Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Texas Chainsaw Massacre 2
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
2razyjot
QUOTE(onet.pl)
"Masakra" ruszyła w Austin
(Megafon.pl/Coming Soon, Gal/21 października 2005 06:56)
W Austin w Teksasie rozpoczęły się zdjęcia do prequela "Teksańskiej masakry piłą mechaniczną".

Horror opowiada o grupie młodych ludzi, którzy na pustkowiu muszą bronić się przed szaleńcem z piłą łańcuchową. Oryginalny film powstał w 1974 roku. Za jego kamerą stanął Tobe Hooper. Obraz doczekał się kilku sequeli, a dwa lata temu powstała jego nowa wersja w reżyserii Marcusa Nispela. W nowym filmie poznamy wcześniejsze losy zamaskowanego oprawcy - Leatherface'a.

Taylor Handley zagra jednego z prześladowanych młodzieńców, Andrew Bryniarski ponownie pojawi się jako Leatherface. W filmie zobaczymy także Jordanę Brewster oraz R. Lee Emery.

Autorem scenariusza projektu jest Sheldon Turner. Poprawki naniósł David Schow. Produkują Michael Bay, Andrew Form, Brad Fuller i Mike Fleiss. Reżyseruje Jonathan Liebesman. Obraz powstaje dla wytwórni New Line Cinema.

Ciekawym co z tego wyjdzie. Kontynuacje oryginalnej 'TCHM' byly co tu duzo mowic cieniutkie i pozbawione mocnego uderzenia, przyszlosc pokaze co zgotuje nam terazniejszosc. Chetnie zobacze - chociaz na orgazm sie nie zapowiada - remake tez byl w sumie taki sobie ... smile.gif
lukasz
nie wiem co by musieli zrobić żeby dorównać jedynce hoopera z 74` roku.
2razyjot
QUOTE(lukasz @ 21 10 2005, 08:08) *

nie wiem co by musieli zrobić żeby dorównać jedynce hoopera z 74` roku.

Ta 'Teksanska' z 2003 roku to byl remake Hoopera wlasnie, przecietnie wyszlo na tle oryginalu. 'TCHM2' ma dopiero wejsc i taktowac o 'skorotwarzowcu' a w dodatku ma byc prequellem, czyzby oryginalna 'Texas Chainsaw Massacre 3: Leatherface"' chcieli odrestaurowac? Hmmm ...
Diabeu
wielki mi prequel, dadzą po prostu ekipę do wycięcia co to nawinęła się zdeka wcześniej od tej pokazanej w wersji 74 i 03 i tyle

fajno że Bryniarski znowu pobiega z piłą bo typ wdzięczny był z tej roli
2razyjot
QUOTE(_Diabeu_ @ 21 10 2005, 10:29) *

wielki mi prequel, dadzą po prostu ekipę do wycięcia co to nawinęła się zdeka wcześniej od tej pokazanej w wersji 74 i 03 i tyle

No to przeciez zalozenia 'TCHM' - zwykly slasher z rodzinka kanibali w rolach glownych. smile.gif Moge zrozumiec poprzednie czesci patrzac na to, ze wtedy trend byl na takie filmy (zero ambicji ot wesola wyzynka w rytmie strzelajacych kosci) ale jak pomysle o obecnych czasach i 2 czesci 'Teksanskiej' to nie do konca mnie to przekonuje. Czas pokaze ...

QUOTE(_Diabeu_ @ 21 10 2005, 10:29) *

fajno że Bryniarski znowu pobiega z piłą bo typ wdzięczny był z tej roli

piwo.gif
Ceglash
Na 80% wyjdzie z tego gniot albo najwyżej sredniak. Co innego gdyby za rezyserię wziął się np. Sam Raimi albo Carpenter.

Ze swojej strony radziłbym raczej wyczekiwac "Halloween 9". Myers moim zdaniem zjada Leatherface'a na sniadanie:P
Royal
Dla mnie najbardziej kozaczy Jason Voorhees ze swoją wojskową maczetą laugh.gif i zjada na śniadanie wszystkie Myers'y, Leatherface'y, Pinheady, Fredków i inne laleczki Chucky... Odnośnie filmu - bedzie raczej cosik pokroju #1 (tej 2003 ofkoz), czyli moim zdaniem średniak, wszak AŻ TAK słaby, przynajmniej dla mnie, nie był ten sequel...
Guts
Na 100 % prequel odniesie sukces pojawia sie jeszcze III sequele, a po paru latach doczekamy sie
serialu na miare ''Piatek 13-stego'', ''Halloween'' gdzie glownego bohatera za cholere nie bedzie
sie dalo ubic.
Mam cicha nadzieje, ze ta nowa Masakra bedzie w miare okrutna i oby zadne malolaty sie
nie pojawily (odrazu szlo by rozkimac schemat : grupa uczniakow sie gubi, trafiaja do siakiegos domu/
ciezarowki , seks i te sprawy, wesola jatka, THE END).

Ceglash: nie mow , ze powstaje Halloween 9 blink.gif juz H:Resurrection ostro zasysal (do tego jakis murzyn,
reality show i inne badziewia)
Snejk
priklel bedzie zwyklym nabijaczem kabzy. Ale raczej obejze hyh.gif
2razyjot
Widzial juz ktos? 'Texas chainsaw massacre: beginning' juz jest... Dzisiaj biore sie za seans i zdam relacje. Stay tuned.
Marlon
Z tego co pamiętam to na AITH ktoś tam w recce twierdził, iż filmik jest nie najgorszy, na pewno nie jest to kupa. Trzeba będzie sprawdzić osobiście.
Amer
Wujaszek, co z zapowiadaną relacją? Zapodawaj cool.gif
2razyjot
QUOTE(Amer @ 26 10 2006, 17:11) *

Wujaszek, co z zapowiadaną relacją? Zapodawaj cool.gif

Chwilowo brak czasu, musze napierw sie uporac z zaleglosciami i miejsce na hdd zrobic. 13 gb nowosci do zaliczenia... wacko.gif

Poki co recka z imdb.com - dyszka. Yuuuummmy! ;p

I like this face better, 6 October 2006
10/10
Author: up_yours_pal from Ontario Canada

This movie started off like any other horror flick. Especially a Texas chainsaw massacre flick but this movie answers so many questions from the first one and really makes it look like this movie should come first. The blood effects are amazing and the storyline was fresh and overall the movie was amazing! It took a little getting used to because although it was a lot like the first one it was very different. I won't spoil it for ya but this one makes the first one look like a Teletubbies Christmas Special! If you love gore, suspense, terror, and the symbol of all that is just plain wrong then The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning is just your slasher!
tk
większe skoncentowanie się na pojechanej familii wróży coś lepszego od pierwszej części. czekam na jakieś opinie.
2razyjot
No i jest prequell tak jak zapowiadano. Mozna wylapac chociazby szeryfa z poprzedniej czesci i dociec jak "wspinal sie po szczeblach kariery". Jest kilka brutalnych wstawek i powraca wesole machanie pila. Kompletnego kopa w ryj dalo mi w sumie proste ujecie glownego bad mad.a.f.a.k.e.r.a z poczatku filmu. Jakos tak z sentymetem mi sie ogladalo ten film, moze to schiza ale w 'bekartach diabla' dopingowalem mocno pokreconej rodzince a nie walnietemu szeryfowi - tutaj przyklaskiwalem chorym poczynaniom familii ktorej herbem stala sie pila lancuchowa.

Film jest ponownie dobrze nakrecony, niezla praca kamery i swietny i klimatyczny montaz (szczegolnie otwarcie filmu). Polecam zobaczyc - dla fanow pokreconych i ostrych filmidel jak znalazl. Jest ciemno, brudno i czesto w chorym stylu. Mniam!! Szczerze? Na to czekalem, sceny tortur itp. wrzucaja usmiech na morde. ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.