 3 i Chrono Cross happy.gif
Siwy_
dino crisis 2

crash 3

tekken 3

ff9

chrono cross wyglada tez nienajgorzej
Mihau_ALU

Kolega Wortrigen pytał sie o grę a nie gry.
I nie moge pojac skad tyle typow na Tekken'a 3...
Jest jedna gra, ktora warta jest zwrocenia uwagi:

Legend of Mana

Na dowod swojej wypowiedzi zalacze obrazki:

I niech ktos wklei foty z tekkena 3, tego typowanego przez tutejsza wiekszosc. Porownamy laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Velius
Tales of Eternia,Legend of Mana,Chrono Cross tez mial ladna grafike.

LOL @ Tekken 3 smile.gif
Wyjebo
Dino Crisis2, Final Fantasy8, FF9
Labik
no tekken 3 ma slaba grafe ale on jest w 3d a te twoje legend of mana w 2d wink.gif
Mihau_ALU
CYTAT(Labik @ 19 03 2007, 17:54) *
no tekken 3 ma slaba grafe ale on jest w 3d a te twoje legend of mana w 2d wink.gif

2,5 D Jak juz biggrin.gif
krzystofik
sheep dog n'wolf
Plugawy
Chrono Cross i Dino Crisis 2
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.