Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dance Dance Rev !!!!!!
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Krzychu
Szukalem takiego tematu,ale nie znalzlem.
Dawajcie swoj ranking roznych wydan DDR-ow (itp. gier tanecznych). Ponoc japonskie wydania najlepsze :>:>:>

Byl kiedys ranking moze w PSX EXTREME????

pzdr
LegionPolski
Hm, najlepsza jaką posiadam to DDR Extreme 6th [lub 7th] mix. Fajne kawałki i kilka nowych funkcji + hardkorowe poziomy trudności (ale z tego ddr znamy wiec o czym ja mowie? hyh.gif).

BTW: Wie ktoś może czy wypuszczono jakies typowo europejskie wydania DDR gdzie zamiast powolnych japonskich dżej popów dali nam europejski popik, a zamiast Paranoi/MAXXtripów itp. dali coś szybkiego z Europy? No po prostu z Europejską muzą biggrin.gif
Krzychu
Aha, i jeszcze jedno.
Jaka mate polecacie????

Do wyboru mam w sumie te:

-ACTIVE 8 ELITE firmy Venom
http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=3259
http://www.iqp.pl/index.php?id=499

-Logic 3
http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=3053

-Joytech
http://allegro.pl/show_item.php?item=67122610

-Konami
http://www.sklep.psxextreme.pl/product_inf...roducts_id=2323

Zalozmy, ze cena nie gra tu decydujacej roli, liczy sie przede wszystkim jakosc, trwalosc, komfort grania, zgodnosc ze swiatowymi standartami itp....tongue.gif :-)
Yunie
No Ja poprostu kocham DDR!!No ostatnio gram w DDR Party Collection, i mi się zacina confused.gif
Ale cóż, gram:D
Gacek44
Mnie się wydaje że najlepsze DDRy to te Amerykańskie wersje bo wszystkie teksty są pisane w zrozumiałych literach, posiadają kilka piosenek z wersji JAP i mają w miare wysoki poziom biggrin.gif
Każda najnowsza część jest dla mnie najlepsza (bo nowa)
ostatnio DDR Extreme 2
A gra na macie już mi nie odpowiada, teraz szukam PODa (taką metalową mate smile.gif )
Ale niestety są strasznie drogie a w naszym kraju niedostępne sad.gif
Jak ktoś wie gdzie można w europie nabyć takie cudeńko i za rozsądną cene proszę o info.
redruM
Ja zacząłęm od DDR Extreme 2 (chyba najnowsza pozycja) no i zakochałem się od pierwszego kawałka hyh.gif As the ruuUUUsh comes smile.gif

Faktycznie przydałby się ranking DDRów bo jakoś nie widziałem recek gier tanecznych w PE (?)
Gacek44
Szkoda że w Polsce tak mało automatów i to tylko stare części.
Chętnie bym se zagrał na automacie
DDR Extreme
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Trzeba chyba jeszcze poczekać laugh.gif
Yunie
Ja kocham japońskie piosenki! Np. Freedom-Be For U:) A u mnie jest automat do DDR:))
Łebi
Dobra niech w końcu ktoś poda jakiś ronking i pomoże wybrać matę bo też czekam na takowe informacje
Dark Serge
Gacek pisze :
"... A gra na macie już mi nie odpowiada, teraz szukam PODa (taką metalową mate )Ale niestety są strasznie drogie a w naszym kraju niedostępne Jak ktoś wie gdzie można w europie nabyć takie cudeńko i za rozsądną cene proszę o info. "

HMMM... to prawda że są drogie i niedostępne, ale w sieci jest MNÓSTWO poradników jak coś takiego stworzyć samemu. jeżeli naprawdę chcesz mieć - zrób sam !

Maty - Ja polecam 4Gamers - świetna i wytrzymała . Nie polecam zato Joytecha - mam go i po 6 miechach przetarła się jedna ze ścieżek w macie i przy trzymaniu <LEWO> i naciśnięciu <DÓŁ> jedna ze strzałek sama wciskała się z niesamowitą szybkościa ;(
Baraba
HMMM... to prawda że są drogie i niedostępne, ale w sieci jest MNÓSTWO poradników jak coś takiego stworzyć samemu. jeżeli naprawdę chcesz mieć - zrób sam !

Właśnie Gacek zrób se sam tongue.gif
Gacek44
QUOTE(Shmatan @ 8 11 2005, 01:17) *

jeżeli naprawdę chcesz mieć - zrób sam !

QUOTE(Baraba @ 8 11 2005, 11:48) *

Właśnie Gacek zrób se sam tongue.gif

Nie raz próbowałem ale niestety nie mam takich zdolności manualnych i mam nieziemski brak cierpliwości do takich rzeczy.

Może ktoś mi zrobi ja chętnie zapłace biggrin.gif
Gacek44
Nareszcie w polsce można zostać coś dla maniaków DDRa biggrin.gif
http://stepsklep.kei.pl/

no i jeszcze przez jakąś chwile:
http://www.allegro.pl/item93973418_taniec_...z_porecza_.html
jaszczoor
Jak by chciał ktoś kupić to mam akurat do sprzedania-->>

http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=36439
Dante
Ranking gier był kiedyś w psx extreme w numerze ogólnie muzycznym. Jak sobie przypomnę to podam numer.
kUBAk
http://www.allegro.pl/item93361991_dwuosob...it_od_s_s_.html

A co sądzicie o tej dwuosobowej macie? Warto zainwestować, czy lepiej kupić 2 pojedyńcze?
Dark Serge
to zależy... Jak chcesz mate na długo to lepiej wciągnij cos lepszego.. Aczkolwiek tu masz włąściwie dwie maty za cene jednej (jak ja kupowałem pojedynczego Joytecha to tyle samo kosztował tongue.gif), więc jak zrypie ci się mata nr1 to przełączasz na drugątongue.gif
Juz o Joytechu pisałem -shit i do tego bardzo dużo ludzi narzeka na ten model maty confused.gif Spytaj się gdzies na jakimś forum specjalistycznym - krokmania.
A jak masz dużo kasy to uzbieraj sobie kafla (1 tys tongue.gif) i kup sobie Metalowego Pada (taki jak z automatów) - na allegro tongue.gif
Yano
hej

odgrzebalem temat tongue.gif

od ostatniego posta minelo sporo czasu, chialem zapytac czy mozecie polecic jakas mate? czy mata ponizej 70zł (np 40) ma jakis sens? wydaje mi sie ze widzialem w empiku maty ponizej 50zł (chociaz dzis ich nie znalazłem) i to spowodowalo ze zaczalem meyslec o zakupie gierki i maty, bo musze sie odchudzac biggrin.gif

ale wlasnie nie wiem czy tania mata ma jakikolwiek sens..?

raczej nie chodiz o to zeby wytrzymała kilka lat bo pewnie nie bede az tyle grał, ale nie chce tez zeby padła po tygodniu tongue.gif

no wiec jak mate i jakie gry polecacie na tą chwile? biggrin.gif
Re
Ja kupiłem w ROBSONIE za 30zł circa i powiem, że mam już dwa miesiące, imprezy mniej więcej co 5 dni mam na chacie i mata przeważnie idzie w ruch. Jest cała, działa świetnie tak jak odnowości, po za tym dali chyba gwarancje jescze. Więc polecam. A jak ma się zepsuć to i tak się zepsuje:D Ale dwa miechy to niedługo. Więc nie wiem jak się wyjadacze starzy zapatrująbiggrin.gif A materiał jak materiał przy tej za 100 też się może rozpaśćbiggrin.gif

a wogóle fajna sprawa w DAncing Stage supernova, któraczyli europejska nazwa ddr:) oprócz japońskich piesni jest miedzy innymi jest paul van dyk i other side:D lekko przemodelowany, ale jakże genialny:D
ping
jak chcesz grać dobrze to szmaciane maty w ogóle nie mają sensu. Dla początkującego jak znalazł wink.gif Przeskakałem na szmaciance kilka lat i do dziś jest w świetnym stanie. Przy wyborze maty warto zwrócić uwagę z jakiego materiału jest wykonana, jeśli folia czy jak to nazywacie na wierzchu maty jest bardzo napięta i cienka - nie warto brać.

A DDR Supernova to nie europejska nazwa DDR tylko normalna pełnoprawna część przeznaczona na inne rynki. Widziałem już automaty z DDR Supernova 2.
Burgund
Ja posiadam taką matę "Warez": http://allegro.pl/item230817303_super_mata...p_szczecin.html

Nawet wygląda tak, jak w grze. Sprawuje się bardzo ładnie od paru miesięcy dość częstego deptania.

Posiadam tylko jedną część DDR - DDR Supernova. Sąsiad ma na fioła na punkcie DDR i on ma ich sporo.
Moja DDR to amerykańska wersja. W europejkiej jest dużo marnych utworków. A te fajne zostały pozabierane. Chamstwo.
Re
chodziło i o to że w europie nie znajdziesz sklepach gry o nazwie DANCE DANCE REVOLUTION SUPERNOVA tylko DANCING STAGE SUPERNOVA. Tak jakby na cele europejskie zmienili nazwe grze. I wszędzie są Dancing Stage.Myle sie?
Burgund
Zgadza się.
Tylko do dziś nie pojmuję, dlaczego tak często developerzy zmieniają tytuły gier...

Może to tłumaczenie tytułu z amerykańskiego na angielski?
Re
A propo postów z tematu

"Wie ktoś może czy wypuszczono jakies typowo europejskie wydania DDR gdzie zamiast powolnych japonskich dżej popów dali nam europejski popik, a zamiast Paranoi/MAXXtripów itp. dali coś szybkiego z Europy? No po prostu z Europejską"

Jest pare. Zwą się Dancing Stage Fever/street itd. itp. Ja mam Dancing Stage SUpernova naprzzykład i tam jest z 60 utworów z czego 32 bodajże są odkryte. Jest dużo techno, trance nawet jest, popu, rocka troche, samba i ska/reagge nawet. Jest tego dużo, a japońskie techniawki i trancy górąbiggrin.gif bo mają za.(pipi)iste melodie.

Utowry a propo Europy

Tatu - TATU - All The Things She Said
Fat Boy Slim - right here right now
Sugababes - nie pamietam nazwy utworu
lady sovereign - nie pamietam utwory;d
Jaramiquai - supersonic
Chemical Brothers - hey girl, hey boy
Basement Jaxx jest

jest też naprzykład kozak nad kozaki A-Ha - Take On Me z teledyskiem orginalmym:D

i jescze którychnie pamiętam i których nie odkryłem. Także europejskie utwory całkiem dają radę.

jest nawet jakiś utwór Akiry Yamaoki.

ale cały geniusz i tak tkwi w tych japońskich bądź zremixowanych przez japońców piosenek.

chociażby nawet berimbau - brazilian anthem.

Figaro
Gdzie można kupić grę do tańczenia (ofkoz najlepiej DDr) i aby nie były to produkcje za 200 zł?
Re
www.empik.com smile.gif ja tam zamówiłem biggrin.gif Supernova. Tyle że cena 118zł, ale wartooo, bo gra jest żywotna ponad miare.

Odradzam inne gry niż konami, tym bardziej Dance Factory codemasters. Raz, że niektóre wykorzystują mate chyba ośmiokrokową co jest przegięciem i IMO glupotą, dwa brak SYNCHRONIZACJI Z RYTMEM W MUZYCE.

Katastrofa Dance Factory strzałki potrafią lecieć nieadekwatnie do rytmu utworu i nie da się wczuć, a opcja wsadzenia własnego utworu i ułozenia automatycznie strzałek to w rzeczywistości
a ) brak synchronizcaji strzałek z czymkolwiek z utworu
b) nie wiedzieć czemu nie wszystkie płyty giera czyta:/ piraty czy orginały, nie wiem czemu, bo ps2 odpala normalnie, ale dance factory juz ma jakies wąty i idzie 1 utwór na 10 wypruboweanych:D Dla przykładu widać to na youtubie
c) orginalne utwory są de facto liche i nie mają powera, bądź są to britney spierars, czy aguileraa, confused.gif łehhh kto przy tym tańczy
Także radze tylko i wyłącznie KONAMI. Taka moja opinia, jak coś źle to w razie coś mnie skorygujcie czy się myle:)

I jescze jedno. Dopóki nie zagrałem porządnie to, też szukałem czegoś ze znanymi fajnymi utworami, europy albo cuś. NIC BARDZIEJ MYLNEGO. POTEGE tych gier stanowią japońskie utwory trance/techno/popo-rock/smaby itd. Czyli utwory nieznane kategorii X są naj.za(pipi)istrze. I nie ma bata:D Choć nie obraziłbym sie na wsadzenie tam roberta milesa:D czy Thrillseekers
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.