Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox
Stron: 1, 2
Ölschmitz
denerwuje mnie ucieczka z hotelu. lapsy sa wszedzie ;/
TomisH
Jak się wie co robić to sprawa jest banalna smile.gif
Zauważ na przykład, że wyważają drzwi DOPIERO jak zamkniesz na skobel inne drzwi wink.gif
tk
Tez teraz jestem w tym momencie i powiem ze takie sekwencje troche niszcza klimat całokształtu, powiem nawet ze wolałbym więcej przygodówki, nie chce guna do łapy biggrin.gif
TomisH
A tam od razu niszczą - w tej grze chodzi o to by zachować zimną krew. I ta sekwencja dobitnie to udowadnia - zpanikujcie (ale nie w grze, tylko przy konsoli) i was załatwią wink.gif
Ölschmitz
wczoraj w nocy ten moment przeszedlem, w sumie tak jak mowi tomish, jak zrobisz to na spokoju to jest latwo. chociaz zgadzam sie z teka, ze troszke to zepsulo klimat. jeszcze tylko brakuje zestawu broni i strzelania do potworow, skaczac i strafe'ujac ;/
Dzujo
Jeżeli chcecie się dowiedzieć czy gra w dalszych fzach bardziej przypomina przygodówkę czy może klasycznego FPP. To sprawdźcie tą odpowiedź

Odpowiedź

Otóż gra w późniejszych fazach bardzo przypomina Half-Life oraz Unreal. Jasne, są akcje z zagadkami i jest klimatycznie. Ale nie będzie już tak jak na początku. Trzeba się na to przygotowaćsmile.gif
TomisH
Dobra, spojler dla tych co nie mogą przejść hotelu:
Zakładam, że zanim poszliście spać zamknęliście na skobel drzwi w waszym pokoju, jak i pokoju obok. Budzimy się i przełazimy przez drzwi na lewo. Zamykamy skobel na tych drzwiach. Przesuwamy szafę, przełazimy przez drzwi i zamykamy skobel (jak jest). Teraz przez następne drzwi i skobel (jeśli dobrze pamiętam), a potem przesuwamy szafę by zastawić drzwi. Następnie przesuwamy szafę by odsłonić okno i przeskakujemy na drugą stronę (warto z raz popatrzeć jak fishermeni przez okno wyłażą za nami wink.gif). Otwieramy drzwi - zaczną do nas strzelać. Kucamy i tak przechodzimy do końca. Po schodach na dół i w lewo - do pokoju z "babeczką". Potem dalej - otwieramy okno i przeskakujemy. Po prawej jest tutaj drabina - na górę. Potem do przodu - dwóch kolesi z latarkami, ale tym razem mamy drabinę po lewej. Na górę, po dachu, wskakujemy do dziury. Słuchamy rozmowy dwóch kolesi, bierzemy apteczkę, a po lewej zaraz mamy SAVE.

smile.gif
Mazzi
Tylko popatrzcie na to smile.gif Zmodyfikowany pecet w klimatach Cthulhu smile.gif Ludzie są szaleni smile.gif

http://www.stonehill.org/casenotnamed/

Ewentualnie strona kościoła Ezoterycznego Porządku Dagona smile.gif)))

http://www.esotericorderofdagon.tk/
il capitano
Fajne maszynki:)

Czego to nie wymyślą, ale jestem za! Jest to ciekawa odskocznia od zwykłych obudów.
tk
Tomish: Ja to zrobiłem bardziej hardkorowo, zdeka mi sie oberwało ale jakoś przeżyłem, kolesia naparza do mnie z jakiejśc kosy a ja szafe przesuwam biggrin.gif
Dante
Gram już troche i jestem przy ucieczce z hotelu a klimat jest mocny mam tylko taka mała nadzieje że zakończenie chociaz troche mnie zaskoczy
Marlon
No co jest? Nikt w to nie gra?

Dzisiaj nockę zarwałem przy konsolo i m.in. męczyłem tą gierkę... Jest niesamowita, ciężar jaki czuć w tym miasteczku przygniata mnie do ziemii... Akcja na strychu, coś cały czas pałętające się po dachu (co to do cholery jest?) i do tego cały ten świat Lovecraft'a, który dopiero teraz poznaję, bo literatury nie zasięgnąłem...

Z "licznika" wynika, że gra będzie krótka... Jak jest? Skończył już ktoś?
Dante
Ja gram i klimat jest swietny a wspomagam go czytając dodatkowo opowiadania lovecrafta po raz juz któryśtam
Jeśli chodzi co o to z czego oczu widac wydarzenia to mogłeś to zobaczyć przez chwile spoglądajac przez okno w tym domu spokojnej starości czy cos takiego
Powiem ci ze po oblookaniu tego filmiku z gry to gra nie wydaje mi sie strasznie krótka
Dzujo
Z "licznika" wynika, że gra będzie krótka... Jak jest? Skończył już ktoś?

A to mam dla was pozytywna niespodziankę, gra jest długa. Gra jest długa, nawet gdyby grająca osoba wiedziała co robić. Ale ponieważ gracie pierwszy raz, to zagadki i elementy przygodowe plus sceny akcji plus sam gameplay oferuje z min. 12 h zabawy.
canabis
przeszedłem wrzeszcie ! 9h i po krzyku a gra jest poprostu świetna dostałem farcry. hl2, spartana, kingkonga i call of cthulhu i właśnie tą grę najpierw przechodziłem a to znaczy że tytuł nie przeciętny.
Fajnie jest po przejściu poczytać opowiadanie "cień nad innsmouth"
Dante
Poprawny polski tytuł to widmo nad Insmouth (tylko jakby ktos szukał bo tak bedzie łatwiej znależć a sama gra jest naprawde klimatyczna i gra sie świetnie zwłacza jak sie ma moment ja juz mamtego dość klimat mnie przytłacza a gra się dalej, jak komuś podobała się wizyta w miasteczku polecam hiszpański film Dagon aby odwiedzić je jescze raz.
canabis
szkoda że spadła popularność tego tematu bo gra zasłóguje na wymiane poglądów.
I jak dante zaskoczyło zakończenie?<spoil>
Mnie tak, zakończyło się tak jak rozpoczęło, fajny bajer. I fajna jest scenka z tym jak we śnie (chyba) zauważa że sam zmienia się jak ludzie z Innsmouth.
Gierka ma fajne patenty jak ten kiedy na statku jest fala, i trzeba się złapać czegoś. Troche sie nad tym trudziłem bo rozwiązanie wydawało mi się zbyt oczywiste i realistyczne.
tybalt
Poniewaz aktualnie nie posiadam iksa dorwalem gierke na pieca <yes>
W recenzji było napisane że ejst od groma bugów a póki co w wersji PC nie zauwazylem nic niepookjącego (oprócz strychu - wachałem się koło 5 minut czy otworzyć skobel%-) )
Jakie błędy są w wersji na Iksa?
Dante
Nie weima sam niczego specjalnego nie doznałem tylko przenikajace sie tekstury i przy ucicecce z mista bryką gra mi się wieszała przy przejeżdrzaniu tutnelu na kuckach.
canabis
Ja również nie widziałem żadnych poważnych bugów, przeszkadzających w świetnej zabawie
tybalt
To o co Mazziemu w recce chodziło? biggrin.gif
Mazzi na dywanik i zeznawaj biggrin.gif
Dante
Przymoniało mi się jeszcze że gdzieś czytąłem że mógł pojawiać się bug przy jednej zagadce jak trzeba przesówać podest z kryształem to podobno czasem nie dało się tego zrobić. Sam tego nie uświadczyłem.
tybalt
W (pipi)e mam taką rozrywke :|
Zacząłem grać w kanałach usłyszałem co nieco i wymiękłem
Bez kitu nie będę w nocy w to grał bo się coś złego wydarzy%-)
Ja sie zawsze horrorw balem ciagle dopoki cos nie wyskoczylo nagle. Bardziej sie balem tego przed tą akcją. Problem w tym że w tej grze ten "moment przed" trwa prawie że non stop biggrin.gif
TomisH
No ja pierwszy zgon miałem przy skoblu i mamusi - po prostu wyłaczyłem konsolę. Drugi zaraz po hotelu - może kiedyś do gry wrócę ;]
tybalt
Hotel to lajt, ale wszedłem do kanałów...
Marlon
A myślałe, że tylko ja odstawiłem szpil ze względu na klimat (nie na moje nerwy, a przypominam, że skończyłem SH1 & SH2!). No dobra, może torszeczkę przesadzam. Prawda jest taka, że to raczej 'combo wysoki poziom trudności + elementy skradankowe + ciężar klimatu' mnie odepchnęło. Nie lubię takiej kombinacji i teraz już to wiem. Chociaż noszę się z zamiarem pyknięcia w to jeszcze kiedyś.
tybalt
Wiem jedno - gdybym skopcił gibkiego po czym zapuścił ten szpil po zmroku odwieźliby mnie pewno do tworek%-)
Dante
Gierka ma cholerny klimat. I dsla tego warto w nią grać ta muza gdy spada poczytalnośc albo dzieje się coś chorego. Szkoda że w póżniejszej części gry nie ma aż tak dużo takich akcji (ale i tak są fajne motywy nawet gdy masz broń wydaje się zbędna bo i tak nic nie zrobisz. Nie chce spoilować więć nie pisze o co chodzi).
canabis
Mnie najbardziej chyba przejął motyw na strychu (chora akcja) i kiedy niechcące gdy szedłem koło portu spojrzałem przez kraty co jest w piwnicy (po graniu w nocy ciężko spokojnie zasnąć). I ogólnie mitologia Lovecrafta mnie zafascynowała. Żeby zrobili gierke opartą o "W górach szaleństwa" lub 'Szepczący w ciemności' . Ogólnie gra mi się zaj...iście podobała.
Dante
taki offtop
jak dobrze pamiętam to Prisoner of Ice było na podstawie "w górach..."
no i było jeszcze Shadow of the Comet . Obie gierki na pieca ale warto zagrać(gry typu point n click)
canabis
Może i tak ale nie mam PC i nie interesują mnie gry na niego
tybalt
Piszesz z iksa?
canabis
Nie
tybalt
co za debil
pytam się kulturalnie czy piszesz z iksa - bo o dziwo można ohmy.gif
widze że ci ten canabis mózg wypalił za mocno
ranaghar
Osobiscie giera na początku mnie wciągnęła (ten ciężki KLIMAT, brak broni). Jednak po ok 1/2 lub 2/3 przestaje byc tak fajnie (bronie trochę psuja klimat, nie ma to jak ukrywanie się przed więśniakami). A na statku to juz tak się śrutuje, że prawie jakiś fps (chociaż w gaciach i tak pełno, nie powiem). Doszedłem do końca przedostatniego levelu i odpuściłem (nie mam zamiaru grać dalej - lol). Ogólnie to giera pozostawiła mnie z mieszanymi uczuciami, gdyby wyszła prędzej - ta grafa ehh ...
canabis
QUOTE(tybalt @ 1 04 2006, 19:49) *

co za debil
pytam się kulturalnie czy piszesz z iksa - bo o dziwo można ohmy.gif
widze że ci ten canabis mózg wypalił za mocno

bez komentarza
Pavlus
Takie problemy dokonczycie na PW, jesli zobacze jeszcze jedna odpowiedz nie na temat inaczej to zalatwie.
tybalt
No i git. A wracając do tematu to nadal boje sie w to (pipi) grac%-)
Ale chyba zaczne znowu niebawem bo mnie intryguje jak wygląda to cos co w kanałach wciągnęło ciało :>
Bardzo strasznie jest tam dalej w tych kanałach czy można grać?%-)

PS. niedawno skonczylem wlasnie z trawką bo uznalem ze 2 razy dziennie to za często więc nie trafiłeś synu%-)

EDIT: Zresztą z kim ja gadam w ogóle laugh.gif "ps: ty pewnie nawet nie próbowałeś canabis, bo dla Ciebie trwka to narkotyki" po tym tekscie widać że typ ma 14 lat chyba %-)

[TH: Raz...]
canabis
Haha, bać się grać w gre video , i ja mam 14 lat? W silent hilla to może tak ale nie w Call of Cthulhu, przecierz to świetna PRZYGODÓWKA.
Może i ma kilka ostrych momentów ale tylko prowokują do grania dalej.
ArkejD
Ogarnijcie się dziewczęta dry.gif

A tak wracając do tematu. Gram od wczoraj, czas w grze 2 godzinki, jestem przy wejściu do kanałów i właśnie... Nie wiem jak zatrzymać ten "wiatrak". Probowałem podnosic deski i wogole kombinowałem i nic nie dało rady tongue.gif Kolesie mnie z gory zastrzelili.
Ps: Gra jest bardzo klimatyczna, w końcu ciemność w pokoju to jest prawdziwa ciemność, motyw w hotelu daje rade, za pierwszym razem wypasik, za 5 nieco mniej =). Ale gierka ogolnie nie jest straszna, duzo lepszy pod tym względem jest Silent Hill 3, no chyba że jeszcze nie dotarłem do konkretnego klimatu.
canabis
Dobra Tomish, posty poddałem edycji i możesz cofnąć ostrzeżenie (tak pisze w regulaminie).
Sory ale nie mogłem się wtedy powstrzymać, więcej sie to nie powtórzy dzieci będe ignorował.

[TH: Pogadamy za miesiąc. I na przyszłosć nie kasuj moich dopisków z posta. Wracamy do tematu.]
OK, nie będe.
Czappi
FreZ, użyj łomu, leży w jednej z wnęk.
mandoz
Jeśli ktoś jeszcze w to gra to na forum xboxxn.com może znaleźć spolszczenie (przeniesione z pc).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.