Poniewaz odpadl Oblivion no i wogole wybor gier na starcie zbiednial postanowilem kupic ktoras nba tylko teraz ktora jest lepsza ? czym sie roznia , jakis koles gdzies napisal ze to jest cos jak pes(nba 2k6) i fifa(nba live 06) podobno grywalniejsza i duzo bardziej realistyczna jest wlasnie nba 2k6 a nba libe 06 to poprostu arcadowka latwa gra dla dzieci ... ja niewiele moge powiedziec bo gralem tylko raz w nba i bylo to w 2003 roku pewnie wy sie znacie to pomozcie dokonac wyboru

pozdro
NBA 2k6 trailer
http://www.xboxyde.com/news_2218_en.html
lol a niby kto ma to wiedziec zomuś?? po filmikach nic nie stwierdzisz dopóki sama gra nie wyjdzie i ktoś ja nie przetestuje, ew jakaś stronka da reckę, także takie zapytania są troszkę nie tages...
moim zdaniem, a znam sie na baskecie, polecam w ciemno 2K6, Sega niszczy Ea w temacie NBA na obecne konsole, jest bardziej Ril, Ea to dla mnie naciągacz kasy, taśmociąg który co roku niewiele zmienia, za to Sega ma podejście profesionalne, sama otoczka gry, menusy, prezentacje, gameplay ..czuc powera..i JA na to bym stawiał..dodatkowo opcja live w 2K6 jest bardziej przystępna od Nba live..wiecej opcji i innych popierdółek
NBA 2K6 jest nisko budzetowa gra, tak pisza w Stanach

Gra jest fajna mialem obie (porownouje wersje na PS2) I z kumplami gralismy dluzej w 2K6, ale ja na Xboxa bym bral (biore) NBA Live 2006 bo gre buduja od zera i nie biedzie tyle opcji co w ostatnich czesciach typu Franchise itp. Skupili sie bardziej na gameplayu niz na dodatkach a poza tym grafika jest fajniejsza na produkcji EA Sports. Trzeba samemu zdecydowac i za wczesnie na takie pytania bo nikt nie wie jakie beda te gry w "praniu"
Moze i Live jest lepszy pod wzgledem mozliwosci/opcji, ale wyglada jak arcade'owka... Nie ma innej opcji jak Nba 2k6, a denerwuje mnie tylko jedno - ten Shaq na samym poczatku...
nie ma co gdakac poczekac na recki i wtedy wybrac
Wlasnie zassalem demo NBA LIVE 06 z Marketplace i to co zobaczylem przeszlo moje najsmielsze oczekiwania. LUDZIE TO POPROSTU MASAKRUJE JAK TA GRA WYGLADA!!!!!!!!!!!! Wiem ze moze sklamie ale na mnie to zrobilo wieksze wrazenie niz FN3 (chodzi o wrazenie). Grafa jest dokladnie taka jak na screenach czyli taka:
http://media.xbox360.ign.com/media/748/748...mg_3071924.htmlModele postaci mnie zabiły. Koszulka, spodenki, pot na czole, wogle cale cialo, kibice 3D no poprostu SZOK. Jezeli tak wygladaja te pierwsze gry to co to bedzie za rok dwa? (juz to slyszalem sto razy ale 101 napisze;)
Moze i gra jest srednia niewiem bo w kosza nie gram ale chodzi mi o strone wizualną. Aha zauwazylem takie cos. Sprawdzilem juz wszystkie dema jakie sa na Live i widze ze HD daje sporo tym grom ktore sa ze tak powiem z okresu przejsciowego a gry juz takie jak FN3 wygladaja extra i na CRT i na LCD. Ale ten pot na twrzy mnie rozwalił
poczekaj na NBA 2K6 bedziesz mial super grafike i tez super gameplay, nie mowie ze ten z Live jest zly ale ten mam nadzieje jest lepszy (tak zreszta zawsze bylo)
-gmeru-
10 03 2006, 01:23
QUOTE(Paczek @ 10 03 2006, 02:34)

poczekaj na NBA 2K6 bedziesz mial super grafike i tez super gameplay, nie mowie ze ten z Live jest zly ale ten mam nadzieje jest lepszy (tak zreszta zawsze bylo)
Pewnie ze tak wkoncu od Segi zawsze kosz byl fajniejszy. Jak mowie moja podnieta poszła w strone grafiki

Oczy musza sie przyzwyczaic do takich cudow
O_O jak ta gra wygląda! Niewiem moze gameplay jest słaby, ale graficznie poraz pierwszy od długiego czasu coś mnie zaskoczyło. Szczena przy samej ziemi. Wygląd zawodników, detale tekstury zabijaja na miejscu. Oj sega bedzie musiała sioe baaardzo postarac żeby przebic ten tytuł w kwesti grafiki.
Ja wybieram 2k6 bo kosze od segi zawsze podobały mi sie 100000 razy bardziej od tych od EA
tak ale znowu przesuneli premiere !!! F*&^
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.