Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Napisy i desynchron
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
PiotrB
Ściągnąłem ostatnio cały serial (Smallville) i podczas oglądania w Divx Player oraz Media Player mam ogromny desynchron. Więc jak mogę go wyeliminować jeśli to możliwe?
Druga to sprawa napisów w tych programach. Jak mogę je ustawić? Już je ściągnołem z odpowiednij strony i są w formacie txt.
2razyjot
QUOTE(PiotrB @ 20 10 2005, 09:14) *

Ściągnąłem ostatnio cały serial (Smallville) i podczas oglądania w Divx Player oraz Media Player mam ogromny desynchron. Więc jak mogę go wyeliminować jeśli to możliwe?
Druga to sprawa napisów w tych programach. Jak mogę je ustawić? Już je ściągnołem z odpowiednij strony i są w formacie txt.

Prosty player bestplayer ma opcje korekcji napisow!

Masz tam edytor napisow - zaznaczasz o ile jest opoznienie i kiedy ma zaczac wyswietlac pierwsza linijke napisow w filmie, wszystko proste i intuicyjne. Gorzej, jesli synchro jest uwalone w roznych momentach, wtedy nic nie zrobisz bo co chwile trzeba poprawiac. Jak masz release, gdzie zwyczajnie ktos wycial kawalek filmu z poczatku to normalnie cofasz napisy o iles tam sekund i powinno hulac!
PiotrB
QUOTE(wujaszek_JJ @ 20 10 2005, 10:25) *

QUOTE(PiotrB @ 20 10 2005, 09:14) *

Prosty player bestplayer ma opcje korekcji napisow!

Masz tam edytor napisow - zaznaczasz o ile jest opoznienie i kiedy ma zaczac wyswietlac pierwsza linijke napisow w filmie, wszystko proste i intuicyjne. Gorzej, jesli synchro jest uwalone w roznych momentach, wtedy nic nie zrobisz bo co chwile trzeba poprawiac. Jak masz release, gdzie zwyczajnie ktos wycial kawalek filmu z poczatku to normalnie cofasz napisy o iles tam sekund i powinno hulac!

Dzięki ! Mam desynchron obrazu z dźwiękiem, naszczęście nie we wszstkich odcinkach.

Mam problem z wczytaniem napisów (Best Player): "Podczas ładowania pliku jeden lub więcej wierszy nie zostało poprawnie wczytanych". Co na to zaradzić? Napisy się nie wyświetlają.
2razyjot
QUOTE(PiotrB @ 20 10 2005, 21:58) *

z wczytaniem napisów (Best Player): "Podczas ładowania pliku jeden lub więcej wierszy nie zostało poprawnie wczytanych". Co na to zaradzić? Napisy się nie wyświetlają.

Co do obrazu i dzwieku - poszukaj playerow, ktore maja opcje przesuwania strumienia audio wzgledem wizji, jest na 100 %. Jak masz xboxa to w XBMC masz taka opcje - mozna spokojnie zmienic opoznienie. Pod PC chyba koala xp ma taka mozliwosc ale reki uciac nie dam.

Co do napisow - otworz plik *.txt w edytorze napisow w bestplayer i zapisz w innym formacie - masz microdvd i zwykly czasowy ("00:00:00"), sprobuj zamienic i zapisac w innym niz masz. Jak nie zadziala zostaje syfiaste rozwiazania przewertowania calego pliku recznie i sprawdzenie czy gdzies nie ma zmoty - tzn. czy gdzies po zakonczonym ciagu godzinowym:

CODE
00:00:00 - jestes glupi
00:00:10 - sam jestes

Nie ma akcji w rodzaju:

CODE
00:00:00 - jestes glupi00:00:10 - sam jestes

Czasem powoduje to kolizje.

BTW: probowales to ogladac w allplayerze, chyba najlepszy player do XViD na PC i ma tam jakas autokorekte napisow i inne atuty ...
PiotrB
Nie mam Xboxa bo mam tylko PS2, więc z tego nici.

Na BestPlayerze nie osiągnąłem tego co chciałem, ale z pomocą tak jak radziłeś posłużył AllPlayer. Wszystko chodzi i sam pragram jest rewelacyjny.

Jeszcze raz dzięki za pomoc. piwo.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.