McDriv3r
22 10 2005, 22:13
Wie ktos jak czym na czym(jaka najlepsza plyta dvd do tego sie nadaje) i za ile mozna zrobic takie cuda?
koniol21
22 10 2005, 23:46
Czym? Drukarką

Seria Canon Pixima, jakieś HP-ki. poszukaj, popytaj w sklepach. Plytek do nadruku tez w sklepach calkiem sporo, ok 1zl drozsze od zwyklych.
No chyba ze chodzi ci o Light Scribe- monochromatyczny nadruk na plytce wykonywany w nagrywarce, niestety o tym akurat nic wiecej nie wiem bo nie mam i nie uzywalem.
Tanszą i prostszą alternatywą jest zakup w sklepie naklejek, po czym nadrukowanie na nich w najzwyklejszej drukarce atramentowej nadruku (są do tego programy) i przyklejenie ich na płytę. Koszt - 1 zł + atrament z drukarki. Czasem ciezko dopasowac wymiary naklejek do softu, ale zazwyczaj jest gites. Do naklejenia moze posluzyc tez specjalna 'maszynka', ktora jest niczym innym, tylko zwyklym stojakiem na cd (tzw. cake) z dodatkową obręczą do docisniecia naklejki do plyty. Aha, i mozesz jeszcze kupic gotowe, juz wydrukowane i przycięte naklejki.
Kiler8888
24 10 2005, 19:08
Ja kupiłem naklejki na allegro, wychodzi chyba 50gr sztuka.
Do drukowania i "namierzania" używałem programu z pakietu Nero.
Moje płyty chodzą ok, ale słyszałem że złe naklejenie powoduje złe wywarzenie płyty czy cuś

.
McDriv3r
24 10 2005, 20:58
mozesz dac linka do takich aukcji?
Forebode
26 10 2005, 19:19
QUOTE(McDriv3r @ 24 10 2005, 19:58)

http://www.allegro.pl/showcat.php?id=10847
Burzasty
26 10 2005, 20:29
QUOTE(Forebode @ 26 10 2005, 18:19)

QUOTE(McDriv3r @ 24 10 2005, 19:58)

http://www.allegro.pl/showcat.php?id=10847o! to w moim miescie... i to 2 ulice dalej
LOL : )
Zle wywarzenie byloby, gdybys przykleił małą naklejkę przy jednej krawędzi - wtedy ta strona bylaby ciezsza od drugiej i moglyby byc problemy. Z resztą - podejrzewam, ze tylko w jakichs starych napedach, a nowe sobie z tym radzą. A juz na pewno etykiety pokyrwające calą powierzchnie plyty nie szkodzą - zwiekszają jej wagę rownomiernie, pewnie mają jakis specjalny lekki klej, i nie ma przeciazen.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.