Odwieczne pytanie, Premium czy CORE ?

Ze wzgledow oszczednosciowych mysle o CORE. Poza tym raczej nie chce bezprzewodowego pada (ladowanie itp

). Nie Bede mialtez HDTV, podlacze sie raczej pod moj monitor. A dysk, hmm...
Mysle o CORE ale zaczynam miec wątpliwosci.
A jak to wyglada u Was ?
Saunter
30 10 2005, 22:09
Nie mam wątpliwości. Wolę dołożyc te 400 zł i mieć spokój z akcesoriami, niż później bawić się w dokupowanie. Premium daje duże możliwości, Core praktycznie samą konsolę. Ale skąd wziąć 1800zł? dlatego czekam na obniżkę.
na razie chyba sie wstrzymam. cena jest dosc wygorowana jak na moja kieszen. ale jesli mialbym juz teraz wybierac to oczywiscie premium. przciez roznica cen miedzy zestawami to cena hdd a do tego dostajemy jeszcze bezprzewodowego pada i kilka po(pipi)ek.
Ryo-San
30 10 2005, 22:22
nie no wydaje mi sie ze tutaj nie ma co wybierac...Premium oczywiscie..czysta matematyka nic wiecej..
Prawie kazdy gracz o zdrowych zmyslach poczeka, dolozy 4 stowki i kupie Premium'a.
Niepotrzebny temat.Wiadomo,że każdy łyknie wersję Premium.
proste ze premium
Mi na tych duperelach nie zależy, ale HDD może się przydać. Poza tym jesli policzysz że do CORE musisz dokupić memory card za 150 zeta to wyjdzie że do Premium dokładasz tylko 250 zł wiec nie ma o czym gadać. Ale ja osobiście uważam te ceny za porażke MS. Powinni sprzedawać konsole za 360 USD/Euro z HDD ale bez jakiś bezprzewodowych padów czy innych zbednych rzeczy windujących cene i wogóle nie wprowadzac wersji bez HDD. Ewentualnie po prostu 2 wersje - jedna z bezprzewodowym padem, słuchawczkami, kablem HD itp itd. a druga ze zwykłym padem i tyle, ale obie powinny mieć HDD !!! To co zrobił MS woła o pomste do nieba !!
QUOTE(PePeP @ 30 10 2005, 23:59)

Mi na tych duperelach nie zależy, ale HDD może się przydać. Poza tym jesli policzysz że do CORE musisz dokupić memory card za 150 zeta to wyjdzie że do Premium dokładasz tylko 250 zł wiec nie ma o czym gadać. Ale ja osobiście uważam te ceny za porażke MS. Powinni sprzedawać konsole za 360 USD/Euro z HDD ale bez jakiś bezprzewodowych padów czy innych zbednych rzeczy windujących cene i wogóle nie wprowadzac wersji bez HDD. Ewentualnie po prostu 2 wersje - jedna z bezprzewodowym padem, słuchawczkami, kablem HD itp itd. a druga ze zwykłym padem i tyle, ale obie powinny mieć HDD !!! To co zrobił MS woła o pomste do nieba !!
wyj do ksiezyca z tego powodu, a M$ daje nam zaje*** konsole za przyzwoite pieniadze....
QUOTE(111111 @ 31 10 2005, 00:53)

wyj do ksiezyca z tego powodu, a M$ daje nam zaje*** konsole za przyzwoite pieniadze....
czy zaje,bista to zobaczymy, ale chciałbym zeby PS3 jej nie zmiazdzylo bo to wlasnie 360 zamierzam kupic xD
QUOTE(111111 @ 30 10 2005, 22:53)

No nie podważam tego że to dobra cena ale lepiej by było dla wszystkich jakby NIE BYŁO wersji bez hdd tylko po prostu troche tańsza wersja bez BAJERÓW.
..::XMANiAK::..
31 10 2005, 11:45
Prenium - ciekawe kto kupi CORE skoro developrzy mowili ze MS zle zrobil dajac 2 rozne konsole co utrudnia robienie gier, trzeba robic wersje na dvd i wersje dvd+hdd ...
Faustus
31 10 2005, 12:20
Premium, ale to dopiero gdzieś za rok, bo ja nie umiem zbytnio oszczędzać
PREMIUM !! ma ktos juz gdzies zamowionego x360 ? czy jedziecie w dniu prmeiry do sklepu kupic ?

gdzie kupujecie xa ciekawy jestem bo jak bym nie kupil w dniu prmeiery to by mnie H** strzelil
Ja sie dlugo zastanawialem

Na poczatq myslalem na CORE, bo nie jestem na tyle Hardcorowym graczem zeby miec wszystkie te (pipi)y...
Ale zawazyl tu bardziej twardziel i tyle

Do Premium dokladam 4 setki ale mam odrazu sporo sprzetu, ktory oddzielnie poprostu cena zalamuje

Ja juz mam zamowionego X-a premium w Ultimie niestey w 2 dostawie, chodz do konca nie umieli powiedziec kiedy ta dostawa bedzie

No nic, oby na gwazdke prezent byl LoL Narta
PREMIUM - ale poczekam do premiery PS3 kiedy MS napewno obnizy cene X360 zeby wbic SONY noz w plecy...

...
QUOTE(Xymek @ 31 10 2005, 12:51)

PREMIUM - ale poczekam do premiery PS3 kiedy MS napewno obnizy cene X360 zeby wbic SONY noz w plecy...

...
Ja myslalem zeby poczekac do premiery Zeldy Twilight Princess, wtedy sprzedac wszystko co mam w temacie konsol i kupic 360

Ale z PS3 tez niezly pomysl, tylko kiedy ono wyjdzie bo do 2007 nie wytrzymam.
Ogolnie rzecz biorac czekam do wiekszej znizki i kupuje Premium - przekonalisce mnie
Zestaw Premium jeszcze przed świętami pojawi się w moim domu. Nawet nie rozważałem możliwości kupna wersji Core.
luck1985
31 10 2005, 14:48
Zestaw Core - Tani , pad jest i co wiecej potrzeba :> Tylko dysku nie mam, a jak mam kupic karte za 150 zl albo dysk za 400 to wole premium . Bezsensu dwie konsole . Powinna byc konsola , pad ( normalny) i dysk - tak jak bylo w przypadku X-Box'a. I tak polowa w polsce nie bedzie miala HDTV przeznajblizszy czas/lata ? To na co komu kabel , mi nigdy nie zawadzal kabel od pada, a bez przewodowy jest ciezszy i trzeba ladowac wiec nie wiem czy takie super .
Oplaca sie wziasc premium , ale po co mi te bzdury , jak z tego zestawu interesuje mnie konsola i dysk ...........
Poczekam az stanieje:>
QUOTE(Burthess @ 31 10 2005, 11:37)

QUOTE(Xymek @ 31 10 2005, 12:51)

...
Ja myslalem zeby poczekac do premiery Zeldy Twilight Princess, wtedy sprzedac wszystko co mam w temacie konsol i kupic 360

Ale z PS3 tez niezly pomysl, tylko kiedy ono wyjdzie bo do 2007 nie wytrzymam.
Ogolnie rzecz biorac czekam do wiekszej znizki i kupuje Premium - przekonalisce mnie

a ja dam rade chyba:] bo i tak mam bardzo duzo zaleglosci do nadrobienia na starej dobrej PS2ce...a co do premiery PS3 to wydaje mi sie ze nastapi ona jeszcze w 2006...

....
massmedia
1 11 2005, 19:15
[size=3]CORE - mam już odłożone 1200zł, a na live i tak nie bede grać. Tylko mam kłopot, chce dysk!!!
[size=3]CORE - mam już odłożone 1200zł, a na live i tak nie bede grać. Tylko mam kłopot, chce dysk!!!
Ma się rozumiec że PREMIUM.
Misio-Pysio
1 11 2005, 20:05
co to wogóle za pytanie-każdy kto ma mózg wybierze premium
a ja wybieram CORE

nie no tak serio to lyknol bym premium z nowym tv jakims wypasionym ale niestety brak gotowki doskwiera, ale przyszloroczny wyjazd za granice powinien tym zaowocowac
czterech_
2 11 2005, 17:21
co ma premium do telewizora?
wiadomo, biore premium, bo dysk,bo już żadnego sprzętu (prócz dodatkowego pada może) dokupować nie trzeba będzie, bo zamierzam początkowo lecieć na ściąganych demkach ;P
Premium - o-bo-wiąz-ko-wo
QUOTE(czterech_ @ 2 11 2005, 17:21)

co ma premium do telewizora?
a gdzie napisalem ze cos ma?
Premium, jak coś to zbędne pierdoły sie sprzeda a i TV jakiś może kiedyś skapnie. Niestety dopiero w lutym/marcu. Zima będzie sroga!
Odrazu zakochalem sie w xboxie, sciagnolem z 30filmikow i znam go jak wlasna kieszen. Osobiscie wybieram PREMIUM, core sie bardzo nie oplaca, poniewaz np. trza na czyms stany save'owac, a memora kosztowac bedzie 34$ wiec to ok. 150, hmm headseta tez nie mam, nie planuje narazie XBOX live - dopiero jak dorwe mieszkanie. Co do preordera... mam zamowionego

(w swiecie-gier, dostane 3 grudnia) Z kasa mialem niewielki problem zarobilem 2000zl w tydzien na allegro

A i tak w premium jest okablowanie do hdtv i zwyklego (mojego

)
Pozdrawiam
czterech_
7 11 2005, 20:51
hmm,mozna ufac temu swiatowi gier? rozne opinie slyszalem, a jednak 100zł piechotą nie chodzi (mój preorder siedzi sobie na ultimie), więc mam odwoływać ultime ;P i brać ze swiata, czy lepiej nie? jak sądzicie?
MichAelis
7 11 2005, 21:05
pewnie ze nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak bym zamawial to tylko w ultmie, ewentualnie gdzies u mnie w miescie, bo jest jeden sklep ktory tez robi preordery
Hmm tak sie zaczynam zastanawiac... moze to i glupie, ale ja mam zlozony preorder w Ultimie ale niestety na druga dostawe

Wiec moze to bedzie koniec grudnia (chodz sami nie zaprzeczaja ze moze to byc w styczniu :| ) A Swiat Gier oferuje konsolke juz ''podczas premiery''... Ale mam jedno pytanko... Dlaczego niektorzy twierdza ze Swiat Gier nie jest dobra firma i nie mozna im zbytnio ufac?
Sorry za Offtopa

A tak do tematu to nie dziwie sie ludziom ktorzy zamawiaja Core, poniewaz sam sie nad tym zastanawialem bo oczywiscie wiadomo ze chodzi o KASE

Co nie zmiania Faktu ze 100 razy bardziej opyla sie Premium

Sijaa @LL
Na Świecie Gier sie jeszcze nie zawiodłem(a na ULTIMIE - wręcz przeciwnie:)), a zreszta przyślą mi za pobraniem i to 1 dzien (slownie:jeden) po premierze
Nadzieja matką głupich ...
stashek1
8 11 2005, 10:53
A ja łykam CORE, memo i jedną gre więcej

. A dysk jak i xbox stanieje to se potem kupię jak będzie już must have

. Musze w 2000 zl się zmieścić, a jedną gre ciągle tłuc to może się troche znudzić.
cronosik
8 11 2005, 15:52
Ultima.pl
Starlite.pl
swiatgier
Czy znacie jeszcze jakies sklepy ktore przyjmuja juz zamowienia na xboxa360??
konstant
8 11 2005, 16:35
StarLite nie przyjmuje
Nie przyjmujemy zamówień przedpremierowych !!!
Piechol_Jr
8 11 2005, 17:12
A ja sie zastanawiam czy w ogóle kupić juz teraz x360... Podobno pozniej maja byc jakies czytniki zmieniane czy cos, bo przeciez DVD to juz prawie przeszlosc... A poza tym zawsze mowiona ze pierwsze partie konsol sa najbardziej wadliwe i w ogole, a w Polsce wiecie przeciez sami jak to jest z gwarancja i w ogole...
To opłaca się kupić X360 zaraz po premierze, czy wydac kase narazie na cos innego (np. PSP

) ?
Hmm też się nad tym zastanawiałem, ale na E3 jak i na konferencjach nie slyszalem nic o wymianie czytnika, na twoim miejscu kupilbym x'a, nie inwestuj w psp - gralem na tym, ale nie robi specjalnego wrazenia, ale oczywiscie to tylko moje zdanie
czterech_
8 11 2005, 17:21
psp jest do szpanu, nie do grania ;P
opłaca nie opłaca, żizas krajst. wytrzymasz i nie sikasz po nogach, to wiadomo - kup później, bo jeśli nawet nie będzie na początek jakichś wpadek, to przynajmniej będziesz miał taniej. ta wymiana czytnikow to troche legenda, a nawet jeśli będzie, to.. no cóż, o ile nie jestes kinomanem, możesz ją olać - wiadomo już od dawna, że hd-dvd było by w 360 tylko do filmów.
MichAelis
8 11 2005, 17:32
Ja sie wstrzymuje conajmniej do wiosny. Kase mam, ale jako ze nie lubie popelniac bledow musze wszystko dobrze przemyslec, no i oczywiscie biore premium jakby co
cronosik
8 11 2005, 17:34
QUOTE(cronosik @ 8 11 2005, 17:52)

Ultima.pl
Starlite.pl
swiatgier
Czy znacie jeszcze jakies sklepy ktore przyjmuja juz zamowienia na xboxa360??
Tak pisza ale ja zlozylem i mam

Nie wiem o co im chodzi chyba zeby ludzie sie nie rzucili.
No ale jest jeszcze jakis inny sklep??
Co do pozniejszej wymiany czytnika na hd-dvd to juz bylo oficjalne oswiadczenie microsoftu ze nic takiego nie planuja.
Co do PSP to jest super ale zgadzam sie ze to bardziej dla szapanu niz do grania.
Pozdrawiam
Piechol_Jr
8 11 2005, 17:39
No i teraz na prawdę nie wiem... Boże drogi... Trudna decyzja... Z jednej strony X360 w Świeci gier za 1599 i (pipi) Świeta... Z drugie czekanie z wyciagnietym jęzorem aż stanieje... No na prawde nie wiem co zrobić... Jezusie brodaty... No... Help?
czterech_
8 11 2005, 17:57
czyli jednak sikasz po nogach

bież*

* - oczywiście BIEŻ, bo PO konsole. dżizas, za dużo angielskiego
Bierz, bo:
a) moze byc drozej potem

b)jak nie kupisz teraz, a wkoncu sie przelamiesz to nie bedziesz mial po premierze
c)w nowym roku moze microsoft przestac produkowac
Piechol_Jr
8 11 2005, 18:32
Dobra. Jestem przekonany maksymalnie za X360 w Świecie Gier... Ale w co ja będę ciorał? Przecież Oblivion przesuniety... Wiec jakie jeszcze zajefajne gierki sa dostepne na starcie?
Gry dostepne w dzien premiery:
Project Gotham Racing 3
Perfect Dark Zero
Kameo: Elements of Power
The Elder Scrolls IV: Oblivion
Call of Duty 2
Madden NFL '06
NBA Live '06
Tiger Woods PGA Golf '06
Need for Speed Most Wanted
NBA 2K6
NHL 2K6
Top Spin 2
Amped3
Quake 4
Tony Hawk's American Wasteland
Gun
FIFA '06: Road to FIFA World Cup
Info wziolem z ebay:
http://www.ebay.pl/viItem?ItemId=8231273647Koles srpzedaje x360 + gra do wyboru wiec beda te dostepne
Piechol_Jr
8 11 2005, 18:43
To koleś który to sprzedał niezły kit wcisnął... Oblivion nie bedzie dostępny w tym roku! A w sumie to chyba zainteresuje sie Cod2
A skad wiesz i na kiedy o tym oblivionie ?? (to jest moja nr 1), ale jak cos to tez cod2 lub q4 - sciagnolem ( i sciagam) juz chyba z 50filmikow o grach i te 3 przypadly mi do gustu narazie
Piechol_Jr
8 11 2005, 18:53
Info dotyczace Obliviona było na www.ign.com, oraz jak jesteś aż tak nie w temacie to zajrzyj chociażby na stosowny topic na forum
Aha zeby nie bylo off-topa:
Ja kupuj Premium ( w Świecie gier zwana: Delux

)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.