Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: HOSTEL
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2, 3
Dante
No takie zakończenie pasowałoby bardziej niż to które jest teraz. Ogólnie jest fajnie szkoda tylko że z 1/3 filmu są imprezy i seks. Ja wole więcej horroru w filmie.
il capitano
Było nieźle - dobrze bawiłem się w kinie. Takie lajtowy obraz - nie wiedziałem za dużo o filmie i podobało mi się. Gorzej będzie z Silentem bo łykam wszystkie newsy i pewnikiem się zawiode. A tu Hostel wyskoczył mi zza winkla i było grubo smile.gif
lukasz
dzisiaj obejrzałem i mam mieszane uczucia.najpierw o tym co to firmował swoim nazwiskiem tarantino.
on zawsze balansował na granicy cienkiej :kiczu i geniuszu.garściami czerpał z kina klasy b i czasami to dawało świetne efekty a czasami słabe jak w kill bill 2 widać jednak ,że ostatnio coraz gorzej mu wychodzą kolejne projekty a i nie wiem czym sie kierował promując "hostel".

sam film te pierwsze 30 miut czy ileś to chyba jakaś k.urwa kpina bo to nawet na 1+ nie kwalifikuje.jak amsterdam to red light i jaranie.jak słowacja to z.a.d.u.pie stare graty itd oni wogóle byli w bratysławie? ohmy.gif już jak wysiedli na dworcu to myślałem ,że padne no normalnie jakby w jakiś ustrzykach sie pojawili i jeszcze powalajace info nt kobiet w bratysławie:"one są spragnione bo ich mężczyźni pogineli w wojnie".sorry ale który mamy wiek?ten kto krecił pierwszą połowe chyba chciał bardzo utrwalić stereotyp z eurotripu amerykana-debila ale co śmiesznie wypadło w komedii tutaj żenuje, jeszcze te dzieci z miasta Boga.... wacko.gif
co do esencji jak odkrywamy istote hostelu to tu nawet nawet jest.są oczywiście niedoróbki typu moge uciec ale sie wróce niewiadomo gdzie niewiadomo po kogo ale to domena filmów klasy b więc przymkne oko.sam film jakoś nie szokuje czy coś ot pare krwistych scen jest przyjemnych ale bez przesady.w zasadzie najlepsza scena to prawie sam koniec spotkanie z typem co sałatki jada rękoma.
na plus idzie dobra scenografia samego hostelu.naprawde czuć klimacik syfu itd. oczywiście samo miasto to kpina z widza europejskiego i pokazanie europy jako takiego za.d.u.pia ale o tym pisałem.
reasumując pierwsza połowa 1 druga połowa takie 3- czyli niech będzie 2-/6 .taki to dziwny film jest.

edit:teraz spostrzegłem ,że w tym filmie miike również palce maczał.pozostaje więc dla mnie tajemnicą poliszynela jak tarantino i miike razem firmują zakalca zamiast samemu czegoś nie nakręcić na poziomie.ale w sumie miike to też czasami przesadza.z jednej strony visitor q,agitator a z drugiej niestrawne izo
przema
chroń nas panie przed produkcjami typu hostel. CO TO MA K**** BYĆ ??

historyjka tak ambitna że przygody koziołka matołka się kryją. postacie niemrawe i bezpłciowe jak parada równości. krew ?? gdzie ?? widział ktoś guinea pig ?? tam są krwawe sceny tortur a jak nie krwawe to naprawde przerażające a nakręcili go 20 lat temu. motyw dupcyngielstwa po całej europie ?? nie no bez przesady miałem wrażenie że z za rogu wyskoczy stifler ( american pie nie wiem jak sie pisze ) no i ta skośnooka babeczna bez oka której chyba nie bardzo bolało. zero zemdlenia zero grymasu co to K**** ma znaczyć wogóle. ten główny aktorzyna zamiata potem wszystkimi jak leci bez większego halo. wydostaje sie z tego budynku bez większego halo. zero psychologii w tym filmie zero zaskoczenia absolutnie brak okrutnych scen. bratysława pokazana jak biedny kazahstan. co to jest wogóle kpina jakaś. nie dziwie się że Tarantino polecał ten film wkońcu sam robi nie lepsze ( kill bill i pulp fiction to moi faworyci do badziewia wszechczasów) ogólnie film oceniam na 1/10 za pipeczki a że było ich dwie więc 2/10 żeby się nie czuły pokrzywdzone
mashter
nie dziwie się że Tarantino polecał ten film wkońcu sam robi nie lepsze ( kill bill i pulp fiction to moi faworyci do badziewia wszechczasów)

dokladnie, a zaraz po nich najgorszymi filmami wszechczasow sa: fight club i blade runner. Chociaz jedna osoba sie ze mna zgadza!
Pchela
co jak co ale Fight Club to dobry film,
mashter
no dosc niezly, tak mniej wiecej 10/10

EDIT

troche dziwne to jest, ze ludzie sie tak czepiaja Hostela, a jest mnostwo thrillerow klasy b, duuuzo gorszych od tego filmu. Najdziwniejsze jednak jest to, ze tylko dlatego tak sie czepiaja, bo producentem jest QT. Dziwni sa ludzie i dziwny jest ten swiat.., albo ja jestem dziwny tongue.gif
Vipe
Po obejrzeniu reklamowki "Hostel'a", mowie film masakra i musze go obejrzec. Obejrzalem.....popelnilem blad wink.gif Gdyby nie ta reklama, ktora spowodowala, ze przez pierwsza godzine z napieciem czekalem na te "krwawe sceny" to pewnie bym przysnal. Jak dla mnie to "Piła" o 100 razy lepszy film.

Jest pelno thrillerow, duzo gorszych od "Hostel", ale po reklamowce tego filmu i po reżyserze (np "Wściekłe Psy" jak dla mnie wymiataja) spodziewałem się przynajmniej czegoś na poziomie "Piły".

a co do komentarza Przema hehe no ta Bratysława pokazana wręcz strasznie i nie dziwie się, że obcokrajowcy mają te rejony Europy za rusków zyjacych gdzies w kołchozach i najlepiej na syberii.
lukasz
QUOTE(mashter @ 24 03 2006, 04:40) *

EDIT

troche dziwne to jest, ze ludzie sie tak czepiaja Hostela, a jest mnostwo thrillerow klasy b, duuuzo gorszych od tego filmu. Najdziwniejsze jednak jest to, ze tylko dlatego tak sie czepiaja, bo producentem jest QT. Dziwni sa ludzie i dziwny jest ten swiat.., albo ja jestem dziwny tongue.gif

hehe wiesz chyba dużo można oczekiwać po filmie jak podpisali sie pod nim miike i tarantino.raczej mnóstwo filmów klasy b nie ma tego:) zresztą z własnej woli napompowali tak balon o nazwie hostel więc sie nie dziwią ,że teraz on gromy zbiera.takie film to na dvd od razu powinno sie puścić do wideo wypożyczalni.chociaż dla mnie i tak hostel > saw

edit:gościu z tym pulp fiction to ostro pojechał bo co jak co ale ten film to arcydzieło i nawet gdyby tarantino do końca życia podpisywał takie gnioty to zapamiętany będzie przez ten film.
mashter
eee tam PF to przeciez jeden z najgorszych filmow wszechczasow tongue.gif

Saw > Hostel tongue.gif
klimas
Fabuła najśmieszniejsza ze śmiesznych. Jeden z gorszych filmów jakie ostatnio oglądałem... do tego telefon na seansie zgubilem. full tragedia!
przema
QUOTE(mashter @ 23 03 2006, 22:55) *

nie dziwie się że Tarantino polecał ten film wkońcu sam robi nie lepsze ( kill bill i pulp fiction to moi faworyci do badziewia wszechczasów)

dokladnie, a zaraz po nich najgorszymi filmami wszechczasow sa: fight club i blade runner. Chociaz jedna osoba sie ze mna zgadza!

120% racji dajcie mu wódki

a do pana od seansu. może leży pod kompem ?? tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Diabeu
QUOTE(lukasz @ 24 03 2006, 08:46) *

QUOTE(mashter @ 24 03 2006, 04:40) *

EDIT

hehe wiesz chyba dużo można oczekiwać po filmie jak podpisali sie pod nim miike i tarantino.raczej mnóstwo filmów klasy b nie ma tego:) zresztą z własnej woli napompowali tak balon o nazwie hostel więc sie nie dziwią ,że teraz on gromy zbiera.takie film to na dvd od razu powinno sie puścić do wideo wypożyczalni.chociaż dla mnie i tak hostel > saw

edit:gościu z tym pulp fiction to ostro pojechał bo co jak co ale ten film to arcydzieło i nawet gdyby tarantino do końca życia podpisywał takie gnioty to zapamiętany będzie przez ten film.

gdzie gromy zbiera? opinia raczej jest bardzo pozytywna i tylko mały procent twierdzi że film jest słaby

Miike tam występuje w 1 scenie - jak dla ciebie to "podpisanie się" to ja nie wiem
Tarantino dał nazwisko aby film wypromować, nic więcej

jak widzę część luda uważa Saw za horror tutaj, doooooobreeeeeeee, a Matrix to musical icon_twisted.gif
lukasz
wiesz nie zaczytuje sie gdzie i co dostał ale pamiętam smutną ocene z polskiej prasy plus opinie nawet na horror.online
hmmm miike to mógł zagrać i pół sekundy ale jak jest to znaczy ,że ten film mu sie podoba tarantino tak samo.jak firmuje nazwiskiem to znaczy ,że mu sie podoba...
podejrzewam ,że niczym mnie zaskoczysz oprócz łapania za słówka typu co to za gatunek.tego filmu nie da sie obronić. hyh.gif

edit:świetne oceny dostał chociazby w tym temacie gdzie tylko 1 czy 2 osobom sie spodobał mellow.gif
2razyjot
QUOTE(lukasz @ 27 03 2006, 12:13) *

hmmm miike to mógł zagrać i pół sekundy ale jak jest to znaczy ,że ten film mu sie podoba tarantino tak samo.jak firmuje nazwiskiem to znaczy ,że mu sie podoba...

Zaraz, zaraz - Tarantino byl producentem wykonawczym jak w wypadku "Od zmierzchu do switu" 2 i 3, to u nas reklamuja film jako "najnowszy film Quentina Tarantino" a to jedynie chwyt marketingowy. Czy film mu sie zaraz musial podobac? Pan Q wie, ze kazdy film promowany jego osoba zyska grono zagorzalych fanow i bedzie mial dobra ogladalnosc (od zmierzchu do switu 2 i 3 byly mega gniotami zerujacymi na licencji ale full ludzikow sie na to zlapalo) a kasa leci ...
Diabeu
wiesz nie zaczytuje sie gdzie i co dostał ale pamiętam smutną ocene z polskiej prasy plus opinie nawet na horror.online

śpisz w ich łózkach, jesz z ich lodówek i podcierasz się ich papierem jak mniemam - bo bardzo dobrze wiesz co oni myślą, chłopie ty czym prędzej zmiataj do Hollywood, zarobisz krocie - marnujesz się tylko w Polsce

smutna ocena z polskiej prasy - no litości, u nas horrory to dla mas filmy typu "Scream" czy nudziarstwa jak "Dark Water", i to są niby dobre tytuły, whatever, a ty oczekujesz krytyka który siedzi w temacie i jest w stanie film ocenić z poziomu gatunku jaki reprezentuje. Przecież u nas nie ma szans na dorwanie 99% filmów robionych za granicą - jak będę miał szansę ujrzeć u nas na ekranie kinowym Evil Aliens to zmienię zdanie

siedzę na kilku zachodnich forach poświęconych horrorom itp. i opinia jest raczej jedna - że to dobry film jest - za to nie spotykam opinii typu "szajs, szmelc", jak już to były one spowodowane "ich wizją Europy", kilku cieci się uniosło dumą czy innym honorem icon_twisted.gif

śmieszy mnie "ich" wizja środkowej Europy ale zlewam to, bo to jest film. Przeciętny amerykaniec to zlewa, dla niego to u nas mogą mieszkać smoki równie dobrze - tyle że co mnie to interesuje? Liczy się efekt jaki kreuje film

edit: na zakończenie, większość useró rozróżnia dwa rodzaje filmów kiła oraz genialny, chyba nie muszę tłumaczyć że to jest absurdalne
2razyjot
QUOTE(_Diabeu_ @ 27 03 2006, 13:52) *

smutna ocena z polskiej prasy - no litości, u nas horrory to dla mas filmy typu "Scream"

"Scream" byl za.j.e.bi.sty i wali mnie czy to masowka czy amatorka - thriller z pokrecona fabula i klimatem. Mniam! Film na wysokie noty zasluguje!

czy nudziarstwa jak "Dark Water",

Ja nie wiem kto przy zdrowych zmyslach nazwalby ten film dobrym filmem a tym bardziej strasznym horrorem. O_O

siedzę na kilku zachodnich forach poświęconych horrorom itp. i opinia jest raczej jedna - że to dobry film jest - za to nie spotykam opinii typu "szajs, szmelc", jak już to były one spowodowane "ich wizją Europy", kilku cieci się uniosło dumą czy innym honorem icon_twisted.gif

Bo Hostel to dobry film i tyle. Mozna obejzec ale jak ktos sie nastawia na wodotryski i cholera wie co (nakrecony trailerem/spotami w TV) to moze wlasnie pozniej rzeknac ze to kila.

edit: na zakończenie, większość useró rozróżnia dwa rodzaje filmów kiła oraz genialny, chyba nie muszę tłumaczyć że to jest absurdalne

Ja tam lubie takie, ktore sa mocarne bo malo czasu mam - duzo za malo, stad tez czasu na gnioty tracic nie lubie. Co nie oznacza, ze przecietniaka tez nie wciagne w wolnej chwili dla chlilloutu ...
lukasz
hehhehe trafiasz kulą w stodołe.jeśli ktoś promuje swoją osobą film i podpisuje sie pod nim to logiczne ,że nie myśli ,że to g.ó.wno ,nie wiem czego tu nie łapiesz.

nie łapie.film sie ocenia jako film a nie ten film oceniamy inaczej bo to reprezentant horrorów.można tworzyć horrory i będą to dzieła typu lśnienie wystarczy chcieć, a można również nakręcić szmelc proste jak w każdym innym gatunku.co z tego ,że nie ma 99% filmów?dotarł za to hostel co dobitnie pokazuje ,że horrory leżą na deskach i tylko pare ostatnio filmów z tego gatunku trzyma poziom jak shutter.

aha czyli ci z zachodu mają racje.ja jednak zostane przy swoim zdaniu wybacz.

a efekt jest bardzo marny.też bym przymknął oko gdyby cały film dobry był ale ja mam tak ,że jak coś jest słabe dla mnie to już mnie wszystko w takim filmie denerwuje.oni sami nie wiedzieli co chcieli zrobić np.motyw ,który mi chodzi po głowie.glówny bohater przebiera sie za rycerza z piłą po co skoro 30 sekund później już tego stroju nie ma.mówie ci ,że oni sami nie wiedzieli co chcieli zrobić.
dla mnie ten film to dopisek mógłby mieć ostry euro trip czy coś podobnego.podobny poziom inteligencji bijącej z ekranu jeno ,że w komediach nie oto chodzi a tu...

"Scream" byl za.j.e.bi.sty i wali mnie czy to masowka czy amatorka - thriller z pokrecona fabula i klimatem. Mniam! Film na wysokie noty zasluguje!
prawda.scream zmienił kierunek horrorów i napewno jest przełomowy.

nie do mnie z tym bruner:] ja sobie opracowałem mój 6stopniowy system ocen i mimo ,że surowy to mniej więcej pokazuje co lubie.ja sie nie kieruje tłumem przy ocenianiu
2razyjot
QUOTE(lukasz @ 27 03 2006, 14:01) *

nie łapie.film sie ocenia jako film a nie ten film oceniamy inaczej bo to reprezentant horrorów.można tworzyć horrory i będą to dzieła typu lśnienie wystarczy chcieć, a można również nakręcić szmelc proste jak w każdym innym gatunku.co z tego ,że nie ma 99% filmów?dotarł za to hostel co dobitnie pokazuje ,że horrory leżą na deskach i tylko pare ostatnio filmów z tego gatunku trzyma poziom jak shutter.

Ja nie wiem po kiego wala ta cala debata i lapanie za slowka - pisssssss. :f Moze zacznijmy panowie od tego co uznajecie za horror a co za thriller bo ja tu widze jakies niedopowiedzenia ...
lukasz
Diabeu jak napisałem ,że hostel >saw to myśli pewnie ,że ja nie wiem co co jest.a równie dobrze moge napisać shutter>euro trip.po prostu napisałem jaki film imo jest lepszy wacko.gif
Diabeu
dorabiasz sobie ideologię ziomuś, to nie temat o polityce czy religii

nie łapie.film sie ocenia jako film a nie ten film oceniamy inaczej bo to reprezentant horrorów.można tworzyć horrory i będą to dzieła typu lśnienie wystarczy chcieć, a można również nakręcić szmelc proste jak w każdym innym gatunku.co z tego ,że nie ma 99% filmów?dotarł za to hostel co dobitnie pokazuje ,że horrory leżą na deskach i tylko pare ostatnio filmów z tego gatunku trzyma poziom jak shutter

bełkoczesz

u nas nie ma krytyka fimowego na poziomie co by siedział w horrorach, więc w takim przypadku zlewam na opinie kolesi co grzmocą kapucyna nad powiedzmy Trierem czy Lynchem - teraz zrozumiałeś? oby

jest masa dobrych horrorków, tylko trza szukać - Shutter trzyma poziom ale nie oferuje nic nowego, operowanie klasycznymi motywami non stop

dla ciebie saw > hostel a dla mnie Cobra uber alles - jaki sens w licytowaniu się prywatnymi rankingami?

.oni sami nie wiedzieli co chcieli zrobić np.motyw ,który mi chodzi po głowie.glówny bohater przebiera sie za rycerza z piłą po co skoro 30 sekund później już tego stroju nie ma.mówie ci ,że oni sami nie wiedzieli co chcieli zrobić.

po to żeby wyjść niezauważonym?

a koniec, to że twój cytat jest na początku nie oznacza że cały post jest dla ciebie - uderz w stół a nożyce się odezwą? icon_twisted.gif
lukasz
dorabiasz sobie ideologię ziomuś, to nie temat o polityce czy religii

bełkoczesz

u nas nie ma krytyka fimowego na poziomie co by siedział w horrorach, więc w takim przypadku zlewam na opinie kolesi co grzmocą kapucyna nad powiedzmy Trierem czy Lynchem - teraz zrozumiałeś? oby

jest masa dobrych horrorków, tylko trza szukać - Shutter trzyma poziom ale nie oferuje nic nowego, operowanie klasycznymi motywami non stop
heheh własnie g.ó.wno prawda.horror to gatunek jak każdy inny i albo jest dobrym filmem albo nie.wiesz ,że można zrobić dobry film będący horrorem ,który nawet krytycy od lyncha docenią?akurat hostel taki nie jest bo on wypada blado jako film ale również i jako horror.

po to żeby wyjść niezauważonym?
hehhe znów nie trafiasz.to jak bardziej nie do poznania jesteś z piłą łańcuchową i w zbroi ze śmiesznym hełmem czy gdybyś przemykał w normalnym stroju?wychodzi głupota i luki w tym filmie.

a koniec, to że twój cytat jest na początku nie oznacza że cały post jest dla ciebie - uderz w stół a nożyce się odezwą?
przeciez komentując napisałem ,że mi tego nie zarzucisz...
Diabeu
hehhe znów nie trafiasz.to jak bardziej nie do poznania jesteś z piłą łańcuchową i w zbroi ze śmiesznym hełmem czy gdybyś przemykał w normalnym stroju?wychodzi głupota i luki w tym filmie.

panu już podziękujemy, ty ten film oglądałeś? nie będę ci tłumaczył, bo po co? to wynika z filmu i jest logiczne

horror to gatunek jak każdy inny

serio? a to ci historia - co do krytyków, jak ktoś widzi tyle horrorów co u nas w kinach pokazują to z niego koci odbyt a nie krytyk filmowy - bo widzisz ten gatunek ma się dobrze, i to bardzo - filmów dużo wychodzi, gorsze/lepsze to różnie bywa

a ideologię to dorabiasz "bo Diabeu napisał tak a to z powodu że ja napisałem tak, a to jest tak" lubię jak ktoś wie lepiej ode mnie co myślę i mówię hyh.gif w razie czego wiem do kogo uderzać po wyjaśnienia

i po co co post powtarzasz "hostel jest słaby"? już dawno przyjąlem do wiadomości że ci nie podchodzi, to po co się jąkasz?
lukasz
panu już podziękujemy, ty ten film oglądałeś? nie będę ci tłumaczył, bo po co? to wynika z filmu i jest logiczne

hehe własnie nie jest wogóle.on zakłada ten strój wychodzi z pomieszczenia wchodzi do innego i już jest w innym stroju na stosie z trupami czyli g.ó.wno wynika hyh.gif

serio? a to ci historia - co do krytyków, jak ktoś widzi tyle horrorów co u nas w kinach pokazują to z niego koci odbyt a nie krytyk filmowy - bo widzisz ten gatunek ma się dobrze, i to bardzo - filmów dużo wychodzi, gorsze/lepsze to różnie bywa
no i?krytyk ocenia filmy jakie są w kinie a nie jakie są na dvd czy nie wyszyły poza granice usa

a ideologię to dorabiasz "bo Diabeu napisał tak a to z powodu że ja napisałem tak, a to jest tak" lubię jak ktoś wie lepiej ode mnie co myślę i mówię w razie czego wiem do kogo uderzać po wyjaśnienia

i po co co post powtarzasz "hostel jest słaby"? już dawno przyjąlem do wiadomości że ci nie podchodzi, to po co się jąkasz?

może kiedyś doczekam sie na merytoryczne argumenty na obrone filmów bo narazie sie dowiedziałem ,że ja sie jąkam,krytycy g.ó.w.no wiedzą,lubisz film cobra i takie tam death2.gif
ja napisałem ostatno po obejrzeniu długi post na temat filmu a ty sie czepiasz szczegółów będących jakby elektronami krażącymi wokół jądra o nazwie hostel cool.gif
Diabeu
no i?krytyk ocenia filmy jakie są w kinie a nie jakie są na dvd czy nie wyszyły poza granice usa

ohohohohohohohho doś dowalił teraz, znakomity żart, coś w stylu " krytyk nie ogląda filmów,krytyk chodzi do kina" - bezsens ot co

hehe własnie nie jest wogóle.on zakłada ten strój wychodzi z pomieszczenia wchodzi do innego i już jest w innym stroju na stosie z trupami czyli g.ó.wno wynika

jeszcze parę rzeczy było pomiędzy, jak pisałem tłumaczyć nie będę - jeden się zmarszczy, drugi już nie

merytoryczne argumenty, a że zapytam, ile razy mam pisać? cofnij się w temacie to zobaczysz - bo na razie to próbujesz mi wmówić że Hostel jest zły, a dla mnie to dobry film jest - i zdania nie zmienię - styknie napisać jeden odpowiedni post i już świnka sprowokowana (tylko żeby to jeszcze zamierzone było) i gotowa iść na noże - czy ja od ciebie oczekuję argumentów jakichś? po raz kolejny tłumaczenia czemu ci film nie pasi?
rypie mnie to, chcesz to Bambi oglądaj - jeśłi ci frajdę sprawia

no ale tak naprawdę to text o krytykach oglądających filmy w kinie mi styka aby dyskusję (bo tym to jest dla mnie) zakończyć, pis bejbe
lukasz
hehe nie łapiesz.co obchodzi krytyka GW recenzującego hostel ,ze gdzieś k.urwa w alabamie jest do pożyczenia wyśmienity horror?krytyk GW ocenił film ,który jest u nas wyświetlany w kinie a ,że jest słabym filmem to to zaznaczył.dyskusje uważam za zakończoną.
Marlon
IMO dobry krytyk powinien znać ten wyśmienity horror, aby mieć szerokie pojęcie o temacie i punkt odniesienia, nawet jeśli ów film został wydany w alabamie. No ale już nie przeszkadzam...

A dzisiaj w nocy Hostel wciągnę. Bardzo jestem ciekaw, bo dawno nie oglądałem niczego w tym stylu.
Dark_Slide
Film beznadziejny...w pewnych momentach zastanawiałem się czy nie oglądam przypadkiem jakiejś komedii...końcówka wysokich lotów bardzo mnie urzekła, zwłaszcza ackja "pod pociąg"...po tym filmie już wiem jakie jest zajęcie dzieci w Bratysławie...nie dziwię się czemu amerykanie mają taki poziom inteligencji i wiedzy...jak im co chwila takie filmy się podsyła...
Marlon
Nocny seansik był całkiem całkiem. Co prawda spodziewałem sie czegoś więcej, ale nie jest źle. Może na początek mankamenty - prosta, naciągana historia, sporo różnej maści głupot, kretyńskie przedstawienie Europy wschodniej i momentami dziwne zachowania głównego bohatera ("łojezu, ktoś krzyczy! jednak się wrócę..." kolo nie zna pojęcia "instynkt", który determinuje w takich sytuacjach tylko chęć przetrwania, a nie zgrywanie bohatera. No i ten mord w kiblu xD). Irytuje też nieco przydługi wstęp o tym jak to para amerykańskich debili przyjechała do Europy w poszukiwaniu nowych doznań (inaczej: będziemy stukać wszystko co się rusza rolleyes.gif ).

Na to wszystko jednak przymknąłem oko, bo jak wchodzą już rzeźnicze akcje, to robi sie całkiem wesoło. Jest klimatycznie, jest parę zwichrowanych postaci, sporo dość mocnych - jak na film wyświetlany w kinach - akcji. Cieszy mnie właśnie bezkompromisowe ukazanie przemocy - Eli dał radę. Koncept i ogólny design miejscówki, gdzie bogaci zabawiają się ze swoimi ofiarami daje radę - jest klimacik, a garbaty kolo od utylizacji zwłok daje radę aż miło smile.gif. Generalnie całość w zasadzie jest kompletnie pusta, ale jako kino rozrywkowe sprawdza się całkiem całkiem. Dobry film, głównie z uwagi na fakt, że w ostatnim czasie nie widziałem nic w tych klimatach.

PS. Ja bym się zastanowił nad określaniem tego mianem horroru...
Milo
Kurcze po pierwszym Trailerku myślałem "ale będzie klimacik mniam",a tutaj ten film to totalne dno,nie wiem kto odpowiadał za scenariusz ale powinni go powieśić wysoko za JAJA!!Nie warto Strata czasu!!
Amer
generalnie bieda straszna! film nudny - zero emocji - zero stresu. non stop tylko gołe (pipi) plus 'odrobina' krwi. ehh... closedeyes.gif
Mackal21
Niezłe,mocne kino tylko dla dorosłych. biggrin.gif
Moja ocena to 7
Pavlus
Nie zaluje czasu spedzonego z tym filmem, gore jest na ciekawym poziomie smile.gif ale oczekiwalem wiekszych akcji i wiecej wnetrznosci, tak chory jestem.

Ocena: 7+/10
MichAelis
Ludzie narzekaja, a dla mnie bomba wink.gif
Wlasnie skonczylem ogladac i tak na szybko to nie mam sie czego uczepic. Nie wiedzialem ze mnie jeszcze cos takiego spotka, ale jak złapali tego kumpla Paxtona, to sobie pomyslalem: "pier.dole zapalam swiatlo" xD. Potem mi przeszlo. Ale motyw z okiem niezle mi zamieszał w bani.
Dla mnie to na pewno film z tych lepszych. Moze pozniej cos napisze, jak sie przespie.
8+/10
Diabeu: Takie zakonczenie gdzies bylo? czy tylko na DVD bedzie?
ejcu
Wczoraj obejrzałem i jak dla mnie shit nie z tej ziemi. Może nie myślałbym tak krytycznie o tym filmie, gdyby nie szumne zapowiedzi. Że niby o wiele lepszy od Piły i Teksańskiej Masakry... A guano prawda!

Fabuła to dno kompletne. Jest wszystko niby dokładnie pokazane, ale nie wiadomo do czego służy im ta cała mordownia i dlaczego zabijają. Bez sensu.

7=/10
lukasz
w 21 wieku piła jest wyznacznikiem klasy thrillera?buehehe a co do porównania z Texas chainsaw massacre Hoopera z 1974 to chyba ktoś na łeb upadł.ten film sie po tylu latach ładnie broni a Hostel wacko.gif
ejcu
Źle mnie zrozumiałeś... Piła czy rimejk Masakry nie są wyznacznikami klasy thrillera. Chodzi mi tylko o szumne zapowiedzi. Sądziłem, że Hostel będzie przewyższał te dwie produkcje, które podobały mi się o wiele bardziej niz ta kapa. Mocno przereklamowany po prostu. Hostel, wyjdź z klasy!
lukasz
ja nie pisałem tego konkretnie do ciebie jeno bawi mnie ,że już jacyś "fachowcy" tworzą porównania nowych filmów z piłą tak jakby ta była wyznacznikiem klasy thrillera.
Diabeu
TCM = thriller? ehe supah idea, może jeszcze kino drogi?, jak ty coś dowalisz lukasz to ręce opadają (oskar dla Stone, ahahahahahahaha - witamy w prawdziwym świecie mr Anderson:f))

ejcu, jest "powiedziane" , trza było słuchać - ino jeśli spodziewałeś się mistycznej intrygi i macek z otchłani to ci się filmy pomyliły

Może nie myślałbym tak krytycznie o tym filmie, gdyby nie szumne zapowiedzi. Że niby o wiele lepszy od Piły i Teksańskiej Masakry... A guano prawda!

dokładnie, mało mądry marketing, zbędne epatowanie nazwiskiem Tarantino - znam ludzi co twierdzą że to jest film Quentina, klap klap klap

kto pamięta stronkę shownomercy.com?

edit:

zobaczcie jak nam pokazują amerykę w filmach tego typu - teoretycznie jak pojedziesz poza miasto to giniesz - kanibale, mutanty, gangi psychopatów, zombie itp.
lepszy jest efekt "nieznanego" - a co wie przeciętny amerykański bojek o Europie?
lukasz
Diabeu łaskawie ale co ty p.i.e.r.dolisz?gdzie ja napisałem ,że TCM to thriller?do wątku ze S.Stone wracasz jak bumerang jakbyś chciał udowodnić ,że to słaba aktorka ale akademia samą nominacją ją doceniła ale oczywiście Oscary to g.ó.w.no i lepsza jest Demi Moore.

zobaczcie jak nam pokazują amerykę w filmach tego typu - teoretycznie jak pojedziesz poza miasto to giniesz - kanibale, mutanty, gangi psychopatów, zombie itp.

jakoś mi ciężko znaleźć alegorie między tym a zmienioną bratysławą.ja wiem o co ty masz gula.ten Hostel to zakalec i cie boli ,że jedyny film poparłeś a każdy po nim jedzie ile wlezie.ja nie wiem co ty widziałeś w tej kapie na 1 gwiazdke.twórcy zrobili z siebie debili przedstawiając bratysławe jak pokazali i tyle.a to o czym mówisz ,że poza miastem czeka zło to normalne w horrorach.tak jak normalne w horrorach jest zło w mieście to jest konwencja pewna tego gatunku a nie k.urwa pokazanie stolicy słowacji jako wiochy z rzeczką.jak w europie kręcą film o usa to nikt nie pokazuje nowego jorku jako miasta pustynnego.
ejcu
QUOTE(_Diabeu_ @ 16 04 2006, 19:28) *

ejcu, jest "powiedziane" , trza było słuchać - ino jeśli spodziewałeś się mistycznej intrygi i macek z otchłani to ci się filmy pomyliły

To 'wypożyczanie' ludzi dla bogaczy w celu dokonania zmian chirurgicznych? Beton, beton, beton!!! Nie potrafię się wysłowić w tym momencie... Ja rozumiem, że wymyślić dobrą fabułę nie jest łatwo, ale 'jakiś' pomysł + jatka nie wystarcza...

A ja wciąż czekam na film, przy którym będę sr.ał w rajty i obgryzał paznokcie razem z palcami... Może Silent Hill da mi tę satysfakcję, bo gra straszyła ;p
MasterShake
eee tam, imo hostel był dobry. Dostałem to czego się spodziewałem i z kina wychodziłem happy
...MAJKI...
Dla mnie Hostel dobry mocne akcje(podczas akcji kiedy typ odcina azjatce oko miałem ochote wyłączyć ten
film) najlepszy dla mnie był moment zemsty kiedy główny ziomek rozjeżdża dwie dzi.wki i tego s(pipi)y.syna
który ich tam wysłał. Napewno Hostel jest lepszy od podrzędnych filmów w których jakiś niezniszczalny świr biega z piłą mechaniczną lub innym narzędziem i wszystkich wokół tnie i nawet siekiera w głowie mu w tym nie przeszkadza.
przema
QUOTE(...MAJKI... @ 22 04 2006, 13:14) *

Dla mnie Hostel dobry mocne akcje(podczas akcji kiedy typ odcina azjatce oko miałem ochote wyłączyć ten
film) najlepszy dla mnie był moment zemsty kiedy główny ziomek rozjeżdża dwie dzi.wki i tego s(pipi)y.syna
który ich tam wysłał. Napewno Hostel jest lepszy od podrzędnych filmów w których jakiś niezniszczalny świr biega z piłą mechaniczną lub innym narzędziem i wszystkich wokół tnie i nawet siekiera w głowie mu w tym nie przeszkadza.

tak po akcji z azjatką też chciałem wyłączyć tą szmire bo takiej badziewnej sceny dawno nie widziałem.

a hostel to idealny film DLA ODMÓŻDŻONEJ AMERYKAŃSKIEJ MŁODZIEŻY ŻEBY MIELI ODSKOCZNIE OD KING KONGA

a uważasz że główny bohater hostela nie był przegięciem ?? zabił połowe bratysławskiej mafii !! powinien go zagrać conajmniej chuck norris
...MAJKI...
QUOTE(przema @ 23 04 2006, 14:58) *

QUOTE(...MAJKI... @ 22 04 2006, 13:14) *

tak po akcji z azjatką też chciałem wyłączyć tą szmire bo takiej badziewnej sceny dawno nie widziałem.

a hostel to idealny film DLA ODMÓŻDŻONEJ AMERYKAŃSKIEJ MŁODZIEŻY ŻEBY MIELI ODSKOCZNIE OD KING KONGA

a uważasz że główny bohater hostela nie był przegięciem ?? zabił połowe bratysławskiej mafii !! powinien go zagrać conajmniej chuck norris

Zabił zaledwie dwóch pseudo chirurgów, dwie dz.wki, jednego frajera i starego dziadka na końcu
Dla mnie to nie jest polowa jakiejkolwiek mafii ale jeśli ty tak uważasz to już twój problem.
A Chuck Norris nie mógłby go zagrać bo jednym kopniakie z półobrotu zmiótłby całą Europę biggrin.gif
przema
tylko że zabijał z taką lekkością i miał takiego farta że nie trafił na nikogo mocniejszego że było to żenujące śmieszne. myśle że chuck norris z jednym okiem na wierzchu też by rozpitolił całą Europe
...MAJKI...
QUOTE(przema @ 25 04 2006, 15:53) *

tylko że zabijał z taką lekkością i miał takiego farta że nie trafił na nikogo mocniejszego że było to żenujące śmieszne. myśle że chuck norris z jednym okiem na wierzchu też by rozpitolił całą Europe

A cóż takiego trudnego w tym żeby zastrzelić kogoś z guna albo przejechać samochodem.Farta też raczej nie miał bo stracił dwa palce i dwóch kumpli.
No nie farta troszke jednak może miał.
lukasz
nie wiem po co te argumenty obronne.chcieli pokazać przejście z studencika do natural born killer ale troche nie wyszła ta sylwetka psychologiczna rotfl
Diabeu
a ja nie powiem po co te dywagacje

jedni którym się film spodobał i drudzy którym nie podszedł

i że niby ktoś kogoś przekona? lol

lukasz, nie, nie to chcieli pokazać - wina Rotha jest w tym że mógł od początku trzymać się jednej konwencji - albo śmiechowo albo na poważnie
Super Big Boss
A mi się film podobał, taki American Pie tylko troche horrorowaty. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.