Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: czemu jak wlaczam jakis program p2p no net mi zdycha?????
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
evilcrusader
No wiec pliz pliz pliz plzi pomocy mamsiedze w londnie i mam teraz neta 2 megabity wszystko ok do puki nie wlacze jakeigos programu p2p .... odrazu net mi pada kiedy wylaczam program net wraca.... brubowalem oblokowac porty ale to nic nie daje co mam z tym zrobic???
Arox
Może to administrator zafundował ci takiego zonka...
evilcrusader
no mam sam neta na routerze..... i nie wiem co je grane ... prubowalem odblokowac porty ...
Pavlus
jesli masz winde 98 to moze pomoc to:

To było chyba tak:

1.Wchodzisz w edytor rejestru(start->uruchom->regedit)

2.Teraz wchodzisz po kolei:

HKEY_LOCAL_MACHINE -> System -> Current Control Set -> Services ->

VxD -> MSTCP

3.Teraz musisz do MSTCP dodać wartość ciągu czyli tam gdzie masz różne wartości w oknie prawym naciskasz prawym przyciskiem myszy ->Nowy -> Wartość Ciągu

4.Nazywasz tą wartość "MaxConnections"(bez cudzysłowia )

5.Następnie ppmyszy na tą nową wartość -> Modyfikuj

6.W polu Dane Wartośći wpisujesz 255 bo to jest max liczba połączeń dla win '98

7.Zamykasz rejestr i restartujesz kompa

to znalazlem gdzies na forum, napisane przez jakiegos karysa, zeby nie bylo smile.gif
2razyjot
QUOTE(evilcrusader @ 19 10 2005, 16:07) *

no mam sam neta na routerze..... i nie wiem co je grane ... prubowalem odblokowac porty ...

Z p2p przez router to w ogole sie cyrki dzieja straszne. Nie dzialajace p2p, p2p blokujace polaczenie innym userom, problem z laczeniem to trackera ... Ja unikam jak ognia routery itp. - czyste polaczenie siec -> PC, a jak moj kuzyn zalozyl router i podzielil neo to w nocy odlaczal w domu net i bezposrednio sciagal - zabawy mial troche ale funkcjonalne rozwiazanie ...
palo
fakt, routery nie są chyba p2p friendly, o ile można to tak określić smile.gif mi idzie max teraz 30kb/s, a SiKi ma np. w porywach 70kb/s, łącze identyczne, tylko, że ja mam routera właśnie...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.