jaszczoor
15 12 2006, 21:44
Jak ja kupowałem to miałem inne pudełko. To co jest na tej aukcji jakoś tak mało firmowo wygląda ale ja sie nie znam i pewnie nie mam racji więc sie nie sugeruj zbytnio

@ Szczurek-Jak w tych twoich nowych HD 457 z tłumieniem odgłosów z zewnątrz? Lepszy jest dźwięk w takich słuchawkach niż w ogólnie dousznych czyli np ep635 czyli takich co mam.
szczurek
15 12 2006, 23:32
HD457 [jak i 437, itd] są słuchawkami otwartymi więc jednak słychać odgłosy z zewnątrz. Dzisiaj podłączyłem je do iRivera [obowiązkowa zabawa equalizerem, żeby wszystko ładnie grało pod moje gusta] i pochodziłem troche z nimi po mieście. Odgłosy nie przeszkadzają, aż tak bardzo, nie zniekształcają specjalnie odbioru dźwięku, lecz przy głośniejszych miejscach trzeba ustawiać muzykę głośniej, nie ma zmiłuj. Za to do używania w zacisznym lub mało hałaśliwym miejscu są idealne - dźwięki świetnie buczą i brzmią bardzo naturalnie. Izolacja w takim miejscu też jest świetna, nie słyszałem starszej, gdy ta stała za mną [a specjalnego szatana nie słuchałem akurat].
Creativy EP635 są chyba dokanałowe więc wiadomo, że otwarte słuchawki nauszne nie mogą z nimi konkurować w kwestii wyciszenia otoczenia. A za zamknięte nauszne przyjdzie spooooro zapłacić.
Moja rada - do domu jakies Sennki, mogą być otwarte lub pół-otwarte. Na zewnątrz dokanałówki od Creativa. Tyle;]
Jakości dźwięku nie mogę porównywać, gdyż nie słyszałem jak się sprawują te Creativy [ani żadne dokanałówki; mam nadzieje, że uda mi uciułać trochę kasy na nie].
jaszczoor
19 12 2006, 16:22
Jest jakiś krotki przedłuzacz do słuchawek, taki do 1m. Bo ep635 są na smyczy a w zimie jak ma kurtke to nienajlepiej mi się nosi mp3 player zawieszony na szyi bo uniemożliwia mi to operowanie nim. Na allegro najkrótsze maja 1,8 m a to troche za duzo. I czy przy zastosowaniu tego nie strace na jakosci?
Tydzień temu na allegro od firmy TOP- HIFI (http://allegro.pl/show_user.php?uid=4305729) kupiłem moje Kossy. Wpłaciłem 55,00 zł na ich konto i po paru dniach dostałem paczkę.
Dzisiaj wracam ze szkoły, a w domu... Kolejna paczka. Identyczna, w środku słuchawki. Nawet nową fakturę wystawili i gwarancję. Albo zdecydowali się na prezęt świonteczny, albo - co bardziej możliwe - mają taki burdel że sami nie wiedzą co robią. Wysyłam do nich maila, jak im zależy to niech odesłają mi kopertę zwrotną, to im oddam, nie będę Polak.
babciahania
19 12 2006, 18:49
wyślij do mnie..
wystawie Ci pozytywa XD
a ja właśnie zamówiłem epki,
zobaczymy czy dobrze zrobiłem
Ölschmitz
19 12 2006, 19:15
szeni - polecam film pt. "fortuna czyha w lesie"
olszesky - warn za offtopic
Ale nie nie. Myślę że ta zdublowana przesyłka to wiadomość od Boga Wszechmogącego. To już nie pierwszy raz jak mi się to zdarza - kiedyś zamówiłem archiwalny numer "Kaczora Donalda" i też przysłali mi 2 razy to samo. Kiedyś w konkursie Dragon Ball wygrałem jeden losowy tomik mangi - najpierw przyszet jeden, potem drugi, a potem znowu pierwszy.
W obu przypadkach haniebnie zachowałem te rzeczy dla siebie, mimo że przeczytałem tylko po jednym egzemplarzu, a "ten drugi" leżał w szafie (no dobra, z Kaczora Donalda wziąłem sobie obie dodawane do tego numeru gumowe łapki Kaczkofana). Ale do trzech razy sztuka i Bóg dał mi ostatnią szansę. Jeśli teraz oddam zgubę prawowitemu posiadaczowi, to Bóg uchroni mnie przed śmiercią w piekelnych czeluściach.
Nie wiem tylko czy uchroni mnie przed offtopem, więc jeszcze na temat dodam, żeby na dniach spodziewać się ode mnie recęzji Kossów Spark + bonus "Mity i fakty".
(powyższa opowieść w 100% autentyczna, beskitu, wierzcie lub nie)
QUOTE(szeni @ 19 12 2006, 20:24)

olszesky - warn za offtopic
Ale nie nie. Myślę że ta zdublowana przesyłka to wiadomość od Boga Wszechmogącego. To już nie pierwszy raz jak mi się to zdarza - kiedyś zamówiłem archiwalny numer "Kaczora Donalda" i też przysłali mi 2 razy to samo. Kiedyś w konkursie Dragon Ball wygrałem jeden losowy tomik mangi - najpierw przyszet jeden, potem drugi, a potem znowu pierwszy.
W obu przypadkach haniebnie zachowałem te rzeczy dla siebie, mimo że przeczytałem tylko po jednym egzemplarzu, a "ten drugi" leżał w szafie (no dobra, z Kaczora Donalda wziąłem sobie obie dodawane do tego numeru gumowe łapki Kaczkofana). Ale do trzech razy sztuka i Bóg dał mi ostatnią szansę. Jeśli teraz oddam zgubę prawowitemu posiadaczowi, to Bóg uchroni mnie przed śmiercią w piekelnych czeluściach.
Nie wiem tylko czy uchroni mnie przed offtopem, więc jeszcze na temat dodam, żeby na dniach spodziewać się ode mnie recęzji Kossów Spark + bonus "Mity i fakty".
(powyższa opowieść w 100% autentyczna, beskitu, wierzcie lub nie)
no fajnie fajnie ale na spowiedz to zapraszam do konfesjonalu gdzie mozna podzielic sie swoimi uczynkami a nie zasmiecac ten temat takimi bzdurami :p
ktos ma tutaj z grona jakies inne sluchawki niz senki szczurka i epy630/kossy plugi/senki mx oraz badziewie dolaczane do playerow ? Znajdzie sie tutaj jakis kozak z drogimi sluchawami ? ;p
a jakiego typu sluchawki yatzeck?
Cos powyzej 200, 300zl moze bo jestem ciekawy czy tutaj tez przeczytam o lepszych sluchawkach czy musze jednak zerknac na inne forum. Nudzi mnie w kolko czytanie o creative ep 630 i innych popularkach.
EDIT:
o ja pier dole w dupe jeza ale sie wku rwilem....
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=148629953Takie cudo wylicytowali za grosze, a spodziewalem sie ceny do 300zl i zrezygnowalem ;/
chodzilo mi czy sluchawki mobilne czy takie domowe tez, ale widze ze chodzi o pchelki do plejera.
a z aukcja dales ciala
domowe tez sie licza, masz jakis ciekawy model o ktorym mozesz cos napisac ?
AKG hearo 777 deluxe
http://www.pixmania.com/pl/pl/323042/art/a...zExNjY1NjQxMjg7chyba kolo 600zl stoja teraz, kiedys troche wiecej
jakie wrazenia?
trzeba byc debilem zeby wydac tyle siana na sluchawki x_X ja dostalem za free wiec nie narzekam, jak to w radiowych mozna uslyszecz szumy wiec hi-end to to nie jest. zasieg maja (pipi)itny, glosniki graja zadziwiajaca glosno. narazie nie testowalem dzwieku przestrzennego (maja dekoder). ogolnie to sluchawki bardziej robia za ładowarke aku AAA do mp3 plejera.
chetnie poczytalbym opinie posiadaczy sluchawek AKG ale na kablu bo takowe chce sobie sprawic.
Moze na dniach skrobne o nich cos wiecej.
Toz to jakis wielofunkcyjny toster jest :/
taki towar dla lansujacych sie snobow, a dostalem je poniewaz wlascicielka kupila sobie wersje 999 za bodajze 3tys ;F to dopiero toster hehe ale wizulanie to nadajnik z 999 daje rade
Ölschmitz
20 12 2006, 20:18
przyszly do mnie wlasnie ep630.
te najwieksze silikonowe oslonki to chyba kurva dla olbrzymow jakis sa o_O
edit:
kurva ale od basow to az leb boli, musialem w odtwarzaczu zmniejszyc bo myslalem ze mi uszy rozsadzi jak polecialy ze dwa utwory kyussa.
QUOTE(Olszesky @ 20 12 2006, 20:18)

przyszly do mnie wlasnie ep630.
te najwieksze silikonowe oslonki to chyba kurva dla olbrzymow jakis sa o_O
edit:
kurva ale od basow to az leb boli, musialem w odtwarzaczu zmniejszyc bo myslalem ze mi uszy rozsadzi jak polecialy ze dwa utwory kyussa.
Wspominalem o tym i dlatego ja osobiscie kupilbym cos mniej wyostrzonego na konkretnych pasmach.
Ölschmitz
21 12 2006, 12:32
pierwszy test za mna.
jak to dokonalowe - oprocz muzy nie slychac nic.
bas zmniejszylem w ustawieniach i tera jest ok. jest mocny, ale nie za mocny
te najmniejsze oslonki czy jak to nazwac sa ok i juz sie do nich przyzwyczailem
dzwiek jest ok, tzn. audiofilem nie jestem i mi w zupelnosci wystarczy do jazdy autobusem itp.
ogolnie jestem zadowolony.
zastanawiam sie nad zakupem sluchawek do mp3 playera. mam na oku kilka modeli:
# Logitech PlayGear Stealth [stosunek jakosci do ceny wydaje sie byc dobry - 40zl]
# Creative HQ-1700 [cena okolo 130zl]
# SENNHEISER MX50 [cena okolo 70zl]
i nie wiem co brac
McDriv3r
7 01 2007, 16:15
Logitech PlayGear Stealth nie kupuj tego !! ;( Sluchawki maja dobra jakosc i bass ale ja co miesiac z nimi musze jechac do serwisu bo co chwile sie chrzania.Odrazam tych sluchawek a myslalem ze bede z nich zadowolony ;(
Wracajac jeszcze do Creative EP630 (Olszesky- polecasz je?), ktos napisal, zeby nie kupowa ich przez allegro, bo tam sa podrobki. A co myslicie o sklepach internetowych? Na tej stronie porownuja ceny tylko ze sklpow internetowych
http://www.ceneo.pl/128175Polecacie je? Moge miec gwarancje, ze nie dostane podrobki?
Rusz tyłek, wyjdź z domu, przejedź się po sklepach i poszukaj. Bedziesz mial pewnosc ze org i gwarancje na miejscu. Geez, czy kupowanie w tradycyjny sposób przestało już obowiązywać ?
Nie wszyscy mieszkaja w hiperubermetropoliach zeby wyjsc, kupic i po sprawie.
QUOTE(Tytek @ 11 01 2007, 20:32)

Wracajac jeszcze do Creative EP630 (Olszesky- polecasz je?), ktos napisal, zeby nie kupowa ich przez allegro, bo tam sa podrobki. A co myslicie o sklepach internetowych? Na tej stronie porownuja ceny tylko ze sklpow internetowych
http://www.ceneo.pl/128175Polecacie je? Moge miec gwarancje, ze nie dostane podrobki?
To prawda na allegro jest od groma podróbek dostanie oryginałów graniczy z cudem.
babciahania
14 01 2007, 12:20
a po czym można odróżnić org. od podróby?
ma kawalek ze swojego miasta do stolicy, ale ostatnim razem jak patrzylem w MM, Empiku (maja na sprzedaz je przez internet) i w kilku mniejszych sklepach to nie bylo.
Poszukuje jakichs sluchawek z mikrofonem. Glownie chodzi o to zeby byly solidne, glosniki i mikrofon dobrej jakosci (nie taki pierdek co mozna za 5zl kupic), coby nadawaly sie do Skype, ale tez do gier i filmow (a wiec basik tez byc powinien jak nalezy) no i tak gdzies w granicach 160zl.
Co mozecie polecic?
CYTAT(ako @ 31 01 2007, 20:56)

Poszukuje jakichs sluchawek z mikrofonem. Glownie chodzi o to zeby byly solidne, glosniki i mikrofon dobrej jakosci (nie taki pierdek co mozna za 5zl kupic), coby nadawaly sie do Skype, ale tez do gier i filmow (a wiec basik tez byc powinien jak nalezy) no i tak gdzies w granicach 160zl.
Co mozecie polecic?
Senheiser PMX 100 mam te sluchawki od wlasnie tego sprzedawcy, nie musze duzo tlumaczyc sluchawki te to klasa sama w sobie, lepszych nie uswiadczysz za tą cene, ba to chyba najlepsze neck bandy jakie mozna dostac ! Naprawde polecam, w połaczeniu z dobrym mp3 to przenosna filharmonia !!
Ktore sluchawki polecacie bardziej?
SENNHEISER CX300 czy Creative EP630?
I dlaczego jakby mozna wiedziec. Mile widziane plusy i minusy obu produktow
Creative EP-630 i Sennheiser CX300 to są te same słuchawki, tylko że z innym nadrukiem. Te dwa modele (a także inne, harp MD-33, Like LK500, Edifier H260) są oparte o licencję FOSTER
http://www.foster.co.jp/en_products/headphones/382326.html . Bierz te, które będą tańsze, uważaj na podróbki
W nowym Newsweeku (gdzieś posiałem i nie znam więcej szczegółów) jest reklamówka jakiegoś sklepu komputerowego. Mają ep630 z 65 zł.
Polecam
A co sadzicie o tym sklepie internetowym? SFERIS (www.sferis.pl)
Jeśli epki to najlepiej z www.proline.pl mają je po 59zł sam tam kupywałem.
Na 100% ma wszystkie cechy orginałow czyli:
-jest gwara(podroby na allegro zazwyczaj mają tylko rozruchowa na 7 dni czy jakos tak)
-pudło, pod(pipi)ki sa zazwyczaj w wersji OEM
-kabel jest z materiału bardziej gumowatego przenosi on tez wszystki dzwięki jak np.przeciągniemy nim po koszuli wtedy słychać szelest w słuchawkach czasem jest to irytujące(ale szybko da sie przyzwyczaic)ale przynajmniej jest pewnośc ze to orginały
-no i przede wszystkim dzwiek moze nie jestem jakims audiofilem ale słysze różniece miedzy epkami a moimi starymi pchełkami ktore były standardowo dodawane do irivera t10(są to chyba odpowiedniki SENNHEISER MX 300 ale pewien nie jestem)no i ten bas który naprawde "miażdży"
Jeszcze jedno - jakiego koloru masz membranki? Ponoc srebrne sa orginalne
mord00k
24 03 2007, 15:14
jakie możecie polecić porządne słuchawki bezprzewodowe w miarę tanie?
to może mi ktoś chociaż coś powie o tym
modelu? bo właśnie takie mniejsze chcę a te mi się wydają spoko.
Musiolik
30 03 2007, 15:02
Witam, poszukuję jakichś dobrych słuchawek.
kasa - ok 100 zł mogę za nie dać
- BEZ 'pchełek', wypadają mi z ucha
- które lepsze? douszne czy z pałąkiem
Miałem już Koss KSC-17, ale padły mi ostatnio ;/
Co sadzicie o sklepie internetowym ulubiony.pl?
Ölschmitz
24 05 2007, 19:36
szukam sluchawek, ale nie do playera tylko takich do domu.
cena... powiedzmy do 200 peso.
jakies sugestie?
Ja szukam do mp3
Jak się te creativy nazywały co je tak wszyscy zachwalali?
Ölschmitz
24 05 2007, 19:49
ep630
szczurek
24 05 2007, 19:58
CYTAT(Olszesky @ 24 05 2007, 20:36)

szukam sluchawek, ale nie do playera tylko takich do domu.
cena... powiedzmy do 200 peso.
jakies sugestie?
ja mam senki HD457. Dalem za nie chyba ze 160zika. Teraz bedzie taniej pewnie. Graja IMO bardzo dobrze, tylko w uszy mocno grzeja jak na moj gust i trzeba sobie 'odpoczywac'
Ku.rwa kupiłem jakieś ep630 na allegro ale chyba to podróba
http://www.allegro.pl/item196088405_super_...ocja_ep630.htmlZobaczyłem że tylko 37 zeta i "samo się klikło"
Ölschmitz
24 05 2007, 20:44
CYTAT(Arox @ 24 05 2007, 21:03)

Ku.rwa kupiłem jakieś ep630 na allegro ale chyba to podróba
http://www.allegro.pl/item196088405_super_...ocja_ep630.htmlZobaczyłem że tylko 37 zeta i "samo się klikło"
KOD
Kupując u mnie masz gwarancję natychmiastowej wysyłki, otrzymania przedmiotu zgodnego z opisem aukcji, fachowej obsługi i szybkiego kontaktu. Udzielam również 30 dniowej gwarancji rozruchowej na dany produkt.
Powodzenia.
Je.bać to
Nie zależy mi na marce, chciałem jakiekolwiek słuchawy. Mam nadzieję że pograją dłużej niż te dołączone do odtwarzacza
@Olszesky
Nie jestem może jakimś wielkim melomanem ale osobiście posiadam Kossy UR40:
http://www.allegro.pl/item199026798_koss_u...aktura_vat.htmlI strasznie sobie je chwalę, naprawdę za(pipi)iście krystalicznie czysty dźwięk, bardzo dobrze słyszalne wszelakie wysokości tonów no i w przeciwieństwie do moich poprzednich nie grzeją strasznie, co jest dużą zaletą zwłaszcza teraz w lecie

@Arox
A jak chciałeś jakiekolwiek słuchawy to po ch.uj prosiłeś o poradę w wyborze xD
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.