Firekage
2 05 2006, 23:09
Elo.
MGS
Tekken 3
Soul Reaver
Pozdro.
Samuel666
10 05 2006, 20:09
Według mnie to Spyro ma najładnies a grafike, super postacie, kolorki i przecudowne Światy.
[font=Book Antiqua][font=Fixedsys][font=Arial]
Moim skromnym zdaniem są nimi...:
1.FFIX
2.Gran Turismo 2
3.Vargant Story
4.CTR
5.MDK
Sunderland
19 05 2006, 18:24
MGS, SH, Final (seria) oraz Dino Crisis 2.Było dużo innych tytółów, które i dziś potrafią mne zaskoczyć pod tym względem, ale przy wyżej wymienionych najczęściej wyrażałem na głos swoje ochy i achy.
Silent Hill i MGS nie porażają grafiką.
Zdecydowanie Tekken3, Crash 3, Spyro i Fear Effect
Vincent85
28 05 2006, 20:56
THPS
COLIN 2
FF 7,8,9
MGS
GT 2
FF7? No nie wiem, mnie te kanciaste figurki zabijają ^^
parollo
29 05 2006, 18:13
Alone In The Dark 4
Final Fantasy 9
w GT2 grafika nie byla za piekna-samochod oczywiscie dobrze wygladal ale plansze byly straszne
Firekage
29 05 2006, 18:24
Elo.
Wg mnie to najladniejsza grafe mial niesmiertelny Metal Gear Solid oraz Vagrant Story.
Pozdro.
Lukaszeq
29 05 2006, 20:27
Ridge Racer Type 4 i Vagrant Story. Po prostu POWER!
wg mnie: dino crisis 2(żadna tam autoironia)
Ciekawe, że nikt nie zwrócił tu uwagi na klasyk, jakim jest "Soul Blade". Dopiero niedawno dorwałem tą gierkę, ale muszę powiedzieć, że grafika wygląda ładnie nawet jak na dzisiejsze czasy! Bardzo ładne, trójwymiarowe tła (plansze na wodzie i na trawie rządzą), świetne modele postacie, efektowne smugi po zadawanych ciosach - czego chcieć więcej? W tym przypadku sytuacja z grafiką w porównaniu do T3 ma się tak samo jak w sytuacji TTT vs Soul Calibur. Jedyne, czego mogę być pewien, to to, że dla laika "Soul Blade" jest grą bardziej efekciarską, jeśli chodzi o wykonanie.
Druga gra, która mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła to WWF Smackdown 2. Nie sądziłem, że jest tak ładnie wykonana. Szczególne wrażenie robią modele postaci, choć tła też są niczego sobie.
Co do gier typu RE2, Parasite Eve itp. Te gry nie zestarzeją się tak bardzo graficznie ze względu na renderowane tła, podobnie sytuacja ma się z grami 2D (w sensie, że pięknie wykonany dwuwymiarowy tytuł pozostanie piękny).
Pozdro.
Grzehoo
30 06 2006, 23:10
- RR Type 4
- Tekken 3
- MGS
- Soul Reaver
- GT1 i 2
- Tekken 3 -> Miód
- MGS - Miód 2
- Breath of Fire - Intro powala, choć sama gra też jest dobra.
Jiraijasama
10 07 2006, 12:57
Jak dla mnie najładniejszą grafikę miał Chrono Cross.
Tekken 3 też dawał radę,
Resident Evil 3 i 2 Dino Crisis 2
Legend of Mana dla mnie to właśnie LoM jest najładniejsza graficznie na "szaraczka". Poezja piękna i magii drzemiaca w tej pozycji, jest dla mnie zadziwiająca !
Metal Gear Solid.
Gran Turismo -"jedynka", bo część druga ma ogrom bugów i usterek.
Tekken 3 -tu widać że wyciśnięto max możliwości Playstation
Quake 2 - nieco niedocenieana ("pecetowy shit":P) , ale grafa ładna, płynny framerate, fajne efekty...
- Dino Crisis 2 (piękne tła + świetne filmiki FMV)
- Metal Gear Solid
- Gran Turismo 1 i 2
Mysle ze Grafa w Crashu jest jedna z najlepszych na "szaraka"
MGS, Wagrant Story, Soul Blade, Ray Storm, Tenchu 2...
jennefer
27 07 2006, 15:44
Tekken 3 kiedy grałam w to na automatach nie wierzyłam, że ten tytuł wyjdzie jeszcze na PSXa, kupiłam grę, odpaliłam w domu i ... szczęka mi opadła! Rewelacja!
serie Final Fantasy (od 7 bo w starsze nie grałam) uwielbiam patrzeć na tła, są po prostu śliczne
Silent Hill grafika powalająca mrokiem, doskonale budujaca klimat gry a zarazem zaskakująca drobiazgowość w niektórych lokalizacjach (np. w jednej kolekcja owadów) - aż się chciało grać!
coś mi się wydaje, że z technicznego punktu widzenia najwięcej, najpłynniej i najefektowniej pociągnął Tekken3... jednak największe wrażenie robi na mnie Legend of Mana- taka ilość i jakość ślicznie namalowanych grafik upchana na jednej płytce? Square to mistrzowie szarej maszynki

soczystość kolorów i pomysłowość budowy świata powala, jest to chyba jedyna gra z PSXa która graficznie się nie zestarzała do dziś (bo czy śliczna grafika 2d kiedyś może być passe?).
chcialbym tez zaznaczyć wyskoką pozycje Chrono Crossa, zresztą dla mnie ta gra to geniusz i jedyny tytuł który bez skrzywienia moge umieścić nawet wyżej od FF7
QUOTE(anri @ 27 07 2006, 23:30)

jednak największe wrażenie robi na mnie Legend of Mana- taka ilość i jakość ślicznie namalowanych grafik upchana na jednej płytce? Square to mistrzowie szarej maszynki

soczystość kolorów i pomysłowość budowy świata powala, jest to chyba jedyna gra z PSXa która graficznie się nie zestarzała do dziś (bo czy śliczna grafika 2d kiedyś może być passe?).
Saga Frontier tez wymiata graficznie, piekne 2d cudo i miod!
Rafael_Sorel
8 08 2006, 22:42
Moim skromnym zdaniem to Tekken 3 jak na szaraczka elegacio grafa, ale z mojego ulubionego gatunku jakim jest RPG to Vagrant Story dał rade
sexymadafaka
16 10 2006, 01:23
wg mnie
hary poter nie pmiętam części ale wiem ze latało się tam na miotle między innymi
tekken 3
ff7
tekken 3 i gt2.
mgs wcale nie mial fajnej grafy.
barcelona fan
18 10 2006, 16:21
Moim skromnym zdaniem FINAL FANTASY VIII zamiotło jeżeli chodzi o wrażenie może samo 3d nie jest
zabijające ale w połączeniach z renderami już tak.
Jeżeli chodzi o "czyste" 3d to TEKKEN 3 i CRASH.
SILENT HILL i DINO CRISIS 2 jeżeli chodzi o klimatyczność grafy.
Dziś barca nie źle nakopie chelsea
IMHO jest wiele gier zapadajacych w pamiec ktore powalaja graficznie:
C12: Final Resistance
MGS
Kensei
Chrono Cross, Final Fantasy IX.
WESKER-DL
14 01 2007, 22:33
Jak dla mnie seria Resident Evil

oraz Soul River
W sumie dziwne, że ograniczacie się tylko do gier 3D (po uwadze z pierwszego posta). Moim zdaniem trójwymiarowość wcale nie czyni gry ładnej/najładniejszej. Wiele jest tytułów 2D prezentujących się naprawdę ciekawie.
Ot taki przykład, może nie jest to najładniejsza gra, ale niektóre animacje jak na psx są świetne (nie ustępują znacznie tym z PS2) -
Super Robot Taisen Alpha Gaiden.
Ale skoro z 3D: Silent Hill, Metal Gear Solid, FF9...
QUOTE(Suavek @ 18 01 2007, 22:55)

W sumie dziwne, że ograniczacie się tylko do gier 3D (po uwadze z pierwszego posta). Moim zdaniem trójwymiarowość wcale nie czyni gry ładnej/najładniejszej. Wiele jest tytułów 2D prezentujących się naprawdę ciekawie.
Jesli przy 2d jestesmy to przede wszystkim fenomenalne bijatyki / strzelnki przeportowane na PSX z NeoGeo:
Metal Slug
KOF'xx
Real Bout Fatal Fury
Samurai Shodown
Last Blade
oraz takze:
Lomax
Rayman [ piekna pastelowa grafa ]
Ridge racer 4 dawał rade nieźle
ogicool
25 01 2007, 11:42
dla mnie podobał sie Nightmare Creatures2

tak naprawde to jedna z moich pierwszych gier na psx-a(z bugiem
zresztą

, od razu spodobał mi sie ciężkawy klimat, gdzie no
na plecach pojawia sie dreszcz;no co;)
woda ładnie wygląda, mrok, ciemność, dziwne odgłosy)
wszystko to ładnie łączyło sie z grafą, nie powiem
i oddawało odpowiedni klimat
Jak dla mnie bez konkurencji jest Vagrant Story
seria gier ze smokiem Spyro w roli głownej. ładna , cukierkowa grafika, ktora najlepiej prezentuje sie na szaraku
Dark koki
4 02 2007, 13:50
Crash 3 i Chrono Cross
dino crisis 2
crash 3
tekken 3
ff9
chrono cross wyglada tez nienajgorzej
Mihau_ALU
19 03 2007, 10:15
Kolega Wortrigen pytał sie o grę a nie gry.
I nie moge pojac skad tyle typow na Tekken'a 3...
Jest jedna gra, ktora warta jest zwrocenia uwagi:
Legend of ManaNa dowod swojej wypowiedzi zalacze obrazki:

I niech ktos wklei foty z tekkena 3, tego typowanego przez tutejsza wiekszosc. Porownamy
Tales of Eternia,Legend of Mana,Chrono Cross tez mial ladna grafike.
LOL @ Tekken 3
Dino Crisis2, Final Fantasy8, FF9
no tekken 3 ma slaba grafe ale on jest w 3d a te twoje legend of mana w 2d
Mihau_ALU
19 03 2007, 18:11
CYTAT(Labik @ 19 03 2007, 17:54)

no tekken 3 ma slaba grafe ale on jest w 3d a te twoje legend of mana w 2d

2,5 D Jak juz
krzystofik
25 03 2007, 17:32
sheep dog n'wolf
Plugawy
20 07 2007, 15:05
Chrono Cross i Dino Crisis 2
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.