No właśnie, która scena zrobiła na Was największe wrażenie ? U mnie będzie to z całą pewnością zabicie Kaworu przez Shinjego w kokpicie EVA-01. Okoliczności, w jakich ta scena ma miejsce oraz sama reżyseria powalają na kolana. Blisko minuta bezruchu przy akompaniamencie huralnych śpiewów i w pewnym momencie...plum. Za każdym razem gdy oglądam tą scenę ze słuchawkami podkręconymi na maxa, to mimo że wiem co się za chwile stanie, to i tak zdarza mi się podskoczyć, kiedy brzmienie huru nagle przerywa dźwiek miażdżonego ciała. Masterpiece.
NGE jest pełen kapitalnych scen (na przykład gdy Shinji dowiaduje sie kim był pilot zainfekowanej przez Anioła EVA-03. Skraj załamania nerwowego został pokazany bardzo przekonywująco :>), ale mimo wszystko unicestwienie ostatniego Anioła wywiera imho największe wrażenie.
Ale odchodząc od tematu NGE, to świetna jest scena z Cowboy Bebbop, w której Faye ogląda z ukrycia kasetę, którą sama nagrała w dzieciństwie. Lubię takie nostalgiczne momenty
No i na koniec scena z Fullmetal Alchemist, w której Edward dowiaduje się dlaczego prawa ręka i lewa noga Wrath'a ma odrabinę inny kolor. Koleś musiał się poczuć naprawdę niewąsko ;]
Jest tego na bank dużo więcej, ale jakoś te trzy przykłady narzuciły mi się jako pierwsze.
Fajny temat, podoba mi sie.
SPOILER.
Moja ulubiona scena z anime jest scena z Samurai Champloo (wtedy kiedy ma dojsc do rozstrzygniecia pojedynku pomiedzy Jinem i Mugenem, i lamia sie miecze).
Eva rządzi, mi podobała się zwłaszcza ostatnia scena z ostatniego odcinka anime, podczas której lecą dwie przeróbki openingu ("The Heady Feeling of Freedom" i "Good, or Don't Be "), ta scena + ta muzyka rządzą
Scena z Naruto kiedy ginie Haku.
Scena Samurai Champloo kiedy Jin odsyła geiszę na łódce w deszczu.
Kto nie widzial niech zaluje.
Labirynth of Flames i scena jak glowny bohater strzela sie recznikiem miedzy nogami po tylku.
Niczego takiego w zyciu nie widzialem. Tym bardziej, ze trwa to jakas sekunde o_O
Scena z Cowboy Bebop, gdy Faye rysuje na ziemi prostokat i kladzie sie w nim (wspomnienie wlasnego pokoju).
Scena z Elfen Lied, gdy Kurama bierze Mariko na rece i prosi o zwolnienie ladunku.
Ostatnia scena z Gantza.
Gungrave - ep.14, scena w windzie rozpieprzyła mnie w drobny mak.
Sporo scen mi się podobało:
Death Note - Scena śmierci L'a
Elfen Lied - Kurama z córeczką i Kouta z Lucy na schodach
Mai HiME - 2ga połowa 20 epka, a w szczególności walka Mai z Mikoto (Kajiura dała radę). Finał starcia Shizuru vs Natsuki..
Haibane Renmei - Rakka obcinajaca sobie czarne pióra nożyczkami, Reki robiaca to samo we flashbacku, cała scena w pokoju w którym Reki malowała swój sen
Kanon2006 - scena odejścia Makoto, scena wyjaśniająca czym są demony w szkole + scena po tym
Air TV - Przepiękna scena na plaży gdy Misuzu, która już ledwo co moze się sama poruszać krzyczy "mama" do Haruko. Scena śmierci Misuzu.
NGE - śmierć Kaworu
End of Evangelion - kurde tutaj cały film jest przekozak:P
Ghost in the Shell - początek filmu niemalże, gdy "składają" panią Major. Scena gdy Makoto próbuje rozbroić czołg gołymi rękoma i "się psuje"
GitS:SAC - Tachikomy broniące Batou w przedostatnim epizodzie
GitS:SAC 2nd GiG - znowuż Tachikomy i ich poświęcenie pod koniec serii
Fate/Stay Night - pojednanie Tohsaki z Sakurą, cała walka Archer vs Berserker + creditsy w 14ym epie, zakończenie.
Kolejność randomowa:P
I tak pewnie to nie wszystkie:P
.hack SIGN-> epizod poswiecony Lady Subaru, który konczy sie ukazaniem jej w wersji offline (w sumie cały epek)
.hack SIGN-> smierc Tsukasy
Elfen Lied-> Kurama z Mariko
Elfen Lied-> piesek, dziecinstwo Lucy, przyjaciolka Lucy
Chobits-> momenty czytania przez Chii bajek
Sola-> motyw z origami
Wiecej mi sie poki co nie chce
wszystkie z udziałem godzilli
GTO- Onizuka wlatujący przez okno do budynku... ze sterowca
FullMetal Alchemist- wszystkie z wykorzystaniem alchemii + początek pierwszego odcinka
ironspider
15 11 2007, 15:41
Koniec ostatniego odcinka Fushigi Yugi.
Ostatni odcinek Cowboy Bebop.
Końcówka DB GT (nie wiem czemu ale jednak,byłem wtedy mały)
W niektórych momentach Paranoia Agent.
Moment w mandze(lepiej pokazany) śmierc Haku
To chyba tyle więcej nie pamiętam.
Prince of Tennis - mecz Seigaku vs Rikkaidai (ep.116-128), blisko 15 odcinków nieprzerwanej, cholernie efektownej akcji. Ostatni mecz Ryoma-Sanada to istny orgazm. Ostatnio takiego Powera nabawiłem sie grając w Dmc3.
BPS ( Battle Programmer Shirase ) - a) Pojedynek pomiedzy akira a King of America ( komorka kontra superkomputer )
b) Wlamanie do elektrowni , uzycie AKS , rozgrzewka itp
Jigoku Shuujo - motywy transformacji bohaterow , oraz pokuty za grzechy
cdn
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.