Wpisujcie tutaj aktorów mniej znanych a mających w sobie potencjał na przyszłość, ludzi którzy od razu przypadli wam do gustu i zaimponowali grą. Nikt by się nie obraził jeżeli ktoś wklei zdjęcia albo krótką filmografie.
... szit, zmieńcie na "wschodzące", kto to wymyślił, żeby nie można było zmieniać nazwy tematu...
jesica biel
the rock ( hmmm prawdopoodbnie nastepca arnolda)
jemmie fox
the rock
jammie fox
mają przyszłość ale ten drugi większą bo grał w lepszych filmach
Will Farrel- aktóalnie mój nr jeden jeśli idzie o zidiotociałych aktorów.
QUOTE(JJJ @ 23 10 2005, 13:15)

jemmie fox
Popieram! W Collateral pokazał co potrafi, a Ray'a jeszcze nie oglądałem, co muszę konieczie nadrobić. Zresztą po otrzymaniu Oskara, to jest pewniak. Scarlett Johansson ma wielki talent, ale żeby grała w ambitniejszych filmach, bo w takim M:I3 nie będzie miała możliwości się wykazać.
Peter Sarsgaard (Plan Lotu, niedługo Jarhead) - koles uratował w moich oczach ten pierwszy film, obok sztampowo grającego Bean'a wypadł świetnie. Normalnie połączenie Kiefer'a Sutherlanda z Kevin'em Spacey'em
KlikQUOTE
Scarlett Johansson ma wielki talent, ale żeby grała w ambitniejszych filmach, bo w takim M:I3 nie będzie miała możliwości się wykazać.
Skoro mowa o MI3 to zagra tam też Shaun z "Wysypu Żywych Trupów" ciekaw jestem jak koleś wypadnie w bardzej powaznej roli.
Pablo_el
24 10 2005, 03:30
Evangeline Lilly - LOST i wszystko jasne

Pierwsza rola mowiona w filmie i odrazu przycmila hobbita i Emilie de Ravin (gwiazda "serialowa")
Bethany Joy Lenz - w Bring It On Again zrobila na mnie naprawde dobre wrazenie

Od roku nie miala niestety zadne przyzwotej roli ale wciaz czekam
Leila Arcieri - uratowala Wild Things 2 i zaczela dostawac lepsze role - moze wkrotce nadejdzie jej czas (vide Perfect Fit)
Jason Lee - moze w koncu nadszedl czas jednego z moim ulubionych aktorow

My Name Is Earl jest sredni ale bardzo popularny - moze dostanie w koncu lepsze role
n00b sa1bot
25 10 2005, 00:01
Ryan Gosling ('Fanatyk') i Naomi Watts ('Mulholland Drive' , '21 grams' itd. chociaż ona to już bardziej 'gwiazda' niż 'wschodząca')
Tą ekipe co wymieniłes (+ Ewan McGregor) niedługo będzie mozna zobaczyć w nieźle zapowiadającym się "Stay". Gosling w Fanatyku rządził.

Z widocznym wyżej "potencjałem"

, młodą datą i pracowitością [3 filmy w tym roku (z których w sumie tylko 'Sin City' wychodzi obronną ręką, ale to szczegół

] Alba powinna się liczyć w przyszłości... Ale w sumie mnie to pier*oli; ważne, żeby dalej wyglądała jak wygląda
PS: Zdjęcie mocno niekatualne, wszak w blondzie nie wygląda tak dobrze jak w czarnych (ew. naturalnych jasnobrązowych)
No Maciek
26 10 2005, 23:44
imo z każdy kolorem jest cudowna ;>
odnośnie tematu - Dakota Fanning (nie wiem czy poprawnie napisałem) - dziewczynka z "Hide & Seek" i "War of the Worlds". Chociaz takich przypadków, gdzie dzieciak wyrastał na nędznego aktora (lub w ogóle) było kilka...zobaczymy ;]
2razyjot
27 10 2005, 10:52
W 'Fali Zbrodni' ostatnio skminilem dobrego aktora, bedzie z niego drugi Brus Łilis albo nawet Majkel Madsen ... Playman sie chyba nazywal ten chlopaczek, ale ostro dawal ognia! Chodza sluchy, ze zagra w "Krzyzacy 2: Pajeczyna Zla"!
Malutka Dakota Fanning jeszcze nie ma cycków a juz zagrała w wielu hitach, a dobiero się rozkręca
Z dziecięcymi aktorami nigdy nie wiadomo, patrząc na takieg McCulkina czy Osmenta... Może tak samo dawac rade jedynie w rolach dzieci.
QUOTE(tekA @ 6 11 2005, 20:12)

Z dziecięcymi aktorami nigdy nie wiadomo, patrząc na takieg McCulkina czy Osmenta... Może tak samo dawac rade jedynie w rolach dzieci.
Ostatnio widziałem Macaulay`a Culkin`a w jakimś filmie, faktycznie mało ambitnym <lol>...a jeśli czodzi o Haley Joel Osment`a to faktycznie dawno nie widziałem go w filmie
Jednak nie znaczy to że dzieci nie wyrastaja na gwiazdy (patrz Drew)
Wcale tak nie twierdze, nie wiem czy ktoś kojarzy np. Kirsten Dunst z Jumanjii

McCulkina widziałem chyba ostatnio w jakims dramacie, grał cynicznego dzieciaka na wózku.
hmm.. a moze Danny Dyer? ma na koncie football factory, mean machine, human traffic, cos tam jeszcze... moga byc z niego ludzie... o ile juz nie sa
odkopuje stary temat i powracam od razu z tym gościem:

Mark Ruffalo
moje czujne oko dostrzegło go w zodiacku gdzie obok Downey`a jr. hipnotyzuje widza(Gyllenhaala lubie ale to nie on zagrał pierwsze skrzypce).w zasadzie narazie grał w jakiś filmach nie wartych uwagi więc polecam od razu wypatrywanie jego przyszlych ról a nie odgrzebywanie starych;-)
Alex Palmer z 28 Days Later
CYTAT(Labik @ 21 06 2007, 01:39)

Alex Palmer z 28 Days Later
ostatnio ten typek pokazał co potrafi w "Sunshine" - całkiem całkiem
Amy Smart która grała m. in. w efekcie motyla czy cranku.
No i
Jason Statham który rozwija się w zawrotnym tępie
Shadow of Nobody
27 06 2007, 10:55
Hayden Panettiere ("Herosi", użyczała głosu Kairi w "Kingdom Hearts") - według mnie ma zadatki na świetną aktorke.
CYTAT(Shadow of Nobody @ 27 06 2007, 11:55)

Hayden Panettiere ("Herosi", użyczała głosu Kairi w "Kingdom Hearts") - według mnie ma zadatki na świetną aktorke.
Wogóle ma taki fajny wyraz twarzy z niedomkniętą buzią
Zdecydowanie Wentworth Miller (Prison Break). Wspomniana wyżej Hayden też dobrze się zapowiada.
hayden panettiere sie dobrze zapowiada ale ostatnio sie dowiedzialem ze przyjazni sie z paris hilton, co chyba nie wyjdzie jej na dobre
CYTAT(Di @ 28 06 2007, 15:47)

Zdecydowanie Wentworth Miller (Prison Break). Wspomniana wyżej Hayden też dobrze się zapowiada.
ee?:]
taki kawał czasu grał w szmirach, jeden serial nic nie zmienia
a zaczynał od 'asow z klasy' nenenene
ja lubie Jake Gyllenhaala, stary juz jest ale podoba mi sie jako aktor. Ostatnio grał w Zodiacu. Fajny z niego gej ,a jakby ktos go nie kojarzył to to jest Donnie Darko
Josh Hartnett, który jeśli o mnie chodzi to wybił się świetnym aktorstwem w Lucky Number Slevin, doświadczenie reszty obsady (Willis, Freeman) mu się udzieliło, żeby tylko nie zrobili z niego amancika jakiegoś...
CYTAT(Di @ 28 06 2007, 15:47)

moglby dostac pseudonim rasiak aka drewno. jest beznadzejjny. byl dla mnie jednym z minusow serialu.
CYTAT(Stachu @ 2 07 2007, 23:24)

(...)
ja lubie Jake Gyllenhaala, stary juz jest ale podoba mi sie jako aktor. Ostatnio grał w Zodiacu. Fajny z niego gej ,a jakby ktos go nie kojarzył to to jest Donnie Darko
jake tak jak napisales nie jest wschodzaca gwiazda. stary mlody wyga.
Shadow of Nobody
3 07 2007, 08:34
CYTAT(Masorz @ 1 07 2007, 04:36)

hayden panettiere sie dobrze zapowiada ale ostatnio sie dowiedzialem ze przyjazni sie z paris hilton, co chyba nie wyjdzie jej na dobre

Paris jak mało kto potrafi wywrzeć destrukcyjny wpływ na młode, zdolne aktorki. Kiedyś lubiłem Lindsay Lohan, ale od kiedy zaczęła się kumplować z Hilton to się zmieniło, skończyło na tym że panna Lohan zagra...Paris właśnie

.
Nie wiem czy taka wschodząca gwiazda bo grał w kilku dobrych filmach a ostatnio w żadnym nowym go nie widziałem.

Najlepszy młody aktor
Haley Joel Osment
STRETCH
13 07 2007, 05:00
osmnet wschodzaca gwiazda? jest znany od minimum 13l. ale troche sie zmienil od mojego ostatniego razu z nim:
Wedlug mnie na uznanie zasluguje
Jodelle Ferland - po tym co zobaczylem w "Tideland" (Kraina Traw) jeszcze nie raz czyms zaskoczy.
http://pics20.webs-tv.net/6/userfile/t/tid...og/810286ab.jpg - ujecie z tego filmu (mistrzowska rola i film).
warto tez zwrócić uwagę na ellen page, tutaj kadry z nagrodzonego m.in na sundance "hard candy" (polecam, jedna z ciekawszych rzeczy jakie widziałem w 2006).

pan edek ze ziodiaca, ten co grał w Donnie Darko, czyli jakiś Gylenehneneanhall czy jakoś tak:D
w 100% Jason Statham
i zastęoca Jeta Li i jackiego chana czyli Tony Jaa
Shadow of Nobody
13 07 2007, 20:38
CYTAT(Re @ 13 07 2007, 21:32)

pan edek ze ziodiaca, ten co grał w Donnie Darko, czyli jakiś Gylenehneneanhall czy jakoś tak:D
Jake Gyllenhaal? Przecież kolo w tym biznesie sporo już siedzi, żadna tam z niego wschodząca gwiazda (jak już ktoś wcześniej zauważył).
ale co do toniego jaa to sie zgadzam...
CYTAT(Re @ 13 07 2007, 21:32)

w 100% Jason Statham
i zastęoca Jeta Li i jackiego chana czyli Tony Jaa
tony ja
genialny młody ,niedoceniany, utalentowany aktor
wzruszyłem sie jak w ostatnim filmie wlaczył o odzyskanie swoich słoni. Jego mimika twarzy ,gestykulacja i umiejetnosci aktorskie sprawiły ze drżałem gdy wypowiadał po raz 10 swoja jedyna kwestie 'gdzie są moje słonie'
no i ma cudowny koreanski akcent
wortigern
15 07 2007, 19:37
ma fajne nazwisko
Emma Watson, c'nie. Hermionie Grendżer rosną cycki, więc może niewątpliwie zostać uznana za wschodzącą gwiazdę.
Erica Leerhsen - według mnie bardzo dobrze zapowiadająca się młoda aktorka, szkoda że do tej pory nikt nie dał jej szansy zabłysnąć (dostaje same słabe role, głównie w slasherach). Niektórzy mogą ją kojarzyć z remejku Teksańskiej masakry czy sequela Wrong Turn.
A jak sie nazywa ta gowniara z tego filmu, w ktorym udaje ze obcina penisa jakiemus zboczencowi w jego chacie. sory za tak malo konkretne info ale nie pamietam ani tytulu ani tez jej imienia i nazwiska. Fajnie zagrala, nie ma co przed nią tez kariera.
ona sie zwie Ellen Page
a film to Hard Candy
http://imdb.com/title/tt0424136/
CYTAT(nWo @ 15 11 2007, 12:55)

A jak sie nazywa ta gowniara z tego filmu, w ktorym udaje ze obcina penisa jakiemus zboczencowi w jego chacie. sory za tak malo konkretne info ale nie pamietam ani tytulu ani tez jej imienia i nazwiska. Fajnie zagrala, nie ma co przed nią tez kariera.
20 letnia dziewczyna, to juz nie taka znowu gówniara...
kto wie, czy nie warto zapamietac Luny Mijović, która znana jest jak na razie tylko z jednej, ale za to swietnej roli w filmie Grbavica.
http://grbavica.filmweb.pl/
87pizol87
3 12 2007, 23:21
Zdecydowanie Shia LaBeouf.
Już zagrał główne role w filmach Transformers i Disturbia.
Obsolete
4 12 2007, 01:02
CYTAT(87pizol87 @ 3 12 2007, 23:21)

Zdecydowanie Shia LaBeouf.
Już zagrał główne role w filmach Transformers i Disturbia.
Bedzie tez gral w nowym Indiana Jonesie.
Goldi69-PL-
5 12 2007, 13:34
AumaanAnubis
23 05 2008, 15:52
Imogen Poots
HikiQmori
23 05 2008, 18:44
CYTAT(AumaanAnubis @ 23 05 2008, 16:52)

Imogen Poots
Miałem zamiar wymienić tą samą aktorke.
Po całkiem niezłej roli w 28 Weeks Later ciekaw jestem jak dalej rozwinie się kariera tej młodej gwiazdki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.