Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Komp sie wali
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Agent_Man
Pewnie ci, ktorzy czytają w miare systematycznie to forum mają juz ze mnie niezla zwale, ale co tam;p

Enyłej. Mam w tej chwili taki sprzet:

Proc - Athlon 64 3000+ Venice E6 /1.8 GHz
P.glowna - Gigabyte K8NSc 939
Karta graf - Radeon 9600 pro
Ram - 512 mega

Zainstalowane wszystkie sterowniki do plyty glownej i Service pack 2.chwilowo korzystam ze sterownikow Omega drivers do karty graf. Mam tez na dysku instalke do Catalysta 5.10.

Problem jest taki:

Gdy odpalam Dooma3, HL2 albo jaka kolwiek inna gierke katujacą mocniej karte graf to po paru minutach gry resetuje sie sterownik ekranu confused.gif Wqrwia to niemilosiernie, bo albo komp sie wiesza totalnie, albo zmieniaja sie tylko ustawienia grafy na minimalne i po jakims czasie znow sie resetuje sterownik itd. Karta odwala takie wixy zarówno z wlaczana jak i wylanczona opcja fast writers.

Mial ktos taka akcje ?
Help!
Cerb
QUOTE(Agent_Man @ 29 10 2005, 10:23) *

Pewnie ci, ktorzy czytają w miare systematycznie to forum mają juz ze mnie niezla zwale, ale co tam;p

Przybakany trafilem na towj temat, ahahahhaaha icon_twisted.gif .

Nie wiem czy to sprawdzales ale zobacz jak masz ustawiona funkcje VPU Recover. Nie jestem pewien dokladnie ale to moze byc cos wspolnego z twoim problemem. A moze karta sie grzeje ? Moze za slaby zasilacz w kompie ?
Agent_Man
QUOTE(Cerb @ 29 10 2005, 12:55) *

QUOTE(Agent_Man @ 29 10 2005, 10:23) *

Przybakany trafilem na towj temat, ahahahhaaha icon_twisted.gif .

Nie wiem czy to sprawdzales ale zobacz jak masz ustawiona funkcje VPU Recover. Nie jestem pewien dokladnie ale to moze byc cos wspolnego z twoim problemem. A moze karta sie grzeje ? Moze za slaby zasilacz w kompie ?

Sprawdzałem vpu recover i przy wlaczonym resetuje sie tylko sterownik, a po wylaczeniu resuje sie caly komp:/ Co do zasilacza to nie wiem.A jesli idzie o grzanie sie karty, to da sie ustawic zeby wyswietlało w grach temp sprzetu tak jak FPSy ?
koniol21
Raczej nie. Sprawdz czy nie mozesz zmienic temperatury przy ktorej karta robi reset-od razu mowie, nie mam teraz ati, ale pare lat temu miałem jakas tam, i gdzies w ustawieniach takie cos bylo.
mario87
IMO to włąsnie chodzi o to że coś się grzeje, temperature możesz sprawdzić w biosie (przeważnie)
Kubaa__
Moze sciagnij obudowe. Mi tez sie komp resetowal jak w cos gralem, zdjelem obudowe i smigalo,
Jędrek
Sciagnij Core Center i patrz co chwile na temperature. Wlacz gre zagraj moment i wylacz i odrazu sprawdz temperature. A jak wiadomo - sciagniecie obudowy jednak troche obniza ja.
Agent_Man
Temp moge zlookac w ustawieniach karty (Omega drivers dają rade biggrin.gif ). A jesli jeszcze idzie o zasilanie, to czy na taki sprzet wystarcza 350 watowy zasilacz? Bo mam dodatkowo przy wiatraku jakis neon który qrewsko mocno swieci a wylanczyc go sie nie da zbytnio. Aha, i jaka jest górna granica temp dla karty zanim sie zjara ?
koniol21
350 powinno starczyc. Co do temperatury to zalezy od karty, u mnie jest to 145 stopni("granica opoznienia procesora graficznego")
Agent_Man
No jak przyjde na chate to zlookam, narazie ze szkoły pisze:] Moze zeczywiscie mam za niską górną granice temp ustawioną...
2razyjot
QUOTE(Agent_Man @ 30 10 2005, 11:29) *

A jesli jeszcze idzie o zasilanie, to czy na taki sprzet wystarcza 350 watowy zasilacz? Bo mam dodatkowo przy wiatraku jakis neon który qrewsko mocno swieci a wylanczyc go sie nie da zbytnio. Aha, i jaka jest górna granica temp dla karty zanim sie zjara ?

W Manieczkach to PC kupowales, ze neon nawala? blink.gif

Ja tam jak kiedys mialem problem z PC speakerem - dziwne odglosy podobne do alarmu to wzialem nozyczki i mu kable up.ier.do.lilem - juz nic nie mowi do dzisiaj - polecam sposob! biggrin.gif

A juz na serio - nie da sie tego neoniska wylaczyc? Jakos nie wierze, zebys nie mogl kabli odlaczyc ...
kinta_kunte
wink.gif wink.gif wink.gif
Agent_Man
QUOTE(wujaszek_JJ @ 2 11 2005, 10:12) *

QUOTE(Agent_Man @ 30 10 2005, 11:29) *

A jesli jeszcze idzie o zasilanie, to czy na taki sprzet wystarcza 350 watowy zasilacz? Bo mam dodatkowo przy wiatraku jakis neon który qrewsko mocno swieci a wylanczyc go sie nie da zbytnio. Aha, i jaka jest górna granica temp dla karty zanim sie zjara ?

W Manieczkach to PC kupowales, ze neon nawala? blink.gif

Ja tam jak kiedys mialem problem z PC speakerem - dziwne odglosy podobne do alarmu to wzialem nozyczki i mu kable up.ier.do.lilem - juz nic nie mowi do dzisiaj - polecam sposob! biggrin.gif

A juz na serio - nie da sie tego neoniska wylaczyc? Jakos nie wierze, zebys nie mogl kabli odlaczyc ...

Ten neon to czesc wiatraka, jak utne kable to chłodzenie pujdzie (a bez niego nie za bardzo działa pc ; ) ). Ale juz eot. Qmpel wpadł za kartą graf i okazało sie ze moja karta ma jakiegoś kwasa confused.gif
Yacek
Jak sterownikami przerobiles radeona 9600pro na 9800 to sie nie dziw ze karta zalicza psikusy. Nie wszystkie modele mozna przerobic aby wszystko dzialalo bez zarzutu.
Emet
Nie będę tworzył nowego tematu wiec zapytam tutaj. No chyba, ze nikt nie odpowie confused.gif Mam sterowniki Omegi (3.8.273) i w "komplecie" jest Ati tray Tools. Fajna rzecz. Można wyregulować kolory i podkręcić nieco kartę. No i było fajnie dopóki pewnego dnia ATT przestało działać. Klikałem na ikonę na pulpicie. Niby się uruchamia ale jak najeżdżam wtedy na ikona na tray'u to ona znika i ścierwo się wyłącza. Od tak, poprostu. I nawet nei panikowąłbym wink.gif lecz odinstalowałem w pełni całość i zainstalowałem od nowa (robiłem całą operację 2 razy) ale nadal jest to samo. CO MAM ZROBIĆ ABY TO ZNOWU DZIAŁAŁO ????? Format kompa i reinstalka Windy nie wchodzi w gre. Help me confused.gif
Firekage
QUOTE(Agent_Man @ 30 10 2005, 14:29) *

Temp moge zlookac w ustawieniach karty (Omega drivers dają rade biggrin.gif ). A jesli jeszcze idzie o zasilanie, to czy na taki sprzet wystarcza 350 watowy zasilacz? Bo mam dodatkowo przy wiatraku jakis neon który qrewsko mocno swieci a wylanczyc go sie nie da zbytnio. Aha, i jaka jest górna granica temp dla karty zanim sie zjara ?

QUOTE(koniol21 @ 30 10 2005, 15:02) *

350 powinno starczyc. Co do temperatury to zalezy od karty, u mnie jest to 145 stopni("granica opoznienia procesora graficznego")

Styka zsilacz gdy jest firmowy , jesli to (pipi) Colorshita , Codegena , Tracera czy Megabajta...to wywalilbym to od razu , by nie narazac kompa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.