Trzcina
16 10 2005, 22:02
Mam pytanie. Czy ktos jeszcze oprocz mnie ma problem z transferem danych poprzez USB na memory sticka?
Problem polega nie na tym ze sie slac nie chce, tylko na tym ze posyla sie z predkoscia 400 KB, tak jakby nie bylo USB 2.0 zainstalowanego. W moim kompie na pewno (windows z service pack 2) obsluga USB jest. Wiec nie wiem za bardzo w czym moze tkwic problem. Nie jest to tez wina kabla... Bo sprawdzalem go u znajomego.
Moze cos robie zle, a moze czegos mi brakuje, moze jest jakis programik dzieki ktoremu mozna to szybciej posylac, a moze ktos mial podobna sytuacje i jakos sobei z tym poradzil.
Jesli tak to prosze wspomozcie mnie bo koncza mi sie pomysly na to co z tym zrobic.
jej! aTy skad wiesz z jaka predkoscia przesyla??
Sprobuj może innego portu. Niektóre płyty mają wolne i szybkie porty USB.
NemoKOF
17 10 2005, 13:05
Smieszna sprawa, otoz jak sie przesyla na niektore karty - szczegolnie Sony, czyms innym niz explorerem (normalnie moj komputer, kopiuj/wklej) to idzie jak krew z nosa (np Total Commanderem tak idzie). Sprobuj normalnie explorerem jesli nie probowales i zobacz cyz jest roznica, mialem tak Ja i Koji.
Trzcina
17 10 2005, 13:27
O ja cie piedziule!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No to jest po prostu NIEWIARYGODNE!!!!!!!!!!!!
daelk, po pierwsze w total commanderze pokazuje predkosc przegrywania (po chwili dluzszej... ale przy plikach 200 MB i wiekszych to bedzie CHWILA...)
NemoKOF. POwiem ci tak... DZIEKUJE
Ja bym sie chyba nigdy takiej bzdury nie domyslil

Mam psp japonskie z 1.50 firmware i juz myslalem ze to moze jest tego wina. Potem myslalem ze moze to wina mem sticka. Ale widze High Speed 160 Mbit wiec mowie sobieniemozliwe...
Anyway, wielkie dzieki Nemo. Temat zamkniety
Najnowsze total commandery mają poprawiony ten błąd (na pewno w wersji 6.53 jest ok).
btw. U mnie w domu, na jednym komputerze, psp w ogóle się nie chce połączyć! Windows wywala komunikat, że urządzenie jest uszkodzone lub nieobsługiwane. Jest to win xp także sterowników żadnych nie trzeba wgrywać. Próbowałem wszystkich portów i na każdym jest to samo.
Na drugim kompie (niestety tylko z usb1.x) jest wszystko wporządku.
Nie spotkał się ktoś z takim problemem? W sieci znalazłem coś teoretycznie na ten tamet, podobno winne może być za niskie napięcie (albo prąd) portów usb.
hm, może zainstaluj Service Pack 1/2 jak nie masz ofkoz
wszystkie update'y na bierząco
moj problem tez juz rozwiazany

okazalo si? ze kabel, ktorego uzywalem, nie byl kompatybilny z usb2.0 (a taki fajny jest, ze zwijarka

)
Do tej pory myslalem ze kable z naklejka "usb2.0" to taki pic na wode... czlowiek sie caly czas czegos nowego uczy.
..::XMANiAK::..
17 10 2005, 19:41
Sony nie dalo jakis oficjalnych narzedzi do obslugi [save, filmy,itp] psp przez usb??
MichAelis
20 10 2005, 13:13
dalo, ale platnie
Mam pytanie odnośnie podłączenia PSP przez kabel USB do komputera.
Mam Windows'a 98 SE i gdy podłączam kabel USB wykrywa nowe urządzenie- CO MAM ZAINSTALOWAĆ???
JAKI STEROWNIK????
Trzcina
24 09 2006, 18:11
A propo tematu... skoro juz ktos mi przypomnial ze istnieje

Tez mam pytanko. Kupilem sobie przedluzac usb... no i oczywicie jak zawsze z usb COS musi sie dziac O_o Anyway problem polega na tym ze nie da sie przegrac danych na memorke... tzn tranfer idzie, ale w pewnym momencie (totalnie randomowym, a czasami w ogole) zalciza zwieche, aby po kilkunastu sekundach wywalic komunikat 'ze nie mozna odczytac dysku...' oczywiscie. gdy odswieze polaczenie to plik jest przegrany, ale jest to niesamowicie irytujace no i sprawia ze nie da sie z tej przedluzki korzystac.
PRzedluzka to tylko 8 zl, ale bez sensu wydawac kolejny raz jesli znow ma cos byc nie tak. Ktos sie spotkal z podobnym przypadkiem? Sprawdzalem te sytuacje na 3 roznyc kompach, na kazdym tak samo, i na dwoch roznych przedluzkach...
aha, jedna sprawa... moj brat ma klawierke z przeduzlka na kabel USB... klawiatura A4Tech, no i wlasciwie to jedyna przedluzka z ktora problemu nie ma O_o Dwie inne, 'zwykle' nie dzialaja...
freak.4
24 09 2006, 18:49
Dziwne. Ja na codzień korzystam z przedłużacza i sprawuje się bezbłędnie. Nigdy takich problemów nie miałem żeby nagle coś się yeabało.
Trzcina
25 09 2006, 07:42
A masz kabel 'no name', czy jakis 'firmowy'...
Ja mam jakis zwykly no name, mozliwe ze jakosc idzie w parze z cena, czy tez 'marka' (jesli jest jakas marka robienia przedluzek USB O_o).
al PeER
25 09 2006, 08:57
Mam pytanie odnośnie podłączenia PSP przez kabel USB do komputera.
Mam Windows'a 98 SE i gdy podłączam kabel USB wykrywa nowe urządzenie- CO MAM ZAINSTALOWAĆ???
JAKI STEROWNIK????
Normalnie WIN 98 nie wykrywa dyskow przenosnych ( odtwarzacze MP3, aparaty cyfrowe), wiec musisz cos zrobic, ale nie wiem co
szczurek
25 09 2006, 09:04
to żes mu pomógł... sam mam Win 98 i jakos mi sie udalo odpalic pare urzadzen na USA, sprobuj sciagnac
TO, a jak nie zadziala to szukaj na google. Nikt ci bardziej nie pomoże
QUOTE(freak.4 @ 24 09 2006, 19:49)

Dziwne. Ja na codzień korzystam z przedłużacza i sprawuje się bezbłędnie. Nigdy takich problemów nie miałem żeby nagle coś się yeabało.

QUOTE(Trzcina @ 25 09 2006, 08:42)

A masz kabel 'no name', czy jakis 'firmowy'...
Ja mam jakis zwykly no name, mozliwe ze jakosc idzie w parze z cena, czy tez 'marka' (jesli jest jakas marka robienia przedluzek USB O_o).
tez uzywam przedluzacza i wszystko ladnie buja
przedluzke mam firmy hama. info dla Trzciny
freak.4
25 09 2006, 13:10
a ja mam kabelek który dostałem razem z fiutdrivem. czyli raczej noname.
chopcy to poradzcie coś na mój problem: podłączam Psp pod USB to moja ekstra myszka - równierz USB przestaje kontaktować

Niezły szit bo zanim coś zgram za pomoca klawiatury, to szlag jasny trafia czlowieka:/
Próbowałem zmieniać porty USb na wszystkie sposoby i nic:/ Mam Xp jak co;]
Trzcina
25 09 2006, 20:15
Hmpf, no to sam juz nei wiem... dziwna sprawa... Anyway, znam pewne rozwiazanie ktore jest proste. Kupic dluzszy kabel USB -> miniUSB. Ale w dalszym ciagu bedzie mnie denerwowalo ze w tamten sposob mi nie dzialalo ;P No i bedzie to udawanie ze problemu nie ma ;P
Ale wydaje mi sie ze to lepszy pomysl niz jezdzenie w te i wewte do sklepu i sprawdzanie kabli... Anyway, thx za info
QUOTE(szczurek @ 25 09 2006, 10:04)

to żes mu pomógł... sam mam Win 98 i jakos mi sie udalo odpalic pare urzadzen na USA, sprobuj sciagnac
TO, a jak nie zadziala to szukaj na google. Nikt ci bardziej nie pomoże
OK dzięki zrobiłem po swojemu- jakiś program ściągnąłem nazywa się win98-iPod-PSP-v23-398954 jakby ktoś chciał- przez BearShara ściągałem i wszystko śmiga- dobre rozwiązanie dla ludzi z Win98 i słabymi kompami - teraz będe próbować z filmami.
MichAelis
25 09 2006, 20:40
QUOTE(Trzcina @ 25 09 2006, 21:15)

Hmpf, no to sam juz nei wiem... dziwna sprawa... Anyway, znam pewne rozwiazanie ktore jest proste. Kupic dluzszy kabel USB -> miniUSB. Ale w dalszym ciagu bedzie mnie denerwowalo ze w tamten sposob mi nie dzialalo ;P No i bedzie to udawanie ze problemu nie ma ;P
Ale wydaje mi sie ze to lepszy pomysl niz jezdzenie w te i wewte do sklepu i sprawdzanie kabli... Anyway, thx za info

Przeciagasz czy dajesz kopiuj-wklej?
To smieszne, ale przy przeciaganiu wlasnie takie kwiatki mialem. Daj kopiuj i wklej i powinno smigac
Trzcina
25 09 2006, 20:45
A wiesz ze nie probowalem ;P Az zerkne z ciekawosci potem ;] Thx za tipsa ;P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.