Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak nagrać film z dysku tak żeby mi go Play 2 odczytał??
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Foxpl
Mam na dysku film, i chciałbym sobie go obejrzeć na PS2. Typ pliku to: "Plik mediów MPEG-4" Wie ktoś może jak mógłbym to zrobić? Odrazu mówie, że się na tym kompletnie nie znam więc prosiłbym o wytłumaczenie krok po kroku co i jak mam zrobić.
Z góry dziękuje za wszelką pomoc
2razyjot
QUOTE(Foxpl @ 20 10 2005, 10:14) *

Mam na dysku film, i chciałbym sobie go obejrzeć na PS2. Typ pliku to: "Plik mediów MPEG-4" Wie ktoś może jak mógłbym to zrobić? Odrazu mówie, że się na tym kompletnie nie znam więc prosiłbym o wytłumaczenie krok po kroku co i jak mam zrobić.
Z góry dziękuje za wszelką pomoc

Jak masz spawarke DVD to poszukaj programu do konwersji do dvd z mpeg4 i nagraj jako zwykly film dvd. Zabawa w mediaplayera ps2-ojkowego to IMO pomylka i zajezdza laser ...

A jak sie bedziesz chcial jednak bawic to o mediacenterze poczytasz w WIELU topicach na forum! Ewentualnie google do Twojej dyspozycji, takie topici byly walkowane w kolko do puszczenia pawia ... ;[
Foxpl
Dzięki, może byc np Total Video Converter? Jak już to skonwertuje to jak i jakim programem mam to nagrać? Może być Nero 7 jak tak to jak mam to nagrać bo nie za bardzo wiem, od nie dawna mam ten program. Nagrywarke DVD mam ale dotychczas nagrywałem tylko gry na Ps2
2razyjot
QUOTE(Foxpl @ 20 10 2005, 12:27) *

Dzięki, może byc np Total Video Converter? Jak już to skonwertuje to jak i jakim programem mam to nagrać? Może być Nero 7 jak tak to jak mam to nagrać bo nie za bardzo wiem, od nie dawna mam ten program. Nagrywarke DVD mam ale dotychczas nagrywałem tylko gry na Ps2

Sugeruje predkosc podobna do palonych gier dvd.

Co zas tyczy sie TVC - moze byc. I tak masz pewnie dvdripa wiec w druga strone jak najbardziej sie nada do konwersji ... smile.gif

Swoja droga - czy w gUpim nero nie ma aby opcji palenia vcd i dvd-video? :>
Arox
czy w gUpim nero nie ma aby opcji palenia vcd i dvd-video?

Jest cool.gif
2razyjot
QUOTE(Arcadio @ 20 10 2005, 13:26) *

czy w gUpim nero nie ma aby opcji palenia vcd i dvd-video?

Jest cool.gif

No dokladnie - pamietam, ze palilem .mpeg do VCD i pieknie chodzilo w shitownym odtwarzaczu XViD Manty wiec do zainteresowanego - wypal to w Nero, pewny program jakby nie bylo! smile.gif
Foxpl
Dzięki, własnie zaczalem nagrywać, tylko nie wiem czy wszystko dobrze zrobilem bo nagrywanie ma trwać jeszcze 2,5 godziny-nie za dlugo?
2razyjot
QUOTE(Foxpl @ 21 10 2005, 08:04) *

Dzięki, własnie zaczalem nagrywać, tylko nie wiem czy wszystko dobrze zrobilem bo nagrywanie ma trwać jeszcze 2,5 godziny-nie za dlugo?

Konwersja do DVD-Video jest dlugim procesem, szczegolnie kiedy masz slabego kompa. Spokojna glowa, nie sprobujesz nie zobaczysz. smile.gif
Arox
To i tak dobrze. Konwersja ripa DVD do AVI trwa ok. 4 godziny i to na kompie z prockiem 3 GHz.
2razyjot
QUOTE(Arcadio @ 21 10 2005, 08:23) *

To i tak dobrze. Konwersja ripa DVD do AVI trwa ok. 4 godziny i to na kompie z prockiem 3 GHz.

Kekekekeke, chcialem tak raz zripowac dilm z dvd ale przy moim 500 mhz procku i 128 mb ramu nie bylo to dobrym pomyslem. smile.gif

Konwersja w nero z pliku video -> vcd/dvd nie trwa az tak dlugo, a program sam w sobie jest b. dobry IMO!

BTW: probowal ktos na PS2 odpalic SCVD/KVCD/MVCD? Amerykanie tworza obrazy plyt w takich formatach i stacjonarne playery dvd lykaja takowe bez problemow ... Sprobuje ktos? Wezcie jakis plik .avi maly (teledysk?), wejdzie tutaj [ kvcd.net ] i sciagnijcie progsa do konwersji, ciekawe czy pojdzie na 'czarnuli'. :>

BTW2: vcd/svcd/mvcd maja nieco bardziej wyblakle kolory nizli dvdrip w *.avi ale szybko sie konwertuja jak komus zalezy na czasie!
Foxpl
Ten film na samym początku był w formacie KVCD, póżniej przez nero skonwertowałem go do mpeg-4, ale niestety jak nagralem to nie szlo odtworzyc ani na playu ani na kompie. Nie dało rady tego też skonwertować. Wiec musialem skonwertowac do DVD pierwszy sciagniety plik i teraz wlasnie sie nagrywa. Zobaczymy czy ruszy

PS Nie da rady dodać napisów do takiego filmu?

Edit: Film działa obejrze sobie wieczorem, tylko napisy bede se musial czytac z kartki biggrin.gif
koniol21
Zeby wrzucic napisy do filmu, i jednoczesnie skonwertowac do dvd polecam dvd2avi-po polsku, dosc prosty w obsłudze, i zapewnia dosc dobra jakosc.
2razyjot
QUOTE(Foxpl @ 21 10 2005, 09:45) *

Ten film na samym początku był w formacie KVCD, póżniej przez nero skonwertowałem go do mpeg-4, ale niestety jak nagralem to nie szlo odtworzyc ani na playu ani na kompie. Nie dało rady tego też skonwertować. Wiec musialem skonwertowac do DVD pierwszy sciagniety plik i teraz wlasnie sie nagrywa. Zobaczymy czy ruszy

PS Nie da rady dodać napisów do takiego filmu?

Edit: Film działa obejrze sobie wieczorem, tylko napisy bede se musial czytac z kartki biggrin.gif

Szkoda, ze KCVD i pochodne nie dzialaja - byloby prosciej.

Co do napisow do DVD, nakladasz je z poziomu XViDa - poczytaj o tym w google, sadze ze fraza "nakladanie napisow na plik avi i konwersja do dvd" / "divx z napisami konwersja do dvd" bedzie pomocna!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.