Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox
Stron: 1, 2
Diabeu
http://www.callofcthulhu.com/

NTSC USA już jest (24.10), PAL w drodze

ktoś o tym pamięta, ktoś na to czeka?

pamiętam że temat kiedyś był ale go zlokalizować nie mogę
2razyjot
QUOTE(_Diabeu_ @ 25 10 2005, 09:53) *

http://www.callofcthulhu.com/

NTSC USA już jest (24.10), PAL w drodze

ktoś o tym pamięta, ktoś na to czeka?

pamiętam że temat kiedyś był ale go zlokalizować nie mogę

Zaraz, zaraz - to ten fpp co mial wyjsc? Zapowiadal sie calkiem dobrze w PSX-E o ile pamietam ... Jesli tak to czekam jak najbardziej - dobrych fpp nigdy dosyc a do tego zapowiada sie smaczna otoczka. icon_twisted.gif
Diabeu
ano "ten"

28.10 zawita do nas
Mazzi
Czekam na to od roku do recenzji - mam nadzieje, że nie zawiode swoich oczekiwań :>
Diabeu
heheh, też mocno liczę na ten tytulik

"We eventually found him by following the sound of his screams -- I'd never heard anything like that before, and I hope I never hear anything like it again. When I first saw him lying there, I couldn't believe what I was seeing. I've never seen a human being so drained of life, yet still breathing...he just kept chanting some strange words over and over again. It took three of us just to subdue him enough to carry him outside"

http://www.callofcthulhu.com/images/art/pc/coc_pcscrn_06.jpg

http://www.callofcthulhu.com/images/art/pc/coc_pcscrn_02.jpg

obrazki wysadzają ramki, więc same sznury zostają
Dante
czekam na ten tytuł i licze na poważny Lovecraftowy klimat w stylu opowiadań
mario87
czekałem na tą gre(i też na tą przygodówke, albo survival horror, zobaczymy co to będzie)
czytałem opowiadania Lovecrafta "Zew Cthulhu" i muszę przyznać że miało ogromny klimat, i liczę też na podobny klimat w grze smile.gif ktoś orientuje się w których opowiadaniach dzieje się akcja?

na gamerankings są już pierwsze oceny, Avg Ratio: 80%
Diabeu
obdaj stronkę, tam dużo info jest
Marlon
Może i bym czekał, ale Lovecraft, to postać o której mam mizerne pojęcie i nie mam jak tego nadrobić, więc lipa... Bo wydaje mi się, że tytuł jest skierowany do ludzi, co prozę znają...
Diabeu
nie do końca, ja tam prozy już w sumie nie pamiętam, dawno się to czytało

to jest przygodówka pełną gębę, z tego co wyczytałem to przez pierwsze 1/3 gry jesteśmy bezbronni, nieświadomi ogromu i kierunku zagrożenia

http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=61403

czytnij na zachętęhyh.gif
Marlon
Nie, no widzę, że gra ładnie będzie nerwy napinała... Akcje z ryglowaniem drzwi, czy czmychaniem oknem przed przeciwnikami zapowiadają sie ciekawie... Sama klima będzie mocna, wkręt konkretny, a do tego te jazdy ze stanem psychicznym bohatera...

Jak pomyślę, że koleś przez całą grę napiernicza "drzwi są zamknięte", albo coś w tym stylu, to mnie trafia - co to za pomysł...

Sam w pokoju, po ciemku, szkło w dziób, słuchawki na uszy i jazda - ja tak widzę konsumpcję tego tytułu. Jeszcze trochę poczytam...
Napek
sie pojawila
Diabeu
mam dziką ochotę nabyć papugę huh.gif
Mazzi
Jak ta gre zjebia to chyba sie powieshe ... i nie zartuje. Czekalem na nia pare dobrych miesiecy, przekladali w nieskonczonosc.

Diabeu: krwia bede plul, ale dostaniesz najlepsza kurfa recenzje, jaka bede mogl napisac. Rozwale ten tytul na kawaleczki i ci dam znac, czy warto w to kase pakowac. Na razie jeszcze nie zamawiaj, bo to moze byc niestety mina. Za dlugo przekladali ten tytul, a wersja PC w ogole sie nie ukazala (nie wiem, kiedy i czy w gole sie ukaze) wiec albo:

a) dopracowali ja i zamiata
b) patrz akapit o minie ;/

Nie sugerowalbym sie wstepna ocena na gameranking, bo czesto po tygodniu zlatuje o 3-4 oczka nawet w dol, jak wiecej osob zaglosuje i pojawia sie recki na pro serwisach.

p.s

Obawiam sie tez bugów ;>
KILL
Mazzi az taki to dobry tytol czy ty tylko zartujesz z tym wieszaniem ( no nic trzymam cie za slowo tongue.gif ) hmm w jakich klimatach ta gra jest SH1 ?? czy moze BLAIR WITCH PROJECT ??
sentinel
włączyłem. choć padam na pysk ze zmęczenia a na szóstą do roboty - włączyłem. z ciekawości. wytrzymałem niecałe dwadzieścia minut, nim ocierając najprawdziwszy pot z czoła, niemalże odruchowo wyłączyłem konsolę. reakcja obronna? klimat. nie wiem, czy to zasługa pory dnia (środek nocy, gdy to piszę), opustoszałego domu, podkręconego zestawu audio czy wyłącznie uderzającej już na starcie atmosfery, ale klimat był ewidentnie nazbyt ciężki dla zmęczonego, niewyspanego umysłu. podejdę na nowo jutro. i wybaczcie zajawkowy charakter wypowiedzi, chciałbym móc napisać coś więcej, ale... w każdym bądź razie na klimacie raczej się nie zawiedziecie (za wczasu pozdrawiam wszystkich śmiałków planujących nocne sesje).

idę spać przy zapalonym świetle. ;-)

ps: z rzeczy bardziej przyziemnych, które rzuciły mi się w oczy: oprawa na przyzwoitym poziomie, nieco "fahrenheitowa" choć detali tu więcej; ponarzekać można na pracę/niektóre ujęcia kamery. za to udźwiękowienie pierwsza klasa.
il capitano
Eh coś tak czuję, że ta gra będzie fajna ale nie na mój umysł, poprostu mam drgawki jak amm grać w horrory które łoją mi mózg, nic to, ja czekam, moja dziewczyna też będzie i mi pomoże happy.gif
Mazzi
A ta "myszka" na avatarze należy do twojej dziewczyny smile.gif ?
Dragen
buchacha!! dobre Mazzi, za niedługo też sprawdze na co czekałem tyle miechów..
il capitano
Mazzi - etam moja myszka nie maluje paznokci, eeeee czekaj no, pod siusiek mnie bierzesz laugh.gif
Taki tam avatarek znalazłem, ciekawy happy.gif

edit: Mazzi, nagroda, za najciekawszy blog jaki czytałem w życiu happy.gif excl.gif
Mazzi
Czas na pierwsze wrażenie:

kwiiiiiiiiiiiiik :-)))
sentinel
miałem podobnie, tylko bardziej... (ale ja - szalony - w nocy grałem ;-))
Mazzi
Senti: mnie wlasnie rozpierdolila mala dziewczynka która

jakieś tam niby spojlery, chociaż można patrzeć śmiało:

Otworzyła mi drzwi i słodkim głosem powiedziała, że tatusia nie ma. Mamusia akurat znajdowała się na mieszkaniu, ale ... nie mogła podejść, bo tatuś zamknął ją na strychu. Czemu? Bo gryzła i warczała:)))) Tatuś powiedział, że to dla jej dobra. Dziewczynka pozwoliła mi poczekać na tatusia, a sama poszła na podłogę, gdzie kredkami zaczęła malować mamusie i tatusia. Dokładnie nie zwróciłem uwagi, ale mamusia wyglądała jak czerwone zębate coś, z dużymi pazurami smile.gif

Senti: no i stary nie wiem co robić. Brać nogi za pas, czy ... zerknąć, co czeka na mnie na strychu wink.gif?

Dobrze jest póki co smile.gif Jestem po godzinie grania smile.gif
sentinel
idź na górę! jeśli dobrze kojarzę będziesz świadkiem naprawdę ciekawej sceny. swoją drogą ta gra posiada jakiś chory magnetyzm - znowu mam zamiar przysiąść w nocy, choć wiem, że będą momenty, w których będę tej decyzji załował. będę jej bardzo żałował...
Mazzi
Apeluje do wszystkich - zastanówcie się dwa razy, zanim zobaczycie na strych smile.gif)))))))))
sentinel
hehe, jednak dobrze pamiętałem... X)
Marlon
Kurde, chłopaki looz, bo zdrowo nakręcacie na tą grę, co w świetle mojej niedawnej przemiany (koniec z podprowadzaniem gier ludziom którzy w pocie czoła je tworzą... closedeyes.gif ) może zaowocować nieplanowanym wydatkiem... ohmy.gif
Dragen
gruba gierka!!! nie bede spoilerował..nie warto..to trzeba przeżyć..strach przez duże S.....oj dzieje sie dzieje...ide grać..
Mazzi
Dragen: nie popadajmy w euforie smile.gif Może być tak, że część gry będzie wyreżyserowana, a później dostaniemy spluwe i klimat zdechnie. Póki co jest AUTENTYCZNIE STRASZNIE. Gram trzecia godzine (game time) i ... ciarki ... strach ... pot. Sciszyłem swoje głośniczki, bo palpitacja serca mnie łapała. Mocarny klimat, widać pomysłowość autorów :>
Dragen
Oby nie!! bo zabije!! na taka gre właśnie czekałem, i jak ją spier...wiecie co to ...
niewątpliwie gra daje na psyhe..dzisiaj sie zastanawiałem co koleś musi mieć pod powałą skoro wymyśla takie gierki...oj dzieciństwo musiał mieć ciekawe haha..ide grać..biedni sąsiedzi ( 6,1 daje rade) , ciekawe co sobie wyobrażają po takich akcjach!! juz widzę te ich miny jutro!!:D
Ryo-San
jakby ktos chcial zobaczyc pierwsze 15 min gry to zapraszam
http://www.xboxyde.com/news_2207_en.html
Dante
Piszcie jak bedziecie dalej w grze bo cos czuje że jak cała będzie tak mocna jak mówicie to kupuje oryginała szybko nie czekajac na żadne promocje czy coś.

I takie pytanko czy klimat gry jest taki jak w opowiadaniach bo jak tak to musi wymiatać a zakończenie powino wgnieść w fotel
Mazzi
Klimat jest zajebisty - gram juz jakieś 6-7 godzin i w końcu dostałem uzbrojenie smile.gif Póki co nie jestem zawiedziony, a pikawa z piersi wyskakuje smile.gif Więcej będzie w recenzji gry, ale już dzisiaj mogę powiedzieć, że mamy do czynienia z DOBRYM tytułem!
TomisH
Trzyma klimat, szczególnie jak ktoś zna Lovecrafta (haha, już na poczatku wiem co się działo te 6 lat wink.gif). Ludzie w miasteczu są lekko powiedziawszy zombiakowaci o_O
Spotkałem już lasencję i zdążyłem zajrzeć przez okno do piwnicy (brrr). Teraz użeram się z policjantem ;]
tk
Narobiliście mi smaka, też czekałem na ta grę a teraz widze, że nie spieprzyli potencjału. Kto jak kto ale Lovecraft klimat budować potrafi, trzeba sprawdzić.
TomisH
Spękałem o_O
Otworzyłem drzwi mamusi, otwierałem skobel i... wyłączyłem konsolę. Tego jeszcze nie było ;]
Dragen
e tam, ponoc beda lepsze akcje:) nie wiesz jaki moze jest nr do sejfu?? na priv mi napisz:)
TomisH
Jestem w hotelu, ale mnie zabijają. Wyskakują mi nie wiadomo skąd ;[
Dragen
dzięki, to tez skasuj..przeciez wszytsko możesz..co napisalem nie tak?? może zaraz warna dostanę..parodia..

Eeee, że co? TH<<
Diabeu
ja skasowałem, takie prośby to na pw ślij a nie śmiecisz niepotrzebnie w temacie
Dzujo
Ja też muszę dorzucić swoje 3gr w Temacie CofC (po nocnej 3 h sesji)

Generalnie pełna niespodzianka, nikt nie spodziewał się, że to może być aż tak dobry tytuł. Autorzy poszli w kierunku przygodówki i na razie mamy jeden z najlepszych horrorów ever (przynajmniej po 3 h grania:)

PS2 dostał RE4, a Xbox ma CofC.
Magness
Takie pytanie czy ta gra nawiazuje może do opowiadania cień nad insmouth ?
Dzujo
Co prawda w fantastyce nie "siedzę" już od lat ale z tego co pamiętam opowadanie cień nad insmouth (albo widmo nad...) częściowo jest inspiracją dla tej gry. Chociaż mamy tutaj znacznie więcej ściągnięte z Lovecrafta. Gereralnie twórcy bardziej chyba wzorowali się na grach fabularnych (ale to moje zdanie)

Jest taki hiszpański, niskobudżetowy film Dagon movies.fantasticfactory.com/dagon

Podobną adaptacją twórczości Lovecrafta jest gra (miasteczko->czciciele Dagona-> ludzie ryby)

W sumie to RE4 wiele z tego wziął (podobny schemat)

Tylko, że jesli chodzi o grę (SPOJER)
w poźniejszej fazie pojawiają się agenci FBI i Edgar Hoover (który nota bene lubiał przebierać się kobiece kiecki). Tak więc raczej nie łączy się to z żadnym opowiadaniem HP L (chociaż mogę si tu mylić
Dante
Film Dagon moge polecic bo jest bardzo dobry a shadow over Insmouth to jedno z moich ulubionych opowiadań więc nie moge sie poprostu doczekac aż dotrze do mnie moja gra
TomisH
Ucieczka z hotelu i dalej pochodzi z... cienia nad insmouth wink.gif
Bartez
Gierka powalajaca... Czasami mam ochote wylaczyc konsloe zeby juz byc poza tym chorym miastem, ale ciekawosc kaze grac dalej biggrin.gif Chyba od czasu Silent Hilla nie mialem wrazenia takiego przygnebienia, brudu i ciezkiego klimatu. Nic tylko grac w nocy i w sluchawkach dobrych icon_twisted.gif
Ölschmitz
kuwa, pogram z 1,5 godzinki i juz sie zacialem ;p

zwiedzilem ten sklep co bylo wlamanie i mam isc do domu jakiegos kolesia. glina pilnuj przejscia, nikt nie chce ze mna rozmawiac - help ;p

EDIT:
jaka siara ;p cos takiego przegapic. wlasnie jestem po akcji ze strychem. sluchawki i glos na full robia swoje, wylaczylem konsole ;]
tk
Strasznie klimatyczna giera, świene udżwiekowanie, "brudna" grafa - cud, miód i orzeszki. Sequel chyba już w drodze - Call Of Cthullu: Beyond The Mountains of Madness. "Daddy said tham mommy bites..." błehehehe wink.gif

niech mi ktoś powie jaki jest kod do sejfu w Variety Store ...
Marlon
Nie wytrzymałem i podpierniczyłem grę z netu (chyba nigdy się tego nie oduczę blush.gif ). Czas na pierwsze wrażenie...

Masakra.

Ja nie wiem, ale takiego napięcia to ja nie czułem nawet podczas gry w SH2. Klimat momentami jest tak ciężki, że nie jestem w stanie czerpać przyjemności z rozgrywki - na granicy zalety blink.gif . Gra bardzo fajnie wygląda - dobre teksturki powodują, że na myśl przychodzą mi statyczne przygodówki z PC, chociażby bliźniaczy tematycznie Necronomicon. Tyle, że tutaj mamy całość liczoną na bieżąco. Dźwięk jest niesamowity, muzyka powoduje, że mi włosy na łbie na baczność stają...

Jeśli Idzie o atmosferę, to dla mnie zdecydowanie numer jeden wśród xboxowych horrorów, może to ze względu na ten widok FPP. Gry oferujące tą perspektywę zawsze działały na mnie mocniej niż inne, a jak oferują horrorowe klimaty to siwy dym... Tym niemniej w Doom'a 3 szarpałem na ZNACZNIE większym luzie niż w to... Nie wiem czy dam radę szpil ukończyć

SPOIL
Zwiedzając ten sklep mało nie popuściłem jak wlazłem do pomieszczenia z tą wiszącą kobitką...
SPOIL

Jest więcej takich akcji, przez całą grę, czy to tylko takie mocne uderzenie na początek?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.